Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 18,850 19 apr 2024 17:38
  • -0,045 (-0,24%) Dagrange 18,575 - 18,930
  • 2.144.401 Gem. (3M) 2M

PB

2.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:40
    Philips levert systemen aan New Yorks ziekenhuis

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een tienjarig contract gesloten met het Amerikaanse NewYork-Presbyterian Hospital, voor het gebruik van Philips IntelliSpace in zijn ziekenhuizen en faciliteiten. Dat maakte het Nederlandse healthbedrijf dinsdag bekend, zonder financiële details te geven.

    De oplossingen van Philips zullen bijvoorbeeld NewYork-Presbyterian helpen om data beter op te slaan en klinische medewerkers beter toegang geven tot beeldmateriaal in verschillende gebouwen en vakgroepen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  2. forum rang 10 voda 10 januari 2019 16:23
    Philips voert aanpassingen door in rapportage

    (ABM FN-Dow Jones) Philips voert een aantal veranderingen door in de manier van rapporteren en bevestigde eerder afgegeven doelstellingen. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

    Philips gaat de rapportering van de drie afzonderlijke segmenten Diagnosis & Treatment, Connected Care & Health Informatics en Personal Health stroomlijnen. Zo valt de divisie Sleep & Respiratory Care bijvoorbeeld niet langer meer onder Personal Health, maar onder Connected Care.

    Daarnaast heeft Philips besloten om topman Bert van Meurs van de Image-Guided Therapy-divisie aan te stellen als uitvoerend bestuurder per 1 januari 2019. Hij zal rapporteren aan CEO Frans van Houten.

    Verder werden eerder gestelde doelstellingen bevestigd. Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar voor de die loopt van 2017 tot en met 2020. Het autonome rendement op de investeringen, kortweg ROIC, moet in 2020 zijn verbeterd naar 15 tot 20 procent. Het bedrijf mikt verder op een groei van de jaarlijkse kasstroom van meer dan 1,5 miljard euro in 2020.

    Philips komt op 29 januari met de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 10 januari 2019 16:30
    'Herschikking Philips is verstandig'

    Gepubliceerd op 10 jan 2019 om 11:39

    Philips Koninklijke 16:11
    30,57 -0,26 (-0,83%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De herschikking van de divisies van Philips is ,,enigszins onverwacht, maar wel verstandig''. Dat vinden analisten van Goldman Sachs. Door de nieuwe organisatiestructuur zijn de verschillende onderdelen van het medisch technologiefonds beter gerangschikt naar hun competenties en belangrijkste groeiactiviteiten, stellen de marktvorsers.

    De Personal Health-divisie is na de herschikking goed voor zo'n 37 procent van het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita), waar dat eerder nog 50 procent was. De groei en de marges van die divisie gaan iets omlaag. Diagnosis en Treatment groeit iets naar ongeveer 37 procent van het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) van de huidige 34 procent. Connected Care wordt goed voor de resterende 26 procent.

    Goldman Sachs hanteert een koopadvies voor Philips met een koersdoel van 42 euro. Het aandeel Philips stond donderdag rond 11.30 uur 1,3 procent lager op 30,42 euro.
  4. forum rang 10 voda 17 januari 2019 17:07
    Philips wil fabriek Britse Glemsford sluiten

    (ABM FN-Dow Jones) Philips is van plan om de productiefaciliteit in het Britse Glemsford te sluiten en de meeste activiteiten over te hevelen naar zijn bestaande fabriek in het Nederlandse Drachten. Dit maakte de van origine Eindhovense onderneming donderdagmiddag bekend.

    De voorgestelde verhuizing van de activiteiten moet in de loop van 2020 worden afgerond en is onderdeel van Philips' doel om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Zoals al eerder werd aangekondigd, wil Philips het aantal productiefaciliteiten terugbrengen van 50 naar 30, hetgeen de schaalbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit ten goede moet komen.

    Het aandeel Philips koerste donderdagmiddag 0,3 procent lager op 31,08 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 17 januari 2019 21:15
    Philips verkoopt fotonicabedrijf aan Trumpf

    Philips Photonics paste niet meer in de strategie van Philips, dat zich helemaal richt op gezondheidstechnologie.Foto: Berlinda van Dam/Hollandse Hoogte
    Het Duitse technologiebedrijf Trumpf neemt Philips Photonics over, een dochterbedrijf van Philips met zo'n 280 medewerkers. Dat maakten de twee bedrijven donderdag bekend.

    Philips Photonics heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Ulm en nevenvestigingen in Eindhoven en Aken. Het bedrijf, dat is opgericht in 2000, was een soort start-up binnen Philips. Maar sinds het concern zich enkele jaren terug volledig is gaan richten op gezondheidstechnologie, en de lichtdivisie als apart bedrijf naar de beurs werd gebracht, paste Philips Photonics er niet meer in.
    'Het plan was altijd om het bedrijf nog wat steviger te laten worden en het dan aan een goede partij te verkopen', vertelt een woordvoerder van Philips. 'Om een volgende stap te zetten moest er een flinke investering worden gedaan en we zijn blij dat dat bij Trumpf nu mogelijk wordt.'

    Lees ook:
    Kwart miljard om veelbelovende technologie in Nederland te stimuleren

    Nederland wil vooraanstaande rol in fotonica behouden

    Philips Photonics is actief in de fotonica-industrie. Fotonica richt zich op het opwekken, transporteren en detecteren van lichtgolven en lichtdeeltjes (fotonen). Ze maakt daarbij onder meer gebruik van chips die gedeeltelijk werken op fotonen of lichtsignalen. De zogeheten fotonisch geïntegreerde chips (pics) worden als onmisbaar beschouwd voor onder meer energiezuinige datacentra, 5G-netwerken, zelfrijdende auto's en betaalbare medische sensoren.

    Nederland kent verschillende fotonica-bedrijven. Afgelopen zomer werd bekend dat het Rijk, provincies, bedrijven en kennisinstellingen de komende jaren samen €242 mln in de veelbelovende sector in Nederland steken, zodat die zijn mondiale toppositie kan behouden en verder kan ontwikkelen.

    Trumpf begeeft zich op nieuwe markt
    Trumpf maakt speciale lasers die onder meer in de industrie worden gebruikt voor metaalbewerking. Het is ook een belangrijke toeleverancier van de Nederlandse chipmachinemaker ASML. Met de overname van Philips Photonics begeeft het Duitse concern zich op een nieuwe markt.

    Hoeveel Trumpf betaalt voor het fotonicabedrijf maken de partijen niet bekend.

    fd.nl/ondernemen/1286124/philips-verk...
  6. forum rang 10 voda 23 januari 2019 16:48
    Philips in zee met American Heart Association

    Gepubliceerd op 23 jan 2019 om 15:33 | Views: 498

    Philips Koninklijke 16:31
    32,13 +0,55 (+1,73%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat een samenwerking aan met de American Heart Association. Het zorgtechnologiebedrijf bundelt de krachten met de gezondheidsorganisatie om de overlevingskansen bij een plotselinge hartstilstand (SCA) in dichtbevolkte steden te verhogen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

    Het gaat om het zogeheten Connected Pulse-programma. Door gebruik te maken van technologie om slachtoffers en hulpverleners beter te verbinden moet dat programma helpen om tot betere zorg te komen op kritieke momenten, allereerst bij het alarmeren van medische nooddiensten. Daarna kan technologie helpen bij het reanimeren van de patiënt en het bieden van verdere zorg door de medische hulpdiensten.
  7. forum rang 10 voda 24 januari 2019 19:45
    Partner Philips krijgt koersdreun in België

    Gepubliceerd op 24 jan 2019 om 12:02 | Views: 3.807

    Philips Koninklijke 17:37
    32,13 +0,31 (+0,96%)

    BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het aandeel van technologiebedrijf IBA ging donderdag op de beurs in Brussel hard onderuit. Uit een onderzoek van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg kwam geen bewijs dat protontherapie werkt. IBA, voluit Ion Beam Applications, is juist gespecialiseerd in die nieuwe radiotherapietechniek voor de behandeling van kanker.

    Het aandeel IBA, dat een partner is van zorgtechnologieconcern Philips, stond rond het middaguur ruim 9 procent in het rood. Daarmee toonde de koers wel wat herstel van eerdere forsere verliezen. Protontherapie is een bestralingstechniek voor de behandeling van kanker met protonen in plaats van röntgenstralen, zoals bij de klassieke radiotherapie. De techniek is duurder maar geldt als een van de meest geavanceerde behandelmethodes.

    IBA en Philips werken al sinds 2013 samen op de oncologiemarkt. IBA profiteert daarin van de hoogwaardige beeldapparatuur van Philips, onder meer MRI en CT-scanners, terwijl Philips op zijn beurt kan leren van de protonentherapie van de Belgen. Enkele jaren terug werd bekendgemaakt dat de twee hun verkoop en marketing op het gebied van protonentherapie voor kankerpatiënten samenvoegen.
  8. forum rang 10 voda 24 januari 2019 20:08
    Amerikaanse ziekenhuisgroep trekt banden met Philips aan

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse NewYork-Presbyterian Hospital en Philips gaan nog meer met elkaar samenwerken. Dit maakte Philips donderdagavond bekend, zonder financiële details te verstrekken.

    De artsen van de ziekenhuisgroep zullen voortaan ook gebruik maken van eCareCoordinator en eCareCompanion software van Philips om patiënten op afstand in de gaten te kunnen houden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 25 januari 2019 16:16
    'Philips haalt doelstelling omzetgroei nipt'

    Gepubliceerd op 25 jan 2019 om 15:40 | Views: 377

    Philips Koninklijke 15:58
    32,55 +0,42 (+1,31%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft in het laatste kwartaal van 2018 zijn vergelijkbare omzet met ruim 4 procent opgevoerd. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Hiermee zou het zorgtechnologiebedrijf op een haar na zijn eigen groeiprognose halen. Philips publiceert dinsdag voorbeurs resultaten.

    De marktvorsers gaan uit van een kwartaalomzet van ruim 5,5 miljard euro, tegen 5,3 miljard euro een jaar terug. Voor heel 2018 wordt op een omzet van 18 miljard euro gerekend, tegen 17,8 miljard euro een jaar eerder. Dit komt neer op een autonome omzetgroei van 4,3 procent, wat tegen de onderkant is van de eigen doelstelling van 4 tot 6 procent groei.

    Op het gebied van diagnose en behandeling werd wederom de snelste groei behaald, voorspellen de kenners. Bij persoonlijke verzorging gingen de zaken minder voorspoedig. Eerder deze maand herschikte Philips nog zijn divisiestructuur om beter aan de klantwensen te voldoen.

    Wisselkoerseffecten

    De aandacht onder beleggers zal verder uitgaan naar wisselkoerseffecten. In het derde kwartaal had Philips veel last van de waardedalingen van de Turkse lira en de Argentijnse peso; de omzet kwam mede hierdoor uit onder de marktverwachtingen, wat tot een forse koersdaling van het aandeel leidde. Ook het effect van de handelsspanningen bezorgt veel tegenwind voor het medisch technologiebedrijf. Naar de impact hiervan voor het komende jaar zal nauw worden geluisterd. Volgens analisten van JPMorgan zullen de handelsspanningen in 2019 een hap nemen uit de winstmarge.

    Philips slaagt er de laatste tijd in om veel nieuwe contracten van onder meer ziekenhuizen in de Verenigde Staten in de wacht te slepen. Zo werd de samenwerking met Jackson Health System, een grote aanbieder van gezondheidszorg in de VS, verder uitgebreid en zijn contracten afgesloten met onder meer Dartmouth-Hitchcock Health, University of Utah en ziekenhuisgroep NewYork-Presbyterian Hospital.

    Verder voegde Philips onlangs Bert van Meurs toe aan het zogeheten executive committee. Hij gaat leiding geven aan de afdeling Image-Guided Therapy, onderdeel van de diagnose- en behandelingstak.
  10. forum rang 10 voda 28 januari 2019 17:05
    Nieuwe Philips-technologie voor hartoperaties

    Gepubliceerd op 28 jan 2019 om 10:00 | Views: 3.571

    Philips Koninklijke 16:49
    32,27 -0,36 (-1,09%)

    AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips heeft samen met het UMC Utrecht een nieuwe beeldvormingstechniek ontwikkeld. Daarmee kunnen chirurgen bij hartoperaties medische hulpmiddelen als katheters en de draden waarmee die aders in worden geleid beter zien dan bij de bestaande methode.

    De nieuwe techniek maakt gebruik van licht dat door glasvezels in de zogenoemde voerdraden wordt gestuurd. Daardoor zijn die medische hulpmiddelen driedimensionaal te zien. Tot nu toe gebruiken artsen röntgenstraling waardoor de hulpmiddelen tweedimensionaal en in grijstinten te zien zijn. In een test in het UMC zijn 21 patiënten met vaatvernauwingen en -verwijdingen met succes behandeld.

    De chirurgen kunnen door de nieuwe methode niet alleen preciezer en sneller werken, ook hoeven patiënten en medisch personeel minder vaak bloot te worden gesteld aan röntgenstraling. Vervolgstudies moeten nog uitwijzen hoeveel korter operaties kunnen worden, of de kosten van een operatie omlaag gaan en of de diagnostiek en de behandeling verbeteren, stelt vaatchirurg Joost van Herwaarden van het UMC Utrecht.
  11. forum rang 4 tmaster 29 januari 2019 07:24
    Our Q4 2018 performance at a glance

    Sales amounted to EUR 5.6 billion, with 5% comparable sales growth
    Comparable order intake for the quarter increased 10%
    Income from continuing operations increased to EUR 723 million, compared to EUR 476 million in Q4 2017
    Adjusted EBITA margin improved by 70 basis points, despite a 40 basis points adverse currency effect, to 17.4% of sales, compared to 16.7% of sales in Q4 2017
    Income from operations increased to EUR 769 million, compared to EUR 723 million in Q4 2017
    Operating cash flow increased to EUR 1,293 million, compared to EUR 1,202 million in Q4 2017; free cash flow increased to EUR 1,019 million, compared to EUR 948 million in Q4 2017

    Full-year highlights

    Sales increased to EUR 18.1 billion, with 5% comparable sales growth
    Comparable order intake increased 10% year-on-year
    Income from continuing operations increased to EUR 1,310 million, compared to EUR 1,028 million in 2017
    Adjusted EBITA margin improved by 100 basis points to 13.1% of sales, compared to 12.1% of sales in 2017
    Income from operations amounted to EUR 1,719 million, compared to EUR 1,517 million in 2017
    Operating cash flow totaled EUR 1.8 billion, compared to EUR 1.9 billion in 2017; free cash flow amounted to EUR 984 million, including a EUR 176 million outflow related to pension liability de-risking and an early bond redemption, compared to EUR 1,185 million in 2017
    Proposal to increase dividend by 6% to EUR 0.85 per share; start of new EUR 1.5 billion share buyback program
  12. forum rang 10 voda 29 januari 2019 17:12
    Beursblik: solide kwartaal Philips

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een solide kwartaal achter de rug en neemt daarmee de zorgen in de markt deels weg. Dit concludeerden analisten van Berenberg dinsdag.

    Met de prestaties in het vierde kwartaal wist Philips 2018 af te sluiten met resultaten die niet beter waren dan analisten gemiddeld hadden voorzien. Daarbij herhaalde de onderneming de doelstellingen voor de komende jaren, dat wil zeggen een omzetgroei van 4 tot 6 procent en een margeverbetering van 100 basispunten per jaar. Berenberg wees op de "robuuste" groei van het orderboek in het vierde kwartaal en noemde het herhalen van de outlook geen verrassing.

    "Dit is een solide einde van het jaar voor Philips", aldus de analisten van Berenberg. Dit was met name te danken aan de beter dan voorziene prestatie bij de divisie Healthcare Other. Daarbij noemde de zakenbank het goed om te zien dat de tak Personal Health op peil bleef, ondanks de vrees vooraf voor stevig tegenwind. "Dit gebeurde niet", aldus de marktvorsers.

    Berenberg heeft een koopadvies op Philips met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel won dinsdag 1,6 procent op 32,82 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 29 januari 2019 17:14
    Beursblik: resultaten Philips vallen mee

    (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Philips waren een kleine meevaller, maar de kwaliteit was ook iets minder dan voorzien. Dit concludeerden analisten van ABN AMRO dinsdag.

    De vergelijkbare omzetgroei van 5 procent was hoger dan de 4,6 procent waarop ABN AMRO vooraf rekende. De consensus lag slechts op 4,1 procent.

    Maar niet alleen de omzet viel mee, ook de aangepaste EBITA was beter dan analisten gemiddeld hadden voorzien. Zij rekenden op 949 miljoen euro, en het werd 971 miljoen euro. ABN AMRO ging ook uit van 949 miljoen euro.

    CC&HI rapporteerde evenwel een stevige tegenvaller, op alle fronten, aldus ABN AMRO. Vooral de enkelcijferige krimp bij Healthcare Informatics viel daarbij op, volgens de bank. In Noord-Amerika ging het zelfs om een krimp van bijna 10 procent. Daar stond wel tegenover dat de orderinstroom meer dan 10 procent was bij CC&HI.

    De misser bij CC&HI werd volgens ABN AMRO goed gemaakt door andere divisies, die in de totale mix relevanter zijn.

    De dividendverhoging van 6 procent naar 0,85 euro per aandeel had ABN AMRO voorzien. Gemiddeld zaten analisten echter op 0,81 euro, benadrukte de bank.

    Philips herhaalde de doelstellingen voor de komende jaren en ABN AMRO meent dat de onderneming de juiste keuzes maakt.

    ABN AMRO heeft een Houden advies op Philips. Het aandeel won dinsdag 2,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 29 januari 2019 17:55
    'Philips verrast met dividendverhoging'

    Gepubliceerd op 29 jan 2019 om 09:59 | Views: 4.735

    Philips Koninklijke 17:35
    33,06 +0,76 (+2,34%)

    AMSTERDAM (AFN) - De dividendverhoging die Philips heeft aangekondigd is een kleine positieve verrassing, zeggen analisten van ING. Ook vinden ze dat de orderinstroom er sterk uitziet. Philips blijft wel ondermaats presteren met Connected Care & Healthcare Informatics.

    Volgens de marktvorsers waren de resultaten bij Connected Care afgelopen kwartaal net als in eerdere periodes beneden verwachting. Wat betreft de vrije kasstroom zijn ze eveneens licht teleurgesteld. De rest van de kwartaalcijfers van het Nederlandse zorgtechnologieconcern lag min of meer in lijn met de prognoses van kenners.

    ING heeft alles bij elkaar een neutraal oordeel over het kwartaalbericht van Philips. Het advies blijft staan op hold. Berenberg (buy) sprak van een solide kwartaalrapport, waarbij de vrije kasstroom er goed uitziet. De kenners spreken verder van een bemoedigend orderboek.

    Hogere royalties

    Morgan Stanley, met een equalweight-advies, wijst er op dat het verslaan van de verwachtingen in het kwartaal werd aangejaagd door hogere royalties. Maar beter dan verwachte autonome omzetgroei bij Personal Health, een nieuwe aandeleninkoop en het orderboek tonen aan dat Philips het jaar goed begint, aldus de kenners.

    Philips was dinsdagochtend een van de stijgers in de AEX. Omstreeks 10.45 uur noteerde het aandeel 2 procent hoger op 32,96 euro.
  15. Dividend Hunter 29 januari 2019 18:49
    Dividendinformatie voorstel Jaardividend 2018 Philips:

    A proposal will be submitted to the Annual General Meeting of Shareholders, to be held on May 9, 2019, to declare a distribution of EUR 0.85 per common share, in cash or shares at the option of the shareholder (up to EUR 777 million if all shareholders would elect cash), against the net income for 2018. Further details will be given in the agenda with explanatory notes for the 2019 Annual General Meeting of Shareholders.

    Aanvullende info: dividendinfo.nl/philips

    Voor de algehele NL dividendkalender 2019 & beursagenda:

    dividendinfo.nl/dividend-en-beursagen...
  16. forum rang 10 voda 30 januari 2019 22:01
    Het mysterie van Philips

    Philips hulde zijn dividendbeleid lange tijd in nevelen. Nu het concern in stabieler vaarwater is gekomen, komt er enige opheldering. Gelukkig.
    Wat is er aan de hand? Zoals zo veel bedrijven keert Philips een percentage van zijn winst uit als dividend, alleen hanteert Philips bij de berekening een mysterieus winstbegrip (net continuing income after adjustments).

    Dat winstcijfer is tot nu toe niet terug te vinden in het jaarverslag. Het was dus raden naar de hoogte van de pay-out, het deel van de winst dat Philips laat terugvloeien naar zijn aandeelhouders.

    Al sinds 2007, de tijd van Gerard Kleisterlee, streeft Philips naar een pay-out van 40 tot 50%. Haalde Philips dat percentage ook? Of kregen aandeelhouders misschien veel meer, zoals grovere schattingen deden vermoeden?

    Zeker is dat Philips het dividend zelf buitengewoon stabiel houdt. Van 2010 tot en met 2012 keerde het bedrijf €0,75 per aandeel uit. Over 2013 tot en met 2017 bedroeg de winstuitkering €0,80. Dankzij mooie jaarcijfers en een goede orderportefeuille volgde deze week een dividendverhoging over 2018 met €0,05 tot €0,85.

    Bij de toelichting op de jaarcijfers gaf cfo Abhijit Bhattacharya dinsdag opeens - voor het eerst - ook een pay-outratio. Over 2018 komt die op 47%. Die plotseling openheid zou wel eens verband kunnen hebben met het feit dat 47% keurig past binnen de bandbreedte die Philips al in het jaarverslag van 2007 vastlegde.

    Maar bij dit ene percentage houdt de openheid van Philips niet op. Op verzoek van het FD leverde het bedrijf een staatje dat inzicht biedt in de pay-outratio's sinds 2007. Philips geeft de ondergrens. Het is een onthullend overzicht.

    Want wat blijkt? Sinds 2007 lag de pay-out-ratio altijd boven de 50%. Veelal heel ruim. Twee keer, over 2009 en 2011, keerde Philips zelfs meer dan 100% van de mysterieuze winst uit.

    Pas nu komt Philips, voor het eerst in elf jaar, terecht in de bandbreedte van 40% tot 50% die het concern nastreeft.

    Dat Philips al die jaren veel meer van zijn winst heeft uitgekeerd dan het bedrijf zelf wenselijk acht, is veelzeggend. In de spannende tijden waarin Philips een nieuwe identiteit zocht en de toekomst soms onzeker was, durfde de raad van bestuur het kennelijk niet aan om het dividend te verlagen. Alles om het broze vertrouwen niet te ondergraven.

    Net zo veelzeggend is de plotselinge openheid. Nu Philips een gevestigde positie heeft verworven als leverancier van medische apparatuur, is het bedrijf in stabieler vaarwater gekomen. De omzetgroei en de winstontwikkeling zijn redelijk voorspelbaar geworden. Anno 2019 kan Philips zich openheid van zaken permitteren.

    Reageren? Mail naar bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1287684/het-mysterie...
  17. forum rang 10 voda 20 februari 2019 16:21
    Philips mag radiografiesysteem verkopen in VS

    Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 15:23 | Views: 470

    Philips Koninklijke 16:01
    34,73 -0,02 (-0,04%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft van de Amerikaanse toezichthouder FDA toestemming gekregen om zijn nieuwe digitale beeldvormingssysteem DigitalDiagnost C90 in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Dat maakte de onderneming bekend.

    Het medisch technologiebedrijf stelt dat dit systeem het eerste is dat direct een livebeeld doorgeeft tijdens het maken van röntgenbeelden. Daardoor kunnen artsen sneller diagnoses stellen en efficiënter werken.
  18. forum rang 10 voda 26 februari 2019 16:07
    LG claimt 65 miljoen euro terug van Philips

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Philips NV
    34,975 0,03 0,09 % Euronext Amsterdam
    Philips NV
    34,98 -0,02 -0,06 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Het Koreaanse LG heeft op 29 januari bij een rechtbank in Seoul een claim ingediend van 65 miljoen euro op Philips, omdat LG een te groot deel zou hebben betaald van de boetes die de twee bedrijven kregen van Brussel voor hun joint venture LG.Philips Displays. Dit bleek dinsdag uit het jaarverslag van Philips.

    LGE betaalde een boete aan de Europese mededingingsautoriteiten, vanwege kartelafspraken tussen beeldbuisproducenten. Daarbij kreeg Philips een boete van 313 miljoen euro en de joint venture met LG een boete van 392 miljoen euro. De manier waarop die boete was berekend, betekent volgens LG dat Philips een groter deel van die boete had moeten betalen.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips dinsdag 0,1 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 26 februari 2019 16:12
    Philips op schema om tegen 2020 klimaatneutraal te zijn

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Philips NV
    34,99 0,045 0,13 % Euronext Amsterdam
    Philips NV
    34,98 -0,02 -0,06 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Philips ligt op schema om tegen 2020 zijn bedrijfsvoering klimaatneutraal te laten zijn. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf dinsdagochtend bekend.

    Philips stelde dat zijn ecologische voetafdruk afgelopen jaar met 10 procent daalde ten opzichte van 2017, mede door een daling van de CO2-uitstoot met 53 procent uit de productie van het bedrijf.

    Philips is nu halverwege het vijfjarige duurzaamheidsprogramma 'Healthy people, Sustainable planet'. Het bedrijf stelde op schema te liggen om alle doelstellingen te behalen. 12 procent van de omzet komt nu uit Circular Products and Solutions en 64 procent van de totale omzet is 'groen'. Onder groene omzet verstaat Philips de opbrengsten uit producten en diensten die een "significante" verbetering voor het milieu betekenen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 28 februari 2019 16:43
    Philips onthult nieuwe CT-scanner

    Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 10:33 | Views: 2.565

    Philips Koninklijke 16:22
    34,95 +0,29 (+0,82%)

    AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips heeft zijn nieuwe CT-scanner onthuld op het European Congress of Radiology in Wenen. Het apparaat, Incisive CT genaamd, moet ziekenhuizen in staat stellen voordeliger scans van patiënten te maken.

    Volgens Philips zorgen nieuwe technologieën op vlak van onder meer beeldvorming en technisch beheer ervoor dat ziekenhuizen met de Incisive CT efficiënter kunnen werken. Het bedrijf wil klanten bovendien een levenslange garantie geven op de röntgenbuis van de scanner, een van de belangrijkste onderdelen.

    Philips introduceert de scanner in de eerste helft van dit jaar in een aantal Europese en Aziatische landen. Daarna volgt de stap naar andere markten.
2.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links