Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,234 24 apr 2024 17:22
  • -0,007 (-0,56%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 821.051 Gem. (3M) 2,2M

PostNL februari, sprokkelmaand?

4.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 220 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 18 februari 2019 15:10
    quote:

    Martijn van M schreef op 18 februari 2019 15:07:

    [...]

    Ik heb geen aanvullende info hierover, afgezien van dat we ze vermoedelijk wel mogen zoeken binnen het 12-tal analisten dat op de eerder gedeelde paginas staan vermeld... lijkt mij.
    Ach, jammer. Dacht dat jij dat wel zou weten.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 18 februari 2019 15:15
    Deze 5 Nederlandse aandelen worden het meest 'geshort'

    Door Belegger.nl op 18 feb 2019 om 15:00 | Views: 78
    Deze 5 Nederlandse aandelen worden het meest 'geshort'

    Bij het fenomeen short selling wordt gespeculeerd op een koersdaling, vaak door hedgefondsen. Bij welke Nederlandse aandelen staan de meeste shortposities uit? En nog belangrijker: welke reden hebben hedgefondsen om deze bedrijven te ‘shorten’?

    Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk zocht het uit.

    De grote, vaak Britse en Amerikaanse hedgefondsen, zetten in de shortwereld veel geld op het spel. Je moet er ook veel geld voor reserveren, want het verlies op een shortpositie kan in theorie eindeloos zijn. Waar een longpositie maximaal kan eindigen op 0, is dat bij een shortpositie onbekend.

    Shorters hebben vaak niet zo’n goede naam, omdat ze verdienen aan een neerwaartse beweging, terwijl de gemiddelde belegger juist graag de koersen ziet stijgen. Maar we kunnen short sellers maar beter serieus nemen, zo legt Inberg in dit artikel uit.

    Terug naar de situatie in Nederland. Momenteel zijn dit de bedrijven met de grootste uitstaande shortposities:

    Fugro, Arcadis, Signify, PostNL en Besi

    De shortposities worden bijgehouden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Er moet melding gemaakt worden van een shortpositie als die 0,2% van het uitstaande aandelenkapitaal overschrijdt. Boven de 0,5% wordt de melding openbaar gemaakt.

    Inberg legt bij ieder bedrijf kort uit welke redenen er zijn om te shorten. Voor een uitgebreidere uitleg verwijzen we u naar zijn artikel.
    Fugro

    “Fugro staat al enige tijd bovenaan dit lijstje. Bij Fugro wordt gespeculeerd op de zwakke balans van het bedrijf. Het herstel in de olie- en gassector laat langer op zich wachten dan verwacht, waardoor de tijd zo langzamerhand op raakt.”
    Arcadis

    “Bij Arcadis wordt gespeculeerd op een aandelenemissie, omdat er twijfels zijn over de hoogte van het werkkapitaal, de schulden en de eventuele verkoop van de Braziliaanse biogasactiviteiten”, legt de analist uit.
    Signify

    “Signify maakt een vliegende start toen het losgekoppeld werd van Philips, maar geleidelijk werden de vooruitzichten minder. De omzet kromp, met prijsdruk in de sector en winstwaarschuwingen van concurrenten.”
    PostNL

    “Het verhaal van PostNL is bekend: de postmarkt krimpt overal, maar in Nederland sterker dan elders. Dat komt door de hoge mate van digitalisering in ons land. De postomzet van PostNL kromp de afgelopen jaren met gemiddeld 10-13%. Dat moest gecompenseerd worden met hogere postzegelprijzen en kostenbesparingen. Uiteraard werken duurdere postzegels nog minder gebruik van post in de hand.”
    BE Semiconductor Industries

    “Wanneer de cyclus in de chipindustrie even stokt, worden bestellingen bij bedrijven als Besi als eerste uitgesteld of gecancelled. Overigens is de short interest hier alweer aan het teruglopen.”
    Signaalfunctie shortposities

    “Bottom line is wel dat een grote shortpositie in een aandeel een sterk signaal is dat er wat aan de hand is bij dat bedrijf. Belangrijk is dan dat probleem boven water te krijgen om goed in te kunnen schatten in hoeverre dat het bedrijf in moeilijkheden kan brengen.”
  3. [verwijderd] 18 februari 2019 15:32
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 18 februari 2019 10:16:

    Heerlijke vakantie gehad, er is nog steeds niks bekend en dus wachten we gewoon verder af.

    *UBS verlaagt koersdoel PostNL van 3,00 naar 2,23 euro

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 3,00 naar 2,23 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

    Analisten merkten op dat de koers van PostNL net als die van sectorgenoten flink is gedaald in de afgelopen twaalf maanden. En het ziet er vooralsnog niet rooskleurig, aldus UBS, in het licht van de voorziene terugval van briefpostvolumes met tien procent dit jaar, na een daling van 10,5 procent in 2018.

    Evenwel blijft PostNL volgens UBS op schema liggen met het realiseren van de 2020-doelstellingen, mede geholpen door de "significant" gestegen volumes bij pakketbezorging.

    PostNL voert momenteel gesprekken over een nieuwe arbeidsovereenkomst, dat zich richt op het creëren van meer banen en een duurzamer werknemersmodel. "De vraag blijft of de winst op peil kan blijven na 2020", aldus UBS.
    Beter nu deze verlaging; mocht volgende week maandag onverwacht flink gaan meevallen dan kan het koersdoel eigenlijk weer terug naar de 3,00 euro.

    (Lijkt ondertussen welhaast of we zitten te beleggen in een slachthuis constructie; we hebben deze winter op eigen kracht eigenlijk nog helemaal geen koersherstel gezien... ondanks dat Q4 eigenlijk veel beter is verkopen dan voorgaande jaren - dus maar weer 'hopen' dat er a.s. maandag alsnog een inhaalslag gaat plaatsvinden)
  4. jessebrown 18 februari 2019 15:38
    DZ Bank belässt Deutsche Post auf 'Kaufen' - Fairer Wert 32 Euro

    Montag, 18.02.2019 13:07 von dpa-AFX






    Finanzanalysten bei der Arbeit (Symbolbild).
    © scyther5 / iStock / Getty Images Plus / Getty Imag.
    FRANKFURT (dpa-AFX Analyser) - Die DZ Bank hat die Einstufung für Deutsche Post (Deutsche Post Aktie) vor Zahlen auf "Kaufen" mit einem fairen Wert von 32 Euro belassen. Der Logisitikkonzern dürfte das Gewinnziel vor Zinsen und Steuern 2018 erreicht haben und die Ziele für 2020 bestätigen, schrieb Analyst Dirk Schlamp in einer am Montag vorliegenden Studie. Der Experte rechnet mit einer Intensivierung der Kostensenkungen im Segment Brief/Paket. Die Wachstumsperspektiven für das Paketgeschäft blieben vielversprechend und auch eine leichte Konjunkturverlangsamung dürfte diesen Trend nicht wesentlich negativ beeinflussen./mis/bek Veröffentlichung der Original-Studie: 18.02.2019 /
  5. [verwijderd] 18 februari 2019 16:13
    Het vaste patroon is gewoon gaande. Eerst wordt de koers gewoon finaal kapot geshort, geholpen door slechte cijfers, zwak beleid en onduidelijke vooruitzichten. Shortpartijen verkopen hun stukken op zwakke beursmomenten en kunnen zo maximale koersschade aanrichten. Het plotselinge koersdoel voordat cijfers naar buiten komen van UBS duidt op een volgende fase. Wellicht zullen de cijfers gaan tegenvallen en als ze toch positief zijn zal er negatief over worden geschreven, want het Angelsaksisch shortervolk gaat zijn eigen "gelijk" linksom of rechtsom gewoon maken. Beursadviezen zijn niet gratis maar dienen een duidelijk doel of één of meerdere partijen. Maar als de grote jongens klaar zijn met hun shortpraktijken schromen ze ook niet om plotseling de andere kant op te rennen. En de meute rent er dan vrolijk achter aan, maar wel met grote achterstand die niet meer in te halen is.
  6. forum rang 6 prinszicht 18 februari 2019 16:18
    quote:

    Johannl schreef op 18 februari 2019 15:59:

    Ik vraag me af waar UBS die 2,23 vandaan haalt.
    Ja, mooi getal. En met millimeter precisie. Op 0,1 cent na dan. Doen we morgen Jeffries nog een stevig advies met hopelijk dezelfde precisie. Dan moet er wel iemand 100 procent bieden. En dan nog steeds 1,25 korting op het voorstel van de Belgen. Het dient idd een doel. En laten we van ganzeharte hopen op een onderhandse verkoop. Want als alleen aleen deal met Sandd zoveel moeite en geld kost, maak ik me nog meer zorgen over de executie.
  7. [verwijderd] 18 februari 2019 16:45
    Dit werd gemeld eind december 2018:

    "PostNL meldde vorige maand bij de kwartaalcijfers nog dat 'de weg naar consolidatie niet rechtdoorzee is en tijd vergt'. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen zei toen in een toelichting aan analisten dat er pas 'in de zomer van 2019 financiële duidelijkheid' komt over de geplande overname van Sandd."

    fd.nl/ondernemen/1282875/postnl-hint-...

    Dus op zijn vroegst in de zomer van 2019.

    Volgende week hopelijk wel de bevestiging van het progressieve dividend.

    Dan heb ik wel weer een jaartje geduld...
  8. forum rang 5 Go Go Go ! 18 februari 2019 16:56
    quote:

    prinszicht schreef op 18 februari 2019 16:18:

    [...]

    ... Want als alleen al een deal met Sandd zoveel moeite en geld kost, maak ik me nog meer zorgen over de executie.
    Misschien heeft Sandd een plan A, een plan B en een noodplan, wie zal ‘t zeggen ? Van der Laar heeft tenslotte de tijd gehad om sinds 9 april vorig jaar na te denken.

    HV is misschien in haar studieboek nog niet toe aan het hoofdstuk genaamd “Een onderneming overgenomen en wat dan ?”

  9. forum rang 4 aandeelofoptie 18 februari 2019 17:02
    quote:

    DeepSpaceHorizon schreef op 18 februari 2019 16:45:

    Dit werd gemeld eind december 2018:

    "PostNL meldde vorige maand bij de kwartaalcijfers nog dat 'de weg naar consolidatie niet rechtdoorzee is en tijd vergt'. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen zei toen in een toelichting aan analisten dat er pas 'in de zomer van 2019 financiële duidelijkheid' komt over de geplande overname van Sandd."

    fd.nl/ondernemen/1282875/postnl-hint-...

    Dus op zijn vroegst in de zomer van 2019.

    Volgende week hopelijk wel de bevestiging van het progressieve dividend.

    Dan heb ik wel weer een jaartje geduld...
    Te hopen voor haar dat dit voor de zomer nog mogelijk is
    Gok erop dat een durfkapitalist eerder Postnl overneemt en daarna de stappen zet die nu worden nagelaten
  10. forum rang 5 Go Go Go ! 18 februari 2019 17:05
    quote:

    DeepSpaceHorizon schreef op 18 februari 2019 16:55:

    www.telegraaf.nl/financieel/2446437/c...

    Stonden we nog maar op 2,83...

    Hahaha....

    "In Japan pleegden ze vroeger seppuku bij gezichtsverlies."

    Herna niet die gaat voor nog 4 jaar...
    Is nog niet eens in staat een botte bijl te hanteren, laat staan wat anders ...

4.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 220 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links