Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 16 februari 2019 10:28
    De zuster van Boris en Jo Johnson baarde wat opzien op tv door als protest tegen de Brexit zicht te ontdoen van wat kleren. Kan gebeuren dat broers en zusters niet hetzelfde denken.
    Zat gisteren te kijken naar een reportage van een Belgische journalist die Belfast bezocht. Kan niet zeggen, dat daar alles koek en ei tussen protestanten en katholieken. Iemand zei, dat zo af en toe een bom ontploft in zijn tuin.
    In Noord-Ierland stemde een meerderheid bij het referendum Brexit om in de EU te blijven maar dat had geen invloed op de uitslag.
  2. forum rang 7 JP Samosa 16 februari 2019 10:53
    quote:

    Chiddix schreef op 15 februari 2019 10:54:

    Benieuwd of May haar woord houdt. Op 29 Maart verlaat het VK de EU. Met of zonder deal. Dat laatste heb ik haar nog niet horen zeggen.
    Groot twistpunt is, de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De coalitiepartner(DUP) van May eist geen aparte status voor Noord-Ierland want dat opent de deur voor een verenigd Ierland.
    In het Goede Vrijdagakkoord(1998) tussen het VK en Ierland zijn open grenzen vastgelegd tussen Noord-Ierland en Ierland. Hoe los je dat op?
    Slimme leiders zouden dit tijdens een lunch al opgelost hebben.
    (Gaat alleen maar over belangetjes en egootjes.....)
  3. forum rang 6 Chiddix 16 februari 2019 11:27
    quote:

    Señor Acero schreef op 16 februari 2019 10:53:

    [...]

    Slimme leiders zouden dit tijdens een lunch al opgelost hebben.
    (Gaat alleen maar over belangetjes en egootjes.....)
    Normaal is er geen vuiltje aan de lucht als een land via een procedure de EU verlaat. Met het VK is het anders gesteld. Schotland waar een meerderheid in de EU wilde blijven riep via een socialistische leider(Nicola Sturgeon) om een nieuw referendum, om de UK te verlaten na de uitslag Brexit.
    In 2014 was er al een referendum geweest maar de meerderheid stemde toen om in het VK te blijven.
    Noord-Ierland is een gevalletje apart. Een burgeroorlog(protestant/katholiek) van dertig jaar die eindigde in 1998(3700 doden).
  4. forum rang 6 Chiddix 16 februari 2019 13:00
    quote:

    josti5 schreef op 16 februari 2019 11:31:

    Dat hele Noord-Ierland is natuurlijk een vreselijk onnatuurlijk gedrocht, dat blijvend ellende blijft geven.
    Het is begonnen in 1690 toen Willem111 van Oranje koning Jacobus11 van Engeland versloeg. Onze Willem was getrouwd met de dochter van Jacobus11 en samen met zijn vrouw Maria Stuart regeerde hij over Engeland,Schotland en Ierland(1689-1702).
    De Oranjemarsen in Noord-Ierland hebben nog te maken met die periode.
    Vraag mij af of Farage en Boris Johnson het probleem Noord-Ierland hebben onderschat? Hoe zien de heren het?
    De aanleiding van Brexit was, dat veel Europeanen neerstreken in Engeland(immigratie). Werd ongetwijfeld versterkt door Merkel in 2015.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2019 13:42
    quote:

    Señor Acero schreef op 16 februari 2019 10:53:

    [...]Slimme leiders zouden dit tijdens een lunch al opgelost hebben.
    (Gaat alleen maar over belangetjes en egootjes.....)
    Niemand kan het probleem Noord-Ierland oplossen en dat hadden die stomme Engelsen moeten bedenken voordat ze het referendum hielden.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 februari 2019 15:00
    Britse politici stappen uit Labour om antisemitisme: ‘We zijn flink verneukt’

    Zeven leden van de Britse Labourpartij splitsen zich af van de parlementsfractie in het Lagerhuis. Ze zijn ontevreden over de koers van de grootste Britse oppositiepartij, die wordt geleid door Jeremy Corbyn. Labour beschikte tot deze scheuring 256 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis. Corbyn zei in een reactie ‘teleurgesteld’ te zijn.
    Buitenlandredactie 18-02-19, 12:29 Laatste update: 13:21

    De Labourleden, die zichzelf de Independence Group noemen, maakten maandagochtend hun besluit bekend tijdens een persconferentie. Politica Luciana Berger zei ‘beschaamd’ te zijn over wat ze omschreef als ‘institutioneel antisemitisme’ binnen de partij, die herhaaldelijk is opgeschrikt door antisemitische incidenten. Partijleider Corbyn heeft steeds ontkend een antisemiet te zijn.

    Haar collega Chris Leslie concludeerde op zijn beurt dat Labour is gekaapt door ‘extreem links’. Hij ziet Corbyn ook niet als een geschikte premier. Leslie zei dat de partijleiding ieder ‘tegengeluid over het brexitstandpunt van de partij heeft genegeerd en het partijbelang boven het landsbelang heeft gesteld’. De groep bepleit een nieuw brexitreferendum.

    Over enkele dagen zullen de dissidenten een leider kiezen. Ze roepen collega's, van Labour en andere partijen, op zich aan bij hun aan te sluiten. Peter Kyle, parlementslid van Labour noemde het vertrek van de zeven een ‘zwarte dag’ voor de partij. ,,Dit zijn vrienden van mij. Luciana is beschimpt en de partij uit getreiterd, de vertrekkers zijn zeker geen verraders. Dit is een emotioneel moment voor mij.”

    Excuses van omroep BBC

    Jade on Twitter

    Oh my god, the hot mic on BBC News is absolutely magical at this #LabourSplit thing. "The thing is that with brexit we're actually fucked? it's gonna be so divided

    De Britse omroep BBC heeft openlijk excuses aangeboden, omdat tijdens een live-uitzending van de persconferentie een vooralsnog onbekende mannenstem te horen was die opmerkte: ,,Ik ga er niet om liegen, maar door dit en de brexit zijn we flink verneukt’’.

    De man stelde dat de Conservatieven door de tweedeling van Labour ‘zou gaan winnen’. Of het mogelijk een BBC-verslaggever was die te horen was, is niet duidelijk. ,,Voor wie naar de live-uitzending heeft geluisterd en zich beledigd voelt: er was wat schuttingtaal te horen, waarvoor wij onze verontschuldigingen aanbieden’’, sprak presentatrice Samira Ahmed.
  7. forum rang 10 voda 19 februari 2019 15:41
    Video: Brexit-schade onomkeerbaar

    (ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe geeft een update over de laatste ontwikkelingen rond de Brexit. "De Brexit-schade is onomkeerbaar", aldus de analist. Hordijk licht toe.

    www.youtube.com/watch?v=EqcHPjve1Uk

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 19 februari 2019 16:13
    May opnieuw naar Brussel voor brexitoverleg

    Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 12:33 | Views: 3.280

    BRUSSEL (AFN) - Premier Theresa May heeft woensdag in Brussel brexitoverleg met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Dat heeft de woordvoerder van Juncker bekendgemaakt.

    De Britse premier is om 18.30 uur op kantoor bij Juncker. Zij heeft een juridische oplossing van de 27 EU-lidstaten nodig voor de zogenoemde backstop, een regeling om een harde grens tussen Noord-Ierland en Ierland na het Britse vertrek per 30 maart te voorkomen. Het Britse parlement steunt haar brexitdeal anders niet.

    Maandag was May's brexitonderhandelaar Stephen Barclay al in Brussel voor gesprekken met EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier. De commissiewoordvoerder herhaalde dat Barnier duidelijk heeft gemaakt dat de EU de overeengekomen scheidingsovereenkomst niet zal heronderhandelen.
  9. forum rang 6 Chiddix 20 februari 2019 08:27
    Nadat zeven Labourleden waren opgestapt is er nog een lid de partij uitgestapt. Ze noemen zich onafhankelijken en streven naar een nieuw referendum. Corbyn(Labour leider) naar nieuwe verkiezingen.
    Voorlopig blijft May pogingen ondernemen, om iets geregeld te krijgen m.b.t de grens met Ierland. Anders heeft stemmen in het Lagerhuis voor plan B geen zin.
    Een nieuw referendum moet afgewezen worden. We zeggen in Nederland ook niet, de coalitie heeft in de peilingen nog maar 50 zetels van de 76 zetels, laten we snel verkiezingen houden.
  10. forum rang 6 izdp 20 februari 2019 11:45
    Je vergelijken met tussentijdse verkiezingen slaat nergens op Chiddix.

    Mij zou een volksraadpleging juist zeer gewenst lijken.
    Immers het 1e referendum was puur een ja of een nee vragen als advies.
    Blijkt dat er vele verkiezingsregels zijn overtreden.
    Blijkt dat er ronduit is gelogen over cijfers en onontkoombare gevolgen.
    Veel Britten in het buitenland konden niet stemmen.
    Blijkt dat er geen gemakkelijke deal mogelijk was.

    Nu is het zover dat men het resultaat van een ja en een nee kan beoordelen.
    Lijkt mij bij uitstek het moment dat iedereen met volle verstand kan kiezen.

  11. forum rang 6 Chiddix 20 februari 2019 14:28
    ECB-vicepresident, no deal-Brexit zou schok zijn voor Europese economie. De laatste maanden gaat het meestal over de effecten voor het VK bij een eventuele harde Brexit.
    Zolang er nog wordt gepraat, kan het voorkomen worden(is er hoop?). Vanavond ontmoet May de president van de EU(J-C J).
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2019 19:11
    EU-landen akkoord over tienduizend grenswachten Europese grens
    20 februari 2019 18:43 Laatste update: 15 minuten geleden
    1

    De EU-landen hebben woensdag ingestemd met het voorstel om de Europese grens- en kustwacht Frontex geleidelijk uit te breiden naar maximaal 10.000 man in 2027.

    De grenswachten komen deels in dienst bij het in Warschau gevestigde agentschap en worden deels gedetacheerd vanuit de lidstaten. Ze moeten vanaf 2021 kunnen worden ingezet bij grenscontroles of een migratiecrisis, na toestemming van het betreffende land, waarbij ze ook wapens mogen gebruiken.

    De Europese Commissie had voorgesteld om volgend jaar al op tienduizend medewerkers uit te komen, maar de lidstaten achten dat niet haalbaar. Nu zijn het er zo’n 1.500. "Je kan ze niet uit de supermarkt halen", klonk het in december. Overigens zou na een evaluatie in 2023 kunnen worden besloten de aantallen aan te passen.

    Onlangs gaven de EU-landen al groen licht voor uitbreiding van de bevoegdheden van de dienst, zodat die een coördinerende rol kan spelen bij het terugsturen van mensen die geen recht hebben op verblijf in Europa en de samenwerking met landen van herkomst.
    Lidstaten blijven primair verantwoordelijk voor grensbeheer

    De kosten voor de periode 2021-2027 werden eerder geraamd op 11,3 miljard euro. Premier Mark Rutte zei toen dat "heel veel geld" te vinden.

    De lidstaten houden de primaire verantwoordelijkheid voor het grensbeheer. Ze gaan nu onderhandelen met het Europees Parlement over de definitieve wettekst.
  13. forum rang 6 Chiddix 21 februari 2019 07:44
    quote:

    izdp schreef op 20 februari 2019 14:50:

    Degenen die graag een no-deal zien, geven ook geen lor om Noord-Ierland.
    Immers dan moet er een harde grens komen.
    De WTO vereist dit bij mijn beste weten en ik vraag me zelfs af of ze daar zonder meer op terug kunnen vallen.

    In Nieuwsuur was Tony Blair(ex premier) te zien, om zijn mening te geven over Brexit. Incompetente regering, chaos etc Eerder wekte hij de toorn van May op vanwege commentaar op de Britse regering in het Brexitproces.
    Meneer Blair zegt, als de politiek er niet uitkomt moet het volk weer aan de bak(referendum).
    De wens is de vader van de gedachte bij Blair. Hij is tegenstander van Brexit.
    Corbyn vroeg aan May, wat ga jij doen in Brussel? May was bij Juncker gisteren.
    Is die Corbyn nu zo dom of vraagt hij naar de bekende weg?
    Bij de Conservatieven zijn ook parlementsleden opgestapt(3) en zich aangesloten bij de acht opgestapte Labourleden.
    Zijn tegenstanders van Brexit. Maar het volk heeft gesproken. Brexit. Dan neem je niet de benen? De soap gaat verder. Een Lagerhuis waar de verdeeldheid groot is over hoe en op welke wijze de EU moet worden verlaten.
  14. forum rang 6 Chiddix 22 februari 2019 06:37
    Op dit moment is niet bekend of er vooruitgang zit , om aan de wensen van het VK te voldoen inzake de backstop. EU kopstukken roepen voortdurend, we gaan niet heronderhandelen.
    De Europese Raad heeft gestemd over de deal van de zachte Brexit(plan A) en is akkoord gegaan. Daarna ging May het voorleggen aan het Lagerhuis en die ging niet akkoord. Had men niet beter de volgorde om moeten draaien?
    Eerst het Lagerhuis laten stemmen en daarna de Europese Raad? Heeft May vooraf geweten, dat plan A veel weerstand zou oproepen in het Lagerhuis? Ze moet geweten hebben, dat DUP haar coalitiepartner zou tegenstemmen en een deel van de Conservatieve partij. Het opstappen van Johnson uit de regering en nog anderen was een signaal voor May voordat er nog gestemd was.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,85 +0,06%
EUR/USD 1,0672 +0,01%
FTSE 100 7.867,38 +0,25%
Germany40^ 17.751,70 -0,10%
Gold spot 2.379,12 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+15,54%
Air Fr...
+3,63%
Alfen ...
+2,99%
B&S Gr...
+1,98%
AZERION
+1,56%

Dalers

Pharming
-8,28%
PostNL
-5,92%
ASMI
-2,65%
Accsys
-2,39%
Avantium
-1,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links