Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 2019

1.501 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 13 februari 2019 03:05
    quote:

    cees-10 schreef op 13 februari 2019 02:51:

    [...]

    Dank en ik snap wat u bedoelt, doch in het kader van bovenstaande discussie betreffende de verkoop van het belang Saam Smit en de aanstaande hernieuwde afboeking van goodwill, ging ik er vanuit dat het melden van aankoop aandelen door CEO en uitbreiding van belang HAL niet een melding van Augustus 2018 betrof, maar van NU. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit alleen mij perceptie betrof.

    Hoi @ cees-10,

    de meeste fora-bezoekers hier zijn oudgedienden. We volgen dit aandeel, en vele andere aandelen al jaaaaren. Voor de meesten onder ons was wel duidelijk over welke periode het ging.

    De verkoop van het belang in SAAM SMIT -en bijbehorende afboeking- is uiteraard een ander verhaal. Ik zag nog even je vraag voorbij komen om een simpele en korte samenvatting.

    Ik ga een poging doen :

    Boskalis verkoopt haar (deel)belang in Saam Smit. Dat betekent aan de ene kant inkomsten. En aan de andere kant verdwijnt er eigendom van de balans.

    Bij het wegstrepen van het eigendom hoort ook het afboeken van een ?gekoppeld? stukje goodwill. En als je het niet daarom zou doen, dan zou je het kunnen doen om belasting-redenen.

    -einde simpele samenvatting-

  2. Eric_sh 13 februari 2019 03:08
    quote:

    ff_relativeren schreef op 13 februari 2019 02:56:

    [...]
    @ cees-10,

    ook over het inkopen van aandelen door eigen management bij Boskalis heeft alias @ xof gelijk. De AFM registers hebben als laatst bekende datums de volgende aankopen staan :

    14 maart 2018 en 22 augustus 2018.

    @ cees-10, het alias xof heeft dus correcte informatie aan je gegeven.
    Inkoop door de grootst-aandeelhouder en inside trade door Boskalis management. Het is wel enigszins begrijpelijk dat particuliere aandeelhouders op fora zoals deze, positief zijn over de uitstraling die dergelijke aankopen hebben. Dat het uiteindelijk een langere-termijn verhaal gaat worden, dat is ze nogal ontgaan.

    (zie mijn vorige posting) Op het huidige tempo komt de volgende HAL-meldingsgrens pas in zicht in de jaren 2030 ..

    Greetzzz

    U leest kennelijk niet wat ik schrijf, afgesloten met de opmerking dat het MIJN perceptie betreft.

    Ik ben er een groot voorstander van om beweringen alhier, die kennelijk verwijzen naar officiele documenten/bronnen, te voorzien van een bronvermelding, dan wel link. Dat laat weinig ruimte voor `misvattingen`.
    Zullen we dat dan maar afspreken?

    Ik wens U verder een voorspoedige dag toe.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 13 februari 2019 03:13
    Hoi @ cees-10,

    niet zo happen .. op je perceptie heb ik zojuist (net boven jouw posting) apart gereageerd. Mijn eerste 2 antwoorden gingen over je onterechte verwijt naar alias xof.

    Mijn antwoord hier net boven reageert op een volgende posting van je, over je perceptie in de tijdlijn. Verschillende reacties op verschillende postings.

    Alles verder oke met je ? Fijne dag.

  4. Eric_sh 13 februari 2019 03:23
    quote:

    ff_relativeren schreef op 13 februari 2019 03:05:

    [...]
    Hoi @ cees-10,

    de meeste fora-bezoekers hier zijn oudgedienden. We volgen dit aandeel, en vele andere aandelen al jaaaaren. Voor de meesten onder ons was wel duidelijk over welke periode het ging.

    De verkoop van het belang in SAAM SMIT -en bijbehorende afboeking- is uiteraard een ander verhaal. Ik zag nog even je vraag voorbij komen om een simpele en korte samenvatting.

    Ik ga een poging doen :

    Boskalis verkoopt haar (deel)belang in Saam Smit. Dat betekent aan de ene kant inkomsten. En aan de andere kant verdwijnt er eigendom van de balans.

    Bij het wegstrepen van het eigendom hoort ook het afboeken van een ?gekoppeld? stukje goodwill. En als je het niet daarom zou doen, dan zou je het kunnen doen om belasting-redenen.

    -einde simpele samenvatting-

    Laat ik dan ook nog maar een poging wagen:)

    Ik ga er vanuit dat een bijdrage, in welk IEX forum dan ook, voor een ieder begrijpelijk moet zijn en niet alleen voor `oudgedienden`. Met die gedachte in het achterhoofd probeer ik in ieder geval iets te `neer te pennen`. Er zal namelijk altijd sprake zijn van nieuwelingen tot zowel beurs als fora. `Vrije toereding`.

    Ik zou het ijzersterk vinden als HAL na dit nieuws haar belang VERDER zou uitbreiden en als het management van Boskalis WEDEROM aandelen zou inkopen.

  5. forum rang 7 ff_relativeren 13 februari 2019 03:52
    Cees-10,

    prima reactie. Ja zeker, het IEX forum is open, en er komen altijd nieuwe volgers en deelnemers bij. Iedere nieuwkomer heeft een eigen instap-niveau en een eigen (kennis)bagage over de diverse aandelenfondsen.

    Ik vind het prettig om met je te sparren. Wees welkom. En als je een posting niet begrijpt, blijf altijd vragen stellen. Blijf je ook vooral inlezen in de materie.

    Probeer te vermijden dat je iemand (in casu alias xof) onterecht beschuldigt van misleiding. Een open vraag had beter uitgepakt.

    ;-)

    By the way, ik zal je de linkjes geven naar de meest relevante AFM registers :

    a) inkoop en verkoop van aandelen door management : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    b) inkoop en verkoop van aandelen + bankprodukten door management : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    c) netto short posities in een aandeelfonds : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    d) posities van derden in een aandeelfonds : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    e) het laatst gemelde nieuws per aandeelfonds : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    f) geplaatst kapitaal per aandeelfonds : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    g) alle AFM meldingsregisters : www.afm.nl/nl-nl/professionals/registers .

    En ook handig : een overzicht van alle shortposities van beursgenoteerde bedrijven in diverse Europese landen (zie kolommetje links) : shortsell.nl/short/ .
  6. Eric_sh 13 februari 2019 04:21
    `Milder reageren, `Onterecht beschuldigen`. U blijft in elke bijdrage maar volharden in uw uitingen en tracht mij kennelijk iets duidelijk maken.

    Mijn perceptie is mijn perceptie, daar heeft u verder totaal niets mee van doen.

    Ik heb getracht een brug naar u te slaan, tevergeefs. Indien er volgende keer weer iets het forum op wordt geslingerd door U of een ander zonder bronvermelding, niet zijnde een persoonlijke aanname, zal ik daar wederom naar vragen, wen er maar vast aan.

    Ik wens U, Xof en een ieder hier veel succes met belangen in Boskalis.
  7. Het tientje van Theo 13 februari 2019 09:09
    PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft een contract getekend voor het vervangen en repareren van een deel van de zogeheten inter-array kabels van een offshore windpark. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De deal heeft voor de baggeraar- en maritiem dienstverlener een waarde van circa 80 miljoen euro.
    Boskalis zal drie kabellegbakken inzetten, waaronder de voor kabelreparatie uitgeruste Bokabarge 82, de overgenomen BoDo Constructor van Bohlen Doyen en diverse ondersteuningsschepen.
  8. forum rang 4 xof 13 februari 2019 09:09
    Beste FF relativeren en Cees,

    No hard feelings

    Fijn dat jullie het eens zijn dat mijn input feitelijk juist is. Geenzins intentie tot misleiding, ik heb eea ook met oude linkjes verzorgd. Trouwens aandeleninkoop is nieuw en kenners zijn bekend met HAL aandeel en management insiders transacties.

    Ik zit er voor de lange termijn. Ik hoop jullie ook en wens eenieder veel succes.

    Wat mij bevreemdt is het hoge shortpercentage na de zomer en de teruggevallen koers vanaf 26,-, ondanks de positieve feiten en balansopruiming door afschrijvingen.
  9. forum rang 4 xof 13 februari 2019 15:05
    @ff relativeren. Bedankt voor de AFM cq shortsell registers.

    Ik vind het lastig om een ontwikkeling in de tijd te volgen voor shortsell. Weet je of er een overzicht bestaat of bijv een grafiek waarbij je dit gemakkelijk kan volgen?

    Ik ben fundamenteel belegger en heb een hekel aan het gemanipuleer in de derivatenhandel. Niet doorzichtig. Het begint een redelijke indicator te worden. Ik ben al teleurgesteld bij PNL, BOKA en TT. Groeiende shortsell posities en vervolgens dalende koersen, die eigenlijk de fundamentele sterke punten niet weerspiegelen.

    Met name indien er een concentratie van aandelen bestaat bij enkele partijen. Zij kunnen die uitlenen en premie vangen.

    Een lage koers is niet erg als je geen voornemen hebt om op korte termijn te cashen. Gewoon dividend en premie vangen.

    Je gaat bijna denken dat afname van shortposities, een herstel aankondigen “early indicator”
  10. forum rang 6 Daan 008 13 februari 2019 16:21

    @ xof

    Op uw vraag waarom de short posities verhoogden denk ik dat het antwoord terug te vinden is via het volgende.
    www.beursduivel.be/Aandeel-Koers/1182...

    Hierin vind je terug dat vermogen (Gewoon kapitaal) van Boskalis dalend is en gelijkertijd het aantal aandelen verhoogt.
    De Intrinsieke waarde per aandeel is bijgevolg dalend en dus ook de beurskoers.

    De vooruitzichten via het H1 resultaat 2018 op Boskalis.com zijn ook al niet rooskleurig
    Sorry ik kan de directe (correcte) link niet laten weergeven

    Wat echter wel positief is, is de te verwachten inkoop.
    En zoals hier al eerder aangehaald op het forum komt de inkoop neer op ongeveer 8% van de nog vrij verhandelbare aandelen.
  11. forum rang 4 xof 13 februari 2019 18:43
    @Daan. Bedankt voor uw antwoord.

    Ik zie ook dat de intrinsieke waarde daalt per aandeel. Dit is vlgs mij mn door de grote impairments, hierdoor wordt de balans korter. Verder ook idd meer aandelen door stockdividend.

    Uiteindelijk is het allemaal non-cash en vemindert de verdiencapaciteit niet, daaom zie ik die grote shortsell belangstelling niet. Maar ja, de markt heeft gelijk en het aandeel is gedaald, nadat shorters uitgebreid hebben. Zij hadden het gelijk aan hun zijde. Ik heb gelukkig de tijd.

  12. Eric_sh 14 februari 2019 03:36
    quote:

    xof schreef op 13 februari 2019 18:44:

    Ben benieuwd of HAL aandelen uitleent
    Ik heb daar geen zicht op, wel verbaast het mij dat het binnenhalen van een aantal ogenschijnlijk `behoorlijke` contracten door Boskalis de afgelopen weken klaarblijkelijk geen enkel impact op de koers hebben. Zijn de marges dermate beperkt dat dit de koers niet in beweging zet? Of spelen er inderdaad een aantal andere meer zwaarwegende factoren mee die een koersdrukkend effect hebben?
  13. [verwijderd] 17 februari 2019 13:28
    Het lijkt erop, dat dankzij het herstel van de olieprijs in de laatste maanden de oliegerelateerde aandelen weer in de lift zitten. Ik hoop dan ook die trend in de 4e kwartaalcijfers van Boskalis terug te zien. Wellicht dat tot die publicatie de koers nog wat op gaat lopen. Volgens mij heeft Berdowski begin vorig jaar zijn aandelen tegen een koers van rond de € 28 gekocht, dus hij zal niet nalaten zijn best te doen die koers weer terug te laten komen.
1.501 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0687 -0,14%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.064,10 -0,41%
Gold spot 2.325,79 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links