Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,915 23 apr 2024 12:39
  • +0,015 (+1,61%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 1.936.883 Gem. (3M) 6,9M

Pharming februari 2019

9.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 472 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 bikes 12 februari 2019 17:06
    quote:

    Wiel schreef op 12 februari 2019 17:04:

    Wellicht dat Kempen iets minder negatief over het voetlicht laten komen door te denken dat het wellicht om een vergissing gaat die men heeft gemaakt. Iedereen maakt vergissingen/fouten. Toch?
    gewoon K..... niet meer opnoemen.was geen vergissing of foutje, bewust gedaan!
  2. HD_Erik 12 februari 2019 17:12
    hoppatee. FD:
    Sanquin heeft dringend partner nodig voor farmabedrijf

    Bloedleverancier Sanquin ziet de vooruitzichten dit jaar voor zijn geneesmiddelenproducent SPP verslechteren. De reden is dat een van de afnemers minder bestellingen plaatst. SPP heeft op korte termijn één of meerdere strategische partners nodig om weer te kunnen groeien en de concurrentie de baas te blijven.

    ?

    Dit blijkt uit een brief van Sanquin-topman Dirk Jan van den Berg aan minister Bruno Bruins van Volksgezondheid.
    Sanquin Plasma Products (SPP) is al langere tijd een zorgenkindje voor Sanquin dat in Nederland als enige organisatie is belast met bloedinzameling voor ziekenhuizen. Het commerciële SPP, waar 700 man werken, moest in 2017 enkele weken de productie stilleggen vanwege technische problemen. Door die verstoring kon Sanquin niet alle op plasma gebaseerde geneesmiddelen volgens afspraak leveren, zo schrijft de directie in zijn laatst gedeponeerde jaarverslag.
    Lees ook

    Alarm

    Interne stukken

    De brief waarin Van den Berg een ongunstig verloop van de afzet signaleert, komt niet helemaal als een verrassing. Op basis van interne stukken meldde het FD vorig jaar al dat SPP de komende jaren zware verliezen voorziet.
    Volgens Sanquin kan het bedrijf niet meer op eigen kracht verder en is een partnerschap (of overname) nodig om schaalgrootte en kostenvoordelen te behalen. Die zoektocht is afgelopen jaar begonnen en krijgt nu meer concrete vorm, blijkt uit de brief aan de minister. Ondertussen worden de vooruitzichten voor SPP negatief beïnvloed door verminderde bestellingen van een van de opdrachtgevers, zo stelt Van den Berg. Om welke partij het gaat, is niet duidelijk.
    Lees ook

    Dan maar in de verkoop

    Voornaamste afnemer

    De belangrijkste klant van SPP tot nu toe is het Amerikaans-Ierse farmaconcern Shire, goed voor ruim de helft van de omzet. Deze afnemer van het geneesmiddel Cinryze heeft zich al minder afhankelijk gemaakt van de Nederlanders door ook een andere productielocatie in te schakelen. Cinryze, een geneesmiddel om een zeldzame aandoening te bestrijden, is de financiële kurk waar SPP op drijft.
    Sanquin wil nu duidelijk vaart maken met het aantrekken van een partner voor SPP. Topman Van den Berg kiest daarbij voor een draaiboek waarbij tegelijkertijd met meerdere potentiële partners wordt gesproken. De uitkomst kan dan ook zijn dat SPP met meer dan één partij in zee gaat. 'We staan open voor een strategisch partnerschap, in welke vorm dan ook', zo licht een woordvoerder van Sanquin desgevraagd toe. Verkoop van de geneesmiddelenproducent zou ook een optie kunnen zijn, bevestigt hij.

    Dataroom

    Het bedrijf gaat eind februari een dataroom inrichten waar geïnteresseerde partijen zich nader kunnen oriënteren. Daarna wordt met serieuze belangstellenden verder gepraat. Dit moet voor de zomer tot een conclusie leiden over de toekomstige status van SPP.

  3. forum rang 6 De amateur 12 februari 2019 17:13
    quote:

    Beur schreef op 12 februari 2019 17:09:

    Dit is toch een fraaie koersstijging en maakt bijna iedereen - behalve de shorters blij toch?
    Misschien dat dit advies van Portzamparc vandaag ook een beetje helpt naar (toch) een stijging van de koers naar 7 maart toe?!
    Ze hebben iig meer effect dan andere analisten met een positief koersdoel. Mij hoor je iig niet klagen.
  4. [verwijderd] 12 februari 2019 17:19
    quote:

    De amateur schreef op 12 februari 2019 17:13:

    [...]

    Ze hebben iig meer effect dan andere analisten met een positief koersdoel. Mij hoor je iig niet klagen.
    Ik denk dan ook dat dit advies meer gezien moet worden als een welkom aanzetje voor een stijging naar de cijfers van 7 maart dan dat het nou door het specifieke gewicht van Portzamparc komt. Beleggers aarzelen momenteel denk ik en dit hadden ze misschien net nodig om toch maar te kopen.
  5. forum rang 6 De amateur 12 februari 2019 17:19
    quote:

    Diegy schreef op 12 februari 2019 17:17:

    Reken maar dat er partijen zitten te azen om pharming over te nemen. Binnenkort.overname geruchten en de koers staat zo weer rond de 1,25
    Diegy is ook weer eens ingestapt. Prima dat je dat doet maar ga niet lullen over overname geruchten wat nergens op slaat.
  6. [verwijderd] 12 februari 2019 17:24
    quote:

    Beur schreef op 12 februari 2019 16:28:

    [...]Ik vind die 57% wel interessant. Hoe komen ze nou aan precies zo'n getal?
    Het aantal lijnen in de dikke duim. Buiten dat, 57% is mijn inziens toch wel enorm laag? Of is er echt zoveel twijfel? Hebben zij wel meer inzicht gekregen in de inhoud van de terugkoppeling van de FDA?
  7. [verwijderd] 12 februari 2019 17:26
    Je zou maar klant van Kempen zijn en de adviezen hebben opgevolgd. Advies Wessanen is net zo'n miskleun als bij Pharming. Bij Wessanen begreep niemand iets van hun advies vlak voor de cijfers. Vandaag krijgt Kempen dik hun ongelijk te verwerken. Ze doen daar maar een dotje en benadelen hun klanten.
9.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 472 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links