Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 februari 2019 18:25
    quote:

    josti5 schreef op 10 februari 2019 17:15:

    'Chiddix, er is GEEN ENKELE wet of regel of voorschrift of verplichting van de EU om economische migranten naar binnen te halen.'

    Nee, maar wel degelijk een EU-besluit, dat Chiddix al een aantal keren op dit forum heeft gedeeld, met bewijs-en-al.

    Houd nu eens op met dat steeds maar weer te negeren en te ontkennen.

    Zolang Chiddix geen linkje plaatst van dat 'nep-besluit' ga ik er vanuit dat het helemaal niet bestaat.
  2. forum rang 6 Chiddix 10 februari 2019 20:47
    Op het draadje vluchtelingen ramp is het uitgebreid besproken om tekorten op de arbeidsmarkt aan te vullen via migratie en vergrijzing op te vangen. Citeerde daar o.a de Griekse eurocommissaris van migratie , dat Europa 60 miljoen migranten nodig heeft uitgesmeerd over tientallen jaren.
    Duitse economen wezen er ook op, dat Duitsland op zoek moet naar migranten wil men de economie op peil houden. En Merkel is in aktie gekomen.
    Er is ook nog een document geplaatst van het EP, ik dacht uit 2006, waarin stond , dat 60 miljoen migranten nodig zijn.
  3. forum rang 10 rationeel 11 februari 2019 00:03
    Zo wilde Wiegel vanochtend scoren. Valt me wel tegen van hem.
    Ze zouden we wilen, dat hij zijn mogelijkheid om inbreng in de tweede kamer te hebben op zou geven.

    Thierry Baudet heeft op Twitter gereageerd op de beschuldiging dat zijn lijstduwerschap bij de Provinciale Statenverkiezingen ‘nep’ is. VVD-coryfee Hans Wiegel uitte vandaag in WNL Op Zondag kritiek op de Forum voor Democratie-voorman, omdat hij niet voornemens is een zetel in te nemen in de Provinciale Staten, ook al krijgt hij genoeg voorkeurstemmen.

    “Ook Dijkhoff nam zijn zetel niet in,” zo laat Baudet weten. De Bredase VVD-fractie maakte al voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bekend dat Dijkhoff zijn zetel niet zal innemen als hij gekozen wordt, zo blijkt uit berichtgeving in BN De Stem.

    Baudet staat in twee provincies als lijstduwer op de kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen maar gaat er niet vanuit dat hij ook Statenlid wordt, zo maakte hij vanochtend bekend. “Als ik met voorkeurstemmen wordt gekozen, ga ik niet de Provinciale Staten in. Ik ga niet zelf de fantastische mensen op onze lijst wegduwen,” aldus Baudet.
  4. forum rang 10 rationeel 11 februari 2019 00:14
    RECENSIE HOUELLEBECQ: ‘SOUMISSION’ PORTRETTEERT ISLAMISERING EN STRIJD OM BESCHAVING
    Geplaatst door Thierry Baudet | 7 Jan 2015 | Kunst & cultuur | 10
    Naar aanleiding van zijn nieuwe roman.

    RECENSIE HOUELLEBECQ: ‘SOUMISSION’ PORTRETTEERT ISLAMISERING EN STRIJD OM BESCHAVING
    Geplaatst door Thierry Baudet | 7 Jan 2015 | Kunst & cultuur | 10

    Het christendom, de natiestaat en de schone kunsten: drie pijlers van de Europese beschaving die hun kracht grotendeels hebben verloren. Alleen het rationalisme van de Verlichting biedt nog enig houvast – maar juist dat voert tot verbittering en ongeluk en is daardoor uiteindelijk onhoudbaar. Zie daar Michel Houellebecq’s meedogenloze analyse van onze tijd; het startpunt van zijn hele oeuvre.

    De hoofdpersoon van zijn laatste roman, Soumission (‘Onderwerping’), is ditmaal niet de ‘laatste mens’ van Elementaire Deeltjes en De Mogelijkheid van een Eiland – maar specifieker de ‘laatste Fransman’. We schrijven Parijs 2022. Een academicus van een jaar of veertig , toepasselijk ‘François’ genaamd, specialiseert zich in de ‘decadente’ laat-romantische schrijvers van eind 19de eeuw. Zijn relatie met studente Myriam loopt stuk omdat ze zijn ‘machismo’ – zijn verlangen naar een asymmetrische, traditionele relatie – niet meer aan zichzelf kan of wil verantwoorden. Ondanks hun sterke seksuele band drijft het feminisme hen zo op tragische wijze uit elkaar.

    Frankrijk staat ondertussen bloot aan steeds verdere uitholling. Voortgedreven door hun afkeer van de natiestaat sluiten de middenpartijen een alliantie met de Moslim Broederschap. De ‘nationale kandidaat’ – Marine le Pen – moet koste wat kost buiten het Elysée worden gehouden, en wanneer dat lukt wordt onder algeheel enthousiasme van ‘de linkse kranten, dat wil zeggen alle kranten’ de verkiezing van de islamitische Mohammed Ben Abbes toegejuicht.

    Langzaam maar zeker verandert de samenleving – bedekkende kleding op straat, halal-maaltijden in de Thalys, islamitisch onderwijs – en in verwarring trekt François zich een aantal weken terug op het platteland. Hij doet de symbolische plaatsen Martel en Poitiers aan (waar ooit de strijd van christelijk Europa tegen de islamitische Moren werd beslecht) en knielt ten slotte neer voor een Maria in de kerk van de rotsburcht Rocamadour: sinds eeuwen een bedevaartsoord voor Europese koningen.

    Langzaam maar zeker verandert de samenleving – bedekkende kleding op straat, halal-maaltijden in de Thalys, islamitisch onderwijs – en in verwarring trekt François zich een aantal weken terug op het platteland. Hij doet de symbolische plaatsen Martel en Poitiers aan (waar ooit de strijd van christelijk Europa tegen de islamitische Moren werd beslecht) en knielt ten slotte neer voor een Maria in de kerk van de rotsburcht Rocamadour: sinds eeuwen een bedevaartsoord voor Europese koningen.

    Langzamerhand echter – en hier toont Houellebecq zijn meesterschap – wint de post-nationale, post-christelijke wereld aan bekoring. Terwijl François aan het begin van de roman nog overwoog om zich aan te sluiten bij de ‘inheemse Europeanen’ die de islamisering door gewapend verzet willen keren, realiseert hij zich tegen het einde van het boek dat het kuise straatbeeld hem verlost van voortdurende seksuele frustratie. Het polygame huwelijk met minderjarigen stelt ondertussen huiselijk geluk en bedplezier in het vooruitzicht. Saoedische financiers blijken grote sommen geld ter beschikking te stellen voor de universiteit en het aanzien van het academisch leven stijgt. Ook het post-nationale verhaal wint voor hem aan overtuigingskracht wanneer de leider van de islamitische partij zinspeelt op een fusie van de Europese Unie met Noord-Afrika. Het Romeinse Rijk zou uit zijn as kunnen herrijzen, de Franse president zou ‘als een nieuwe keizer Augustus’ een tijdperk van cultuur en bezieling kunnen inluiden. ‘Zeldzaam zijn de stichters van imperia’, klinkt het ten slotte.

    Hoe overtuigend de diepte van onze cultuurcrisis en de verleidingen van een nieuw, mediterraan beschavingsideaal ook worden gebracht – als roman is Soumission uit balans, vooral omdat de revolutionaire beweging, geleid door de kleurrijke Godefroy Lempereur, plotseling uit het verhaal verdwijnt. Over de burgeroorlog die op het punt van uitbreken staat horen we niets meer; het geweld, de aanslagen waar de roman mee opende: van de ene op de andere dag zijn ze nergens meer te bekennen. Het boek is dus eigenlijk onaf – en daarom verwacht ik een vervolg, wellicht ‘Opstand’ of ‘Rebellie’ genaamd, waarin de eindstrijd tussen de ‘indigènes’ en de ‘progressistes’, de doodstrijd van de Europese beschaving, waartoe Soumission de opmaat vormt, daadwerkelijk door Houellebecq wordt verteld.
  5. forum rang 10 rationeel 11 februari 2019 00:20
    Ophef in Duitsland om voorstel: ’Vervang Engelse les door Turks’

    KEULEN - Er is heftige discussie losgebarsten in Duitsland over een voorstel om op de basisschool Turkse, Poolse of Russische lessen te geven in plaats van de Engelse les. Politicus Tayfun Keltek (SPD), die ook voorzitter is van de integratie-adviesraad in deelstaat Noordrijn-Westfalen, lijkt het een uitstekend plan om de Engelse les af te schaffen. Maar hij hoeft niet op veel bijval te rekenen.

    www.telegraaf.nl/nieuws/3133533/ophef...
  6. forum rang 9 josti5 11 februari 2019 13:43
    quote:

    Chiddix schreef op 11 februari 2019 13:19:

    [...]

    Als de PVV ers zich bekeren tot de Islam wordt DENK de grootste.
    Die van Klaveren is helemaal geen bekeerling.
    Hij heeft gelezen over 'takkiya'.
    Als rechtgeaard PVV-er gaat hij nu de islam van binnenuit bestrijden.
    Let maar op...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 februari 2019 14:17
    quote:

    josti5 schreef op 11 februari 2019 13:43:

    [...]Die van Klaveren is helemaal geen bekeerling.
    Hij heeft gelezen over 'takkiya'.
    Als rechtgeaard PVV-er gaat hij nu de islam van binnenuit bestrijden.
    Let maar op...
    Als spion wordt hij wel een kopje kleiner gemaakt.
  8. forum rang 10 rationeel 11 februari 2019 14:26
    AMSTERDAM - Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam opnieuw is gedaald, nadert ondermijning door hoge winsten uit de drugscriminaliteit in de hoofdstad „een kritisch punt.” Ook nemen huiselijk geweld en straatroven toe, voelen Amsterdammers zich vaker gediscrimineerd en is er een forse hoeveelheid jeugdcriminaliteit in wijken als Zuidoost, Oost, Nieuw West en Noord.

    www.telegraaf.nl/nieuws/3137581/georg...
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0645 +0,01%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.696,00 -0,79%
Gold spot 2.392,98 +0,57%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links