Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Burgers pas op uw pensioengeld !

4.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 201 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 8 februari 2019 08:50
    ‘Aow-uitkering kan verder vervroegd dan eerder gedacht’

    Als bij invoering van een flexibele aow de uitkering meer dan vier maanden wordt vervroegd, leidt dat er niet per se toe dat ouderen met alleen aow onder de bijstandsnorm komen. Het hangt sterk af van bijvoorbeeld het gehanteerde kortingspercentage.
  2. 2008drama 8 februari 2019 13:42
    quote:

    ffff schreef op 7 februari 2019 12:00:

    [...]

    Toch NOOIT vergeten dat zo'n veertig jaar geleden de ene na de andere hypotheekbank in Nederland failliet ging: De Goudse hypotheekbank, de Friesch-Groningse hypotheekbank, de Scheepshypotheekbank in Rotterdam en de Westland-Utrechthypotheekbank werd, als ik mij juist herinner gered, opgevangen door Nationale Nederlanden.

    Waarmee ik dus duidelijk wil zeggen dat het verstrekken van hypotheken evenzogoed als aandelen of obligaties een zwaar verlieslatende belegging kan worden.

    Dat " Hoera" zou ik dan ook maar wat temperen. Eerder: " Laten we er dit keer het beste van hopen...

    Peter

    Nee, dat hoeft niet met securitisatie.... En als dan ook nog eens lang met kort wordt gefinancierd dan gaat het erg hard door de leverage op het eigen vermogen.

    Ook daar wordt door Bazell steeds stringenter op gemonitored

  3. forum rang 7 ffff 8 februari 2019 15:22
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 7 februari 2019 12:17:

    Die gingen volgens mij niet failliet om hun woninghypotheken verliesgevend waren.
    Hoe zouden ze anders failliet zijn gegaan. En nog wel vier grote hypotheekbanken op een rij in een zeer korte tijd van pakweg 3 tot 4 jaar.

    Hypotheek verstrekken en je centen niet krijgen...Tja dan ga je uiteindelijk toch failliet als bij gedwongen verkoop het pand veel minder opbrengt dan de hypotheken die je verstrekt hebt.

    Zo ingewikkeld is dat business-model niet! De obligaties die die hyptotheekbanken hadden uitgegeven ( toentertijd pandbrieven genoemd) brachten uiteindelijk vrijwel niks of nog zo'n 20 procent op... Zo'n beleggingsles vergeet je nooit. Zelfs niet na 40 jaar en dus hopen dat de pensioenfondsen wel de kennis in huis hebben om te beoordelen waar ze hun geld in steken.

    Peter
  4. forum rang 6 izdp 8 februari 2019 18:37
    In tijden van het internetloze tijdperk.
    Buiten wat ik al aangaf als voornaamste reden:

    Hier in de familie wordt verteld dat de stekker uit de financiering werd getrokken.
    In een slechte markt is dat als het ware dan een garantie voor een faillissement.
    De afwikkeling van 1 van die (FGH?) duurde lang en uiteindelijk werden de aandeelhouders ook nog uitbetaald.
    Gezien de kosten van curatoren kan je dan het nodige afvragen.
  5. forum rang 7 ffff 9 februari 2019 17:06
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 8 februari 2019 20:01:

    Alleen Tilburgsche ging failliet. Door fraude van het management dat door ook voor veroordeeld is. Pandbriefhouders kregen zo'n 95% uitgekeerd.
    Ben toch!

    Zowel De Tilburgsche Hyopotheekbank als de Goudse hypotheekbank als Scheepshypotheekbank gingen failliet.

    Ennuh was het maar waar dat de pandbriefhouders 95 procent van hun pandbrieven kregen. Er werd slechts een fractie, zo uit het hoofd ongeveer een derde uitbetaald.

    Zoals ik al aangaf, meerdere hypotheekbanken gingen failliet en de Westland Utrecht werd gered.
    Waar deze discussie mee begon: Pensioenfondsen moeten nu ook niet denken dat het verstrekken van hypotheken geen risico inhoudt. Zoals ik dus al enkele dagen geleden schreef: Diverse hypotheekbanken gingen failliet, ondanks de berichgeving van Ben...

    Peter
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 februari 2019 17:22
    quote:

    josti5 schreef op 6 februari 2019 18:30:

    [...]
    Ja, OK, dank -deze heb ik gelezen.
    Het ging mij echter niet zozeer om zijn politieke, maar om zijn archeologische activiteiten, over duizenden vindplaatsen van 100.000 jaar en ouder, over geluidsenergie e.d., over de oeroude goudmijnen, over de verrassende afkomst van de mens, over de overduidelijke taal- en symboolovereenkomsten van de vondsten in Zuid-Afrika en die in Egypte, Sumerië en India.
    Over Michael Tellinger gaat dit dus. Om maar direct met de deur in huis te vallen: hij is een grote charlatan, fantast, oplichter misschien.
    Ik begon redelijk open-minded op hem te googelen. Dat van aliens die 200.000 jaar gelden de mens leerden omgaan met goud en 'energie uit geluid' nam ik met vele korrels zout, maar ik hield rekening met de mogelijkheid dat hij toch dingen gevonden had waar de reguliere wetenschap geen raad mee wist. Maar dat viel tegen.

    Als je zijn site Michaeltellinger.com en de vele youtube filmpjes waarin hij optreedt bekijkt, ben je in eerste instantie onder de indruk van zijn welbespraaktheid, ogenschijnlijke zelfvertrouwen, en de vele dingen (archeologie, astronomie, Bijbel, ....) die hij erbij haalt. Hij wordt vaak uitgenodigd bij allerlei spirituele en New Age clubjes, die met graagte meedoen aan het elkaar bevestigen en bevredigen. Zijn boeken zijn populair en halen een behoorlijke oplage. Met zijn Ubuntu-ideeën was hij ook een welkome gast bij een Arnhemse dromer die een eigen geldsysteem heeft bedacht.

    Michael lijkt niet allen uiterlijk op zijn landgenoot Elon Musk, hij is even ADHD-achtig, welbespraakt en vol bijzondere ideeën. Alleen realiseert Elon in de praktijk oneindig veel meer dan Micheal, die in zijn boekenclubje en lezingencircuit blijft steken.

    Hij laat de normale wetenschap volledig links liggen, en andersom. Scientific American en National Geographic besteden geen aandacht aan hem. Hij heeft in geen enkel onafhankelijk tijdschift iets gepubliceerd. Je zou denken dat hij voorwerpen rond zijn zg. zeer oude stone circles en metalig klinkende stenen wel eens aan een C14- of geologische dateringsmethode zou hebben onderworpen. Niets van dat alles, ik kwam het niet tegen.
    De Zd-Afrikaanse archeologische dienst dateert de circles veel recenter. Google maar even op 'Blaauboschkraal stone ruins'. Het zijn veekralen van 400 tot misschien 1000 jaar oud. Ze liggen vrijwel allemaal in de Mpumalanga province tussen Johannesburg en Zimbabwe, wat voor veehoudende nomadische volken een geschikt gebied was. De rest van ZA is droger en kouder, en was veel dunbevolkter.

    In zijn vele blogs, youtube-toespraken en ander PR materiaal herhaalt hij steeds hoe bijzonder en revolutionair zijn gedachten zijn, verwijst hij steeds naar zijn boeken en filmpjes waarin hetzelfde gezegd wordt, maar komt hij nooit met een echt bewijs of geloofwaardig argument. Kennelijk word je geacht z'n boeken te kopen.

    Hij leunt graag tegen meer radicale elementen in de ZA politiek aan. Volgens mij niet uit overtuiging maar om opportunistische redenen, zo van 'samen dwars tegen de gevestigde orde'. Tegen de reguliere wetenschap en de grote internationale banken, die allemaal 'white-Euro-centric' zouden zijn. Desgevraagd steunde Tellinger de corrupte Zuma in zijn voornemen om ZA uit het ICC (het internationaler strafhof in Den Haag) te laten stappen. Tot nu toe is dat overigens niet gebeurd. Zie verder:
    mg.co.za/article/2012-09-14-00-new-ag...

    Ik heb zijn boeken niet gelezen. Maar deze archeoloog wel, en die veegt er de vloer mee aan:
    www.reddit.com/r/badarchaeology/comme...

    Op financieel gebied is hij ook 'vindingrijk'. Hij verloor een rechtszaak tegen een ZA bank toen hij zijn hypotheek niet wilde aflossen.
    mg.co.za/article/2012-03-16-court-see...
    En in deze link wordt hij beschuldigd van oplichting:
    exopolitics.blogs.com/exopolitics/201...

    Sorry Josti, ik vrees dat je het bij je gebruikelijke helden zult moeten houden.

  7. forum rang 9 josti5 9 februari 2019 17:44
    @BDB, dank voor je uitgebreide reactie.
    (Nog?) niet aan jou besteed, dus.
    Never mind!

    Er zijn inderdaad heftige controverses op archeologische gebied gaande - eigenlijk heel normaal, gezien ook het klimaatgedoe, en op welk wetenschappelijk gebied eigenlijk niet?
    Deze mijnheer: www.reddit.com/r/badarchaeology/comme... veegt de vloer aan met een hele rij schrijvers.

    Ach ja...
  8. [verwijderd] 9 februari 2019 18:25
    quote:

    ffff schreef op 9 februari 2019 17:06:

    [...]

    Ben toch!

    Zowel De Tilburgsche Hyopotheekbank als de Goudse hypotheekbank als Scheepshypotheekbank gingen failliet.

    Ennuh was het maar waar dat de pandbriefhouders 95 procent van hun pandbrieven kregen. Er werd slechts een fractie, zo uit het hoofd ongeveer een derde uitbetaald.

    Zoals ik al aangaf, meerdere hypotheekbanken gingen failliet en de Westland Utrecht werd gered.
    Waar deze discussie mee begon: Pensioenfondsen moeten nu ook niet denken dat het verstrekken van hypotheken geen risico inhoudt. Zoals ik dus al enkele dagen geleden schreef: Diverse hypotheekbanken gingen failliet, ondanks de berichgeving van Ben...

    Peter
    Helaas Peter, je geheugen laat je in de steek.
  9. forum rang 7 ffff 10 februari 2019 15:02
    Ben,

    Ik denk dat jouw geheugen jou in de steek laat!

    In die tijd, zo'n veertig jaar geleden had ik pandbrieven, spaarpandbrieven van AL die genoemde hypotheekbanken en ik weet maar al te goed hoe dat afgelopen is...

    Zware verliesposten! En dan moest je ook nog een paar jaar op je laatste resterende centen wachten, want het faillisement werd afgehandeld, hetgeen al gauw een paar jaar duurt en pas daarna worden de laatste opbrengsten ondee de rechthebbende pandbriefhouders/ spaarpandbriefhouders verdeeld…

    Mijn geheugen is zo goed, Ben, dat ik mij nog herinner dat je vlakbij de Rotterdamse Coolsingel een nieuw bedrijfje had, dat enkele en alleen handelde in die spaarpandbrieven van die bijna failliet gaande hypotheekbanken. Dus…. die slimmeriken kochten dat papier op tegen een bodemprijs en verkochten ze bij wijze van spreken 1 dag later voor een wat vettere prijs, waarbij die koper dan hoopte dat de Tilburgse, de Goudse toch wat meer zouden uitbetalen bij de eindafrekening.

    Uiteraard was 99 procent van al dat papier daar zo zwart als zwart kan zijn. En werd dat kantoor aangepakt…

    Het ENIGE wat mij nu, na 40 jaar in de steek laat is de naam van dat zwarte kantoortje vlakbij de Coolsingel. Dat moest op een gegeven moment sluiten.

    Maarruh….hypotheken dragen ook risico's. want we vergeten bijna waar de discussie over begonnen is.

    Peter
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 februari 2019 16:47
    quote:

    ffff schreef op 10 februari 2019 15:02:

    Ben,

    Ik denk dat jouw geheugen jou in de steek laat!

    In die tijd, zo'n veertig jaar geleden had ik pandbrieven, spaarpandbrieven van AL die genoemde hypotheekbanken en ik weet maar al te goed hoe dat afgelopen is...

    Zware verliesposten! En dan moest je ook nog een paar jaar op je laatste resterende centen wachten, want het faillisement werd afgehandeld, hetgeen al gauw een paar jaar duurt en pas daarna worden de laatste opbrengsten ondee de rechthebbende pandbriefhouders/ spaarpandbriefhouders verdeeld…

    Mijn geheugen is zo goed, Ben, dat ik mij nog herinner dat je vlakbij de Rotterdamse Coolsingel een nieuw bedrijfje had, dat enkele en alleen handelde in die spaarpandbrieven van die bijna failliet gaande hypotheekbanken. Dus…. die slimmeriken kochten dat papier op tegen een bodemprijs en verkochten ze bij wijze van spreken 1 dag later voor een wat vettere prijs, waarbij die koper dan hoopte dat de Tilburgse, de Goudse toch wat meer zouden uitbetalen bij de eindafrekening.

    Uiteraard was 99 procent van al dat papier daar zo zwart als zwart kan zijn. En werd dat kantoor aangepakt…

    Het ENIGE wat mij nu, na 40 jaar in de steek laat is de naam van dat zwarte kantoortje vlakbij de Coolsingel. Dat moest op een gegeven moment sluiten.

    Maarruh….hypotheken dragen ook risico's. want we vergeten bijna waar de discussie over begonnen is.

    Peter
    Je bent in de war met de Femis Bank in Zeist.
  11. Lambchop_lonny 10 februari 2019 17:56
    quote:

    Gold-finder schreef op 6 februari 2019 11:33:

    [...]
    De overheid moet dit soort dingen gaan doen. Nu kunnen ZZP'ers naar mijn kennis van zaken niet eens belastingvrij iets sparen voor hun oude dag, of wel?

    Misschien moeten ze er niet eens pensioenpotjes van maken, veels te ingewikkeld. Geef iedereen de mogelijkheid geld te sparen waar geen belasting over wordt geheven. Als je het dan uitkeert betaal je er belasting over. Dit kan je zelf bepalen wanneer.

    -Om iets eerder met pensioen te gaan door dit zelf voor die x jaren te financieren.
    -Hypotheek af te lossen

    Er moet wel een AOW blijven, want anders gaan de uitgevers een rode revolutie beginnen als ze janken dat ze een arme oude dag hebben. Dat is het nadeel van democratie, dat als er maar genoeg idioten zijn die eerst "have their cake" en dan stemmen op partijen die de "cake" van anderen ook nog willen.

    De ROTH IRA manier van sparen als 2e pijler voor je pensioen spreekt mij erg aan. Bij inleg moet je belasting afdragen, maar de groei en uitkering is onbelast. Daarnaast is hij vanaf het 18e jaar beschikbaar voor iedereen.

    Als tegenstanders zie ik met name de politici, overheid & belastingdienst omdat zij geen belasting kunnen heffen. Hoe denken jullie hierover ?
4.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 201 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0626 -0,17%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.384,53 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links