Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 17,420 16 apr 2024 09:03
  • -0,180 (-1,02%) Dagrange 17,400 - 17,480
  • 2.419 Gem. (3M) 52,3K

Fagron 1e kwartaal 2019

92 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 februari 2019 20:01
    Update: Flinke omzetstijging Fagron

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fagron
    17,36 0,59 3,52 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2018, zoals voorzien, meer omzet behaald dankzij indrukwekkende groeiprestaties in Noord-Amerika, maar de winst wel zien dalen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de magistrale bereider.

    In 2018 behaalde Fagron een omzet van 471,7 miljoen euro, een stijging van 8,8 procent ten opzichte van 2017, of 3,9 procent autonoom. Volgens analisten zou de omzet uitkomen op 471 miljoen euro.

    "De organische omzetgroei laat in het tweede halfjaar een duidelijke versnelling zien, waar al onze activiteiten aan hebben bijgedragen", zei CEO Rafael Padilla in een toelichting.

    Aan ABM Financial News legde Padilla uit dat de groeiversnelling te danken is aan de introductie van nieuwe merken en een focus op kwaliteit.

    Deze nieuwe merken zijn bijvoorbeeld afkomstig van het Amerikaanse Humco, dat in april vorig jaar werd overgenomen. Deze integratie ligt "keurig op schema" en inmiddels zijn de eerste Humco-producten bijvoorbeeld ook in Europa beschikbaar.

    Maar niet alleen de acquisitie van Humco dreef de omzet in Noord-Amerika, ook de groei van de steriele activiteiten van Fagron in het Amerikaanse Wichita deed dit.

    In Noord-Amerika steeg de omzet met 45,9 procent naar 113,5 miljoen euro. Analisten mikten op een omzet van 113,8 miljoen euro.

    Europa behaalde een omzet van 250,1 miljoen euro, een stijging van 1,8 procent, maar Zuid-Amerika zag de omzet met 2,2 procent dalen naar 100,9 miljoen euro. HL Technology tot slot was goed voor een omzet van 7,2 miljoen euro.

    Voor Europa rekenden analisten op een omzet van 248,1 miljoen euro en voor Zuid-Amerika op 101,9 miljoen euro.

    "In Zuid-Amerika hebben we onze leidende marktpositie in 2018 verder kunnen versterken. De organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen bedraagt 12,7 procent in 2018", merkte topman Padilla op, die verder goed te spreken was over de belangrijke Braziliaanse markt. "Die groeit".

    In Nederland kampt Fagron met het stilleggen van een productielijn. Dit stilleggen gebeurde in de eerste weken van april en pas in de eerste helft van 2019 zou de lijn opnieuw worden gelanceerd.

    Inmiddels is de kwestie "opgelost", volgens Padilla, maar is ook duidelijk dat de lijn pas in de tweede jaarhelft volledig operationeel zal zijn, na goedkeuring door de toezichthouder.

    De kwestie kostte afgelopen jaar 4 miljoen euro aan gemiste omzet en zal volgens schattingen van Fagron elke maand dat de lijn stil ligt nog eens 0,5 miljoen euro aan omzet kosten.

    Winstgevendheid

    Fagron zag de EBITDA uitkomen op 93,0 miljoen euro en de aangepaste EBITDA op 99,1 miljoen euro, een stijging van 3,5 procent. Analisten rekenden vooraf op een aangepaste EBITDA van 99,6 miljoen euro.

    De nettowinst daalde echter met bijna 9 procent naar 42,9 miljoen euro. Analisten hadden een winstdaling tot 45,2 miljoen euro voorzien.

    Fagron waarschuwde eerder al dat de opschaling van de steriele faciliteit in Wichita op korte termijn de winst drukt.

    Fagron stelt een dividend voor van 0,12 euro per aandeel. Dat is 20 procent meer dan de 0,10 euro per aandeel over 2017. "Een kleine stijging na een goed jaar", vindt CFO Karin de Jong.

    Dankzij de sterke operationele kasstroom kan Fagron het dividend volgens de financieel directeur prima betalen, zonder dat dit de overnameplannen in gevaar brengt.

    Outlook

    Fagron verwacht in 2019 een verdere groei van omzet en winstgevendheid. "Wij zullen onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen via organische groei en strategische overnames", aldus CEO Padilla.

    Op dit moment is Fagron "met een aantal partijen" in gesprek. Deze overnameprooien zitten in de kernmarkten van Fagron en indien zich geen verrassingen voordoen, denkt Padilla in de komende maanden een aankondiging te kunnen doen.

    Maar een desinvestering is ook niet uitgesloten. HL, dat volgens De Jong "een uitstekend jaar" achter de rug heeft, behoort niet tot de kernbedrijven van Fagron.

    "Dat betekent dat er een keer het moment komt dat dit onderdeel wordt afgestoten. En met de huidige goede prestaties is een koper wellicht wel te vinden", aldus De Jong.

    Padilla benadrukte dat HL goed draait en weinig tijd van hem en de rest van het bestuur vraagt. "Geen haast dus", aldus de topman.

    Het aandeel Fagron sloot donderdag 3,5 procent hoger op 17,36 euro.

    Update: om toelichting CEO en CFO toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. ChefInkoop 8 februari 2019 11:05
    quote:

    paul2 schreef op 8 februari 2019 10:47:

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 7 februari 2019 brengen de analisten van Kempen het beleggingsadvies "kopen" uit voor Fagron (FAGR; ISIN: BE0003874915).

    Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 19,00 EUR.
    Dat is niet verkeerd! Kempen en Co was altijd nogal kritisch op Fagron. Je ziet ook weer een flink volue vandaag.
  3. MicJo 8 maart 2019 09:02
    Mooi dit koopadvies. Geeft hopelijk weer wat meer aandacht voor dit aandeel. De koersstijging voorafgaand aan de jaarcijfers 2018 zijn we weer helemaal kwijt, maar in het huidige negatiever wordende sentiment kan dit misschien als een meer defensief aandeel worden gezien en dus meer kopers trekken.
  4. forum rang 5 maci 11 april 2019 13:32
    (ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2019 vermoedelijk een dubbelcijferige omzetgroei behaald. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    Volgens deze analisten behaalde Fagron afgelopen kwartaal een omzet van 124,1 miljoen euro, een stijging van 13,8 procent op jaarbasis, of 8,9 procent autonoom.

    In alle regio’s wist Fagron de omzet te laten groeien. In Europa stegen de verkopen met 2,1 procent naar 64,9 miljoen euro, in Zuid-Amerika met 2,0 procent naar 24,3 miljoen euro en in Noord-Amerika met 66,0 procent naar 33,2 miljoen euro, aldus de analisten. Fagron profiteerde van de overname van het Amerikaanse Humco, terwijl ook de groei van de steriele activiteiten in het Amerikaanse Wichita bijdroegen.

    De autonome groei in Noord-Amerika bedroeg volgens de analisten 32,4 procent.

    HL Technology was volgens de consensus goed voor een omzet van 1,8 miljoen euro, een toename van 4,0 procent.

    Bij de laatste jaarcijfers zei Fagron voor 2019 een verdere stijging van zowel omzet als winstgevendheid te verwachten.

    "Wij zullen onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen via organische groei en strategische overnames", aldus CEO Rafael Padilla.

    Wellicht dat er vrijdag bij de kwartaalcijfers ook een aankondiging van een overname komt.

    Begin februari zei topman Padilla namelijk “met een aantal partijen" in gesprek te zijn. Deze overnameprooien zitten in de kernmarkten van Fagron. En indien verrassingen uitbleven, zo vertelde hij toen aan ABM Financial News, dan zou een aankondiging in de maanden daarna kunnen komen.

    Maar een desinvestering is ook niet uitgesloten. HL, dat volgens CFO Karin de Jong "een uitstekend jaar" achter de rug heeft, behoort niet tot de kernbedrijven van Fagron.

    "Dat betekent dat er een keer het moment komt dat dit onderdeel wordt afgestoten. En met de huidige goede prestaties is een koper wellicht wel te vinden", aldus De Jong.

    Fagron komt vrijdag voorbeurs met de kwartaalupdate. Donderdagmiddag handelde het aandeel 2,8 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
92 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links