Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,760 16 apr 2024 17:39
  • -1,760 (-6,90%) Dagrange 23,550 - 24,370
  • 8.435.640 Gem. (3M) 2,3M

Arcelor Mittal Februari 2019

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ToniPantaloni 6 februari 2019 20:25
    haha over onhandige timing gesproken. Ik durfde het toch niet helemaal aan morgen, dus vandaag 1/5 van mijn positie in AM eruit gedaan op 20,80 rond half 4. Vervolgens 3% stijging missen.... En adagium "winst = winst" ging ook niet op want icm transactiekosten heb ik op die pluk precies 0,4% rendement gehaald. Al met al: ik kan er maar beter mee stoppen!
  2. forum rang 6 gpjf 6 februari 2019 21:17
    quote:

    tukker51 schreef op 6 februari 2019 18:50:

    [...]
    Lang niets van je gehoord.
    Jammer, ik kon je berichten altijd wel waarderen.
    Ik had gedacht dat je misschien begin dit jaar zo rond de 19 euro wel een longpositie had genomen, al is / was het maar voor even.
    Ik wel alleen op 19,5 er weer veel te snel uit.
    Daarna met daghandel nog wel wat gesprokkeld maar heeft in dit geval minder opgeleverd dan 'gewoon blijven zitten'.

    Maar is was en ben nog steeds argwanend over de beurzen in zijn algemeenheid.
    Ik las vanmiddag een bericht dat de huidige opleving vanaf eind december ook dit keer weer een 'dead cat bounce' zou kunnen zijn net als 4 van de 5 soortgelijke beurscorrecties in de afgelopen 40 jaar.

    De AEX steeg vandaag voor de 7e dag op rijd.

    Het kan bijna niet anders dan dat er op de korte termijn een correctie komt, ongeacht of het een tijdelijke dip is of het begin van een verdere daling.

    www.adnbeursanalyse.nl/Indices/AEX-gr...

    Wat AM ons morgen brengt?
    Te vaak ben ik van een koude kermis thuisgekomen. Vlak voor de bekendmaking nog even (te) vol erin om de koerssprong maar niet te missen.
    Dan mis hem maar.
    Ik heb toch maar wat aandelen gekocht ter dekking van circa 40% van mijn geschreven calls.

    Het zal mij benieuwen morgen. Ik heb geen idee.

    Hallo tukker, ja het is al weer een tijdje geleden dat ik AM in mijn portefeuille had en toen de koers zo tegen de 18 euro stond, twijfelde ik enorm om er in te springen maar dan had ik ook een stevig verlies moeten nemen op mijn aandelen KPN en Post.nl waar ik ingesprongen was om dat het zogenaamde defensieve fondsen zouden zijn. Nou dan heb ik dus geweten. Daarnaast maakte ik ook een aardig verlies met een klein pakketje Besi, na een daling van 40 gekocht op 30 euro en vervolgens tot onder de 20 euro terecht gekomen. Kortom het moment voor nog meer risico ondanks de lage koers was er voor mij even niet. KPN daarna met aardige winst verkocht en de hele opbrengst gestopt in aandelen Post.nl om daar mijn gemiddelde naar beneden te brengen op 2,465. Ben daar nu hetzelfde aan het doen wat ik destijds bij AM heb gedaan, gok op één aandeel en hoop daar ook zo'n mooie winst mee te maken. Niet zo spannend maar ik heb daar ook nog een dividend van 0,17 ct per aandeel. Overigens ook nog een pakketje Altice maar daar wil ik eigenlijk van af want eventueel koop ik nog Post.nl bij om de gemiddelde koers verder te verlagen. Tja ik weet het , spreiden is het woord maar vooralsnog is me dat even wat tegen gevallen en heb ik beetje aan damage controll gedaan. Succes morgen met de cijfers !
  3. Mangy_Scoundrel 7 februari 2019 07:28
    Cijfers gepubliceerd om 07:00 en nu een half uur na publicatie is er nog niemand die er enig commentaar op heeft.
    Dat was voorheen wel anders, dan werd e.e.a. hier direct na publicatie uitgebreid besproken.

    Maar het is wel een mooie indicator voor hoe de vlag er op het MT forum bij hangt.
    Vooral zo doorgaan mannen, vooral zo doorgaan.

    corporate.arcelormittal.com/investors...

  4. [verwijderd] 7 februari 2019 07:55
    Geen spectaculaire verrassingen in de cijfers. Ik vermoed dat het aandeel iets zal dalen vandaag. De verhoging van het dividend is klein bier. Ik vraag me af of de schuldreductie naar de beoogde 6 mlrd uberhaupt haalbaar is zodra er enige economische tegenwind opsteekt. Oftewel ik verwacht voorlopig nog geen serieus dividend....ook niet na 2020
  5. viermeiden 7 februari 2019 07:56
    LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in 2018 een hoger bedrijfsresultaat behaald dan een jaar eerder, geholpen door gestegen prijzen en overnames. De verschepingen van staal gingen wel omlaag door een afnemende vraag in verschillende landen. Verder kondigde 's werelds grootste staalproducent een aandeleninkoopprogramma aan en een verhoging van zijn dividend.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 10,3 miljard dollar. Dat was 8,4 miljard dollar in 2017. De omzet ging naar 76 miljard dollar, van 68,7 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst lag bijna 13 procent hoger op 5,1 miljard dollar.

    De staalverschepingen daalden op jaarbasis met 1,6 procent tot 83,9 miljoen ton, vooral door minder vraag in Kazachstan, Zuid-Afrika en Oekraïne. ArcelorMittal rondde vorig jaar de overname af van de Italiaanse staalfabrikant Ilva, de eigenaar van de grootste staalfabriek in Europa in de Zuid-Italiaanse stad Taranto. Ook sloot ArcelorMittal een overnamedeal in Brazilië en was het bedrijf winnaar in de overnameslag rond het failliete Indiase Essar Steel.

    viermeiden
  6. Broer Konijn 7 februari 2019 08:16
    Dit kan wel eens een positieve trigger zijn:

    Outlook and guidance:
    ArcelorMittal expects global steel demand to slightly expand in FY 2019 as compared to FY 2018
    Steel shipments are expected to increase, supported by improved operational performance
    The Company expects certain cash needs of the business (including capex, interest, cash taxes, pensions and certain other cash costs but excluding working capital changes) to increase in 2019 to approximately $6.4bn. Capex is expected to increase to $4.3bn (versus $3.3bn in FY 2018) including $0.4bn carried over from 2018, the impact of Ilva ($0.4bn) and the continued investment in high returns projects in Mexico and Brazil. Interest is expected to be stable at $0.6bn while cash taxes, pensions and other cash costs are expected to increase by $0.4bn primarily on account of certain cash tax settlements deferred from 2018 and non-recurrence of certain gains on other accounts
1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links