Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.380,82 19 apr 2024 12:43
  • +1,45 (+0,06%) Dagrange 2.373,83 - 2.417,99
  • 0

Top Performing Mining Companies

360 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. svenhedin 2 februari 2019 23:42
    Ik heb mij vandaag eens verdiept in dit bedrijf, met name ivm het koersverloop.
    In juni 2008 was de koers omstreeks $18 en halveerde in 1 dag. Waarom ?
    Omdat de steenkolenmijn die men exploiteerde minder steenkool bevatte dan gedacht. Is hiermee de ontginning van steenkool verlaten ?
    Medio 2016 werd de koers (die inmiddels tot een dieptepunt was gezonken) weer opeens $0,44 toen men voor het eerst een goldmijn in produktie nam.
    Ook die hogere koers was van korte duur.

    Inmiddels heeft men 2 goudmijnen in produktie en komen er nog 2 bij.
    Waarom is de koers nog steeds zo laag ??

    Mogelijk ivm het aantal aandelen ?

    Wie kan mij dit uitleggen ??

    Zijn recente cijfers voorhanden die een hogere koersverwachting billijken ?

    Erg koersvast is dit bedrijf niet tot nu toe.

    Wat zie ik over het hoofd ?

    ps ik heb veel (teveel ?) aandelen in deze toko.
  2. Petex 3 februari 2019 11:10
    quote:

    svenhedin schreef op 3 februari 2019 00:05:

    Intussen ook jaarcijfers t/m sept.18 doorgenomen.
    Er wordt nog geen winst gedraaid.
    Dat rechtvaardigt wellicht de lage koers van dit moment.
    Echter waarop zijn de hoge verwachtingen gebaseerd ?
    Alleen de hogere goudprijs ?
    Ik zie voorlopig geen $3 in het verschiet.
    als u Goldsource Mines bedoeld, dan beter op hun website even de bedrijfspresentatie doornemen voor investeerders.
    Hier kunt u zien, wat er gedaan is en komende tijd nog in de planning zit.
    Op basis van deze presentatie en die van vorig jaar, ben ik al een poosje ingestapt.
    De huidige pullback in koers is naar mijn mening logisch te verklaren door winstnemingen na de stijging afgelopen weken.
    Ik zie (mits positieve persberichten en behalen van de aangegeven planning) de koers gestaag doorstijgen (middel)lange termijn.
    Fijne zondag
  3. [verwijderd] 5 februari 2019 12:23
    quote:

    svenhedin schreef op 2 februari 2019 23:42:

    Ik heb mij vandaag eens verdiept in dit bedrijf, met name ivm het koersverloop.
    In juni 2008 was de koers omstreeks $18 en halveerde in 1 dag. Waarom ?
    Omdat de steenkolenmijn die men exploiteerde minder steenkool bevatte dan gedacht. Is hiermee de ontginning van steenkool verlaten ?
    Medio 2016 werd de koers (die inmiddels tot een dieptepunt was gezonken) weer opeens $0,44 toen men voor het eerst een goldmijn in produktie nam.
    Ook die hogere koers was van korte duur.

    Inmiddels heeft men 2 goudmijnen in produktie en komen er nog 2 bij.
    Waarom is de koers nog steeds zo laag ??

    Mogelijk ivm het aantal aandelen ?

    Wie kan mij dit uitleggen ??

    Zijn recente cijfers voorhanden die een hogere koersverwachting billijken ?

    Erg koersvast is dit bedrijf niet tot nu toe.

    Wat zie ik over het hoofd ?

    ps ik heb veel (teveel ?) aandelen in deze toko.

    Waarom investeer je veel geld in een bedrijf waar je niks van snapt?
  4. [verwijderd] 18 april 2019 23:17
    Soms zijn er van die projecten die je in een analyse kan definiëren als ‘once in a life time’……..
    Zelf verwacht ik met jaren lange beleggingservaring dat dit aandeel een zeer substantiële koerssprong kan maken. Hierbij is een koerssprong van $0,16 naar $8-$17 op redelijke termijn niet ondenkbaar als je de kengetallen doorrekent.
    Wellicht aardig om te weten over Goldsource Mines en verwarring weg te halen, als antwoord op de vragen en visie naar de toekomst.
    Goldsource Mines is een bedrijf wat ik al geruime tijd volg. Dit aangezien hetzelfde management een eerder zeer succesvol bedrijf SilverCrest Mines (SVL) hadden. Dit bedrijf is na het operationeel gaan van de zeer succesvolle mijn Santa Elena verkocht aan First Majestic Silver. Het management is zeer ervaren en heeft een proven track record van het operationeel gaan en leveren wat ze beloven. Een sterk en ervaren management is een belangrijke voorwaarde voor een succesvol mijnbedrijf. De verkoop ven SilverCrest Mines heeft de aandeelhouders een zeer mooie winst opgeleverd met tevens een aandeel in het afgesplitste nieuwe naam en bedrijf SilverCrest Metals (SIL).
    Met SilverCrest Metals (SIL) heeft het management wederom laten zien hoe ze de waarde van het bedrijf in 2016 weten op te voeren van $0,16 naar $4,30 slechts in 6 maanden tijd. De komende maanden mag men ook voor dit bedrijf naar mijn inzicht een positieve outlook verwachten met een huidige koers van $4,50. Mijn ROZE bril zet ik dan ook NIET af en baseer investeringen en outlook op basis van feiten, analyse en reële kansen.
    Wellicht is er wat verwarring over de historie van Goldsource Mines. Deze verwarring begrijp ik aangezien de naam in het verleden de lading niet dekte. Goldsource heeft in het verleden een zeer grote steenkool resource ontdekt en had daarmee enig momentum. De kosten voor met name de infrastructuur om dit rendabel te maken in combinatie met de toekomst en prijs voor steenkool heeft dit project in de vrieskast gezet. Daarmee heeft alle historie inclusief stock price geen enkele waarde of referentie.
    Het ervaren management kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om zich in te kopen in het Eagle Mountain project in Guyana. Om dit te realiseren hebben ze Goldsource Mines gebruikt. Eagle Mountain was een extreem interessant project met goede indicatie van grote hoeveelheid high grade goudhoudende grond. Guyana is een stabiel land met Brittisch law en sociaal stabiel. Belangrijk te melden, de regering is zeer open en welwillig voor mijnbouw. Goldsource kreeg vanaf dat moment de focus om een goudmijn te exploiteren en de naam dekte de lading….Goud ! Eagle Mouatain is 100% eigendom.
    Initieel was er een beoogde start locatie waar een interessante hoeveelheid goudhoudende grond geïdentificeerd was. Voor deze locatie is een productie eenheid opgezet. Al snel bleek dat met de gravity plant niet een hoog genoeg percentage goud uit de grond gehaald kon worden en er aanvullend een chemisch proces moest komen. Mede met deze goud en productie indicatie kreeg het aandeel enig momentum en steeg zeer snel naar $0,50.
    Aanvullend werden er proefboringen gedaan bij het aanliggende “Salbora”project. Deze boringen waren zo extreem succesvol en interessant dat het management heeft besloten om dit verder te onderzoeken. De initiële start locatie werd even “on hold” gezet. Om de aanvullende boringen te financieren werden er nieuwe aandelen uitgegeven waar het management zelf zwaar in heeft gekocht. Ook interessant en zeer waardevol te vermelden is dat Eric Sprott (Edel metaal miljardair en goeroe) privé voor een paar miljoen $ zich recentelijk heeft ingekocht in Goldsource Mines (GXS). Het gevolg van het uitstel van in productie gaan was wel dat met name een eerdere externe investeerder besloten heeft winst te nemen. Dit met als gevolg dat het aandeel zelfs terug zakte naar $0,04 aangezien er geen cash flow kwam en er aanvullend geïnvesteerd moest worden. Cash flow zou nog een tijd op zich liet wachten. Voor de grote fondsen en institutionele beleggers is er op dit moment nog veel te weinig omzet om in te stappen. Dit zal snel veranderen indien het aandeel in waarde stijgt en momentum krijgt. Op basis van de initiële resource en PFS was een P/E van $0,20 mijn target en een target koers van $3,-. Met de nieuwe resources verwacht ik een P/E van $1,- en een koers rond de $15,- als zeer realistisch. Dit ten opzichte van de huidige koers van $0,16.
    “Mr. Sprott further advised that the Units were acquired by him for investment purposes and with a long-term view of the investment. Mr. Sprott may acquire additional securities of the Company either on the open market or through private acquisitions or sell securities of the Company either on the open market or through private dispositions in the future, depending on market conditions, refrmulation of plans and/or other relevant factors.”
    Het Salbora project is dermate interessant dat het de interesse heeft niet alleen van de insiders, echter ook van de kenners en investeerders. De initiële boringen laten zulke sterke resultaten zien dat dit een veelvoud kan zijn van de eerder beoogde succesvolle start locatie.
    De aanvullende boringen zijn met de uitgifte van nieuwe aandelen volledig gefinancierd. De infrastructuur is klaar, solide en vergunningen zijn rond met een goede sociale omgeving en relatie met community. De aanvullende boringen vinden nu plaats en geven kansen naar alle richtingen. De eerste indicaties zijn meer dan extreem goed. Er is high grade goud houdende grond gevonden en dus kans op hoge goudvoorraden.
    Het zal een Open Pit mining worden en daarmee een lage AISC welke naar mijn verwachting lager kunnen liggen dan de start locatie in verband met de high grade grond. Dit geeft een enorme hoge winstverwachting per oz.
    De komende maanden zullen we meer gaan horen over de resultaten van de boringen. De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen en is het zeker een mooie kans. Wellicht de kans van je leven. Indien mijn verwachting uitkomt, dan zal Goldsource Mines een jaarlijkse goud output kunnen realiseren een aantal x 100.000 oz. Dit zou een grote goudmijn betekenen met enorme winsten en een substantiële hogere koers. Als je alles doorrekent dan zou een koers ver boven de $10 mij niet verbazen.
    Zelden zie je dit soort kansen met een sterk management welke zelf ook sterk afhankelijk zijn van succes op privé investeringen. Volg de insiders en je weet genoeg. Aanvullend is er privé geïnvesteerd door wellicht de bekendste edelmataal goeroe en belegger de miljardair Eric Sprott. Die gaat niet over één nacht ………
    Zelf heb ik recentelijk bijgekocht……Achteraf heeft iedereen de wijsheid !

    Let’s enjoy the ride en “No guts No Glory” voor wie investeert…..
  5. Bonno 30 april 2019 11:38
    @Fiesta: dank voor het artikel van Blackbull Assets d.d. 22 april 2019
    Hieronder het artikel voor het gemak om te lezen.

    Het is interessant om te lezen hoe de eerdere waardering onderbouwd wordt. Het fonds heeft enorme kansen met de twee aanvullende aanliggende gronden. Op dit moment zijn de verwachtingen hoog gespannen over de nieuwe boorresultaten op het Salbora project. Al eerder is high grade fondsen gedaan wat een mijns inzien een veelvoud zal betekenen van de huidige gerapporteerde bevindingen en onderstaande analyse.

    Goldsource Mines Inc. ( GXS, GXSv)

    Beurs: CVE
    Ticker: GSX

    Market Cap: Canadian Dollar 49.9 million
    Shares fully diluted: 428,467,982

    Type Bedrijf: Junior
    Datum van analyse: 22 april 2019

    Exploratie – Ontwikkeling – Mijnbedrijf

    Vlaggeschip: Eagle Mountain Project
    Alle projecten: Eagle Mountain, Border Coal Project (Sascatchewan)
    Vlaggeschip locatie: Guyana
    Mineraal: Gold
    Graad: Hoog gehalte Gold
    Type van mijn: Intensie tot het bouwen van een open put mijn
    Levensduur van de mijn: verwacht 7 tot 9 jaar

    Grondstoffen Inferred: 306,000 Oz (gehanteerd in de PEA van 2014 en NI43-101)
    Grondstoffen indicated: 74,000 Oz (gehanteerd in de PEA van 2014 en NI43-101)
    Nieuwe grondstoffen inferred: 486,000 Oz
    Nieuwe grondstoffen indicated: 114,000 Oz

    Totale grondstoffen in de grond zijn 980000 Oz die een aandeelwaarde van 2.91 Canadese dollar vertegenwoordigen

    Laten we de waarde per tonnes berekenen in plaats van de opgegeven Oz aan goud
    Dit doe ik daar de opgegeven grondstoffen niet bewezen of delfbaar (mijnbaar) zijn.

    Inferred Saprolite aan 7202000 tonnes aan 1,32 gr/tonnes goldgehalte is aan de huidige goudprijs (22 april 2019) van 1274 Us dollar (prijs van goud genomen tijdens de dag. Representeerd dus niet de goudprijs bij sluiting van de markt).

    Dit geeft een metaalwaarde van 48,77 US dollar per tonnes. Of 65,09 Canadese dollar per tonnes.
    De geschatte waarde van de grondstoffen zijn 468 778180 Canadese dollar

    Daar het enkel inferred grondstoffen zijn gebruik ik een mindering van 35% wat de waarde van 304 705817 Canadese dollar vertegenwoordigd.

    De indicated Saprolite van 1,590,000 tonnes aan 1,45 gr/tonnes Goud is aan de huidige goudprijs van 1274 Usdollar een metaalwaarde van 53,77 Usdollar per tonnes of 71,55 Canadese dollar per tonnes.

    De geschatte waarde van de grondstoffen is 113 764500 Canadese dollar

    Daar dit slechts een indicatie is van de grondstoffen in de grond neem 20% in mindering wat de grondstof voorraad op een metaalwaarde brengt van 91 011600 Canadese dollar.

    Het bedrijf heeft recent nog meer goud gevonden welke kan worden berekend als:
    Grondstoffen indicated aan 2,331,000 tonnes aan 1.52 gr/tonnes is aan een goudprijs van 1274US dollar een metaalwaarde van 56,16 US dollar per tonnes Of 74,94 Canadese dollar per tonnes

    De waarde is dan 174 685140 Canadese dollar
    Een mindering hierop van 20% brengt de metaalwaarde op 139 748112 Canadese dollar

    Grondstoffen Inferred aan 13,433,000 tonnes aan 1.13 gr/tonnes is aan een goudprijs van 1274 US dollar een metaalwaarde van 41.75 per tonnes Of 55,72 Canadese dollar per tonnes

    De waarde van deze voorraad bedraagt dan 748 486760 Canadese dollar.
    Een mindering van 35% brengt de metaalwaarde op 486 516394 Canadese dollar.

    De totale waarde van alle alle grondstoffen is 1 021 981 923 Canadese dollar wat de waarde van het aandeel brengt op 2,39 Canadese dollar.

    Conclusie:

    De huidige prijs van het aandeel word onderschat en de huidige koers van 0,16 Canadese dollar heeft een groeipotentieel van 1450%, gebaseerd op de voorraad van vandaag.

    Daar het bedrijf nog aan verdere exploratie doet kunnen we deze koers bekijken aan de onderkant van de vork.

    Mocht de goudprijs stijgen, dan stijgt de prijs per aandeel mee.

    Extra informatie:
    -Goldsource mines Inc heeft geen schulden
    -zeer ervaren managment
    -Guyana is mijnvriendelijk en is het enige Engels sprekende land in Zuid Amerika.
    -Guyana wordt bestuurd onder Engels recht en het is een seculiere democratie.
    -Zover gekend zijn er geen sociale conflicten en is het een vriendelijke gemeenschap.
    -Er zijn geen beperkende conflicten aangaande het milieu.
    -Het bedrijf kan genieten van een goede infrastructuur.
    -De bestaande pilot processing plant van 1000 tonnes per dag reduceert de investeringsrisico's.
    -Het bedrijf heeft 2 eigen boorplatformen waarmee dagelijks extra Ounces worden gevonden.
    -Het bedrijf doet nog verdere boringen om de gevonden voorraad te vergroten.
    -Goldsource Mines Inc heeft de intentie om te starten met de constructie van de mijn ergens in het
    midden van 2020.
    -In de regel genomen zal productie kunnen volgen ergens in 2021 / 2022.

    De Quick Ratio (gebaseerd op de unaudited financial statements van september 2018) is 2,54 wat voor een exploratiebedrijf relatief laag is. De eigen boorplatformen reduceren voor een groot deel de kosten waardoor het bedrijf veel dollars kan besparen en daardoor de Quick Ratio weer in balans brengt.

    Dat Eric Sprott zwaar heeft geïnvesteerd in het bedrijf en daardoor 8.7 % van de aandelen bezit maakt het waarschijnlijk ook eenvoudiger om het project te financieren.

  6. Bonno 1 mei 2019 18:10
    Goldsource mines in de belangstelling....

    Eric Sprott heeft bijgekocht
    Mooie analyses.
    Blackbull assest verwacht op basis huidige bevindingen boorresultaten een koers van $2,91
    De laatste boringen lieten high grade zien en zou een veelvoud zijn van deze prognose.

    De koers is nu in 2 dagen al van voor de prognose van $ 0,16 naar high $ 0,225 gegaan en nog een mooie rit te verwachten.......
  7. fiesta 25 mei 2019 10:59
    Stukje op Stockhouse niets is natuurlijk zeker.9

    New video interview with Yannis
    New video interview with Yannis by StockPulse, published on May 22, 2019. Goldsource Mines Update: Recent High Grade Drill Results and Positive Airborne Geophysics. 849 views. m.youtube.com/watch?v=CAUUDl-FxlA Very interesting and encouraging to see that this newest video coverage of GXS has already had over 800 views, in just over 2 days...again, most folks do not seem to understand the significance and importance, of the written content and the three attached figures, in this latest NR. My understanding is that Yannis et al are in attendance today, May 24, and tomorrow, May 25, at the Metals Investment Forum at Rosewood Hotel Georgia in Vancouver. This event features influential newsletter writers including Eric Coffin, Brien Lundin, Gwen Preston, Joe Mazumdar, John Kaiser, Greg McCoach, Jay Taylor, and Jordan Roy-Byrne. And of course, participating mining companies, including Goldsource Mines, will be in attendance. Eric Sprott continues to load up shares in the open market, and Goldsource Mines continues to put out great news, that points to big things developing at Salbora... Hold on to your shares folks! The best is yet to come...Ive learned from SIL not to unload shares for cents, but instead, to wait for dollars...
  8. MZ 31 mei 2019 16:28
    www.goldsourcemines.com/_resources/pr...

    Nieuwe presentatie Goldsource Mines staat online.
    Ik ben overtuigd van de potentie, maar ben nog niet ingestapt.

    Risico's die ik zie zijn de kosten die komen kijken bij een explorer en het grote verschil tussen uitstaande en fully diluted aantal aandelen (potentieel 38% verwatering).
  9. [verwijderd] 31 mei 2019 17:26
    Die cijfers heb ik niet gezien mz.
    Ik heb er ook niet naar gezocht.

    Want is het niet logisch dat bij een klein aandeel als goldsource, waarbij de aandeelprijs laag is, regelmatig nieuwe kredieten nodig zijn voor nieuwe investeringen en waarbij het risico, en daarmee ook het opwaarts koerspptentioneel, hoog te noemen is, logisch dat er veel verwatering op zal treden?

    Ik vind van wel dus lig er niet wakker van.

    Wel interessant om over na te denken

    Wel
  10. Bonno 31 mei 2019 22:17
    Goldsource gaat de komende maanden verder met boringen en grondonderzoek. De koers van het aandeel zegt helemaal niets en houdt goed stand in een beurs waar tikken uitgedeeld worden. Van mij mag de koers lager zodat ik verder zal bijkopen.

    Als je bedenkt een productie van 5.000 t/pd met een grade tussen de 3-7 gr/t en een indicatieve AISC van rond $600 heb je snel de rekensom gemaakt dat de koers een ENORME kans heeft de komende maanden als de boorresultaten bekend worden....

    De huidige koers zegt helemaal niets....
360 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links