Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 10:00
    quote:

    josti5 schreef op 30 januari 2019 23:10:

    [...]

    Omdat, zoals Wolters al aangeeft, dat hele klimaatgebeuren rondom CO2 politiek is, en geen wetenschap.
    Kortom: er zit een doelbewust plan achter, dat imo perfect past in de verdere uitholling van het vrij besteedbare inkomen.
    Nivelleren is het uigangspunt. Het kan, wordt tenminste tot nog toe ondersteund door de calvinistische schuldgevoelens neiging. Communisme begint ook haar kwaadaardige kopje weer te laten zien.

    Toch zijn er gelukkig ook tegenkrachten die van zich laten horen. En niet van de minsten onder ons gelijken;)
  2. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 11:39
    In navolging van het kinderpardon een klimaatpardon

    In navolging van het kinderpardon een klimaatpardon:

    Fanatisme heeft vaak iets zieligs. In de klimaatdiscussie kom je het veel tegen. Zoals in de rechtszaak die Urgenda tegen de Staat heeft aan­gespannen.

    De actiegroep wil dat Den Haag zich aan zijn afspraak houdt om de CO2-uitstoot terug te dringen. Wil het kabinet zijn doelstelling in 2020 halen, dan moet het draconische maatregelen nemen. Daarbij is niemand gebaat, zeker het klimaat niet, zoals blijkt uit het commentaar ‘Exit steenkool?’ van Rob Ramaker.

    Door het doel – een kwart reductie – een paar jaar uit te stellen, vergaat de wereld niet. Maar daarvan willen de fanatici niets weten. Het moet en zal zoals zij willen. En ze weten zich gesteund door de rechter, die Urgenda al een paar keer gelijk gegeven heeft.

    Waarom vindt de rechter dat hij bevoegd is?

    Dat laatste is een beetje vreemd. Want waarom vindt de rechter dat hij in dezen bevoegd is? Op school leer je dat het parlement de regering controleert. De Tweede Kamer mag een minister of zelfs het hele kabinet naar huis sturen als een belofte wordt geschonden. Dat is niet aan de rechter. Die mag zich – ongekozen immers – niet met de politiek bemoeien, zoals politici zich niet met rechters mogen bemoeien.

    Deze... heldere taakverdeling... is in de Urgenda-zaak door de rechter... lelijk doorbroken...

    Politici die Urgenda steunen, vinden dit prima. Maar bij het kinderpardon vinden dezelfde politici juist het tegenovergestelde. Dan telt het oordeel van de rechter niet. Als die keer op keer heeft bepaald dat kinderen of een gezin geen recht hebben op asiel, verwerpen ze dat. Dan zeggen ze niet dat het vonnis van de rechter moet worden uitgevoerd.... Dan... praten ze over een pardon.

    Misschien moet dat er ook maar komen voor het klimaat.

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
  3. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 11:44
    evt echt:

    Die heldere taakverdeling, ofwel de trias politica, is noodzakelijk fundament van de democratische rechtsstaat
    Dat wetgevende en uitvoerende macht dat stelselmatig negeren, is in feite een vorm van dictatuur.

    Uitstekend idee, een veel zinniger nationaal klimaatpardon
    Daar weet historicus en jurist Baudet komende periode vast wel raad mee.

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
  4. forum rang 6 izdp 31 januari 2019 12:25
    quote:

    josti5 schreef op 31 januari 2019 09:53:

    [...]

    Houd toch eens op met die aliens.
    Of, nee, toch: je hebt gelijk!
    Die zitten in Brussel.
    Die vonden het begin deze eeuw nodig, om 60-70 miljoen mensen van buiten Europa te gaan importeren, teneinde hun Hoofdalien, Economische Groei, te kunnen blijven dienen.
    Met behulp van andere aliens, o.a. zetelend in Washington, wordt er zo nu en dan een land overhoop gegooid, om weer een nieuwe stroom immigranten op gang te krijgen.
    Inderdaad: wij worden door aliens geregeerd.
    Het lijken mensen, maar ze zijn het niet: ze zijn onmenselijk.

    Die verschillende rassen hadden te maken met het ter plekke heersende klimaat, maar nu het klimaat verandert, is het slimmer, alle rassen te mengen.
    En als dat is gebeurd, zien 'we' wel weer...

    Vraagje: zijn het voor jou als Pegida-sympathisant nu eigenlijk heerlijke tijden of zijn het juist barre tijden?
  5. [verwijderd] 31 januari 2019 13:57
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 31 januari 2019 13:35:

    [...]
    Juist wél ... het partijbelang
    Wat uiteraard heel iets anders kan zijn dan het landsbelang ;-)
    Is er een partijbelang bij een coalitie van 4 partijen?

    Het partijbelang lijkt me tegenwoordig te zijn zoveel mogelijk stemmen vergaren. Met de wind meewaaien dus.
  6. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 14:19
    doorbraak.be/de-duistere-kanten-van-d...

    Laten we de beerputten van de beschermer en actief pleitbezorger van het klimaat-industrieel complex eens opentrekken. Het UNEP (United Nations Environment Program) is een organisatie van bevlogen, idealistische experten en wetenschappers die beweren dat ze de planeet gaan redden van klimaatverandering. Met een jaarlijks budget van 780 miljoen USD (belastinggeld) werpt UNEP zich op als het onbetwiste milieugeweten van de wereld. De dienst marketing en public relations van het klimaat-industrieel complex, zeg maar.

    Geldkraan
    Op dit ogenblik gaat er jaarlijks... 1500 miljard USD ...van uw belastingen naar het klimaat-industrieel complex. Dat schijnt echter niet genoeg te zijn; in hun laatste natte vinger-berekening vragen de experten een bijkomend bedrag tot maar liefst ...2400 miljard USD... per jaar. Als we dat uitgeven, kunnen we de planeet toch al 0,05°C koeler maken tegen… 2100. Misschien! Als het niet gelukt en/of niet nodig is gebleken, dan zijn de klimaatexperten al lang dood en is ook uw geld, dat van uw kinderen en kleinkinderen al lang wijlen.

    Hoe besteden nu deze overwegend niet verkozen ambtenaren uw belastinggeld? Hier volgt een overzicht. Uw bloed zal koken, maar sla uw computerscherm niet stuk. Blijven lezen tot het einde.

    Van de top tot de bodem is dit een door-en-door rotte en verwerpelijke club van schaamteloze verspilling, zelfverrijking, zelfverheerlijking en egocentrische wereldvreemdheid. Maar wel op handen gedragen door de gevestigde media die zich steeds weer uitputten om deze organisatie met de nodige égards te behandelen en alvast kritiekloos een forum blijven bieden.

    Appelmand
    Het begon allemaal met Maurice Strong , een zakenman in de energiesector en tevens milieuactivist . Onder het gezag van deze eerste voorzitter van UNEP werd in 1988 het IPCC opgericht en menselijk CO2tot vijand van het klimaat gebombardeerd. Hij was ook een tijdje voorzitter van het World Economic Forum en adviseur van de VN en de Wereldbank.
  7. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 14:21
    doorbraak.be/de-duistere-kanten-van-d...

    Strong noemde zichzelf een socialist met kapitalistische methodes. In 2005 werd Strong gevat met een cheque van 988.885 USD die bestemd was voor het ‘oil for food’ programma. Strong nam de benen en vluchtte naar China, waar hij verbleef tot zijn dood in 2015. De Zuid-Koreaanse zakenman Tongsun Park, die Strong de cheque gaf, werd in 2006 veroordeeld voor actieve corruptie van VN-medewerkers. Op de Wikipedia-pagina van Strong kan u echter niets vinden van deze affaire.

    Maar laten we beginnen met de ‘gouden standaard’ wanneer we het hebben over de klimaatkassarovers bij UNEP. Eric Solheim is de naam, en toevallig is deze voormalige minister van Milieu (2007-2015) uit Noorwegen een groen-rode jongen van het zuiverste water. Immers, na een interne audit kwamen de gruwelijk verspillende levensstijl van deze klimaatprofeet en zijn gevolg boven water.

    Op 668 dagen had Solheim er maar liefst 529 dagen in een vliegtuig doorgebracht. Tijdens zijn 22 maanden aan het roer van de UNEP, spendeerde Solheim persoonlijk maar liefst 488.000 USD aan reiskosten. 76 dagen waren uitstappen naar Oslo en Parijs en zelfs een verwenweekendje in New York mocht niet ontbreken. Ondertussen ging Solheim bij iedereen wel prediken dat vliegreizen slecht zijn voor het milieu en de CO2-uitstoot.

    Als de vos de passie preekt…
    Bij UNEP is dat alles dus mogelijk. Immers, de audit wees ook uit dat er maar liefst 596 reisjes van de stafleden plaatsvonden. Maar van 210 van die reisjes bleken niet eens documenten of aanvragen, laat staan een reden te bestaan en van 200 andere hebben ze die na de audit nog snel-snel gaan toevoegen. Allemaal onder de kundige leiding van klimaatexpert Solheim.

    Wanneer een Noors bedrijf toevallig een aanbesteding bij UNEP won, werd mevrouw Gry Ulverud Solheim — geheel en al volgens haar bekwaamheid en uiteraard via objectieve criteria — bij dit bedrijf aangeworven. Toen Volvo Ocean Race wat extra geld nodig had, schonk Solheim als gulle sponsor 500.000 USD van uw belastinggeld weg. Verantwoording voor die uitgave kon de audit niet vinden in de boekhouding van UNEP.

    Het voorlopige auditrapport werd gelekt aan The Guardian. Maar het volledige rapport is nog steeds niet publiek gemaakt. Toen het rapport uitlekte, ging Solheim prompt op een driedaagse luxetrip met zijn getrouwe klimaatridders. Toen hij terugkwam mocht hij gelijk beschikken. Wie dacht dat de socialist en huidige VN baas Antonio Guterres hem de levieten zou lezen, heeft het fout. Een mooie bedankbrief waarin uitvoerig de loftrompet wordt bovengehaald om Solheim te bedanken voor zoveel inzet, staat te lezen op de pagina van de Verenigde Naties.

    Van den prins geen kwade
    Solheim zelf is zich van geen kwaad bewust. In zijn afscheidsbrief, waarin hij zijn ontslag aan de wereld kond maakt, schrijft hij: ‘As I have maintained throughout this process, I have been and remain committed to doing what I believe to be in the best interest of UN Environment and the mission we are here to achieve. (…) For this reason, after deep reflection and in close consultation with the Secretary-General, I am stepping down.’ De goedzak zal zich blijven inzetten voor het klimaat en het milieu. Ontroerend.

    Denemarken, Zweden, Nederland, Japan en, jawel, ook België weigerden daarop nog 50 miljoen USD aan fondsen ter beschikking te stellen van UNEP.

    COP-zorgen
    verbruikten ze op tien dagen zoveel CO2 als 8200 Amerikaanse gezinnen op een gans jaar

    Het jaarlijkse klimaatfeest zijn echter de COP-vergaderingen (Conference of the Parties). De laatste was in het Poolse Katowice. Met 23 000 waren ze afgezakt en verbruikten ze op tien dagen zoveel CO2 als 8200 Amerikaanse gezinnen op een gans jaar. Daarin zijn niet inbegrepen de vliegtuigen die aan en af vlogen, noch het dorp dat moest gebouwd worden om de klimaattoeristen te huisvesten. Ze maken het goed door zeven miljoen bomen te planten. Bomen die beter groeien met meer CO2trouwens. Daarom ook dat Europa groeneris geworden.

    Eén maatregel die deze ambtenaren en politici op papier toevertrouwden op het ultieme klimaatfeest van 2015, de COP21 in ‘le très gai Paris’ (40 000 aanwezigen), was de oprichting van een klimaatfonds dat jaarlijks 100 miljard voor de derde wereld moest ophalen. De bijdragen zouden van het Westen komen. Turkije wou toen nogal prompt terug een derdewereldland zijn en vroeg in Katowice om zijn status te wijzigen.
  8. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 14:29
    doorbraak.be/de-duistere-kanten-van-d...

    De Afrikaanse landen zijn bij de beste klimaatleerlingen van de klas. Tenminste toch als het op het bijwonen van de klimaatvergaderingen aankomt. Zo is er bijvoorbeeld Guinea. Met 85% van de bevolking die moslim is, waar 98% van de vrouwen besneden worden. Ongeletterdheid en kindhuwelijken horen bij de hoogste van de wereld, 5% van de vrouwen overlijden in het kraambed, 40% van de bevolking is ondervoed is en malaria, aids en ebola zijn er wijdverbreid. Slechts 25% van de bevolking heeft elektriciteit en kindslavernij en sekshandel in kinderen wordt er niet vervolgd.

    In 2009 was er voor de verkiezingen een slachtpartij, waarbij 156 mensen werden vermoord en 100 vrouwen werden verkracht. Maar omdat dit monsterachtige regime door en door corrupt en rot is tot op het bot, is er niemand tot op heden voor die zaken bestraft. Het past dus perfect in het plaatje dat Trump ophangt van dergelijke landen: dat van een regelrecht ‘hellhole’.

    Welnu, datzelfde land is een echte klimaatkampioen. Want wie had er het hoogste aantal officiële deelnemers op het klimaatfeest van Katowice? Inderdaad, Guinee. Met 406 van de 14 000 officiële deelnemers lieten ze met gemak andere Afrikaanse modeldemocratieën achter zich zoals Congo (237), Ivoorkust (209), Soedan (172), Senegal (171), Benin (139) Tsjaad (57). Vorig jaar in Bonn met COP23 moest Guinee (355) nog Ivoorkust (492) laten voorgaan. Komen die landen raad vragen hoe ze nog armer kunnen worden en daardoor minder CO2uitstoten? Wie zal het zeggen?

    Elke deelnemer van Guinee mocht voor zijn verblijf 2328 USD afhalen op een VN-kantoor. Het jaar voordien in Duitsland was het nog 3530 USD. Daar is het leven ook duurder dan in Polen. Het bnp per inwoner in Guinee bedraagt 1800 USD per jaar.

    Ogen open
    Ondanks de Afrikaanse despoten en UNEP-ambtenaren vragen onze catastrofeprofeten en hun ideologische helpertjes bij de pers zich nooit af in welk gezelschap ze zich bevinden.

    Beste pers: jullie keken David Walsh, de journalist die Lance Armstrong ontmaskerde, jarenlang aan met de nek en behandelden hem als een paria. Toen hij gelijk kreeg, stonden jullie in de rij te drummen en waren de excuses niet te tellen. Meningen onderdrukken en actief als linkse/groene activist censuur plegen; het is een heilloze weg. Een spiegel die ook aan de klimaatspijbelaars mag worden voorgehouden. Daar zou consensus over mogen zijn.
  9. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 15:43
    Ambtenaren rillen en vallen van de trap in gloednieuw ministerie:

    BOUWBLUNDER

    De trappen in het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag zijn afgesloten na meerdere valpartijen. Ook werkt het... klimaatsysteem.... niet goed: in het gebouw zijn... straalkachels... geplaatst om kleumende ambtenaren op te warmen.

    www.ad.nl/politiek/ambtenaren-rillen-...
  10. forum rang 10 rationeel 31 januari 2019 15:49
    ...
    Veel ambtenaren vinden het gebouw te donker. Slecht zittende designstoelen zijn de afgelopen maanden vervangen en depressieve tinten op de muren zijn overgeschilderd. Ook zijn er meer werkplekken gemaakt. Dat het gebouw kort na de opening een prestigieuze architectuurprijs won, leidde bij ambtenaren tot hoon en ergernis.

    Het is niet voor het eerst dat ambtenaren letterlijk in de kou zitten. In het gebouw van de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken - ook in Den Haag - werkte vorig jaar maandenlang de ...verwarming... niet. Ambtenaren kregen speciale... voetdekentjes... en in het pand werd een koek-en-zopie-tent neergezet.

    Goed voorbeeld, doet goed volgen;)

    www.ad.nl/politiek/ambtenaren-rillen-...
  11. forum rang 9 josti5 31 januari 2019 16:40
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 31 januari 2019 16:10:

    Jij betaalt er 0,002 cent aan. Als je je IBAN geeft maak ik het naar je over, hoef je er niet over in te zitten.
    Ik ben je leerling niet. Ga die maar pesten.

    32,5 miljoen dollar weggegooid geld aan grotendeels corrupte en/of schatrijke lieden, terwijl de vluchtelingenkampen uitpuilen. Waar is de VN mee bezig?

    14.000 vliegtickets: hoeveel vliegtuigen vol, hoeveel onnodige vervuiling?
  12. forum rang 6 Chiddix 31 januari 2019 16:43
    Wat punten , dat we de doelstelling(-25%) 2020 niet halen. We komen uit op -21%(o.v). Lig er niet wakker van.

    Oorzaken:

    hogere economische groei
    toegenomen verkeer
    import van onzuinige auto s
    er wordt minder over de grens getankt(?)
    het energiegebruik van huishoudens en industrie daalt minder hard.

    Kijk je naar deze punten, is er weinig te halen? Dan maar carbon credits kopen in Ghana.
  13. [verwijderd] 31 januari 2019 17:15
    quote:

    josti5 schreef op 31 januari 2019 16:40:

    [...]

    Ik ben je leerling niet. Ga die maar pesten.

    32,5 miljoen dollar weggegooid geld aan grotendeels corrupte en/of schatrijke lieden, terwijl de vluchtelingenkampen uitpuilen. Waar is de VN mee bezig?

    14.000 vliegtickets: hoeveel vliegtuigen vol, hoeveel onnodige vervuiling?
    0,003% extra vervuiling. schande!

    John vliegt zelf wel een paar keer per jaar heen en waar naar Portugal natuurlijk, want een paar gulden besparen op boodschappen mag wat milieuschade kosten.
  14. forum rang 9 josti5 31 januari 2019 17:42
    quote:

    voda schreef op 31 januari 2019 17:25:

    [...]
    paar gulden? :-)
    Hij loopt gruwelijk ver achter, Hans.
    En maar de kenner uithangen op de forumpjes...
    Komt er ergens in 2028 achter, hoeveel winst hij gemist heeft door het niet in bezit hebben van aandelen Lazio Roma :-)
    Maar goed: eerst maar eens het gulden-tijdperk uit, en het eurotijdperk in - dat wordt schrikken!
  15. forum rang 9 josti5 31 januari 2019 17:46
    quote:

    josti5 schreef op 31 januari 2019 16:40:

    [...]

    Ik ben je leerling niet. Ga die maar pesten.

    32,5 miljoen dollar weggegooid geld aan grotendeels corrupte en/of schatrijke lieden, terwijl de vluchtelingenkampen uitpuilen. Waar is de VN mee bezig?

    14.000 vliegtickets: hoeveel vliegtuigen vol, hoeveel onnodige vervuiling?
    Dat bedoel ik:

    De Wereldgezondheidsorganistie WHO is
    ernstig bezorgd over de situatie in het
    Syrische vluchtelingenkamp Al-Hol.Zeker
    29 kinderen en baby's kwamen daar de
    afgelopen weken om het leven,vooral
    door onderkoeling.

    In het kamp arriveerden in twee maanden
    tijd 23.000 nieuwe vluchtelingen,vooral
    kinderen en vrouwen.De reis naar het
    kamp kost vaak enkele dagen.Eenmaal in
    het kamp brengen ze met duizenden
    tegelijk noodgedwongen de nacht in de
    open lucht door,in afwachting van hun
    screening en onderzoek.

    De WHO wil dat langs de route naar het
    kamp ambulances en medici klaarstaan.
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.388,86 +0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links