Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

20 jaar euro: een succes?

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Norbert de strandkruier 29 januari 2019 17:39
    Waarom is de euro een fiasco? Ik vind van niet. Ik woon aan de grens met Zeeuws-Vlaanderen. Ik herinner me nog de tijd dag je eerst naar de bank moest gaan om geld in guldens te gaan omwisselen (waar de bank zelf aan verdiende, natuurlijk) en dat je langs het douanekantoor moest met je half kilootje boter, dat je in Nederland gekocht had. Ik wil niet dat die tijden terugkomen. Voor mij is de euro een succes en dat mag zo blijven. Mijn eigen (grens)gemeente wemelde toen nog van de douaniers, die met hun jeep of fiets op de baan zaten. In mijn eigen straat werden toen nog kraaienpoten gelegd tegen de smokkelaars en af en toe werd er zelfs met scherp geschoten! Laat dat a.u.b. allemaal niet terugkeren!! Leve de euro!!

    Norbert
  2. mrC2 30 januari 2019 16:37
    Als de euro niet had bestaan had je nog steeds kunnen pinnen in belgie voor de boodschappen geen enkele reden om naar de bank te gaan. Grenscontrole heeft niets met de euro te maken.
    Juist met het girale geld had de gewone burger er niet veel van gemerkt. Bijzonder vreemd dat de toenmalige experts bepaalde problemen niet hadden voorzien. De economische ongelijkheid tussen de landen was toen een probleem en is dat nog steeds omdat 1 land niet zijn munt meer kan devalueren.
    De regels die toen zijn opgesteld om de euro stabiel te maken zijn nooit nageleefd, de bijbehorende sancties nooit uitgevoerd. Draghi heeft allerlei obligaties van met name obscure Italiaanse bedrijven gekocht de afgelopen 4 jaar. Daar zullen een aantal italianen rijk van zijn geworden maar het geld is wel weg. Dat gaat een keer fout.
    Verder zijn de lonen van de werknemers in nederland al 20 jaar aan het dalen dus ik kan niet concluderen dat de euro een succes is.
    Het wachten is op de volgende ellende: 1 europa met 1 begroting.
    Gezien het feit dat de europese unie nog nooit een kloppende boekhouding heeft opgeleverd (er verdwijnen miljoenen zonder dat iemand weet waar naar toe) laat staan zonder tekort doet mij het ergste vrezen.
  3. Maan Arkenbosch 30 januari 2019 19:00
    Is de €. de splijtzwam voor de Europese integratie?
    De E.U. landen integratie, welke met kleine stappen doorgevoerd wordt, is op een regenten wijze er door gedrukt.
    Een gedeelte van de 27 landen heeft nog altijd zijn eigen munt.
    Die hebben, zich nog valutair niet geïntegreerd.
    De E.C.B. heeft alle spaarders via een gemanipuleerd rente-vergoeding systeem, benadeeld.ten voordele van de partij politieke regeringen.
    Dan is de stallingsrente van de banken bij de E.C.B., een gecamoufleerde belasting maatregel, welke door gecalculeerd wordt door de banken, naar de belasting betaler/spaarder. (krijgen geen rente meer)
    De E.C.B. heeft een onevenwichtig drukpers beleid gevoerd, welke de schulden fors heeft doen oplopen en alleen profijtelijk is geweest voor het groot kapitaa, zombie bedrijven en voornamelijk de zuidelijke schulden landen in de E.U..
    Dit systeem heeft veel negatieve bijwerkingen en besteelt de pensioenbetaler/ontvanger en kleine spaarder via de jaarlijkse inflatie en daar bovenop de vermogens rendement heffing.
    De 30 jarige rekenrente voor pensioenfondsen/pensioenen, opgedrongen door de E.U., dient gekoppeld te worden aan de 30 jarige staats obligatie rente.
    De banken hebben veel te weinig reserve vermogen, wanneer een crisis of recessies uitbreekt.
    De E.C.B. kan niet meer stimuleren bij een neergang van de economie.
    De enigste uitweg is alleen. nog meer Monopoly geld bij drukken,hetgeen tot een financiële collaps zal leiden en dit is al te zien aan de oplopende goudprijs.
    De E.U./E.C.B. heeft onder veel (oudere) inwoners van de E.U. armoede en sociale onrust veroorzaakt, door een forse inflatie op woningen/huren en eerste levens behoeften, welke zich verder uitbreid, ook via populistische partijen.
    De coalitie politiek verergerd dit proces, door steeds meer, via de truc van het kinderpardon, veroorzaakt door vluchtelingen vervoer criminelen, gezinsherenigingen te bevorderen in ons overvolle land, zoals te zien is aan de overspannen woning en huurmarkt en verstopte wegen met files, met 17.3 miljoen inwoners.
    De vraag is niet of, maar wanneer deze regenten strategie instort.
    Krijgt BREXIT navolging?
    De Oostblok flank van de E.U., gaat steeds meer zijn eigen weg en die slikken de integratie kennelijk niet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0701 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,68 -0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links