Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,175 16 apr 2024 13:02
  • -0,100 (-1,37%) Dagrange 7,080 - 7,200
  • 74.058 Gem. (3M) 272,7K

TomTom Januari 2019

4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 239 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 nr36 29 januari 2019 05:16
    Gratis geld (of afboeking op komst?)
    Hoeveel mensen zullen er komen, op de bijzondere aandeelhoudersvergadering van AND International Publishers? Het ‘kleine broertje’ van TomTom — beter: een guppie naast een walvis — roept vrijdag zijn beleggers bijeen in het Novotel in Rotterdam. De vergadering draait om één hamerstuk: de benoeming van een nieuwe topman. Maar er is wel meer te bespreken.
    AND maakt digitale kaarten. De markt van die bedrijven is in beweging, nu TomTom eerder deze maand €910 mln ontving voor Telematics, het onderdeel dat software ontwikkelt waarmee klanten hun autovloot efficiënter kunnen gebruiken. AND heeft eerder geroepen dat het een concurrent wilde worden voor TomTom. Tja.
    AND is een beursfonds in de marge. Een bedrijf waarvan de koers zwiepers maakt, dat angstig afhankelijk is van enkele grote klanten en stevig verankerd lijkt in de lokale markt, het vagevuur van het Damrak, tussen debutanten, miskleunen en dwergen.
    In 2017 was het bedrijf uit Capelle aan den IJssel verlieslatend. Ook de eerste helft van 2018 was sappelen. De koers van AND daalde in twee jaar met 75%, van meer dan €10 begin 2017 naar €2,44 gisteren. De beurswaarde ging van zo’n €40 mln naar €9 mln.
    Maar, zo stelde scheidend bestuursvoorzitter Hugo van der Linde: ‘AND is een bedrijf in transitie.’ In elk geval is AND financieel gezond, zo stelde het bedrijf. Het heeft een solvabiliteit van een duizelingwekkende 94%. Nauwelijks schuld, dus.
    Wel een eigen vermogen van €16 mln, aan het einde van het eerste halfjaar. AND was verlieslatend en kampte met een negatieve operationele kasstroom, maar met zo veel eigen geld, is dat niet zorgwekkend.
    Waar dan wel over? Misschien over de ogenschijnlijke mismatch. Want een beurswaarde van €9 mln voor een bedrijf met een eigen vermogen van €16 mln, suggereert gratis geld. Een belegger die AND koopt voor, zeg, €11 mln (premie van 22% op de huidige beurskoers), krijgt een bedrijf van €16 mln.
    Als ‘ie dat bedrijf verkoopt, houdt deze partij €5 mln over. Pure winst! Hoewel? Wellicht is het eigen vermogen toch wat minder sterk dan in de boeken staat. Van die €16 mln is €12 mln uit immateriële vaste activa. Dat zijn schattingen, stelde het bedrijf in het laatste jaarverslag: ‘de reële waarde niet kan worden vastgesteld in afwezigheid van een actieve markt voor de database’. Misschien zijn die activa veel minder waard.
    Hebben beleggers gelijk en volgt er nog een afboeking? Of is AND wel echt meer waard dan de beurskoers aangeeft? Mooie onderwerpen voor de aandeelhoudersvergadering. Hoe dan ook: de nieuwe bestuursvoorzitter kan aan de bak.
    Reageren? Bartjens@fd.nl
  2. VanillaSky 29 januari 2019 07:09
    Wat eenieder zijn verwachtingen ook zijn mbt de kansen voor een zelfstandig TT. Eén ding kunnen we al concluderen de founders bouwen nu liever risico af en cashen liever een fors deel dan volop investeren (mogelijkheden daarvoor te over, kijk even wat bigtech investeert).

    Het heeft helemaal niets te maken met 'iets' doen voor de overige aandeelhouders want als één ding blijkt na 14 jaar aan de beurs is dat HG en co die het licht in de ogen niet gunnen. De keuze voor kapitaaluitkering is dus enkel vanuit wens van de FFF.

    Dat geeft in zoverre te denken dat als je denkt goud in handen te hebben je er eerder meer geld in zou steken dan het bedrijf leegtrekken.
  3. forum rang 7 ketchup 29 januari 2019 08:21
    quote:

    VanillaSky schreef op 29 januari 2019 07:09:

    Wat eenieder zijn verwachtingen ook zijn mbt de kansen voor een zelfstandig TT. Eén ding kunnen we al concluderen de founders bouwen nu liever risico af en cashen liever een fors deel dan volop investeren (mogelijkheden daarvoor te over, kijk even wat bigtech investeert).

    Het heeft helemaal niets te maken met 'iets' doen voor de overige aandeelhouders want als één ding blijkt na 14 jaar aan de beurs is dat HG en co die het licht in de ogen niet gunnen. De keuze voor kapitaaluitkering is dus enkel vanuit wens van de FFF.

    Dat geeft in zoverre te denken dat als je denkt goud in handen te hebben je er eerder meer geld in zou steken dan het bedrijf leegtrekken.
    correct, maar ben er niet rouwig om.
    ze kapitaliseren en daar moeten ze vooral mee doorgaan.
    niks investeren, behalve het hoognodige om de rest aantrekkelijk te maken voor een verkoop.

    op naar de cijfer-presentatie, da's nog nooit reden geweest voor feest, dus laten we hopen dat het deze X anders is.
  4. forum rang 6 tatje 29 januari 2019 09:34
    2 leden in de raad van commissarissen van Tom Tom in 2017 gekomen.

    Bernd Leukert lid van de raad van bestuur van SAP
    Michael Rhodin topper van IBM.

    Sap dat de cloud omzet in 2018 zag groeien naar 5 miljard en deze omzet in 2023 op 15 miljard per jaar wil hebben.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-290119-099/SAP-...

    IBM dat vierde is ( achter Microsoft Amazon en Google ) koopt red hat voor 34 miljard dollar.

    www.emerce.nl/nieuws/ibm-koopt-redhat...

    Dachten ze tegen Microsoft op te kunnen en lukt dit niet of wel.

    Ik dacht dat Harold bij de verkoop van TTT het volgende zei.

    Samenwerking met Microsoft wordt nog intensiever.

    Wat een namen om kleinduimpje, dat na de verkoop van TTT nog geen omzet van 700 miljoen per jaar heeft.

    Apple uber Microsoft Google Baidu Sap IBM Zenrin Qualcom en al die Oems.

    Je zou bijna zeggen, het meisje heeft goud aan dr kont hangen :-)

    Zouden die toppers van Sap en IBM in Tom Tom zitten, om de waarde van Tom Tom te verhogen en aan een ander te geven, voor 60000 euro bruto per jaar.

    Ik dacht het niet, piet :-)

    Wat een spel, eigenlijk moet Tom Tom later worden verfilmd.

    Wij een happy end, de founders ook.
    Wij geen happy end, de fouders ................

    Ik zou kiezen voor 1.

    Maar met die films weet je het nooit.

    17 april 2018 AVA in Amsterdam.

    Ibiza, dacht ik, ging de rvb en rvc aan de kleren.
    Na de AVA meende Corinne haar recht te halen bij Ibiza, hoe hij dat in vredesnaam durfde te zeggen.
    Het was slecht voor Tom Tom.
    Dan ben je toch in en in slecht, als je je als moeder theresa opstelt en er toch een dirty komt.

    Het is en wordt steeds spannender :-)

    Gewoon mijn mening en geen advies.

    Ik heb het nog nooit meegemaakt, dat 2 nieuwe commissarisen Leukert en Rhodin van SAP en IBM, die eigenlijk via de cloud geweldige kansen zien in Tom Tom, alleen voor 60000 euro per jaar daar zitten.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 januari 2019 09:46
    quote:

    win some... schreef op 27 januari 2019 20:14:

    [...]
    ...
    -Bridgestone deal is inclusief licentieovereenkomsten voor hardware, probe data, maps/services/traffic, en merknaam.
    ...
    Als hardware worden hier alleen de driver terminals genoemd (meen ik, heb het snel gelezen).
    Het kan zijn dat ze daar nu gemakshalve alles onder vatten, maar tot nu toe werd in de TTT documentatie op de site en in het jaarverslag onderscheid gemaakt tussen die driver terminals (soort zware pnd's) en TCU's ('Telematics Control Units'). Die laatsten worden verhuurd of via vrijval van defrev in 5 jaar afgeschreven.

    Het is me nog niet duidelijk hoe het daarmee verder gaat. Het nieuwe document zegt er niks over.

  6. forum rang 6 tatje 29 januari 2019 09:47
    quote:

    Makita schreef op 29 januari 2019 08:47:

    Had nog wat vragen gesteld mbt shareholder circular aan IR. kreeg de reactie dat ze momenteel geen verdere info verstrekken, wel de tip gekregen om de komende dagen de IR website in de gaten te houden voor verdere informatie...
    Klasse, vraag antwoord delen met ons.

    Ga er vanuit, dat je dat ook mag plaatsen, zonder namen.

    In de gaten houden de komende dagen, spannend.
  7. [verwijderd] 29 januari 2019 09:58
    Niemand weet wat de kapitaaluitkering met de koers gaat doen, niemand weet of de rest ook in de verkoop gaat, niemand weet hoe de cijfers er uit gaan zien, maar vanaf de gekunstelde € 7,40 moet het elke dag omhoog.

    Omzet is laag, maar onderliggend wordt alles opgekocht dat beschikbaar is.

    Nee, niemand weet het, op een paar insiders na dan natuurlijk.... met vriendjes....
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 januari 2019 10:39
    quote:

    leonardus65 schreef op 28 januari 2019 08:45:

    @SB Het is niet dat ik het niet wist dat hij in verhouding met de founders vrijwel geen aandelen heeft. Is misschien gewoon afspraak , net zoals de verhouding onderling nauwelijks wijzigt behoudens de verkoop van 1 miljoen aandelen vorig jaar. Maar als je het artikel leest vraag ik mij toch af waarom niet meer aandelen.
    Omdat Alain de Taaye er pas later bijkwam. Hij was al rijk door de verkoop van het mede door hem opgebouwde TeleAtlas aan TT. Vlak voor de claim-emissie in juni 2009 kocht hij voor €1,05 mio aandelen TomTom, tegen een uitgiftekoers van €6.1234. Met de claims die hij vervolgens kreeg kocht hij voor €0,45 mio aandelen bij tegen de emissiekoers van €4,21. (De bedragen 1,05 mio en 0,45 mio zijn afgerond.)

    Die twee plukken aandelen zijn bij elkaar precies het aantal aandelen (278.643) dat hij nu nog heeft.
    Daarnaast heeft hij optierechten (met variërende uitoefenprijzen, zie jaarverslag) op nog eens 805.250 aandelen. Een kleine week na de komende AVA (niet BAVA) worden door de immer genereuze RvC weer de nodige nieuwe bonusopties uitgedeeld aan de directieleden (waaronder Alain dus) en andere hoge managers.

  9. forum rang 6 tatje 29 januari 2019 11:00
    quote:

    Makita schreef op 29 januari 2019 08:47:

    Had nog wat vragen gesteld mbt shareholder circular aan IR. kreeg de reactie dat ze momenteel geen verdere info verstrekken, wel de tip gekregen om de komende dagen de IR website in de gaten te houden voor verdere informatie...
    Jij lijkt me eerlijk.

    Alles wat je krijgt van de IR is openbaar.

    Dus aub plaatsen.
  10. [verwijderd] 29 januari 2019 11:07
    Zolang er grote jongens instappen ziet het er goed uit.
    Zojuist (10.51 uur) een grote koper (57.632 stuks) op hoogste koers van vandaag!
    Uiteraard de drukker daarna weer even met zo weinig mogelijk volume de koers lager zetten want het mag schijnbaar nog steeds niet te hard stijgen!

    Komt goed!!!
4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 239 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links