Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM Januari 2019

2.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 115 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2019 23:03

    Rutte en G4 kiezen voor gloednieuwe aanpak gebiedsontwikkeling: ‘honderdduizenden’ woningen in de maak

    bouwbreed Premium 53
    Rutte en G4 kiezen voor gloednieuwe aanpak gebiedsontwikkeling: ‘honderdduizenden’ woningen in de maak

    Het kabinet Rutte en de grote vier gemeenten zijn het eens geworden dat vier belangrijke nieuwe woongebieden in de Randstad op een nieuwe manier gefinancierd gaan worden. Het gemeentefonds, de verhuurdersheffing en een nieuwe op te richten investeringsinstelling Invest NL moeten daarbij helpen. Met de nieuwe aanpak moeten honderdduizenden woningen van de grond komen.

    Dat heeft minister Ollongren (wonen) vrijdag bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. De eerste gebieden die op een nieuwe manier gefinancierd zullen worden zijn Rotterdam Oostflank, Den Haag Binckhorst, Utrecht Zuidwest en Amsterdam Westzijde. Het kabinet is geïnspireerd door gebiedsontwikkelingsvormen uit het buitenland. Afgelopen woensdag zijn de G4 het met minister-president Rutte en minister Ollongren eens geworden dat “een vernieuwing in de aanpak van de verstedelijkingsopgave gerealiseerd kan worden”.

    Het kabinet en de G4 hebben zich “gecommitteerd” de weg voor de nieuwe aanpak vrij te maken. Zo wordt onder andere onderzocht of en hoe het gemeentefonds en de verhuurdersheffing bij kunnen dragen. Ook wil het Rijk met de nieuwe investeringsinstelling Invest NL, dat een 100 procent dochter van de Staat wordt, zorgen dat er voldoende geld gestoken kan worden in maatschappelijk gewenste verstedelijkingsprojecten, zoals energieneutrale woningbouw.
    Honderdduizenden woningen wachten op nieuwe aanpak gebiedsontwikkeling

    In alle regio’s zullen de komende tijd gesprekken plaatsvinden over de samenhang tussen ruimtelijke ordening, woningbouw en bereikbaarheid. Dat zal stap voor stap gebeuren in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). De woondeals, die binnenkort worden afgesloten met de Metropoolregio Amsterdam, de regio Utrecht en de Zuidelijke Randstad, zullen gekoppeld zijn aan investeringen in bereikbaarheid.

    Een studiegroep onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaat onderzoeken hoe de baten van ruimtelijke- en bereikbaarheidsinvesteringen ingezet kunnen worden om gebiedsontwikkeling op een alternatieve manier te financieren.

    Als blijkt dat de nieuwe aanpak in de vier steden werkt, wil het kabinet die ook toepassen in andere delen van Nederland. Bij elkaar zou de gebiedsontwikkeling die het kabinet op deze manier wil aanpakken volgens een woordvoerder van Ollongren “honderdduizenden” nieuwe woningen moeten opleveren.

    Ollongren verwacht dat de nieuwe aanpak door de gemeenteraden en de Tweede Kamer beoordeeld moeten worden.
    Eerste publicatie door Marc Doodeman op 18 jan 2019
  2. Putrided 19 januari 2019 04:33
    quote:

    geen_optie schreef op 18 januari 2019 17:44:

    Bijna drie euro alweer, ik denk niet dat BAM dit lang gaat vasthouden
    Nog steeds maar ietsie pietsie meer dan 50% van de koers waar we 2 jaar geleden op stonden toen er nauwelijks winst werd gedraaid met koersdoelen van 7,50 Euro en potentieel veel hoger.....
2.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 115 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links