Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vijf redenen om uw aandelen nu te verkopen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Paul415 18 januari 2019 09:02
    Vooral punt 5 is een waarheid als een koe; We hebben ons, vooral in Europa, uit de crisis gefinancierd waardoor de volgende crisis is geboren. Uw spaarrente en pensioenrekenrente is gebruikt om de zuidelijke landen te financieren want zij hoeven zich niet aan het financieringstekort te houden. In USA pakken ze het beter aan, zij kunnen de rente weer verlagen indien nodig, hier zijn de middelen uitgeput.
  2. AEX900 18 januari 2019 13:00
    Dank voor de opstelling van deze punten.
    Opmerkingen: China kan nooit op het oude nivo blijven groeien. Dan is de rest van de wereld alleen nog maar Importeur over 10 jaar.
    Trump wil herkozen worden en als super president de geschiedenis ingaan.
    Om de schulden kwijt te raken zullen de regenten het inflatie spook loslaten. Aandelen zijn dan het veiligst om in te beleggen. (vermogensbehoud).
  3. forum rang 5 theo1 18 januari 2019 13:27
    Met alle 5 oneens. Dat is nog eens een score.

    1 en 2 zijn hetzelfde argument. Het veronderstelt al dat er een recessie, en liefst nog een crisis aankomt. Waar staat dat geschreven? En zo ja, een recessietje is helemaal niet zo'n ramp. Ik snap die recessiegeilheid niet zo goed.

    3- Die brexit gaat niet over pepernoten. Als "de Nederlanders" het al niet eens kunnen worden over Zwarte Piet, waarom zouden dan "de Britten" het zomaar even eens zijn over hoe ze die brexit precies willen, en of ze die überhaupt wel willen. Het is toch logisch dat de meningen daarover verdeeld zijn? En het is toch logisch dat ieder kamp probeert het maximum eruit te halen? Een no-deal is voor iedereen, ook voor de EU, het slechtst denkbare resultaat. Dus komt er uiteindelijk een deal. En ook de EU zal water bij de wijn moeten doen. Maar dat komt niet zomaar, omdat de beurs de onzekerheid niet zo tof vindt. En die deadline, die kan natuurlijk gewoon verschoven worden. En dat zal ook wel gebeuren als het erop aan komt.

    4- Flauwe dooddoener. Omdat het verleden goed is geweest, moet de toekomst dus wel slecht zijn? Zelfde logica als de gokker die gelooft dat omdat het rouletteballetje 10 keer op rood is gevallen, dat het nu dus wel zwart moet gaan worden. Zo werkt het niet. Dit is gewoon pure onzin.

    5- Tja, die schuldenberg waar al die doemdenkers altijd maar over blijven doorzeuren als ze niks beters weten te verzinnen. Bij schulden gaat het erom wie die schulden precies heeft en vooral ook wat zijn draagkracht is.. Het barst van de bedrijven die bulken van de poen en die alleen om fiscale redenen ook nog schulden hebben. En voor de zoveelste keer, een miljardair kan een miljoen lenen zonder enig probleem, terwijl een bijstandsmoeder aan een schuld van €500 ten onder kan gaan. Het gaat niet om het totale bedrag, dat zegt op zichzelf niks, het gaat om de draagkracht.

    Wat een ontzettend slechte argumenten allemaal. Valt me nog mee dat ze het Midden Oosten er niet bij slepen.
  4. ranorene 18 januari 2019 14:20
    Ik mis een heel belangrijk argument: we staan aan het eind van een periode van hoogconjunctuur. In de VS, Duitsland en Frankrijk staan de seinen al op oranje. Die recessie komt er; dat is onvermijdelijk, ingeluidt door welke geopolitieke of economische oorzaak dan ook. Niks mis mee, met een recessie. Zo werkt de economie nu eenmaal. Uit conjunctuurgevoelige aandelen stappen, op waarde-aandelen met een hoog dividend overstappen en wachten op kansen die er zullen komen.
  5. [verwijderd] 18 januari 2019 15:30
    1) Trump ?
    Is een ongeleid projectiel, waar geen zinnig over is te melden. Schend net zo makkelijk zijn eigen beleid en afspraken als ook die met anderen. Niets is heilig, zelfs niet als het in belang van USA is. Elke opinie over handelen van Trump is klinkklare onzin. Niet anders Wishfull Thinking.

    2) Handelsoorlog China vs USA ?
    Beiden hebben geen belang bij een ruzie tot de bodem. Alleen maar verliezers. Dus totaal ongeloofwaardig. Uit Europees en Nederlands belang is het zaak zo snel als mogelijk de afhankelijkheid van USA af te bouwen en te investeren in belangen met de rest van de wereld. USA is onder regio van Trump de slechts denkbare partner op zowat elk beleidsterrein. Totaal onbetrouwbaar en contra productief. Trump verkoopt zijn eigen moeder als dit geld oplevert.

    3) Keiharde brexit ?
    Zou kunnen. Maar dit al lang ingeprijsd gezien de lange en moeizame onderhandelingen. Elk ander besluit kan leidt tot stijgende beurskoersen en handel

    4) Om op basis van verleden een uitspraak te doen over toekomst is zinloos. Waarde van argumenten zijn ook 0,00.

    5) Bij bedrijven en huishoudens staan de schulden in verhouding tot het eigen vermogen. Daar gaat nu geen probleem meer ontstaan. Wat inderdaad een probleem is, dat veel overheden economische groei en uitgaven financieren met schulden. USA is het schoolvoorbeeld hiervan en een groot gevaar. En helaas houden wij in de Europese Unie de zuideuropese landen overeind, door opkoop van waardeloze obligaties. En intussen lukt het deze zuideuropese landen nog steeds niet om de schuldenberg af te bouwen.
  6. forum rang 5 theo1 18 januari 2019 15:56
    Trump is een passant. Hij kan hooguit 1 keer herkozen worden en dan is hij er nog 6 jaar. Of hij wordt niet herkozen en dan is hij er nog maar 2 jaar. Na Trump komt er een andere president. Een betere, of een slechtere. Dat weten we niet. Je kan een lange termijn beleid niet van dat soort voorbijgaande toevalligheden af laten hangen.
  7. Bluescreen 18 januari 2019 20:48
    [quote alias=mrC2 id=11369264 date=201901181303]
    de ECB heeft allerlei waardeloze obligaties gekocht van italie. Dat geld is dus eigenlijk weg mogelijk heeft dat nog gevolgen voor de eu.
    [
    De Italianen en andere zuidelijke levensgenieters zullen die obligaties inderdaad nooit aflossen. Kortom,
    de ECB zal de aflossing in rekening brengen bij alle Europese belasting-
    betalers, ook bij ons dus.
  8. snuf13 18 januari 2019 23:10
    quote:

    Bluescreen schreef op 18 januari 2019 20:48:

    [quote alias=mrC2 id=11369264 date=201901181303]
    de ECB heeft allerlei waardeloze obligaties gekocht van italie. Dat geld is dus eigenlijk weg mogelijk heeft dat nog gevolgen voor de eu.
    [
    De Italianen en andere zuidelijke levensgenieters zullen die obligaties inderdaad nooit aflossen. Kortom,
    de ECB zal de aflossing in rekening brengen bij alle Europese belasting-
    betalers, ook bij ons dus.
    Ach, het begint eigenlijk al gewoon te worden, we kijken er immer niet anders van op!!!

    Gewoon wat meer betalen en klaar is Kees..... ik bedoel Mark!!!
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links