Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 17 januari 2019 18:05
    We worden in de maling genomen.

    Dingeman Zandijk:

    ik moet eigenlijk altijd wel lachen als ik dat geneuzel beschouw, iedereen van het gas af, terwijl er nog geen aanstalten worden gemaakt met het bouwen van voorzieningen voor de productie en distributie van de hiervoor noodzakelijke stroom. bij ons in België heerst er helemaal geen discussie over het gas. Ook bizar om te zien hoe mensen gelaten accepteren dat ze worden bestolen, laag calorisch gas van 8 kW/m3, in Belgie is dat 12 kW/m3 waar we bovendien slechts 48 €ct / m3 voor betalen. Het gas wordt verdunt en daarnaast wordt de prijs opgevoerd dus dan tikt de teller dubbel. Ik wens u allen veel sterkte

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
  2. forum rang 10 voda 17 januari 2019 18:07
    quote:

    rationeel schreef op 17 januari 2019 18:05:

    We worden in de maling genomen.

    Dingeman Zandijk:

    ik moet eigenlijk altijd wel lachen als ik dat geneuzel beschouw, iedereen van het gas af, terwijl er nog geen aanstalten worden gemaakt met het bouwen van voorzieningen voor de productie en distributie van de hiervoor noodzakelijke stroom. bij ons in België heerst er helemaal geen discussie over het gas. Ook bizar om te zien hoe mensen gelaten accepteren dat ze worden bestolen, laag calorisch gas van 8 kW/m3, in Belgie is dat 12 kW/m3 waar we bovendien slechts 48 €ct / m3 voor betalen. Het gas wordt verdunt en daarnaast wordt de prijs opgevoerd dus dan tikt de teller dubbel. Ik wens u allen veel sterkte

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
    Ja, en dan krijg je ook nog een z.g. calorische toeslag boven op je rekening. Je wordt zo dubbel genaaid!
  3. forum rang 10 rationeel 17 januari 2019 18:09
    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

    Herta ..M:

    Zeer goed artikel.
    Ik vertrouw er wel op dat dhr Dijkhoff zijn gezond verstand gebruikt. Maar ik stem niet op zijn partij. Ik stem op FvD.
    De zittende partijen en alle linkse partijen hebben mijn vertrouwen verbeurd.
    SP heb ik het ook niet op. Die neuzelen over de kosten in de gezondheidszorg (ook belangrijk, dat wel en ook gierend uit de hand lopend) maar SP heeft geen oplossingen. Mede ook omdat ze niet tegen immigratie zijn....... en we weten allemaal dat migranten, zeker in de massa waarin ze binnenkomen heel veel en heel lang uitkeringsafhankelijk zijn en een groot beroep doen op de kosten van de gezondheidszorg. Die zaken stroken niet met elkaar.
    En datzelfde geldt ook voor Groen Links. Wel massa migratie en natuurgebieden maar dan zaniken over vervuilende files en dat we geen voedsel genoeg kunnen produceren.

    Bij veel partijen is de balans van het organiseren van een samenleving totaal verdwenen en ze handelen ook niet logisch.
  4. forum rang 10 rationeel 17 januari 2019 18:11
    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

    J. Mulder:

    De VVD is onder Rutte een partij geworden die veel belooft, maar niet thuis geeft als het er op aan komt. De VVD is een partij geworden van leugen en kiezersbedrog. De VVD heeft het vertrouwen van een deel van de kiezers al verspeeld en is bezig om het vertrouwen van nog meer mensen te verliezen.

    De burger heeft geen enkele inbreng gehad bij de klimaattafels. Laat de burger oordelen of zij bereid zijn te betalen voor de Nederlandse ambitie om het beste jongetje van de klas te zijn. Schrijf daarom vervroegde verkiezingen uit en maak dit klimaatakkoord maar onderdeel van de verkiezingsprogramma's.
  5. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 12:56
    Wetenschap tov dwingelandij:
    ...

    Tot slot nog een ding over het Volkskrant-artikel, waarin klimatoloog Stefan Rahmstorf aan het woord komt. Rahmstorf heeft in 2010 en erna een Duitse journaliste, Irene Meichsner, het werk onmogelijk gemaakt. Meichsner had een groot artikel geschreven over miskleunen in het vierde IPCC rapport. Onder grote druk van de ‘expert’ Rahmstorf richting redactie heeft de redactie van de Franfurter Rundschau het artikel toen teruggetrokken. Op zijn blog bleef hij Meichsner bestoken. De journaliste is uiteindelijk naar de rechter gestapt die Rahmstorf veroordeelde.

    In WPK Quarterly, het Duitse vakblad voor onderzoeksjournalisten, schreef een redacteur: “…….Versuchen von Klimaforschern, grob verzerrende oder falsche Berichte öffentlich zu korrigieren. Das mag in manchen Fällen gerechtfertigt sein. In diesem Einzelfall ist es nichts weniger als eine Demonstration, wie man missliebige Deutungen mit Hilfe eines autoritären Wahrheitsbegriffs und mit Hilfe einer nur auf Einzelfälle begründeten und insofern empirielosen Medienverschwörungstheorie zu unterdrücken versucht.”. Volg deze link voor het hele artikel.

    Ik ben een grote voorstander van het vrij woord, ook van dat van Rahmstorf, maar zou toch als krant wat voorzichtig zijn om Rahmstorf op te voeren als onafhankelijk klimaatexpert. Gedreven alarmist zou een betere benaming zijn, maar ik kan nog wel een andere kwalificatie bedenken.

    klimaatgek.nl/wordpress/2018/08/09/hi...
  6. [verwijderd] 18 januari 2019 14:27
    291 miljard euro geïnvesteerd in schone energie in 2018
    16 januari 2019 16:27
    www.nu.nl/economie/5687768/291-miljar...
    Investeerders staken vorig jaar 332,1 miljard dollar (291 miljard euro) in hernieuwbare energie, iets minder dan in 2017, blijkt woensdag uit cijfers van BloombergNEF. Voor het vijfde jaar op rij werd er meer dan 300 miljard dollar gestoken in onder meer zonnepanelen en windmolens.

    Opvallend was de daling in zonne-energie. De investeringen in deze technologie daalden met 24 procent naar 130,8 miljard dollar. Dit is voor een deel te danken aan de kostendaling van zonnepanelen.

    Zo is de prijs om een megawatt aan zonne-energiecapaciteit te installeren met 12 procent gedaald in 2018 door een overschot aan zonnepanelen op de wereldmarkt.

    "2018 was een moeilijk jaar voor zonne-ontwikkelaars en voor ontwikkelaars in China", zegt Jenny Chase, analist zonne-energie bij BNEF. "Echter schatten we in dat de wereldwijde installaties stegen van 99 gigawatt in 2017 naar 109 gigawatt in 2018."

    Investeringen in windenergie stegen met 3 procent naar 128,6 miljard dollar. In wind op land werd 100,8 miljard dollar gestoken, een toename van 2 procent. Offshore wind trok 25,7 miljard dollar aan investeringen aan, een stijging van 14 procent.

    =========================

    'Gebrek aan capaciteit op elektriciteitsnet voor lokale groene projecten'
    11 januari 2019 04:34
    www.nu.nl/klimaat/5676860/gebrek-aan-...
    De Telegraaf schrijft dat de netbeheerders Enexis en Tennet in delen van Groningen, Drenthe en Overijssel al nieuwe projecten zouden hebben tegengehouden vanwege het gebrek aan capaciteit. Het betreft bijvoorbeeld investeerders die zonneparken willen aanleggen op landbouwgronden.

    Alle lokale nieuwe energieprojecten moeten worden aangesloten op het net, om zo energie die niet zelf gebruikt wordt aan te leveren. De twee netbeheerders stellen in de Volkskrant dat "het regionale net daardoor op korte termijn op verschillende plaatsen de grenzen van de maximale belastbaarheid nadert".

    ===============================================

    Er is dus nu al een overschot aan zonnepanelen op de wereld en het Nederlandse energienet kan teruglevering in ´stille´ gebieden (waar veel grond is om zonnepanelen neer te leggen) niet aan.

    Het kán dus goedkoper, het stroomnet kan het juist in delen waar zonnepanelen kunnen komen niet aan .... dus Rutte, heb je nou geld tekort voor je politieke spelletjes en heb je daarom de energiebelasting op gas fors verhoogd ?
    Gebeurde destijds met het kwartje van Kok ook ... ingezet als extra accijns op benzine om de tekorten op de rijksbegroting terug te dringen .. en toen die teruggedrongen waren, werden er allerlei leuke politieke dingetjes mee gedaan en is dat kwartje nooit teruggegeven.

    Nu dus de forse energiebelasting vanaf 2019 op gas .... gaat dat soms op aan vluchtelingenhulp of asielzoekers ?
  7. ubu 18 januari 2019 15:18
    quote:

    NewKidInTown schreef op 15 januari 2019 08:55:

    "Klimaatakkoord bemoeit zich met Hollandse eetgewoontes

    ’Vlees moet op rantsoen’

    Amsterdam - Nederlanders mogen zich opmaken voor een vleesrantsoen. Als het aan de opstellers van het klimaatakkoord ligt, verdwijnt vlees vijf van de zeven dagen per week van het bord."

    www.telegraaf.nl/nieuws/3023274/vlees...

    Nu eindelijk een voorschrift waar we vandaag al mee kunnen beginnen om de aarde te "redden", weg met de biefstuk en speklap, vandaag nog.
    Weet iemand of er nog ergens vegaburgers in de aanbieding zijn ? Want ik wil niet betrapt worden door langsrijdende controleurs in de straat. Zouden ze nog mensen nodig hebben voor zo'n baantje ?

    Stem vooral op VVD, D666, CDA en CU, dan gaat het helemaal goed komen met ons klimaat. En PvdA en GL natuurlijk, zou ze bijna vergeten.
    Politie heeft al extra personeel aangenomen voor de controles. Ik zeg controles, maar ik bedoel eigenlijk invallen. Zodra jij ook maar een hap neemt uit die derde bal, schieten ze je voor je kloten. In de berichtgeving van de Telegraaf krijgt het woord "alarmist" een heel nieuwe betekenis.
    Commentaren op de plannen spreken ook duidelijke taal. Ik las ergens: "Ik ben toch godverdomme niet in Rusland." Dus stem ze weg en stem op Wilders of Baudet, waarbij de eerste trouwens gezegd heeft dat hij bewondering heeft voor Poetin en Trump: wnl.tv/2018/03/03/leiderschap-poetin-... Weet niet helemaal zeker hoe ik dit met elkaar moet rijmen, maar ik weet wel zeker dat de Wilders of Baudet stemmer het kan rijmen. Die rijmen alles.
  8. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 17:54
    www.npex.nl/effectenbeurs/slim-opgewe...

    Slim Opgewekt is een social enterprise met als doel het realiseren van duurzaamheid. Dat meten wij in CO2-besparing. We geloven dat goed doen en goed ondernemen hand in hand gaan. Want duurzaamheid werkt alleen als ook de cijfers positief zijn.

    Wij zijn positief over de kansen van duurzaamheid en willen de aarde beter achterlaten dan dat je haar nu aantreft. Slim Opgewekt verduurzaamt daarom maatschappelijk vastgoed. Onze totaalaanpak bestaat uit een helder financieel plan, het bewust maken over duurzaamheid, realiseren van zonnestroom en de installatie van ons dynamisch ledlichtsysteem; de Educube.

    Slim Opgewekt is een snelgroeiende organisatie. Niet voor niks zijn wij zowel in 2017 als in 2018 FD Gazelle. Ons doel is impactmaximalisatie, te meten in CO2-besparing. Ons verdienmodel zit hieraan gekoppeld. Of te wel: hoe meer CO2 wij besparen, hoe hoger de omzet.

    Succesfactor
    De succesfactor van Slim Opgewekt is de complete combinatie van techniek, financiering en bewustwording, waarmee een bestuurder... overtuigd wordt ‘ja’ te zeggen tegen duurzaamheid.... Slim Opgewekt weet het... belang van scholen, sportclubs en zorginstellingen te vertalen naar concrete duurzame maatregelen...

    Slim Opgewekt installeert zonnepanelen en ledverlichting
    Slim Opgewekt financiert (desgewenst)
    Slim Opgewekt maakt gebruikers bewust van duurzaamheid

    Bestedingsdoel voor de obligatie
    De vraag naar onze oplossing is groter dan dat we momenteel aankunnen. We verwachten in de komende vijf jaar te groeien van 145 verduurzaamde locaties (scholen, zorg en sportcomplexen) naar 850 locaties. Hiermee kunnen we 82.000.000 kilo CO2 besparen!

    Wij willen ons doel om Nederland te verduurzamen, versnellen. Hiervoor moeten we ons bereik vergroten, waardoor onze omzet zal toenemen. Wij willen daarom maximaal 3.600.000 euro lenen van beleggers. Wij willen het geld van de obligaties gebruiken voor de volgende drie activiteiten:

    Wij willen onze impact opschalen naar 850 locaties;
    Wij willen klaarstaan voor de volgende s-curve: gasloos;
    Wij willen een ‘Experience center’ bouwen en inrichten.
    Wat de s-curve voor Slim Opgewekt betekent, kunt u lezen in het prospectus, hoofdstuk 7.6.
    Markt
    Slim Opgewekt richt zich op drie specifieke markten: scholen, sportclubs en zorg.

  9. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 17:57
    Concurrentie
    Wat Slim Opgewekt doet lijkt op het eerste oog kopieerbaar. De ervaring leert echter dat het in praktijk een stuk lastiger is om succesvol maatschappelijk vastgoed te verduurzamen, dan men in theorie bedenkt. Slim Opgewekt is de enige professionele partij die zich al jaren richt op het onderwijs.

    Een van onze onderscheidende krachten is dat wij realiseren wat we beloven en alleen daarover communiceren. Dat is anders dan sommige concurrenten. Het was soms lastig om ons... geloo...f te volgen, niet van de daken te gaan schreeuwen wat wij wilden bereiken, maar vast te houden aan ...onze strategie dat duurzaamheid gaat om vertrouwen.... En vertrouwen bouw je door te bewijzen wat je bereikt. Deze strategie bleek de juiste. Slim Opgewekt is marktleider geworden.

    Awards & prijzen
    Ons succes gaat niet onopgemerkt: We zijn benoemd tot jong ondernemer van het jaar en tot parel van de regio. We waren als snelgroeiend bedrijf FD Gazelle in 2017 én zijn dat in 2018 weer! Bijzonder trots zijn we als winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs, die ons uitriep als meest inspirerende en vernieuwende onderneming.

    www.npex.nl/effectenbeurs/slim-opgewe...

    Daar gaat dus ONS geld naar toe.
    De bedrijven die hier hun kansen zien.

    Trouwens gafiekjes en overzichten van door hun te benaderen objecten.
  10. forum rang 6 jonas 18 januari 2019 20:00

    Mooi voorbeeldje van de Groene Gekte uit Trouw waar ze lyrisch zijn over dit groen renovatieproject. www.trouw.nl/groen/het-kan-je-huis-ve...

    Tja economen hebben ze daar zeker niet meer in dienst, want de afrekeningen gaan daar blijkbaar tot heil van de mensheid naar de hemel.

    Absurd gewoon: project betreft vergroening 395 coörporatiewoningen. Helemaal onbetaalbaar bij 130 en die moesten dus gesloopt. Voor de overige woningen groene renovatiekosten E 100.000 tot 130.000.

    Huren mochten van de coöperaties maar met 30 per maand omhoog. Bij 4% rentelasten zit je alleen al op meer dan E 350 per maand kostenverhoging voor de coöperatie. Wie gaat dat verschil tussen die huurverhoging en al die groene renovatie betalen? De gemeente en dus de andere burgers. De andere coörperatieleden?

    Compleet Groen gestoord dit project en vooral op kosten van de andere echte betaler.

    Groet, Jonas
  11. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 20:47
    quote:

    jonas schreef op 18 januari 2019 20:00:

    Mooi voorbeeldje van de Groene Gekte uit Trouw waar ze lyrisch zijn over dit groen renovatieproject. www.trouw.nl/groen/het-kan-je-huis-ve...

    Tja economen hebben ze daar zeker niet meer in dienst, want de afrekeningen gaan daar blijkbaar tot heil van de mensheid naar de hemel.

    Absurd gewoon: project betreft vergroening 395 coörporatiewoningen. Helemaal onbetaalbaar bij 130 en die moesten dus gesloopt. Voor de overige woningen groene renovatiekosten E 100.000 tot 130.000.

    Huren mochten van de coöperaties maar met 30 per maand omhoog. Bij 4% rentelasten zit je alleen al op meer dan E 350 per maand kostenverhoging voor de coöperatie. Wie gaat dat verschil tussen die huurverhoging en al die groene renovatie betalen? De gemeente en dus de andere burgers. De andere coörperatieleden?

    Compleet Groen gestoord dit project en vooral op kosten van de andere echte betaler.

    Groet, Jonas
    Ze denken mooi plan, klinkt weer goed. Wat zijn we toch geweldig. Dit kan niemand bedenken, wij alleen.

    En betalen? Dat doen de anderen wel.

    Allemaal onbetaalbbare plannen.

    Ondertussen storten bruggen bijna in elkaar, door gebrek aan onderhoud.

    Tijd voor verandering, voordat de totale ontnuchtering volgt vanwege dodelijke ongevallen door nalatigheidsschuld.
  12. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 21:04
    Wij leiden mensen op die de energietransitie gaan versnellen’
    De energietransitie heeft een enorme impact op de mobiliteitssector. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is van oudsher leverancier van het talent voor deze sector. Hoe leiden zij de technici en managers van de toekomst op? We vragen het aan lector Bram Veenhuizen.

    Wat betekent de energietransitie voor een opleider als de HAN?
    ‘Veel hogescholen zetten in op het helpen versnellen van de energietransitie, dat geldt ook voor ons. Mobiliteit speelt in de transitie een cruciale rol, dus als onderzoeker en opleider voor de autobranche moeten wij aan de basis staan. Wij leiden de technici en managers van de toekomst op. Wij zijn een HBO-opleiding, dus we vullen de onderwerpen zo praktisch mogelijk in. Bedrijven moeten direct iets kunnen met resultaten van ons onderzoek en met de kennis van onze studenten.’

    www.nrc.nl/advertentie/shell/wij-leid...

    Verdien model:(
  13. forum rang 10 rationeel 18 januari 2019 21:09
    quote:

    izdp schreef op 18 januari 2019 20:57:

    Je zwamt.
    Bruggen worden goed op orde gehouden en als eens een keer bij inspectie ernstige gebreken worden geconstateerd dan worden die razendsnel herstelt.

    Je bent in de war met Duitsland, België en Italië.
    Dan moet je even naar EEN VANDAAG van gisteren kijken. Naar aanleiding van de stante pede gesloten Merwede brug.
38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links