Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,585 25 apr 2024 13:09
  • -0,145 (-2,53%) Dagrange 5,570 - 5,725
  • 116.891 Gem. (3M) 321,3K

TomTom Januari 2019

4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 239 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Censurion 17 januari 2019 22:02
    quote:

    Overtake schreef op 17 januari 2019 20:43:

    Kijk net even mee en zie dat die Braaksma ook nog eens hapt nav opmerkingen hier en op zijn tweet gisteren. Wat een zeldzame amateur dan toch zeg. Dat is toch ook wel een gotspe. Is universitair geschoold, kan niet een financiële casus inschatten, hoewel die hier regelmatig wordt uitgeplozen en verwijt dan dit forum dat ze hem aanpakken. Totaal anti-reclame voor FD. Komt van RTL-Z, tsja....
    Zijn er een paar op Twitter waaronder ene Paul die denk ik allang door niemand meer serieus genomen worden op Twitter. Begint gewoon zielig te worden. Net zoals die Riet van Milt die net zoals Paul ook hier op dit forum actief zijn onder ik denk zo'n 8 verschillende aliassen. Halen ook continue de AFM erbij en zouden eigenlijk eens op cursus moeten gaan. Hun commentaar en opmerkingen worden ook steeds heftiger vlakvoor dat hun opties weereens waardeloos aflopen.

    Natuurlijk is dat jammer en natuurlijk is er van alles op te merken omtrent het bestuur. Maar om je zo te laten gaan......jammer vindt ik het. Ik snap echt niet waarom deze personen zich zo laten gaan. Lijkt wel een obsessie....
  2. I Love Melbourne 17 januari 2019 22:45
    quote:

    Limburgia schreef op 17 januari 2019 16:13:

    [...]

    De AFM is een overheidsinstelling. Die dient dus per definitie niet jouw belangen, maar die van de grote jongens. Een tijd terug wees ik al op een zaak die de AFM (wel) had aangespannen. Er werd toen een 'klein' bedrijfje aangepakt omdat die 'misbruik' maakte van algoritmehandel. Handel dus waarbij telkens vaste aantallen op een vaste afstand van de spread worden geplaatst om deze 'orders' weer in te trekken zodra de spread te dicht in de buurt komt. Handel die dus uitsluitend is gericht op Koers manipulatie. Er werd toen door een poster (Justin?) op gewezen dat dat 'gewoon' marketmakers zijn en dus 'niets bijzonders' (vergelijk 750-man die al drie maanden aan de gang is bij TT). Maar in mijn optiek zijn dat (dus) (zoals de AFM feitelijk ook keurig uitlegt in de bewuste zaak) gewoon partijen die de koers manipuleren. Enige verschil is dat die marketmakers op voorhand een vergunning aan moeten vragen (en krijgen). In mijn optiek is zo'n vergunning die je bij de AFM kunt kopen, dus niet anders dan een vooraf gekochte afkoop van (straf)vervolging. Daarom kan 750-man gewoon z'n gang gaan en wordt een partij die ge/misbruik maakt van zo'n marketmaker wel aangepakt. Beiden zijn even strafbaar, alleen de een koopt vooraf een vergunning en de ander niet.
    Maar da's mijn visie...
    Interessante post. Wie kan hier meer over vertellen, want als dit waar is dan is het financiële systeem goed verrot
  3. [verwijderd] 17 januari 2019 23:28
    quote:

    I Love Melbourne schreef op 17 januari 2019 22:45:

    [...]

    Interessante post. Wie kan hier meer over vertellen, want als dit waar is dan is het financiële systeem goed verrot
    Ik zou daar zelf ook graag de visie van anderen op zien. Voor de goede orde: het gaat om deze uitspraak:

    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...

    En dan met name:

    'De AFM heeft geconstateerd dat [eiseres] op [datum 4] in het aandeel [Aandeel 1] vooral heeft gehandeld met marktpartij X, die zich vermoedelijk bedient van een algoritme dat voortdurend koop- en verkoopprijzen in [Aandeel 1] afgeeft. Dit algoritme lijkt volgens de AFM ingesteld om steeds een aantal orders met hetzelfde ordervolume in het orderboek te plaatsen op een specifieke afstand van de laatst verhandelde prijs of de dan geldende beste koop- en verkoopprijs. Het algoritme werd blijkbaar beïnvloed door de kleine orders van [eiseres] die de prijs verbeterden en/of de transacties van [eiseres]. Als de afgegeven prijzen van marktpartij X tot een bepaald hoger of lager niveau waren gebracht legde [eiseres] een relatief grote agressieve verkoop- of kooporder in die dan direct leidde tot transacties met deze marktpartij.'

    Eiseres is dan overigens de partij die volgens de AFM onjuist heeft gehandeld en dus een boete kreeg opgelegd.'Marktpartij X' is de partij die volgens de AFM moet worden gekwalificeerd als 'algoritmehandelaar'.
    Ik begrijp uit de uitspraak dat eiseres zo snel handelde dat 'marktpartij X' (de algoritmehandelaar) niet meer de tijd had om diens order in te trekken. Anders gezegd (zo lees ik het in ieder geval): door het handelen van eiseres kocht of verkocht' de algoritmehandelaar' daadwerkelijk aandelen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was.
    'Eiseres' wordt daarop aangepakt door de AFM, terwijl die partij (hoewel de intenties niet zuiver lijken) daadwerkelijk wilde kopen en verkopen, aldus door gebruik te maken van de algoritmehandelaar, die nota bene uitsluitend orders inlegt zonder enige intentie die orders ooit daadwerkelijk uit te laten voeren.

    De uitspraak lezend lijkt de AFM ook niet zo zeer het belang van de betreffende (4) fondsen te willen dienen, laat staan de belangen van de 'integere' aandeelhouder, die daadwerkelijk orders plaatst met de intentie om daaraan ook uitvoering te geven, maar eerder de belangen van 'marktpartij X/de algoritmehandelaar', ofwel (nota bene) de partij die niets anders doet dan orders plaatsen met de intentie die (tijdig) weer in te trekken, aldus zonder dat daaraan daadwerkelijk uitvoering wordt gegeven. De vraag die mij met name bezighoudt is dus of de AFM algoritmehandelaren actief beschermd. De casus lijkt die stelling in ieder geval wel te steunen. En zo ja, waarom?
    Als dat het geval is omdat 'algoritmehandelaren' voor dergelijke handel een vergunning hebben verkregen, lijkt mij dat in ieder geval buitengewoon kwalijk. Dan koop je namelijk een vergunning om 'straffeloos' allemaal neporders in te mogen leggen.

    Een en ander verklaart overigens wel waarom bij TT al letterlijk 3 maanden lang door een computer op ieder moment van iedere dag 750 stuks in de bied en laat (en vaak tegelijk) worden 'aangeboden' zonder dat de AFM daar tegen optreedt.

    Enfin: andere visies zijn welkom...
  4. forum rang 6 NewKidInTown 17 januari 2019 23:29
    quote:

    Censurion schreef op 17 januari 2019 22:02:

    ….Zijn er een paar op Twitter waaronder ene Paul die denk ik allang door niemand meer serieus genomen worden op Twitter. Begint gewoon zielig te worden. Net zoals die Riet van Milt die net zoals Paul ook hier op dit forum actief zijn onder ik denk zo'n 8 verschillende aliassen.
    Is het technisch niet mogelijk door de mod of hun techneuten om verschillende aliassen hier op te sporen en hun definitief te blocken ? Daar zou ik wel voor zijn. Net als trouwens mensen die om de haverklap (legaal) wisselen om daar een zeer beperkt maximum aan te stellen. Kan natuurlijk heel incidenteel een goede reden voor zijn.
  5. forum rang 4 marathon 11 18 januari 2019 06:27
    Het gaat goed met het Financieele Dagblad. Nu weer een correspondent uit Turkije gezet.
    De Nederlandse correspondent Ans Boersma (31) die donderdag door Turkije is uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte, melden bronnen donderdag aan Nieuwsuur.
    Boersma zou haar ex-vriend, een Syriër die onlangs in Nederland is gearresteerd omdat hij lid is geweest van de terroristische organisatie Jabhat Al Nusra, aan valse papieren hebben geholpen.
    Boersma, die als correspondent voor Het Financieele Dagblad werkt, werd donderdag door Turkije uitgezet.  Haar naam verschijnt in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme, hoewel ze zelf niet aangemerkt wordt als verdachte van een terroristisch misdrijf. 
    Eerst een stukje over TomTom waar velen over zijn gevallen omdat het blijkbaar nietszeggend en niet onderbouwd was en nu weer een mevrouw die schijnbaar papieren voor haar vriend heeft vervalst. Vanwege bezuinigingen is er misschien geen HR manager meer bij het FD en de hoofdredacteur zal waarschijnlijk op wintersport zitten.
    Ga mijn abbonnement maar eens heroverwegen want het nivo loopt de laatste jaren wel terug.
  6. [verwijderd] 18 januari 2019 06:33
    quote:

    NewKidInTown schreef op 17 januari 2019 23:29:

    [...]
    Is het technisch niet mogelijk door de mod of hun techneuten om verschillende aliassen hier op te sporen en hun definitief te blocken ? Daar zou ik wel voor zijn. Net als trouwens mensen die om de haverklap (legaal) wisselen om daar een zeer beperkt maximum aan te stellen. Kan natuurlijk heel incidenteel een goede reden voor zijn.
    Kan niet nee. Mag ten eerste niet vanuit privacy wetgeving (of er moet een verzoek zijn vanuit strafrechtelijk oogpunt), daarnaast al zou je het doen dan is dit eenvoudig te omzeilen door die personen. Gezien het paraciterende karakter van dit soort figuren, zullen ze gewoon blijven volhouden.
    Ze zullen eerst met bedreigingen of iets van die orde moeten komen, wil je er iets van actie op kunnen zetten.

    Het is nog niet zo eenvoudig, even een complete ban :)
  7. forum rang 4 marathon 11 18 januari 2019 07:03

    Ga mijn abonnement maar eens heroverwegen want het nivo loopt de laatste jaren wel terug.
    [/quote]
    Had de typo binnen een paar seconden gewijzigd maar werd niet doorgevoerd. Anders komt Braaksma direct met het advies om een cursus spelling te gaan volgen en dat moeten we niet hebben natuurlijk. Vandaag een positief dagje misschien? Wie weet. Succes allemaal.
  8. forum rang 4 moneypocket 18 januari 2019 07:13
    quote:

    marathon 11 schreef op 18 januari 2019 07:03:

    Ga mijn abonnement maar eens heroverwegen want het nivo loopt de laatste jaren wel terug.
    [/quote]
    Had de typo binnen een paar seconden gewijzigd maar werd niet doorgevoerd. Anders komt Braaksma direct met het advies om een cursus spelling te gaan volgen en dat moeten we niet hebben natuurlijk. Vandaag een positief dagje misschien? Wie weet. Succes allemaal.
    Haha, marathon; vraag me af of deze jonge heer Braaksma het had ontdekt; ga ervan uit dat hij puur vaart op de spellingscontrole in word.
  9. forum rang 4 JvH 18 januari 2019 07:35
    quote:

    marathon 11 schreef op 18 januari 2019 07:03:

    Ga mijn abonnement maar eens heroverwegen want het nivo loopt de laatste jaren wel terug.
    [/quote]
    Had de typo binnen een paar seconden gewijzigd maar werd niet doorgevoerd. Anders komt Braaksma direct met het advies om een cursus spelling te gaan volgen en dat moeten we niet hebben natuurlijk. Vandaag een positief dagje misschien? Wie weet. Succes allemaal.
    Bijna elke vrijdag positief, zeker vandaag met een ruim hoger gesloten Wallstreet en groene futures. Daarbij wil men sowieso niet de boot missen ivm maandag voorbeurs...

    Een gerucht vandaag(rond 17.15 u) zou wel grappig zijn om de optie-expiratie te frustreren.
  10. Prop. 18 januari 2019 08:26
    quote:

    Censurion schreef op 18 januari 2019 06:40:

    Is dit nieuws “nieuw” ? intelligentmobilityinsight.com/news/d...
    ————-

    Blijkbaar heeft dit allemaal geen waarde, het gaat om telematics dat curca 5€ beurskoers waard is 1€ aan cash en alle andere is minder dan telematics waard..... HUH rara wat klopt er niet?
4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 239 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links