Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 663 664 665 666 667 ... 1263 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:29
    Goldman en Bank of America duwen Wall Street hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen openen woensdag met kleine winsten, geholpen door goede prestaties van Goldman Sachs en Bank of America.

    Dinsdag won Wall Street ook al, maar toen vooral onder aanvoering van techaandelen.

    Technisch analist Mark Newton van Newton Advisors verwacht stevige weerstand voor de S&P 500 index op 2.630 tot 2.640 punten.

    Nadat China dinsdag aangaf nieuwe maatregelen te nemen om de groeivertraging een halt toe te roepen, onder meer door de belastingen te verlagen en te zorgen voor krediet voor kleine bedrijven, injecteerde de People's Bank of China bijna 83 miljard dollar in de markt. Daarmee gaat het om de grootste ingreep in de geschiedenis op 1 dag.

    De Brexit-deal die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie overeenkwam, kreeg dinsdagavond onvoldoende steun in het Britse Lagerhuis, zoals ook algemeen werd verwacht. Uiteindelijk kreeg het akkoord van May slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen. Dat Labour tegen zou stemmen, was verwacht, en werd in aanloop naar de stemming nog eens benadrukt door partijleider Jeremy Corbyn. Hij sprak dinsdagavond van een "slechte deal voor het land". Hij diende een motie van wantrouwen in, die vanavond in stemming komt.

    Ook vandaag zijn er weer de nodige kwartaalcijfers. Onder meer Bank of America en Goldman Sachs presenteren resultaten.

    Het belangrijkste cijfer op de macro-economische agenda was vanmiddag de verkoop in de detailhandel. Door de shutdown werden deze data echter niet gepubliceerd.

    De shutdown is inmiddels de langste in de geschiedenis en vooralsnog lijken de partijen volgens analist Georgette Boele van ABN AMRO niet nader tot elkaar te komen. "Trump blijft stug volhouden", aldus de analist, die zich afvraagt wie uiteindelijk de grootste rekening gepresenteerd krijgt voor de shutdown, de president of de Democraten.

    Wel kijkt de markt uit naar bijvoorbeeld de wekelijkse olievoorraden en het Beige Book van de Federal. Reserve. Voorzitter Esther George van de Kansas City Fed ziet de Federal Reserve het liefste een pauze inlassen en de rente tijdelijk niet verhogen. "Ik denk dat we voorzichtig en geduldig moeten zijn nu we onze doelstelling naderen", aldus de voorzitter van de Kansas City Fed.

    De importprijzen bleken in december met 1,0 procent op maandbasis gedaald, na een daling van 1,9 procent in november.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,1391.

    Na de stijging van de olieprijzen op dinsdag met meer dan 3 procent, daalt het ‘zwarte goud’ woensdag weer wat in prijs.

    Bedrijfsnieuws

    United Airlines wist in het vierde kwartaal de verwachtingen ruimschoots te verslaan. De omzet steeg met 11 procent naar 10,5 miljard dollar. De nettowinst lag afgelopen kwartaal wel meer dan een vijfde lager op 462 miljoen dollar of 1,70 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,41 dollar, ruim meer dan de 2,01 dollar per aandeel die analisten gepolst door FactSet hadden voorzien. Zij gingen uit van een omzet van 10,3 miljard dollar. In 2019 denkt de maatschappij een aangepaste winst per aandeel te zullen genereren van 10,00 tot 12,00 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk bijna 6 procent hoger.

    Ook de financials deden afgelopen kwartaal goede zaken.

    Goldman Sachs verdiende in het vierde kwartaal 6,04 dollar per aandeel, wat ruim meer was dan de verwachting van analisten gepolst door FactSet van 4,30 dollar. Volgens CEO David Solomon was 2018 goed voor de hoogste winst per aandeel in de geschiedenis van de bank. Het rendement op het eigen vermogen van 13,3 procent was sinds 2009 niet meer zo hoog, voegde hij toe. Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers van Goldman Sachs en het aandeel stijgt in de elektronische handel voorbeurs met 3,5 procent.

    Maar ook Bank of America deed het goed. De kwartaalwinst steeg van 2,4 miljard naar 7,3 miljard dollar, ofwel 0,70 dollar per aandeel. Dat is beter dan de 0,63 dollar die analisten gemiddeld hadden voorzien. Het aandeel Bank of America steeg woensdag met 5,3 procent.

    Het aandeel van vermogensbeheerder BlackRock gaat vermoedelijk wel lager van start. De winst daalde, net als het beheerd vermogen.

    Ford bevestigde dat het in 2018 de winst onder druk zag staan. In heel 2018 denkt Ford uit te zullen komen op een winst per aandeel van 0,92 dollar, of 1,30 dollar aangepaste voor bijzondere posten, "in lijn met de meest recente guidance". In 2017 lag de winst nog op 1,93 dollar, of 1,78 dollar aangepast. Het aandeel opent vermoedelijk 2,2 procent lager.

    Snap meldde dat CFO Tim Stone zal vertrekken. Beleggers waren onaangenaam verrast door dit nieuws en het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs met meer dan 12 procent, na een winst van bijna 4 procent op dinsdag.

    Voorzitter Eddie Lampert zou volgens persbureau Reuters een verbeterd bod uitgebracht ter waarde van 5,2 miljard dollar op het gefailleerde Sears.

    Het aandeel Nordstrom zal vermoedelijk flink lager openen na een adviesverlaging door Goldman Sachs. De zakenbank besloot hiertoe na een teleurstellende verkoop van de keten van luxe warenhuizen. De openingsindicatie is een daling van 7 procent.

    Slotstanden Wall Street

    De Dow Jones index won dinsdag 0,7 procent op 24.065,59 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 1,1 procent duurder op 2.610,30 punten en techbeurs Nasdaq vlagde zelfs 1,7 procent hoger af op 7.023,83 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:30
    Video: geen recessie maar wel minder groei in VS

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie groeit minder hard, maar van een recessie is nog geen sprake. Dit meent Europe Editor Grethe Schepers van Fidelity International.

    Een matige economische groei is juist ideaal voor de Federal Reserve, vindt Schepers, want de Fed wil geen oververhitting. Vermoedelijk verhoogt de centrale bank dit jaar eenmaal, of mogelijk zelfs twee keer de rente. En alleen bij grote onverwachte schokken zal de Fed overgaan tot een renverlaging, verwacht Schepers.

    www.youtube.com/watch?v=m6mvY_bQQ14&a...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:30
    Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers licht hoger

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in januari licht hersteld. Dit bleek woensdag uit data van de National Association of Home Builders.

    De NAHB-huizenindex kwam in januari uit op 58, tegenover 56 de maand daarvoor.

    Economen rekenden vooraf gemiddeld op een ongewijzigd indexcijfer van 56.

    De sentimentsindicator stond de eerste tien maanden van vorig jaar op een hoog niveau rond 70 punten, maar deed in november en december twee flinke stappen terug. Huizenkopers maakten zich zorgen over de betaalbaarheid van woningen, maar een recente geleidelijke daling van de hypotheekrente zorgde voor terugkerend vertrouwen, stelde NAHB-voorzitter Randy Noel.

    Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:49
    Update: United Airlines overtreft verwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) United Airlines heeft in het vierde kwartaal van 2018 de verwachtingen ruimschoots weten te verslaan. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de vliegtuigmaatschappij.

    De omzet steeg met 11 procent naar 10,5 miljard dollar. De kosten liepen zelfs met 13,4 procent op naar 9,8 miljard dollar, waardoor de operationele winst met 16,0 procent daalde naar 652 miljoen dollar. United Airlines merkte op dat het 98 procent van de stijging van de brandstofprijzen afgelopen jaar wist op te vangen.

    De nettowinst lag afgelopen kwartaal meer dan een vijfde lager op 462 miljoen dollar of 1,70 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,41 dollar, ruim meer dan de 2,01 dollar per aandeel die analisten gepolst door FactSet hadden voorzien. Zij gingen uit van een omzet van 10,3 miljard dollar.

    United Airlines vervoerde 9,6 miljoen passagiers, een stijging van 11,3 procent. In alle regio’s stegen de aantallen, maar met 12,8 procent was de toename van de binnenlandse vluchten het hoogst.

    In 2019 denkt de maatschappij een aangepaste winst per aandeel te zullen genereren van 10,00 tot 12,00 dollar.

    Het aandeel United Continental Holdings steeg dinsdag in de handel nabeurs 5,9 procent.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:54
    'Voorzitter redt noodlijdend Sears'

    Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 11:00 | Views: 1.446

    HOFFMAN ESTATES (AFN/BLOOMBERG) - Voorzitter Eddie Lampert redt het noodlijdende Amerikaanse winkelbedrijf Sears van de ondergang door 5,2 miljard dollar op tafel te leggen voor de onderneming. Volgens bronnen is Lampert als winnaar uit de bus gekomen bij een faillissementsveiling van Sears.

    Lampert deed het bod via zijn investeringsbedrijf ESL. De miljardair had eerder 5 miljard dollar geboden om Sears in handen te krijgen, later werd dit bedrag verhoogd. Dankzij de reddingsboei van Lampert kan het 126 jaar oude Sears, ook bekend van discountketen Kmart, overeind blijven, met het behoud van 425 winkels en ongeveer 45.000 banen.

    Het bedrijf behoort sinds de jaren zestig tot de grootste warenhuisketens in de Verenigde Staten. Sears kwam in de problemen omdat het bedrijf zich niet aanpaste aan het veranderende winkellandschap en de felle concurrentie van webwinkels. De noodsituatie dwong Sears al het mes diep te zetten in het winkelbestand.
  6. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:55
    Financieel directeur Snap stapt op

    Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 07:43 | Views: 914

    NEW YORK (AFN) - De financieel directeur van Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, treedt na acht maanden alweer terug. Het vertrek van Tim Stone markeert de zoveelste topbestuurder die het bedrijf verlaat. Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken van het nieuws en ging de koers van Snap hard omlaag.

    Stone trad in mei aan bij Snap en was afkomstig van Amazon. Volgens een verklaring gaat hij andere carrièremogelijkheden najagen, maar blijft hij nog wel bij de onderneming om te helpen in de zoektocht naar een opvolger. Vorig jaar zag Snap ook al strategiedirecteur Imran Khan vertrekken, net als directeuren voor onder meer productontwikkeling en juridische zaken.

    Het gerommel in het topmanagement van Snap komt op een moment dat het bedrijf en topman Evan Spiegel te maken hebben met verschillende uitdagingen. Zo is Snap gedagvaard vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart 2017 en kampt de onderneming met dalende gebruikersaantallen.

    Op Wall Street is de koers van Snap sterk gedaald. De introductieprijs op de beurs lag op 17 dollar per aandeel. Nu is dat nog maar 6,54 dollar.
  7. forum rang 10 voda 16 januari 2019 17:15
    Koers Snap onderuit na opstappen CFO

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Snap Inc
    $ 5,825 -0,72 -11,00 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Snap staat onder druk, nu bestuurders van het bedrijf nog sneller lijken te verdwijnen dan de berichten op SnapChat.

    Analisten maken zich steeds meer zorgen over het aandeel, dat woensdag ruim 10 procent lager stond nadat het bedrijf dinsdagavond liet weten dat chief financial officer Tim Stone na acht maanden alweer vertrekt bij het social mediabedrijf.

    Stone kwam over van Amazon.com. Hij introduceerde het geven van financiële vooruitzichten tijdens de gebruikelijke telefonische toelichting op de kwartaalcijfers aan analisten. In de eerste kwartalen na de beursgang vermeed Snap zulke financiële indicaties.

    Sinds de beursgang bijna twee jaar geleden is het aandeel sterk gedaald. Nieuwe bestuurders moesten zorgen voor een volwassener bestuur, maar na het vertrek van de CFO lijkt dat argument voor mogelijk koersherstel minder sterk te zijn geworden.

    In 2018 vertrokken ook al de vorige CFO Andrew Vollero, chief strategy officer Imran Kahn en nog twee directeuren die verantwoordelijk waren voor content en communicatie bij Snap.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 16 januari 2019 19:42
    Beperkte winst op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdagavond hoger, na goed ontvangen resultaten van financiële instellingen zoals Bank of America en Goldman Sachs.

    De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 2.619,47 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger.

    Bank of America liet zien dat bedrijven nog veel vraag hadden naar leningen, ondanks de stijgende rente, terwijl Goldman Sachs profiteerde van een gezond klimaat voor fusie en overnames.

    Topman Larry Fink van vermogensbeheerder BlackRock zei woensdag voor televisieznder CNBC dat de aandelenmarkt waarschijnlijk een bodem heeft neergezet. Een handelsdeal tussen Amerika en China is volgens hem nodig om het sentiment weer positief te laten worden.

    Handelaren vonden ook geruststelling in de stap van de Chinese centrale bank, die woensdag een recordbedrag van 83 miljard dollar in het financiële systeem van het land injecteerde. China probeert zo de economische vertraging van het land, die ook Europese en Amerikaanse economie bedreigt, af te remmen.

    Veel aandacht was er voor de motie van wantrouwen in premier Theresa May waarover het Lagerhuis zal stemmen woensdagavond, nadat haar Brexit-akkoord dinsdag met een vernietigende meerderheid werd afgekeurd oor het parlement. De uitslag roept twijfel op, of het land erin zal slagen om de EU te verlaten, zonder de economie en de financiële markten ernstig te verstoren.

    Verder dachten beleggers na over de gevolgen van een langdurige 'shutdown' van de Amerikaanse overheid. De impasse tussen president en Congres, waardoor een deel van het ambtenarenapparaat werkloos thuis zit omdat er geen goedgekeurde begroting is, duurt nu al 26 dagen, wat niet eerder voorkwam. Economen in de regering-Trump denken dat elke week 0,1 procentpunt economische groei zal kosten.

    Eerder woensdag werd bekend dat de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwers in januari weer iets is hersteld, na de forse terugval in de voorgaande maanden. Lagere hypotheekrentes namen de zorgen over betaalbaarheid van Amerikaanse huizen deels weg.

    De olieprijs was min of meer stabiel, na publicatie van nieuwe Amerikaanse voorraadcijfers. Die lieten zien dat de voorraad ruwe olie iets daalde terwijl de benzinevoorraad fors steeg. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 51,87 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,1 procent duurder werd.

    De euro/dollar noteerde op 1,1407. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1407 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen stond er ook [1,1407] op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    United Airlines boekte in het vierde kwartaal 11 procent meer omzet en een aangepaste winst per aandeel van 2,41 dollar. Voor 2019 wordt een winst van 10 tot 12 dollar voorzien. Daarmee versloeg de luchtvaarder de marktverwachting ruimschoots. Het aandeel steeg X procent.

    Ook de financials deden afgelopen kwartaal goede zaken.

    Zakenbank Goldman Sachs verdiende in het vierde kwartaal iets meer 6 dollar per aandeel, terwijl analisten gemiddeld op 4,30 dollar zaten, volgens gegevens van FactSet. Dit winst per aandeel in heel 2018 was de hoogste ooit, zei CEO David Solomon, en het rendement op eigen vermogen van dik 13 procent was niet meer vertoond sinds 2009. Beleggers reageerden juichend en zetten het aandeel 8,2 procent hoger.

    Bank of America deed daar niet voor onder. De kwartaalwinst steeg van 2,4 miljard naar 7,3 miljard dollar. Ook dit was per aandeel meer winst dan vooraf verwacht werd. De koers klom 7,4 procent.

    Vermogensbeheerder BlackRock werd 3,9 procent meer waard. De winst daalde, net als het beheerd vermogen, waarmee het concern achterbleef bij de marktverwachting. Toch stond er een koerswinst op de borden.

    Autofabrikant Ford zag in 2018 de winst onder druk staan en voorziet een winst per aandeel van 0,92 dollar, ruim de helft minder dan een jaae eerder. Het aandeel verloor 5,4 procent.

    Snap meldde dat CFO Tim Stone zal vertrekken. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs met XX procent, na een winst van bijna 4 procent op dinsdag.

    Het aandeel Sears werd bijna 60 procent meer waard. Voorzitter Eddie Lampert zou volgens persbureau Reuters een verbeterd bod uitgebracht ter waarde van 5,2 miljard dollar op de failliete warenhuisketen.

    Het aandeel Nordstrom stond lager na een adviesverlaging door Goldman Sachs. De zakenbank besloot hiertoe na een teleurstellende verkoopseizoen voor de keten van luxe warenhuizen. Het aandeel verloor 6 procent.

    Betaalbedrijf Fiserve stond 4,3 procent lager. Het bedrijf neemt First Data Corp over voor een bedrag van 22 miljard dollar. Het aandeel First Data won ruim 20 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 16 januari 2019 20:48
    Amerikaanse bedrijven minder optimistisch

    (ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse bedrijven zijn minder optimistisch aan het worden, terwijl ze worstelen met een volatiele aandelenmarkt, duurdere leningen, lagere energieprijzen en zorgen over de wereldhandel en de sluiting van het overheidsapparaat. Dat schreef de Federal Reserve in een woensdag gepubliceerd rapport.

    In het zogeheten 'Beige Book' van de centrale banken over de toestand van de Amerikaanse economie, rapporteerden de meeste van de twaalf districten van de Federal Reserve een bescheiden tot matige groei. Wel werden veel banken voorzichtiger over hun groeiverwachtingen in de komende maanden.

    Nu het Amerikaanse overheidsapparaat al weken gesloten is, zijn er minder economische cijfers beschikbaar. Hierdoor zullen beleggers mogelijk extra aandacht hebben voor de anecdotische informatie over Amerikaanse bedrijven in het Beige Book.

    Het uitblijven van overheidsdata over de landbouw heeft voor meer onzekerheid gezorgd voor marktdeelnemers in de regio Chicago, meldde een van de centrale banken.

    Veel van de bedrijven die voor het rapport werden geraadpleegd klaagden over hogere grondstoffenkosten, wat deels het gevolg zou zijn van de importheffingen.

    Bedrijven meldden ook dat het nog steeds moeilijk was om goed personeel te vinden, waardoor ze hun lonen moeten verhogen.

    De Federal Reserve heeft aangekondigd geduldig te zullen zijn voordat de rente verder wordt verhoogd, rekening houdend met de toegenomen economische onzekerheden en volatiele financiële markten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 17 januari 2019 06:19
    Alcoa voorziet tekort op aluminiummarkt

    Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 22:46 | Views: 1.461

    PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Aluminiumproducent Alcoa verwacht dat er dit jaar wederom een tekort ontstaat op de wereldwijde aluminiummarkt. Volgens het Amerikaanse bedrijf zal de vraag naar aluminium 1,7 miljoen tot 2,1 miljoen ton hoger liggen dan het aanbod, zo schetste het bedrijf de marktomstandigheden in zijn handelsupdate.

    Het bedrijf zelf verwacht 2,8 miljoen tot 2,9 miljoen ton aluminium te verschepen dit jaar. In een toelichting sprak het bedrijf van aanhoudende dynamiek op de metaalmarkt. Op termijn zal het aanbod aluminium stijgen, vooral door inspanningen van Chinese producenten. Alcoa denkt dat er op den duur sprake zal zijn van een overaanbod.

    Alcoa deed het met zijn aangepaste resultaat in het vierde kwartaal beter dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. Het aangepaste bedrijfsresultaat kwam uit op 749 miljoen dollar. Dat was minder dan de 775 miljoen dollar een jaar eerder maar meer dan waar kenners op rekenden. De omzet steeg van 3,2 miljard naar 3,3 miljard dollar.
  11. forum rang 10 voda 17 januari 2019 06:20
    Banken in trek op groen Wall Street

    Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 22:29 | Views: 1.532

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Beter dan verwachte resultaten van financiële fondsen Bank of America en Goldman Sachs stuwden het sentiment. Beleggers kauwen verder na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Ze overleefde woensdag wel een motie van wantrouwen.

    De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 24.207,16 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2616,10 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,2 procent aan tot 7034,70 punten.

    Bank of America sloot ruim 7 procent hoger na positieve cijfers. Alleen het resultaat van de handel in obligaties, grondstoffen en valuta's liep wat terug. Branchegenoot Goldman Sachs deed vooral goede zaken met het adviseren bij fusies en overnames en won 9,5 procent aan beurswaarde. In het kielzog van het duo sloten branchegenoten op winst.

    Mes erin

    Ook Ford Motor (min 6,2 procent) opende de boeken. Daaruit bleek dat de automaker minder winst heeft gemaakt dan een jaar eerder. Voor dit jaar denkt het bedrijf, dat eerder aankondigde het mes te zetten in de Europese tak, de winst en omzet wel weer te kunnen verbeteren.

    T-Mobile US verloor 0,7 procent. Aanklagers in de VS zouden een onderzoek zijn gestart naar het Chinese Huawei. Dat techbedrijf zou handelsgeheimen van de telecomprovider hebben gestolen. Socialemediabedrijf Snap verloor bijna 14 procent. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat ziet financieel directeur Tim Stone na acht maanden alweer opstappen. Vorig jaar vertrokken ook al diverse directieleden.

    Gered

    Luchtvaartonderneming United Continental (plus 6,4 procent) overtuigde met zijn winstvooruitzichten. De noodlijdende warenhuisketen Sears won bijna 60 procent aan beurswaarde. Het bedrijf lijkt alsnog gered te zijn. Voorzitter Eddie Lampert heeft met zijn investeringsbedrijf ESL 5,2 miljard dollar neergelegd om daarmee honderden winkels te redden.

    De euro was 1,1395 dollar waard, tegen 1,1402 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 52,37 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 61,37 dollar per vat.
  12. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:04
    Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

    De resultaten van financiële instellingen Bank of America en Goldman Sachs zorgden woensdag voor een positief sentiment.

    "Het gemeenschappelijke thema van de Amerikaanse banken is dat de consumenten- en investeringsactiviteiten het goed doen, terwijl de handelsactiviteiten zwak presteren", stelde analist David Madden van CMC Markets.

    Een negatief bericht was dat aanklagers van de Amerikaanse federale overheid een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van bedrijven in de Verenigde Staten. Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend met behulp van een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen.

    Op de macro-economische agenda van donderdag staan de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 12 januari en de maandelijkse index van de Federal Reserve van Philadelphia over januari. Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zijn de cijfers over de nieuwbouw en bouwvergunningen over december uitgesteld.

    De euro/dollar stond op 1,1396. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1395 op de borden.

    De olieprijs ging omlaag. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 51,13 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent duurder werd op 59,73 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Vanmiddag staan de kwartaalcijfers van de Morgan Stanley en PPG Industries op de agenda. Morgan Stanley is de laatste grote bank die cijfers over het laatste kwartaal van 2018 rapporteert.

    Vanavond nabeurs komen de kwartaalcijfers van Netflix en American Express naar buiten. Netflix is één van de FAANG-aandelen. De afgelopen week meldde Netflix dat het de abonnementsprijzen in de VS gaat verhogen om de groei van het bedrijf te stimuleren.

    Alcoa stond in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent lager. Het aluminiumbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 43 miljoen dollar, tegen een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, zo werd woensdag nabeurs bekend. Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar een overschot aan aluminiumoxide op de wereldmarkt. Dit zou worden veroorzaakt door de productie in China waar de de raffinage van aluminiumoxide naar verwachting sneller groeit dan de vraag van smelterijen.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.619,10 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent tot 24.207,16 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.682,00 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:05
    Lichte omzetdaling voor PPG Industries

    (ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft over het afgelopen kwartaal de omzet licht zien dalen, bij een sterk oplopende winst. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse verf- en chemieconcern.

    PPG meldde een omzet van 3,65 miljard dollar, tegenover 3,68 miljard dollar een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen ging de omzet evenwel met 2 procent omhoog.

    De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouder steeg in de verslagperiode van 151 miljoen dollar naar 258 miljoen dollar.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,15 dollar. Analisten gepolst door FactSet hadden gerekend op 1,10 dollar.

    Outlook

    Het bedrijf verwacht voor de komende tijd “meer mondiale onzekerheid”. Het denkt last te krijgen van oplopende kosten en ongunstige wisselkoersen. Licht lagere volumes zullen volgens PPG het resultaat over het eerste halfjaar van 2019 drukken, aldus de branchegenoot en oud-belager van het Nederlandse AkzoNobel.

    PPG verwacht voor het eerste kwartaal een winst per aandeel in de bandbreedte van 1,18 dollar tot 1,23 dollar. Analisten hadden een winst per aandeel van 1,42 dollar verwacht.

    Het aandeel PPG noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:05
    Marktklimaat drukt omzet en winst Morgan Stanley

    (ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft over het afgelopen kwartaal een lager dan verwachte winst geboekt, op een eveneens lagere omzet dan een jaar eerder. Dit bleek uit de cijfers van de Amerikaanse zakenbank over het vierde kwartaal van 2018.

    De omzet werd geraakt door het volatiele klimaat op de financiële markten wereldwijd. Vooral de afdeling Institutionele effecten en in mindere mate de vermogensbeheertak zagen de inkomsten afnemen.

    CEO James Gorman sprak in een toelichting van een uitdagend vierde kwartaal. "Terwijl het mondiale klimaat onzeker blijft, is ons bedrijf sterk en we zijn goed gepositioneerd om groeikansen te benutten en onze cliënten te bedienen."

    De winst per aandeel van de Amerikaanse zakenbank kwam uit op 0,80 dollar, tegenover 0,26 dollar een jaar geleden. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een winst van 0,89 dollar per aandeel, volgens FactSet.

    De winst in het vierde kwartaal van 2017 werd geraakt door een fiscale last van een miljard dollar, terwijl in het afgelopen kwartaal juist een belastingvoordeel van 111 miljoen dollar kon worden geboekt.

    De kwartaalomzet van Morgan Stanley daalde van 9,5 miljard naar 8,5 miljard dollar.

    Het geannualiseerde rendement op het eigen vermogen bedroeg 7,7 procent.

    Het aandeel Morgan Stanley steeg woensdag bijna 4 procent, na sterke resultaten van sectorgenoten Goldman Sachs en Citigroup. In de handel voorbeurs geeft het aandeel Morgan Stanley donderdag ruim vier procent prijs.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:06
    Steunaanvragen VS lopen onverwacht licht terug

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 12 januari onverwacht gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 3.000 naar 213.000. De verwachting van economen lag op een stijging naar 220.000. Een week eerder stond de teller op 216.000 aanvragen.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 1.000 naar 220.750.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 5 januari kwam uit op 1.737.000 stuks, een stijging met 18.000.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:06
    Bedrijvigheid in regio Philadelphia stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in januari gestegen. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

    De zogenoemde Philly Fed index steeg van 9,1 in december tot 17,0 afgelopen maand. Er was door analisten een daling naar 8,0 voorzien.

    Met name de nieuwe orders stegen sterk, naar het hoogste punt in zes maanden, terwijl de voorraden sterk afnamen, tot een negatief cijfer van 7,6.

    Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

    Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:06
    Wall Street koerst af op lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan waarschijnlijk donderdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

    De cijfers van Morgan Stanley stelden vandaag teleur en dat zette de futures onder druk. De handelsactiviteiten van de zakenbank bleven onder de maat. Woensdag kregen de kwartaalcijfers van Goldman Sachs en Bank of America nog een positief onthaal. Morgan Stanley was de laatste grote Amerikaanse bank, die de kwartaalcijfers rapporteerde.

    Een negatief bericht was verder dat aanklagers van de Amerikaanse federale overheid een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van bedrijven in de Verenigde Staten. Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend met behulp van een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen.

    De Amerikaanse economie blijft groeien, waarbij zich in de meeste regio's een "matig tot bescheiden" tempo aftekent, zo bleek woensdagavond uit het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve, dat zich baseert op data verzameld tussen medio oktober en eind november. In tegenstelling tot de vorige editie ondervonden Dallas en Philadelphia een groeivertraging en kenden St. Louis en Kansas City slechts een lichte groei.

    Op de macro-economische agenda van donderdag staan de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 12 januari en de maandelijkse index van de Federal Reserve van Philadelphia over januari.

    Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zijn vandaag de cijfers over de nieuwbouw en bouwvergunningen over december uitgesteld. De shutdown is vandaag de 27ste dag ingegaan en er is nog geen eind in zicht. Beleggers zijn bevreesd dat het de economische groei in het eerste kwartaal zal schaden.

    Het aantal eerste steunaanvragen ging de afgelopen week met 3.000 omlaag naar 213.000. De verwachting was juist een stijging naar 220.000.

    De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia steeg in januari van 9,1 in december tot 17,0 afgelopen maand. Er was door analisten een daling naar 8,0 voorzien.

    De euro/dollar stond op 1,1391. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1395 op de borden.

    De olieprijs ging omlaag. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,9 procent tot 51,33 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 60,38 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Vanavond nabeurs komen de kwartaalcijfers van Netflix en American Express naar buiten. Netflix is één van de FAANG-aandelen. De afgelopen week meldde Netflix dat het de abonnementsprijzen in de VS gaat verhogen om de groei van het bedrijf te stimuleren.

    Morgan Stanley stond in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent lager. De zakenbank heeft over het afgelopen kwartaal een lager dan verwachte winst geboekt, op een eveneens lagere omzet dan een jaar eerder. De omzet werd geraakt door het volatiele klimaat op de financiële markten wereldwijd. Vooral de afdeling Institutionele effecten en in mindere mate de vermogensbeheertak zagen de inkomsten afnemen.

    PPG Industries zag over het afgelopen kwartaal de omzet licht dalen, bij een sterk oplopende winst. Het verf- en chemiebedrijf meldde een omzet van 3,65 miljard dollar, tegenover 3,68 miljard dollar een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen ging de omzet evenwel met 2 procent omhoog. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouder steeg in de verslagperiode van 151 miljoen dollar naar 258 miljoen dollar. Licht lagere volumes zullen volgens PPG het resultaat over het eerste halfjaar van 2019 drukken. Het aandeel noteerde 3,1 procent lager.

    Alcoa noteerde 1,7 procent lager. Het aluminiumbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 43 miljoen dollar, tegen een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, zo werd woensdag nabeurs bekend. Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar een overschot aan aluminiumoxide op de wereldmarkt. Dit zou worden veroorzaakt door de productie in China waar de de raffinage van aluminiumoxide naar verwachting sneller groeit dan de vraag van smelterijen.

    Juweliersketen Signet heeft een tegenvallende feestdagenperiode achter de rug. Het aandeel ging 13 procent onderuit.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.619,10 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent tot 24.207,16 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.682,00 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:07
    Voormalig CEO vindt tijd niet rijp voor overname Qualcomm - media

    (ABM FN-Dow Jones) Voormalig CEO Paul Jacobs van de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm vindt het nu geen goed moment om het bedrijf van de beurs te halen, zoals hij vorig jaar bij zijn vertrek al aan gaf
    te willen. Dit heeft persbureau Bloomberg donderdag gemeld.

    Jacobs liet zijn huidige terughoudendheid blijken in een televisie-interview met Bloomberg. "De mogelijkheid [voor een overname] is er nu niet", aldus Jacobs. "Als het weer interessant wordt en het kan, dan kijken we er weer naar."

    Qualcomm heeft een marktkapitalisatie van 67 miljard dollar.

    Jacobs is de zoon van oprichter Irwin Jacobs en is nu bestuursvoorzitter van Heal, dat artsenbezoek online inplant.

    Het aandeel Qualcomm noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 0,8 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:21
    Strafonderzoek VS naar diefstal bedrijfsgeheim door Huawei

    (ABM FN-Dow Jones) Aanklagers van de Amerikaanse federale overheid hebben een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van marktpartijen in de Verenigde Staten. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag.

    Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend achter een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen, schreef de zakenkrant, op basis van gesprekken met ingewijde personen.

    Het onderzoek vloeit voort uit civielrechtelijke procedures tegen Huawei. In één van die rechtszaken vond een jury in Seattle het Chinese bedrijf aansprakelijk voor onrechtmatige toeëgening van robottechnologie die waren ontwikkeld door een laboratorium van T-Mobile in de staat Washington.

    Het Amerikaanse ministerie van justitie wilde geen commentaar geven en een woordvoerder van Huawei ook niet. Huawei betwist de uitspraak van de rechtbank in de zaak tegen T-Mobile, maar heeft wel toegegeven dat twee medewerkers onbehoorlijk hebben gehandeld.

    Het strafonderzoek zet meer druk op de Chinese technologiereus, grootste maker van telecomapparatuur ter wereld en de tweede fabrikant van smartphones wereldwijd. Het onderzoek komt op het moment dat de Amerikaanse president Donald Trump agressief claimt dat dat Chinese bedrijven intellectueel eigendom stelen en Amerikaanse technologie kopiëren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 17 januari 2019 16:23
    'EU komt met nieuwe boete tegen Google'

    Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 14:00 | Views: 1.024

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie legt Google in de komende weken opnieuw een boete op. De zoekgigant zou ook met zijn advertentiedienst AdSense de mededingingsregels hebben overtreden, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

    Een boete vanuit Brussel zou de derde zijn voor Google. Eerder kreeg het Amerikaanse bedrijf al boetes van in totaal 6,7 miljard euro voor het beperken van de concurrentie met zijn mobiele besturingssysteem Android. Ook met Google Shopping had de techreus concurrenten benadeeld.

    De boete voor AdSense pakt waarschijnlijk lager uit dan de 4,3 miljard euro in de Android-zaak en de 2,4 miljard euro in de zaak rond Google Shopping. Google heeft zijn medewerking verleend aan de commissie in de zaak rond de advertenties. Het onderzoek naar AdSense loopt al sinds 2016.
25.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 663 664 665 666 667 ... 1263 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0735 +0,35%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.922,60 -0,92%
Gold spot 2.330,81 +0,63%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links