Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 144,610 23 apr 2024 22:00
  • -0,070 (-0,05%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 1.858.201 Gem. (3M) 100,6M

Tesla blow-off

7.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 388 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr sponge 9 januari 2019 15:02
    Als ik het goed begrepen heb is Larry Ellerison geen nieuwe aandeelhouder. Eerder in 2018 gaf hij in een interview al aan aandelen Tesla te bezitten. Maar hij is nu wel verplicht om zijn belangen te publiceren, omdat hij is opgenomen in de Board van Tesla.
    Hij is nu aangesteld omdat bij de schikking met de SEC is afgesproken dat er 2 nieuwe onafhankelijke leden zouden worden toegevoegd aan de board. Maar als je de verhalen moet geloven is hij een goede “vriend“ van Musk.
    Hoezo onafhankelijk (ok op financieel vlak wel). Maar het gaat er net om dat er naast Musk mensen komen te zitten die geen fanboy of familie zijn. En ik twijfel of dat nu geslaagd is…
  2. Mr sponge 11 januari 2019 15:31
    quote:

    Skater schreef op 11 januari 2019 00:59:

    S/X 75kWh gaat er nu uit. Komt er een grotere bij? 2170 cellen die dikke poen sparen?
    Eigenlijk bevestigt Tesla nu wat de critici al eerder beweerde. De Model 3 concurreert wel met de goedkopere versies van de S en X. Dus het is heel begrijpelijk dat ze de goedkopere versie van de S en X gaan schrappen.

    Maar hoeveel invloed heeft dat op het aantal Models S en X dat ze kunnen produceren? Want die 2170 cellen waren wel de bottle neck toch? Dus meer cellen per auto betekent minder auto’s. En nee dat hoeft niet negatief te zijn(kan wel). Misschien kunnen ze beter iets minder Model S en X auto’s verkopen tegen een hogere marge.
  3. forum rang 10 voda 11 januari 2019 16:09
    Chicago firm sued Tesla for passenger death

    Reuters reported that Chicago law firm Corboy & Demetrio filed a lawsuit against electric carmaker Tesla Inc alleging that its 2014 Model S sedan had a defective battery pack that caused the death of an 18-year old passenger in an accident last year.

    Last May, a Tesla driven by Barrett Riley with passenger Edgar Monserratt Martinez crashed into a concrete wall and erupted in flames in Fort Lauderdale, Florida killing both the teenagers, according to the lawsuit.

    The law firm represents the estate of Edgar Monserratt Martinez.

    Less than two months before the crash, Riley's parents had a limiter installed at a Tesla service center to prevent the vehicle from reaching over 85 mph, but it was removed at another Tesla service visit without his parents' knowledge, the law firm said.

    An additional count in the lawsuit alleges Tesla was negligent in the removal of the limiter.

    It added that Riley was driving the vehicle at 116 mph, immediately before the collision.

    The lawsuit also alleges that Tesla "failed to warn purchasers of its vehicles of the battery's dangerous condition."

    The US National Transportation Safety Board had said last year it was investigating the crash.

    There have been at least a dozen worldwide reported cases of Tesla S batteries catching fire in collisions as well as while being stationary in the last five years, the law firm said.

    Source : Reuters
  4. [verwijderd] 11 januari 2019 23:55
    quote:

    Mr sponge schreef op 11 januari 2019 15:31:

    [...]

    Eigenlijk bevestigt Tesla nu wat de critici al eerder beweerde. De Model 3 concurreert wel met de goedkopere versies van de S en X. Dus het is heel begrijpelijk dat ze de goedkopere versie van de S en X gaan schrappen.

    Maar hoeveel invloed heeft dat op het aantal Models S en X dat ze kunnen produceren? Want die 2170 cellen waren wel de bottle neck toch? Dus meer cellen per auto betekent minder auto’s. En nee dat hoeft niet negatief te zijn(kan wel). Misschien kunnen ze beter iets minder Model S en X auto’s verkopen tegen een hogere marge.

    Typisch Tesla zou zijn een laatste kans te geven de 75D te kopen. En zodra uitverkocht, een 90D aan te kondigen die amper meer kost. De 100D wordt dan duurder gemaakt.
    Die 90D krijgt dan echter de zelfgebakken cellen, netto goedkoper dan de geïmporteerde 18650's in alles S en X totnutoe. Hoppa, meteen meer winst. En verkopen stokken niet. Zeker niet als ook de nieuwe V3 Supercharger de intrede doet, en die 90D ineens op 150-200kW blijkt te laden, niet ~116kW zoals de 75D. Kleine meerprijs, veel meerwaarde. Typsich Tesla. Men betaalt het wel hoor, een Tesla koop je niet met je accountant aan tafel maar met je life coach.

    Als iemand een dure Model S neemt in plaats van een instap Model S, moeten ze dat zelf weten. Tesla hebben ze er in ieder geval niet mee, er zit meer marge op die Model 3 met alle opties aangevinkt dan de S zonder.

    Even door gaan met het verhaal. Die 90D verving dus de 75D, maar de meerprijs viel mee. Tesla deelt besparing met de klanten, wat een bedrijf, wow, te gek!
    Dan komen ze met een 120-125kW pack dat de 100 vervangt. Die laadt dan op zo'n 250kW. In de buurt van Porsche, maar veel grotere actieradius dus je hoeft het echt maar heel zelden te doen, tussen het plebs met instapmodellen of budgetmerken aan de laadpaal. En ja, weer ietsjes duurder, maar het geld dubbel en dwars waard. En meer marge. OMG, 400 mile electric car, Elon's killing it bro!

    Misschien moest wel het omgekeerde voorkomen worden. Dat de nieuwe Tesla koper verleid wordt tot het kopen van de betere S75D terwijl die voor hetzelfde geld de kleinere patsbak met giga marge had moeten kopen. Zeker die gekkies in Europa die een hatchback willen (wat de S eigenlijk is). Dus ontneem je ze gewoon de optie van een hatchback onder €100K. Want een wagen maken precies zoals de markt wil, dat boeit Tesla niet. Ze weten het beter. Kijk maar, elke wagen die ze kunnen bouwen is verkocht voor die af is, jaja...

    Liever zie ik een echte overhaul van S en X om ze maakbaarder te maken. Het is een prima melkkoe zo, zeker met een half miljard bespaard op cellen als ze de overstap maken en de packs iets groter maken. Maar ze kunnen gewoon beter. Meet van Model 3 lenen, diens achtermotor die extreem goed en goedkoop is, meesterwerkje, voorin de S en X steken. Misschien een 3-Performance ding achter dan, of gewoon 2 kleintjes (gaan ze met New Roadster ook). Liever nog zie ik een grotere achtermotor, een soort Model 3 unit op schaal 1,25x (dus 2x zo zwaar).
    Daar zijn kosten te besparen. En door meer S/X parts op de 3-manier te maken.
    Tesla China moet parts gaan maken zodra ze kunnen. Benieuwd hoeveel % van welke wagens daarvoor in aanmerking gaan komen.
    Een al met al fors goedkopere S/X kan een schokkende prijsdaling krijgen, MITS ze dan ook echt de productie een zwieper kunnen geven. Dát zou gezond ondernemen zijn. En de voorsprong die ze nu nog hebben, voor de komende 3 jaar veiligstellen. Als je productiebeperkt bent, kun je lui raken. Een matige auto maken die ineens uit de gratie kan vallen.

    En JA, ze hadden in 2018 eerder 400-500.000 van die Model 3 moeten bouwen. Utter and total fail. En het is niet op 1 plek fout gegaan. Ze kwamen nooit met extra cellen te zitten, zelfs de Panasonic kant ging echt te traag en ze moeten Powerwalls en grid batteries etc ontmoedigen/staken/outsourcen.
    Nu komt er heel wat 2170 productie op gang, tijd om S/X over te zetten want Model 3 schiet gewoon niet op. Al is het dan een flinkerd wereldwijd.
  5. tomansky 12 januari 2019 09:32
    quote:

    plof® schreef op 31 december 2018 09:54:

    Droom lekker verder. Vin nummers zijn gewoon chassis nummers dus die omvatten ook export.
    En een boot onderweg met Tesla’s 3 is er zeker nog niet. Levering op zijn vroegst februari/maart.
    Lijkt toch aardig veel op een boot.
    www.reddit.com/r/teslamotors/comments...
  6. tomansky 12 januari 2019 09:42
    quote:

    roloff schreef op 8 januari 2019 22:48:

    Hoezo ´plotseling stond de robot voor ons´, die stond er al even.
    Ook stak de robot de weg over, dan hoort de Tesla hem nog niet omver te rijden.
    Voorts, de Tesla remde niet eens, reed gewoon door.

    Onbegrijpelijk voor een zichzelf respecterend ´zelfrijdende auto´ merk Tesla.

    www.businessinsider.nl/zelfrijdende-t...
    www.driving.co.uk/video/robot-maker-a...
  7. forum rang 10 voda 14 januari 2019 20:01
    China offers Mr Elon Musk permanent residency

    Daily Mail reported that Tesla boss Mr Elon Musk has been offered a green card by China, a privilege enjoyed by an elite group of foreigners. Mr Musk met with Chinese Premier Li Keqiang to discuss Tesla's China ambitions. Mr Musk told Mr Li "I hope to build Tesla's Shanghai factory into a global example. I really love China, I'm willing to visit here more often." Mr Li replied "If this is what you truly have in mind, we can give you a Chinese green card."

    Musk was in China for the ground-breaking of Tesla's first overseas factory, which will allow it to sell vehicles directly in the world's largest market for electric vehicles.

    Getting a Chinese "green card" has been described as "one of the most difficult tasks in the world".

    Source : Daily Mail
  8. forum rang 10 voda 15 januari 2019 20:51
    Tesla Model S, Jaguar I-PACE en Nissan Leaf meest verkochte elektrische auto’s van 2018

    De Tesla Model S, de Jaguar I-PACE en de Nissan Leaf zijn de meest verkochte elektrische auto’s van 2018 in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC. In 2018 zijn in totaal 24.024 nieuwe elektrische personenauto’s (waterstof en batterij elektrisch) geregistreerd. Een stijging van 200 procent ten opzichte van 2017 (7.964).

    De top 5 ziet er als volgt uit:
    Tesla Model S: 5633 stuks
    Jaguar I-PACE: 3495 stuks
    Nissan Leaf: 3369 stuks
    Tesla Model X: 2966 stuks
    Volkswagen Golf: 2243 stuks

    Door een stijging van het aanbod in het middensegment, verwachten BOVAG en RAI Vereniging dat in 2019 circa 28.000 nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. De stijging is minder dan dit jaar doordat sinds 1 januari 2019 zakelijk alleen nog over de eerste 50.000 euro 4 procent bijtelling voor privégebruik wordt betaald. Over al het meerdere moet 22 procent bijtelling worden afgerekend. Duurdere elektrische auto’s worden daardoor minder aantrekkelijk.

    groenecourant.nl/elektrischeauto/tesl...
  9. [verwijderd] 17 januari 2019 10:00
    quote:

    plof® schreef op 15 januari 2019 21:03:

    [...]
    Lekker gesubsidieerd in een energievreter van >2.000 kg rondkarren..
    De mindere auto's zijn ook echt behelpen voor een bekrompen kaaskop. Ook zijn hipsters in NL een stuk minder rijk dan in bv de VS.

    Dat er zo weinig groei komt moet ik nog zien. Net alsof die Model 3 nauwelijks impact gaat hebben in NL. In de VS, waar ze niets moeten weten van gladde schone auto's, was de impact toch significant. De leaseridders zullen vast wel wat geld sparen door 3 te gaan, maar die 3 maar elektrisch rijden voor velen aanvaardbaar. Als je een Model 3 betalen kunt ga je je echt niet in een LEAF vertonen tenzij je serieus sterk in je schoenen staat. En lang niet iedereen hoest met plezier het extra geld voor de S op.
    Wel is de S natuurlijk net een heel stuk duurder geworden, als daar nieuw instapmodel of upgrade voor komt kost dat weer verkopen.
  10. [verwijderd] 17 januari 2019 10:21
    Haha,
    www.youtube.com/watch?v=qtDOUUnz36g
    TSLA $4500 binnen 5 jaar.
    Maar ze maken wel punten waar er gegroeid kan gaan worden.

    En wat zou er 5 jaar geleden gezegd zijn over de huidige verkopen van Model 3? Model S was nog maar net uit, niet zo heel veel op de weg nog.
    We kunnen even terugbladeren :-)
  11. Mr sponge 17 januari 2019 14:57
    quote:

    tomansky schreef op 17 januari 2019 10:32:

    [...]

    Beetje naief?
    www.fluxenergie.nl/nederland-subsidie...
    De subsidie per voertuig is echt verwaarloosbaar, vergelijk dat eens met de subsidie per Tesla. Lekker de zakelijke rijders/de bedrijven sponsoren...
    Natuurlijk moet er gekeken worden naar de uitstoot van auto's. Maar verdeel de subsidie dan over een grote doelgroep en niet een select groepje mensen die het niet nodig hebben om gesubsidieerd te worden.

  12. [verwijderd] 17 januari 2019 16:13
    quote:

    Mr sponge schreef op 17 januari 2019 14:57:

    [...]

    De subsidie per voertuig is echt verwaarloosbaar, vergelijk dat eens met de subsidie per Tesla. Lekker de zakelijke rijders/de bedrijven sponsoren...
    Natuurlijk moet er gekeken worden naar de uitstoot van auto's. Maar verdeel de subsidie dan over een grote doelgroep en niet een select groepje mensen die het niet nodig hebben om gesubsidieerd te worden.

    Subsidieert de overheid met een bedrag per voertuig of per doelsector? Subsidies zijn er om gewenst gedrag aan te moedigen. Wat is overall doel van het beleid dan, exact?
  13. Mr sponge 17 januari 2019 16:49
    quote:

    Skater schreef op 17 januari 2019 16:13:

    [...]
    Subsidieert de overheid met een bedrag per voertuig of per doelsector? Subsidies zijn er om gewenst gedrag aan te moedigen. Wat is overall doel van het beleid dan, exact?

    Wat is dan het hoofddoel?

    Meer elektrische auto's?
    Of de CO2 uitstoot terugdringen?

    www.volkskrant.nl/wetenschap/teslarij...

    Stop die subsidie dan in een project dat echt iets bijdraagt aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Dit is gewoon het sponsoren van het bedrijfsleven. En ik wil niet zeggen dat ze geen subsidie moeten geven, maar je kan ook overdrijven (en daar zijn we goed in hier in Nederland)

    Bijkomend probleem zal straks het elektriciteitsnet zijn. Hoeveel kan het netwerk aan? In sommige delen van Nederland mogen er geen zonnepanelen meer geplaatst worden. Andere delen mogen er straks misschien geen auto's meer worden geladen?
    De tijd zal het leren.
7.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 388 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Alles lijkt tegen te zitten bij Tesla: waarom blijft Elon Musk optimistisch?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links