Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UCB BRU:UCB.BL, BE0003739530

  • 120,800 24 apr 2024 17:35
  • -0,950 (-0,78%) Dagrange 120,400 - 122,200
  • 179.471 Gem. (3M) 299,9K

Beurskoers UCB

2.251 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 10 december 2018 15:20
    Euronext: vergeet romosozumab, daar is rozanolixizumab
    10 december 201812:44
    ©BELGA
    UCB is op kousenvoeten uitgegroeid tot één van de best presterende Bel20'ers van 2018. Een opmars die aan controleholding Tubize voorbij lijkt te gaan.
    Nieuwe zorgen over de vertragende economie zetten de Bel20 0,7 procent lager op 3.322 punten, een nieuw dieptepunt sinds juli 2016.
    UCB houdt vrij goed stand met een winst van 0,5 procent naar 75,80 euro en is dit jaar met 15 procent winst tot nog toe één van de beter presterende Bel20'ers. Deutsche Bank verhoogt het koersdoel van de biofarmaciegroep tot 'kopen', het koersdoel gaat van 75 naar een stevige 95 euro.
    'We vertrouwen er steeds meer op dat de pijplijn aan nieuwe producten de omzetdruk op middellange termijn kan compenseren en het bedrijf weer op het groeipad kan brengen', luidt de analyse. 'De hoofdreden is ons optimisme over het blockbusterpotentieel van rozanolixizumab (het potentiële UCB-middel tegen de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, red.), potentieel dat in de loop van 2019 duidelijker moet worden. Rozanolixizumab kan de groei weer aanzwengelen na de dip in 2022/2023, als het patent op epilepsiemiddel Vimpat vervalt. UCB noteert nu tegen 16 keer de verwachte winst voor 2019. Dat onderwaardeert het potentieel van de pijplijn en de potentiële hefboom om de balans aan te wenden voor extra groeipotentieel.'
    Een flop bij het onderzoek naar romosozumab, het osteoporosemiddel dat begin 2019 een herkansing krijgt, voedde bij beleggers twijfel over de toekomstige pijplijn van UCB, dat in de eerste helft van komend decennium de patenten van de huidige sterproducten ziet vervallen. Dit jaar kon de groep echter een belangrijk deel van die twijfel wegnemen, door gerichte overnames en een focus op andere beloftevolle producten in ontwikkeling.
    Tubize koerst ondanks het stabiele UCB goed 1 procent lager op 60,60 euro en heeft dit jaar de remonte van UCB volledig gerateerd, met een verlies van 7 procent sinds nieuwjaar. De monoholding heeft als enige actief 68,08 miljoen aandelen UCB.
    Aangezien er 44,55 miljoen stuks Tubize uitstaan, vertegenwoordigt elk aandeel van de holding 1,53 'onderliggende' aandelen UCB. De intrinsieke waarde kun je dus vlot berekenen door de UCB-koers maal 1,53 te doen en er de schuldpositie - 3,12 euro per aandeel - af te trekken.
    Bij de huidige UCB-koers kom je aan een intrinsieke waarde van 112,8 euro. En bijgevolg noteert Tubize op dit ogenblik tegen een forse korting van 46 procent op de intrinsieke waarde.

    Tsja, dat van die tubizes ligt stevig op mijn maag, gezien ik enkel via Tubize in ucb beleg. Maar, dat ze nu niet mee zakken met de inbevs en solvays maakt weer veel goed.
  2. forum rang 7 JdeFL 11 december 2018 13:27
    Video: KBC Securities presenteert top picks voor 2019
    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag 10 aandelen gepresteerd, waarvan de analisten veel verwachten in 2019. Het gaat om zeven Belgische en drie Nederlandse namen.
    In België selecteerden de analisten ..., Tubize en ....

    Van mij mogen ze....
  3. forum rang 7 JdeFL 13 december 2018 10:09
    Uit Bolero:
    KBC Securities verhoogt wel het koersdoel voor UCB van 75 naar 84 euro, op basis van de recente versnellingen in de ontwikkeling van de pijplijn in het late stadium van de ontwikkeling van epilepsie, de uitbreiding van de ontstekingsfranchise met strategische positionering van nieuwe geneesmiddelen en goede hoop op goedkeuring van het botgeneesmiddel Evenity (in samenwerking met Amgen). Centraal in de investment case staat het feit dat de belangrijkste producten de komende 5 jaar geconfronteerde worden met exclusiviteitsverlies (Cimzia (VS/EU 2024), Vimpat (VS/EU 2022) en Keppra (2020 in Japan)), maar dat dat gecompenseerd kan worden door een strategische positionering van de geneesmiddelen in bijkomende markten of voor bijkomende indicaties. Het “Kopen”-advies blijft behouden.

    Op zich goed nieuws. Bij KBC hanteren ze door de band een erg laag koersdoel voor Ucb.
  4. forum rang 8 Leefloon 20 december 2018 12:55
    Ik heb meer vertrouwen in de mooie analisten van de bank KBC dan in de afwezige, inhoudelijk relevante kritiek erop. Tenzij het een technisch analist betreft.

    Bij Leleux ook een goed beleggerslijstje, met denkwerk over Tubize in plaats van UCB. Over bpost heb ik door het superdividend van 10%+ even geen oordeel, maar LL probeert achteraf niet te scoren met het spectaculairste stijgingspercentage in 2019. De lijst past goed bij de criteria eronder. Bij mij groeit de veldbloem AB InBev het dichtst bij het ravijn, maar niet gevaarlijk dichtbij. Bij Tubize en UCB verwacht ik van UCB een marktconformer rendement, en een wat beter (of minder slecht) rendement bij Tubize.

    Ondanks dat Tubize deze maand al met 5,4% steeg, en UCB met -2,8% daalde. Illustratief voor mijn verwachting. EWr is nog potentieel tegenover UCB. Mocht UCB op de dag van publicatie met 1,40% dalen, dan verwijs ik naar 2 berichten hierboven.

    Disclaimer: een top 20 voor 2019 zou ik pas op of na 31 december publiceren. In theorie kan op of voor 31 december Tubize de achterstand helemaal hebben weggewerkt.

    Toch een mooi beleggingslijstje, zonder met teveel risico sensationele prestaties te zoeken. Geen Greenyard, Vallourec, Econocom, Hamon, IBA, Valeo, Beter Bed, Van de Velde, Melexis en andere kerstengelen. bpost zal wel in die categorie vallen, maar daarover geen oordeel. Op het goede moment UCB vervangen door het minder populaire Tubize getuigt daarenboven van enige kennis en moeite. Er is even over nagedacht. Ik verwacht daarbij niet dat Leleux eind 2019 de beste zal zijn, door diezelfde kwalitatieve keuzes.
  5. forum rang 7 JdeFL 20 december 2018 13:41
    8/20 gezondheid en voeding in dat lijstje. Misschien is m'n portefeuille toch zo gek nog niet. Door de slechte prestaties in het restgedeelte kom ik nu aan 65% gezondheid en voeding.... Allé, tubize en Delhaize...
    Verzekeringen (ageas) erbij en het wordt 75%.

    bpost heb ik eens beter bekeken, goede inkomsten, helaas stegen de uitgaven sneller, pak geld naar Radial met in q3 een dikke 0 als ebitda (gelukkig afgedekt met een rentevoet van 1.25% dacht ik), tsja, koopwaardig m.i.. Heb nog een lopend order aan 7.3. Een tas thee te laat, anders was die ook uitgevoerd.

    Defensieve aandelen, doen het nu al goed...
  6. forum rang 8 Leefloon 20 december 2018 13:48
    Probeersel: een weergave van het verschil tussen Tubize en UCB in beeld, vanaf eind 2016. Tubize heeft recent al iets van de relatieve achterstand goedgemaakt, maar tussen beide zit op weekbasis nog bovengemiddeld ruimte. Het verschil is een soort waarderingsverschil binnen de hele markt, en is dus niet een berekend waardeverschil. UCB zou zwaar overgewaardeerd kunnen zijn, met een negatieve verwachtingswaarde via Tubize. De afbeelding is slechts een visualisatie van een waarderingsverschil, en dat verschil is groot genoeg om de voorkeur van Leleux voor Tubize te steunen. Afdekken via UCB kan, want Tubize is ondergewaardeerd ten opzichte van UCB. Nou ja, of Tubize moet met geleend geld onevenredig hard worden getroffen door een stijgende rente.
  7. forum rang 7 JdeFL 6 januari 2019 13:12
    De enige koopjes zonder kopers
    04 januari 2019 21:00
    Het is een ijzeren wet van de beurs: aandelen zijn snobgoederen. Beleggers kopen veel vlotter een aandeel dat 20 procent duurder dan één dat 20 procent goedkoper is geworden.
    Ons geloof in de Grote Banaan van 2019 - we spreken het R-woord liever niet uit - is wat steviger geworden. Daar verandert een beresterk Amerikaanse jobrapport op vrijdag weinig aan. Neen, de geschiedenis herhaalt zich niet. Ze rijmt wel. Het jaar trapte af met een verrassende terugval van de oudste economische barometer ter wereld: de Amerikaanse ISM-index.
    In 1931 bedacht door de onderschatte cijferaarsheld John Whitehead. Die zocht als voorzitter van de Amerikaanse vereniging van aankoopdirecteurs - dat timide maar invloedrijke volk dat de orderboekjes van de ondernemerswereld beheert - in volle Grote Depressie wat houvast. En vond dat in een rondvraag bij de aankoopdirecteuren, als snelle vinger aan de pols van de economie.
    De vorige keer dat Apple waarschuwde was in 2002. Toen draaiden de Californiërs minder dan 1,5 miljard dollar kwartaalomzet, nu 84 miljard.
    88 jaar later heeft de 'National Association of Purchasing Managers' (NAPM) met Institute for Supply Management ofte ISM een hippere naam gekregen, maar de vinger aan de pols van de Amerikaanse verwerkende nijverheid geldt nog altijd als vroeg knipperlicht van de grootste economie ter wereld. In 2001 en 2008 was een scherpe terugval van de eerste Amerikaanse indicator van het jaar de voorbode van later onheil.
    Voor u nu gillend naar de exit loopt: de ISM zit nog ver boven de niveaus van begin 2001 en begin 2008 en suggereert nog geen krimp. Maar gecombineerd met de het eerste omzetalarm in 16 (!) jaar van wat na Elia het meest voorspelbare bedrijf ter wereld is - Apple- geeft de prille indicator wel stof tot nadenken.
    Geen wonder dat kooplustigen elkaar op de Brusselse beurs tot de koopgolf van vrijdag niet voor de voeten liepen, ook al zijn Belgische aandelen gemiddeld 20 procent afgeprijsd sinds de zomer.
    We kunnen het niet voldoende herhalen: aandelen zijn snobgoederen. Beleggers kopen liever een aandeel dat net 20 procent duurder is geworden, dan eentje dat net 20 procent afgeprijsd is.
    Union Chimique Belge
    Voor de snobs onder u: UCB UCB1,13% is vorig jaar een vijfde duurder geworden. En schiep zo op kousenvoeten, en in de schaduw van meer bezongen primussen als Colruyt, Sofina en Argenx, een coole 1 miljard beurswaarde.
    In het voorjaar van 2017 incasseerde de biofarmaciegroep na een zware tegenvaller rond het potentiële osteoporosemiddel romosozumab nog de grootste klap sinds de Grote Crash van 1987. Meteen was er bij beleggers grote onrust over de estafette die elk farmaciebedrijf continu loopt: de huidige blockbusters, in de eerste plaats reumamiddel Cimzia, verliezen in de eerste helft van volgend decennium hun patentbescherming en hamvraag is welke producten tegen dan het stokje kunnen overnemen.
    Maar in de loop van vorig jaar slaagde CEO Jean-Christophe Tellier er opvallend goed in de beleggersonrust over de productenpijplijn te milderen. Vooral de bemoedigende onderzoeksresultaten rond een andere 'ro' - rozanolixizumab, een potentieel middel voor onder meer de behandeling van de spierziekte myasthenia gravis (zie ook: Argenx) - en bimekizumab, het potentieel middel tegen ochtendstijfheid.
    Rond beide middelen staat in 2019 cruciale nieuwsflow op stapel, die meer duidelijkheid zal verschaffen over het potentieel. Maar mogelijk hebben beleggers ook iets te vroeg romosozumab (commerciële naam: Evenity) afgeschreven. De eerste grote afspraak van 2019 voor UCB-beleggers is er al op 16 januari: dan buigt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA zich over de tweede zit voor Evenity.
    UCB snel afschrijven - we slaan op dat vlak mea culpa met ons (te) somber weekboek vlak na de initiële Evenity-flop - is nooit een goed idee, Want het bedrijf is één van de grote overlevers van de Belgische industrie.
    Ontstond in 1928 als de Union Chimique Belge, toen Emmanuel Janssen de 'stroomafwaartse' poot van Solvay (Semet, Solvay & Piette Company) met de chemiepoot van de Generale Maatschappij en een hele reeks andere Belgische chemiefabrieken fuseerde. Een échte 'union chimique' met andere woorden, die zich in de jaren '90 dankzij het inslaand succes van allergiemiddel Zyrtec in de huidige biofarmaciereus omturnde.
    Emmanuel Janssen was trouwens een heel boeiend figuur, die regelmatig opduikt in de uitstekende biografie over 150 jaar Solvay (‘History of a Multinational Family Firm’, warm aanbevolen zwembadlectuur voor 2019).
    Huwde met de kleindochter van Solvay-oprichter Ernest Solvay, Paule, en leidde in de jaren 20 behoorlijk eigengereid de financiële poot Mutuelle Solvay, vaak tot niet geringe ergenis van de andere Solvay-telgen. Dit zeker toen de Mutuelle zich bij de crash van 1929 zwaar verbrandde aan de Zweedse luciferkoning en meesterzwendelaar Ivar Kreuger.
    De erfgenamen van de oer-Janssen - zelf boeiend genoeg om al eens in de kolommen van Sabato op te duiken - controleren nog altijd UCB, via het controlevehikel Financière de Tubize. Die naam is ook een herinnering aan de niet onbesproken diversificatiestrategie die Janssen met de 'Mutuelle' voerde en verwijst naar de vroegere kunstzijdefabriek van Tubeke.
    Tubize noteert als extreem discrete holding met de meest hardnekkige 'décote' ten opzichte van de intrinsieke waarde. Die intrinsieke waarde per aandeel Tubize bereken je zelf eenvoudig door de UCB-koers te vermenigvuldigen met 1,53 en vervolgens 3,12 euro schulden af te trekken. In 2018 volgde de holding de remonte van UCB niet, ook al is UCB de enige participatie. Zelfs een korting van intussen meer dan 40 procent kan de kopers niet vermurwen.
    We mogen dus rustig Tubize het meest eeuwigdurend koopje van de Brusselse beurs noemen. Echte aandelensnobs, gelieve zich dus te onthouden.

    Uit de Tijd. Toch weer wat fruit: de banaan. En, terecht, een mea culpa vanwege de Tijd. Blijft een boeiend aandeel, zij het dat er qua koers de laatste jaren weinig aan verdiend wordt. Mager dividend ook trouwens. En zeker voor Tubize: een bijna slapend aandeel.
  8. forum rang 7 JdeFL 9 januari 2019 09:11
    UCB mag Evenity in Japan op de markt brengen
    Een opsteker voor UCB UCB2,41% . Het Belgische farmaconcern mag zijn osteoporosemiddel romosozumab, met als merknaam Evenity, in Japan lanceren. Het is goedgekeurd voor patiënten met een hoog risico op botfracturen, zowel voor mannen als vrouwen die de menopauze achter de rug hebben. Dat meldde UCB dinsdagavond in een persbericht.
    Het middel werd in Japan ontwikkeld door een strategische alliantie van UCB met Amgen Astellas BioPharma (AABP). Romosozumab helpt de botvorming en vermindert de botafbraak en dus de kans op breuken.
    De goedkeuring door het Japanse ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn is gebaseerd op twee Fase 3-studies (Frame en Bridge), waarbij 7.180 postmenopauzale vrouwen en 245 mannen waren betrokken.
    Het is de eerste goedkeuring voor romosozumab in de wereld. In de Verenigde Staten moest het middel herkansen nadat in mei 2017 bij de laatste tests was gebleken dat het problemen met hart en bloedvaten kon veroorzaken. De Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA zou zich nu op 16 januari uitspreken (al zou het door de shutdown ook iets later kunnen worden).
    (Tijd.be)

    Tandem #UCB/#Amgen kreeg Japans groen licht voor lancering #Evenity (Romosozumab) en da's belangrijk: Japan is een goede markt en het bewijst dat commerciële uitrol v/h middel dichterbij komt: next in line is EU, VS, Canada, Australië, Brazilië en Zwitserland.
    (Tom Simonts).

    Worden we wakker?
  9. forum rang 7 JdeFL 9 januari 2019 10:15
    En Bolero:
    De tandem UCB/Amgen liet weten dat Evenity (beter gekend als Romosozumab) klaar is voor de Japanse lancering. De behandeling van patiënten met een hoog risico op fractuurosteoporose (MA) kreeg een marktvergunning van het Japanse Ministerie van Volksgezondheid. Japan is belangrijk omwille van zijn demografische samenstelling (langste levensverwachting, meer dan 37% zal in 2050 ouder zijn dan 60 jaar, huidige prevalentie van osteoporose van ongeveer 12 miljoen). KBCS leest in het groene licht dat de wereldwijde commerciële uitrol van het geneesmiddel dichterbij komt: een aanvraag voor de EU werd ingediend in januari 2018, voor de VS (herindiening juli 2018) en voor Canada, Australië, Brazilië en Zwitserland. Geen impact op koersdoel van 84 euro en “Kopen”advies.
  10. forum rang 7 JdeFL 9 januari 2019 15:46
    quote:

    JdeFL schreef op 6 januari 2019 13:12:

    De enige koopjes zonder kopers
    04 januari 2019 21:00
    Tubize noteert als extreem discrete holding met de meest hardnekkige 'décote' ten opzichte van de intrinsieke waarde. Die intrinsieke waarde per aandeel Tubize bereken je zelf eenvoudig door de UCB-koers te vermenigvuldigen met 1,53 en vervolgens 3,12 euro schulden af te trekken.
    Dat was per 30/6/18. Sindsdien kocht tubize 36000 eigen aandelen in voor 2.12M€.
    Het aantal ucb's per tubize wijzigt dan van 1.5281 naar 1.5293, schulden mogelijks nar 3.16€. Peanuts dus, de wijzigingen.

    Koersen nu 75.5 en 66.80. Onderwaardering tubize nog steeds 40.5% Al een ietsiepietsie beter, maar nog steeds erg hoog.
2.251 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links