Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Vakantie voorbij

Prijsanalyse bitcoin: Vakantie voorbij

Het lijkt wel alsof bitcoin ook kerstvakantie heeft gehad. Na twee weken van zeer lage volatiliteit, steeg de koers gisteravond plotseling weer.

Uitstel BAKKT

Het was een zeer onverwachte koersstijging, omdat de komst van het handelsplatform BAKKT juist voor de tweede keer is uitgesteld. De verwachtingen omtrent de komst van BAKKT waren zeer hooggespannen.

De cryptocommunity kijkt al maanden uit naar de komst van producten als bitcoin-futures en ETF’s. Er zijn vorig jaar veel aanvragen afgewezen. De hoop is dat deze reguliere producten de aandacht van institutioneel geld zullen trekken, waardoor er meer vraag naar bitcoin zal ontstaan. Dit is echter slechts speculatie.

Wat wel duidelijk is, is dat de komst van BAKKT en andere producten, nog even op zich laat wachten. Gelukkig lijkt het uitstel geen drukkend effect op de koers te hebben.

Want tegen de verwachtingen in, maakte de koers van bitcoin gisteravond dus een behoorlijke sprong. De koers schoot om precies te zijn $200 omhoog. Een stijging van deze proporties is al enkele weken niet meer gezien.

Daggrafiek

Kijkend naar de daggrafiek is ook geen negatieve koersbeweging te zien rondom het nieuws van BAKKT. Er heeft zich een hoofd & schouder patroon (H&S) gevormd, waarbij de koers tegen een belangrijke weerstandslijn aanbotst. Deze weerstandslijn is tevens de neklijn van het H&S patroon.

x


Deze neklijn bevindt zich op $4.100. Bij een opwaartse koersuitbraak van het patroon, kan de klap en flap regel worden toegepast. Dit geeft een koersdoel van $5.100.

x


De opwaartse beweging van zondagavond kwam als gevolg van de Ascending Triangle, die sinds eind december is gevormd (vanaf de rechterschouder). Dit is een koerspatroon dat doorgaans opwaarts uitbreekt, wat in bovenstaande situatie dus ook is gebeurd.

Ook is te zien dat de RSI zich vrij hoog bevindt. De koers moet eerst even adem halen voor er een nieuwe uitbraak kan plaatsvinden.

Samenvatting

  • Koers botst tegen neklijn van bullish H&S.
  • Uitbraak boven de $4100 geeft koersdoel van $5100.
  • RSI is overbought.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NLScorpio 10 januari 2019 21:34
    bla bla bla .. volgens mij is deze markt niet zo geschikt voor technische analyse. Fundamenteel al helemaal niet. Je moet geloof in crypto hebben en wellicht wordt het een groot succes of het wordt helemaal nix. De tijd zal het leren. Ik zet overigens wel in op een klapper maar ik reken nergens op.
  2. erjee-ff 11 januari 2019 08:34
    quote:

    keesdewit schreef op 10 januari 2019 23:21:

    Flauwekul analyse. Je kunt deze markt niet op deze manier analyseren. Het is alsof je de internetsnelheid met een liniaal aan het meten bent. Hoeveel cm is de snelheid van jouw verbinding? LOL
    Maar is dat dan niet was technische analyse is? Een setje grootheden en eenheden waar weinig tot geen onderbouwing achter zit?
  3. Pomper 11 januari 2019 09:50
    quote:

    erjee-ff schreef op 11 januari 2019 08:34:

    [...]
    Maar is dat dan niet was technische analyse is? Een setje grootheden en eenheden waar weinig tot geen onderbouwing achter zit?
    technische analyse is alleen maar bars en actie reactie , that's it

    alleen waar zit support en resistance ...... , tja das lastig
  4. erjee-ff 11 januari 2019 10:07
    quote:

    Pomper schreef op 11 januari 2019 09:50:

    [...]

    technische analyse is alleen maar bars en actie reactie , that's it

    alleen waar zit support en resistance ...... , tja das lastig
    Ik dacht altijd dat support een eerder dal was, en resistance een eerdere piek in de grafiek.
    Maar er zijn hier vast wel TA goeroes die mij kunnen wijzen op de denkfout die ik maak, en een correcte uitleg kunnen geven.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links