Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,460 23 apr 2024 16:45
  • +0,120 (+0,44%) Dagrange 27,180 - 27,580
  • 26.717 Gem. (3M) 80,2K

Galapagos januari 2019

5.418 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 271 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 greenback 10 januari 2019 10:39
    quote:

    MtBaker schreef op 10 januari 2019 10:07:

    Ach de weerspiegeling in de koers is duidelijk in of uit en dus wisselvallig, een twijfelaartje in de grafiek wellicht.
    Of toch nog omhoog gezien volume.
    Meestal was het toch nooit een goed teken als elk herstel meteen de nek om werd gedraaid. Zeker niet als het volume laag is. Hopelijk kunnen we straks het groen in en daar blijven.
  2. forum rang 4 harvester 10 januari 2019 10:46
    Vanochtend de enthousiaste en goede speech van Onno beluisterd.

    Bij Galapagos gaat alles nog steeds als een speer en met de recruiting binnen lopende studies gaat het beter dan verwacht.
    Dat is heel wat anders dan bij ABBVIE met upadacitinib.
    Mooi dat hij nu feitelijk meldt dat Humira en de andere TNF reuma medicijnen weggevaagd gaan worden door de JAK medicijnen.

    Voor Filgotinib nog maximaal enkel maanden wachten tot fase 3 bekend is en daarmee bevestiging van het duidelijk betere veiligheidsprofiel.
    Interessant dat hij aanstipte dat het betere veiligheidsprofiel ook betekent dat patiënten een hoger energie niveau bereiken zonder de bijwerkingen van de andere JAKs.
    Dit is in mijn ogen bijzonder belangrijk, naast het lagere sterfterisico.
    Dan kunnen patiënten weer actief meedoen en als ik last zou hebben van reuma dan zou ik zeker kiezen voor filgo. Minder bijwerkingen OK maar ook meer power is nog even wat belangrijker.

    Voor OA 1972 viel mij op dat hij nu heel concreet zei dat de cartillage/kraakbeen afbraak bij iedereen plaats vindt naast ook opbouw van nieuw kraakbeen en dat 1972 de afbraak met 60% daalt, zodat de balans ook kan omslaan in netto opbouw van kraakbeen. Dat zal dan gaan blijken uit de lopende studies. Uit de eerdere studies was al geconcludeerd dat dit een disease modifying medicijn kan worden omdat zo een effect was gezien.
    Met 180 miljoen patiënten kunnen wij dit denk ik niet onderschatten.
    Nu begrijp ik beter de opmerking van Onno in een eerder interview dat hij OA/1972 onderbelicht vindt in de analyses.

    Wellicht gaat dit de komende tijd doorklinken in de analisten rapporten en hun koersdoelen, naast natuurlijk de mogelijkheid dat zij ook zich gaan buigen over Toledo. Dat programma is nu wel een heel stuk sterker neergezet dan bij het 3e kwartaal, gebaseerd op de voortgaande stevige inzet daarop met 50% van de in house research capaciteit.

    De analisten krijgen veel informatie van alle bedrijven in deze dagen dus mogelijk gaan er nog een paar dagen overheen voordat zij hun inschattingen positief aanpassen en uitbrengen.



  3. [verwijderd] 10 januari 2019 10:54
    Met Toledo is er nog lange weg te gaan, maar mede met focus in presentatie gisteren hierop geeft Galapagos (wederom) zicht op een 2e forse (revenue/blockbuster) pijler onder het bedrijf. Dat is zeer positief, en ondersteunt de strategie om een serieuze grotere speler te worden in het biotech/pharma veld. Op termijn kan dit bij positieve tussentijdse updates in stappen de koers substantieel verhogen. Door zo fors op Toledo in te zetten maakt Galapagos (en koers) zich ook kwetsbaar bij tegenvallers. Maar dat is part of the deal. Daarnaast benieuwd wat de impact is op de (oplopende) kosten bij GLPG. Zoals bekend is het eerst jaren forse investeren, voordat de inkomsten komen, terwijl ook de concurrentie niet stilzit. Dat maakt dus biotech bij uitstek meer vatbaar voor volatiliteit, juist ook omdat er altijd op de wereld ook van alles gebeurt. Als de markt draait naar risico avers, met behoefte aan wat (dividend) inkomsten, dan zijn deze biotechs de eerste die de deur uit worden gedaan. Kortom, het zal helaas nooit alleen maar in een streep omhoog gaan, hoe mooi de vooruitzichten ook zijn. Dus ideale aandelen voor daytraders, die vaak de markt proberen/denken te beinvloeden door angst of overdeven enthousiasme te creeren. En ook prima aandelen voor LT beleggers, die weinig tot geen tijd hebben om elke dag/uur hun aandeel bij te houden, maar wel beseffen dat op LT er substantiele waarde zit in hun biotech (los van het altijd aanwezige risico). Op basis van wat GLPG tot nu toe laat zien -visie, strategie en implementatie - heb ik LT veel vertrouwen in dit goed gerunde bedrijf. En ja, dit zegt niets over de koers van vandaag of morgen. Finch 1 en 3 resultaten zijn voorlopig even eerste serieuze milestone om naar uit te kijken. Ik denk dat de markt al deels incalculeert dat deze prima zullen zijn, maar juist ook in de biotech wereld is het meer dan gemiddeld: eerst zien, dan geloven. Veel plezier allen met het blijven volgen van dit mooie aandeel.
  4. [verwijderd] 10 januari 2019 10:55
    Goedemorgen, ben nieuw op dit forum. Heb een longpositie van 1600 stuks. Blijf rustig zitten in afwachting van vele mooie momenten die nog gaan komen. Mijn inziens hebben we goud in handen. Met routiniers zoals Filgotinib en sterk jong talent in Toledo. Gala heeft alles in huis en is zeer toekomst bestendig.
  5. forum rang 4 greenback 10 januari 2019 10:58
    quote:

    Bruyne schreef op 10 januari 2019 10:55:

    Zou er mogelijks nieuws komen van een (kleine) overname? Daar heeft hij het op RTLZ toch ook over gehad?
    Dat zou zeker kunnen. Gala heeft ook aangegeven dat ze daarom een ruime cash positie willen hebben. De middelen zijn er maar het moet wel echt iets toevoegen. Ik zou niet weten wie ze eventueel op het oog hebben maar er zijn uiteraard genoeg kleine spelers waar we (misschien) nog nooit van gehoord hebben.
  6. forum rang 4 Jonge_belegger 10 januari 2019 11:08
    quote:

    NickNack schreef op 10 januari 2019 10:59:

    Hogere toppen/hogere dalen op de grafiek , weliswaar met 2cent maar toch. Moest er een koersdoel verhoging komen of een iets positievere draai op de indexen dan staan we straks +2%.
    Zou goed kunnen. Ben overigens zelf blij indien we nipt groen sluiten na al het geweld de laatste dagen en opening/DL vanmorgen op € 88,50. Hoe hoger hoe beter natuurlijk, maar (teveel) hebzucht is ook niet goed.
  7. durobinet 10 januari 2019 11:12
    quote:

    greenback schreef op 10 januari 2019 10:58:

    [...]

    Dat zou zeker kunnen. Gala heeft ook aangegeven dat ze daarom een ruime cash positie willen hebben. De middelen zijn er maar het moet wel echt iets toevoegen. Ik zou niet weten wie ze eventueel op het oog hebben maar er zijn uiteraard genoeg kleine spelers waar we (misschien) nog nooit van gehoord hebben.
    Daar is misschien de deal met Fibrocor voor in de plaats gekomen?
    Fibrocor ontvangt een licentievergoeding en komt mogelijk in aanmerking voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty's. De vraag is hoeveel ze er dan nog bij kunnen hebben als ook hun eigen programma's flink wat geld opslokt.
  8. Noob nr1 10 januari 2019 11:12
    quote:

    greenback schreef op 10 januari 2019 10:58:

    [...]

    Dat zou zeker kunnen. Gala heeft ook aangegeven dat ze daarom een ruime cash positie willen hebben. De middelen zijn er maar het moet wel echt iets toevoegen. Ik zou niet weten wie ze eventueel op het oog hebben maar er zijn uiteraard genoeg kleine spelers waar we (misschien) nog nooit van gehoord hebben.
    Laat ze Pharming overnemen dan hebben ze reeds een middel op de markt dat geld in het laadje brengt. En de beurswaarde is daar gehalveerd tov een paar maand geleden
  9. NickJacoVII 10 januari 2019 11:15
    quote:

    Jonge_belegger schreef op 10 januari 2019 11:08:

    [...]
    Zou goed kunnen. Ben overigens zelf blij indien we nipt groen sluiten na al het geweld de laatste dagen en opening/DL vanmorgen op € 88,50. Hoe hoger hoe beter natuurlijk, maar (teveel) hebzucht is ook niet goed.
    Idd man! Als dit de voorspelde daling zou zijn na bijna een week groen, mag het altijd zo zijn. De voorbije dagen was het zeer duidelijk dat de instituties aan het instappen zijn. De dalingen werden hard opgekocht telkens weer. Dit zijn geen particuliere beleggers , daar mag je zeker van zijn.
  10. [verwijderd] 10 januari 2019 11:16
    quote:

    Staycalm schreef op 10 januari 2019 09:22:

    het is voorstelbaar dat de komende tijd grote Amerikaanse partijen fors gaan inkopen.......Toledo maakt de kans mijns inziens ook groter dat een andere big pharma GLPG op termijn wil bezitten....markt van 65 miljard per jaar, GLPG is 100% eigenaar van Toledo....ik hoop dat ze zelfstandig blijven, maar acht de kans steeds kleiner.
    Zou kunnen, Toledo is een vernieuwende ziektebehandeling.
    De early birds zoeken ook hier in bio naar nieuwe onderzoeks technologiën.
    Een koersopstootje is niet uitgesloten.
  11. [verwijderd] 10 januari 2019 11:50
    quote:

    Missolapola schreef op 10 januari 2019 08:52:

    Voor mij maakt het nu echt niet meer uit wat de koers vandaag, morgen of volgende maand doet.
    Nog een stuk zakken, zal mij een extra bijkoopkans geven.
    Ik ben volledig overtuigd van het geweldige potentieel van deze beursparel, gisterenavond werd dit nog eens keihard bevestigd.

    ben ik nog niet zo zeker van, als je roeptoetert laat ons met rust en de nakende resultaten zouden tegenvallen - want het is nog altijd niet op de markt laat dat duidelijk zijn - dan laten ze je vanzelf gerust. Koers is dan geen kl*** meer waard. Dus had hij die uitspraken beter gedaan nadat de resultaten bekend waren gemaakt
  12. [verwijderd] 10 januari 2019 11:53
    quote:

    Mippert schreef op 10 januari 2019 10:00:

    Finch is een gelopen race. Onno was dusdanig positief dat dat niet slecht af KAN lopen. Zo ja, dan is hij in een klap zijn in vele jaren opgebouwde reputatie kwijt. Ik denk dat hij meer dan slim genoeg is om zich dat te realiseren en daar ook niet het miste risico op wil nemen.
    Bijdehandse opmerking! AB!
  13. Piet2010 10 januari 2019 12:25
    Ik raak er steeds meer van overtuigd dat Gilead helemaal geen overnamebod gaat doen. Die kans hebben ze al lang laten lopen. Net als wij zijn ook zij er van overtuigd dat de resultaten van Finch 1 en 3 goed zullen zijn en dat Filgotinib op de markt komt. Verdere derisking is in feite niet nodig. Mogelijk maken ze de overweging dat ze het beste van Galapagos kunnen profiteren door ze gewoon hun gang te laten gaan. Ook Gilead weet wel dat wanneer ze Galapagos opslokken de kans groot is dat er veel minder voortgang komt en dat goede mensen gaan lopen. Een goede relatie met Galapagos onderhouden en de rechten kopen op nieuwe producten tegen een goede prijs is mogelijk de beste strategie. De trein bij Galapagos blijft dan goed draaien en Gilead zit in de voorste wagon. Laat ons met rust is dus misschien wel meer bedoeld tegen andere partijen dan tegen Gilead.
5.418 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 271 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links