Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Nokia PSE:NOKIA.FR, FI0009000681

  • 3,197 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,048 - 3,230
  • 407.943 Gem. (3M) 157,6K

Forum Nokia 2018 geopend

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 de tuinman 25 oktober 2018 11:52
    ESPOO (AFN/BLOOMBERG) - Fabrikant van netwerkapparatuur Nokia gaat banen schrappen. Het bedrijf wil de operationele kosten eind 2020 structureel met 700 miljoen euro omlaag hebben gebracht. Hoeveel banen er wereldwijd verdwijnen maakten de Finnen nog niet bekend. Wel reserveert het bedrijf een slordige 900 miljoen euro om de ingrepen te betalen.
    Nokia sloot het derde kwartaal af met een omzet van 5,4 miljard euro, tegen 5,5 miljard euro een jaar eerder. Het operationele verlies kwam uit op 54 miljoen euro, tegen een tekort van 230 miljoen euro in derde kwartaal van 2017. Volgens kenners wordt het voor Nokia een hele opgave om aan eerder gestelde doelen voor dit jaar te voldoen.
    Nokia hield vast aan de verwachtingen voor volgend jaar en 2020. In 2019 denkt het bedrijf een operationele marge van minstens 6 procent te halen. In 2020 moet dit minimaal 9 procent zijn. In de voorbije maanden was dit 5 procent. Topman Rajeev Suri benadrukte dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor de toekomstige uitrol van 5G-netwerken.
    Verder maakte Nokia bekend een samenwerking met techreus Samsung, onder meer op het gebied van licenties, te hebben verlengd. Details over de overeenkomst werden niet verstrekt.

    Personeel ontslaan vlak voor de toekomstige uitrol van 5g netwerken?
  2. forum rang 6 de tuinman 28 november 2018 16:41
    tweakers.net/nieuws/146269/nieuw-zeel...

    Nieuw-Zeelandse inlichtingendienst blokkeert gebruik 5g-apparatuur van Huawei.

    Al een tijdje geleden bekent, maar dit aandeel reageert er niet op. Toch wel vreemd. Hier zou Nokia van moeten profiteren.

    "Huawei is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele netwerkapparatuur"
  3. forum rang 6 de tuinman 13 december 2018 18:14
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-131218-086/Tech...

    TOKIO (AFN/RTR) - Het Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei Technologies. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur komend jaar door apparatuur van branchegenoten als Ericsson en Nokia. Dat melden Japanse media.
    Daarnaast worden toekomstige bestellingen voor netwerkapparatuur voor 5G ook bij de twee Europese bedrijven geplaatst. Ook twee andere mobiele providers in Japan, NTT Docomo en KDDI, hebben besloten om geen Chinese apparatuur meer te gebruiken voor 5G-netwerken. De Japanse overheid kondigde recent aan, zonder overigens officieel namen te noemen, Huawei en het eveneens uit China afkomstige ZTE uit te sluiten voor toekomstige 5G-netwerken.
    Internationaal leven grote zorgen voor Chinese spionage, onder meer via deze bedrijven. Die ontkennen overigens zeer stellig zich aan deze praktijken schuldig te maken. Huawei weet momenteel daarbij ook de aandacht op zich gericht vanwege de arrestatie van financieel bestuurder en vicevoorzitter Meng Wanzhou in Canada. Meng werd daar opgepakt voor uitlevering aan de Verenigde Staten, waar Huawei wordt verdacht van het schenden van handelssancties tegen Iran.
  4. forum rang 6 de tuinman 27 december 2018 10:38
    WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump denkt erover na om bedrijven uit zijn land te verbieden telecomapparatuur van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE te gebruiken. Trump wil een nationale noodsituatie afkondigen om dat te bewerkstelligen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.
    Het zou een definitieve stap zijn om Huawei en ZTE van de Amerikaanse markt te weren. Volgens de Verenigde Staten werken de twee ondernemingen samen met de Chinese regering en kan Peking de netwerkapparatuur van Huawei en ZTE gebruiken om Amerikanen te bespioneren.
    Het presidentiële besluit, waar Trump al ruim acht maanden over nadenkt, zou in januari getekend kunnen worden. Het Amerikaanse ministerie van Handel zou dan kunnen verordenen dat bedrijven geen netwerkapparatuur mogen aanschaffen van buitenlandse bedrijven die een risico vormen voor de nationale veiligheid.
    Huawei, dat ook bijvoorbeeld telefoons maakt, kondigde aan dit jaar te verwachten de omzet met ruim een vijfde te verhogen naar ruim 95 miljard euro. Het bedrijf heeft al 26 contracten afgesloten voor het leveren van 5G-apparatuur.

    En toch staat Nokia in de min. Ik begrijp er geen barst van.
  5. Geschorst en weet niet waarom 2 januari 2019 20:59
    Nico Inberg van IEX tipt Nokia als aandeel van 2019. De verwachting is dat 5G snel haar intrede gaat doen en Nokia gaat hiervan profiteren. Nokia is helemaal terug. Dit aandeel staat ook op mijn verlanglijst. Eerst maar eens de Brexit afwachten.
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links