Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe bankencrisis waarschijnlijk

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 30 mei 2018 08:07
    quote:

    hirshi schreef op 29 mei 2018 16:30:

    Let eens op de herrijzenis van Shell.
    Let eens op de premies die betaald worden voor de calls.

    Aandelen + dividend + (bijna) atm calls schrijven.
    Wat wil een mens nog meer aan rendement?
    Nou...nou..is dat niet een beetje te enthousiast!!!

    De koers van Shell is naar 31 gestegen en zit nu in een correctie naar mogelijk 24. De koers van het aandeel daalt meer dan hetgeen je met calls schrijven wint en het dividend is dan weliswaar 6%...maar per saldo kom je m.i. dan op max. 5% uit.
  2. Kaiser 30 december 2018 14:19
    Econoom Pascal Paepen ziet de toekomst somber in: “Kans op nieuwe bankencrisis is bijna 100 procent”

    De economie deed het uitstekend in 2018. Het aantal werklozen in Vlaanderen daalde in een jaar tijd met 8%, het aantal Vlaamse vacatures lag dit najaar zo’n 20% hoger dan in 2017 en geld lenen bleef spotgoedkoop. Maar volgens econoom Pascal Paepen (50) komt er onheil aan: de overheid heeft geen geld om de pensioenen te betalen en er is een nieuwe bankencrisis op komst. De rente op spaarboekjes blijft door de schuld van de Italiaanse regering ook in 2019 bijzonder laag.

    De regering pakt het migratiebeleid helemaal fout aan. Een migrant die hier legaal is, moet aan werk geraken. Dat gebeurt nu veel te weinig. We kunnen beter een voorbeeld nemen aan Australië, Canada en China, waar de overheid eerst kijkt of je bepaalde studies hebt gedaan en een bijdrage kan leveren aan de sociale zekerheid, voor je naar daar mag emigreren.

    U hebt jarenlang voor de Kredietbank en later voor KBC gewerkt. U volgt de bankenwereld nog steeds van dichtbij op. Hoe groot is de kans op een nieuwe bankencrisis?

    Die kans is bijna 100%. De fundamenten voor die crisis worden nu gelegd.
    De bankentaks die banken vandaag moeten betalen, zal daar niets aan veranderen. Dat geld gaat gewoon naar het budget van de overheid, en is dus volledig weg. De taks is gewoon een manier van de overheid om te zeggen: ‘we gaan de banken pakken, want ze hebben ons geld gekost’. Niets meer dan dat.

    Maar er zijn in Europa veel grote banken, zoals Deutsche Bank en enkele Italiaanse banken, waar het slecht mee gaat. Als die banken overkop gaan, is dat slecht voor de economie in Europa en dus ook voor ons.

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181230_040...
  3. Kaiser 2 januari 2019 15:05
    Gerommel in de Italiaanse banksector

    Niet dat beleggers een extra kopzorg nodig hadden, maar het moge duidelijk zijn dat de Italiaanse banken met hun Etna aan probleemkredieten nog lang niet gestabiliseerd zijn. De Europese Centrale Bank heeft de bank Carige onder curatele gezet.


    twitter.com/ecb/status/10803930824058...

    De bank had tot eind 2018 om een kapitaalverhoging door te voeren of een overnemer te vinden, maar de grootaandeelhouder - de familie Malacalza - stemde tegen een kapitaalronde. Daarop nam het gros van de raad van bestuur, CEO incluis, ontslag.
  4. Kaiser 17 september 2019 14:36
    Karel Van Eetvelt over de ECB: 'Banken kunnen hun boterham niet meer verdienen'

    17/09/19 om 11:06

    Karel Van Eetvelt, de CEO van de bankenfederatie Febelfin, is niet te spreken over de maatregelen die de Europese Centrale Bank vorige week nam. 'De ECB haalt het klassieke businessmodel van de banken helemaal onderuit.'
    trends.knack.be/economie/bedrijven/ka...
  5. forum rang 7 ffff 22 september 2020 17:50
    Kaiser,
    Ik heb de moeite genomen het artikel te lezen. Maar ik kan daar echt geen goede verklaring vinden waarom het witwassen van miljarden een economische crisis zou kunnen veroorzaken.

    Uiteindelijk blijft al dat zwarte of witgewassen geld gewoon in het financiële systeem. De bedragen blijven precies hetzelfde. Alleen zit er een ander etiketje op.

    Kun jij mij uitleggen waarom al dat witgewassen geld, bij die banken op hun rekeningen staand en verplaatst naar andere banken... uiteindelijk een economische crisis zou veroorzaken.

    Jij post al jaren heel veel in die zin, maar ik zie gewoon het oorzakelijk verband niet.

    Die hele strijd tegen witwassen heeft vooral een politieke basis. Men wil kunnen belasten.

    Peter
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 september 2020 18:00
    quote:

    ffff schreef op 22 september 2020 17:50:

    Kaiser,
    Ik heb de moeite genomen het artikel te lezen. Maar ik kan daar echt geen goede verklaring vinden waarom het witwassen van miljarden een economische crisis zou kunnen veroorzaken.

    Uiteindelijk blijft al dat zwarte of witgewassen geld gewoon in het financiële systeem. De bedragen blijven precies hetzelfde. Alleen zit er een ander etiketje op.

    Kun jij mij uitleggen waarom al dat witgewassen geld, bij die banken op hun rekeningen staand en verplaatst naar andere banken... uiteindelijk een economische crisis zou veroorzaken.

    Jij post al jaren heel veel in die zin, maar ik zie gewoon het oorzakelijk verband niet.

    Die hele strijd tegen witwassen heeft vooral een politieke basis. Men wil kunnen belasten.
    Peter
    Ik begrijp niet dat je serieus reageert op Keizer Gladiool.
  7. forum rang 9 josti5 22 september 2020 18:08
    Ja, zo denk ik er óók over, Peter!
    Jaren geleden las ik trouwens al een analyse van een econoom-professor die aangaf, dat grijs/zwart geld de smeerolie van de economie is.

    En wat mij betreft, kun je daar óók de winst op aandelenhandel bij opnemen.
    Ik weet nog goed: van mijn eerste winst van 300 euro op CMG, in één dag, was ik slechts de aan- en verkoopkosten van (zeg?) twee tientjes kwijt: 93,3% netto in the pocket :-)

    Dát smaakte naar méér!!!

    Als je dan zag, wat je overhield aan een maand werken-voor-de-baas, met toch een goed bruto salaris...

    Geen dag spijt gehad, dat ik op m'n 52e de overstap naar 'professioneel belegger' heb gemaakt :-)
  8. forum rang 7 ffff 23 september 2020 11:50
    Objectief,

    Luxemburg was tientallen jaren één van de verbergplekken voor miljoenen West- Europeanen uit Nedeland, België, Frankrijk, Duitsland van zwart geld. Maar probeer nu eens te begrijpen Fred dat dat geen criminelen waren maar 99,9 procent ondernemende ondernemers, keihard werkende zakenlieden, zelfstandigen, van architecten tot advocaten, van bakkers, tot boeren en tuinders, van kippenboeren tot dokters.

    Dat zijn en waren geen boeven, beste Fred, maar mensen die keihard werkten en veel verdienden, maar het verdomden om dat geld aan die verpamperde, veel te ver doorgedreven verzorgingsmaatschappij af te staan. Dus nogmaals Fred: PROBEER je daar eens een beeld van te vormen.

    Die mensen kochten wellicht ook goud, maar dat is NIET clandestien Fred. Je stapt een bank of goudhandelaar binnen en je koopt dat, zoals jij een boek bij je boekhandel koopt.

    En toen kwamen jouw geestverwanten Fred aan de macht....Ze kregen democratisch de meerderheid en ze stopten de drain naar Luxemburg. Maar zoals je dankzij mij zo goed kunt weten: Die drain gaat gewoon nu verder naar Panama, naar de Caribische Eilanden, naar VAE Qatar, Dubai etc. Wordt gewoon verplaatst, beste Fred.

    Maar dat geld BLIJFT in circulatie. Zit alleen een ander etiketje op: Dat van een Cypriotische firma die een bankrekening heeft in Panama, waar 10.000 aandelen Heineken, 10. 000 aandelen ASML etc. etc. op staan. Maar dat vermogen is er nog steeds. Alleen buiten grijpgrage klauwen.

    Verder Kaiser...... NOGMAALS mijn eerlijke vraag aan jou: Waarom een crisis? Die is er helemaal niet volgens mij. Of die Philips of Unilever aandelen nou op een belastbare Nederlandse rekening staan of op een Cypriotische rekening in Panama.... Dat stuk vermogen, dat stuk aandelen kapitaal is er geen cent minder om waard.

    Reageer eens Kaiser....!

    Peter
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,54 -1,19%
EUR/USD 1,0629 +0,04%
FTSE 100 7.853,10 -1,41%
Germany40^ 17.771,50 -1,42%
Gold spot 2.370,02 -0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+3,08%
VIVORY...
+1,46%
B&S Gr...
+0,61%
FASTNED
+0,41%
Fagron
+0,23%

Dalers

Arcelo...
-6,23%
Aperam
-5,57%
SBM Of...
-5,32%
Accsys
-3,33%
ASMI
-3,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links