Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 6,185 17 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 6,040 - 6,755
  • 2.045.397 Gem. (3M) 301,7K

TomTom Januari 2019

4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 239 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 No-nonsense 4 januari 2019 10:35
    Er was een tijd dat een navigatiesysteem een 'TomTom' werd genoemd. Als je merknaam gebruikt wordt om een product aan te duiden, dan heb je het voor elkaar, aldus de wetten van de Marketing. Die voorkeurspositie is TomTom echter al lang kwijt.
    Ik stel voor om een nieuwe aan TomTom gelieerde uitdrukking te lanceren om op analoge wijze te gebruiken voor ongelooflijk domme koersondermijnende non-communicatie. Een zogenaamd 'Goddijntje'.
  2. harrysnel 4 januari 2019 10:40
    Beste wensen allen.

    Vandaag wederom de toevoeging aan persberichten:

    We at TomTom are excited to share the news about our collaboration with Denso/Delphi Technologies which is in line with TomTom strategy and is beneficial to our long-term development. This collaboration will have no material financial impact on this year's revenue.

    Eerder zagen we een dergelijke toevoeging al bij bv het Baidu nieuws.

    Laten we het eens omdraaien. Er komt bericht over samenwerking van Renault-Google. In de media lees je over doodsteek voor TT, verlies van klanten, angst dat dit het eerste dominosteentje is dat een tikkie krijgt.... heersende opinie: slechte zaak voor TomTom en analisten stellen koersdoelen naar beneden bij.

    Aanvankelijk geen reactie van TomTom. Vervolgens komt Taco:

    TomTom: we lopen niet direct omzet mis

    AMSTERDAM (AFN) - De deal die klanten van TomTom hebben gesloten met concurrent Google kost het Amsterdamse navigatiebedrijf niet direct omzet. Wel heeft de samenwerking gevolgen voor de orderinstroom. Dat zegt financieel topman Taco Titulaer in een reactie tegen het ANP.

    .....

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-190918-150/TomT...

    Renault-Google nieuws heeft gevolgen voor de orderinstroom? En hoe zit dat dan vandaag met bv het Denso nieuws? De helft van de omzet van dat bedrijf is afkomstig van Toyota. Heeft samenwerking met Denso dan gevolgen voor het winnen van orders voor “traditionele navigatie” in de toekomst? Tuurlijk zit dat niet in de omzet voor het lopende jaar. Maar: deze samenwerking komt niet uit de lucht vallen en wellicht zijn er in het opstarttraject al vruchten van de samenwerking geplukt die wel leiden tot zekere omzet. Kan TomTom bij positief nieuws niet veel concreter wijzen op de gunstige aspecten voor de BU Automotive? Bij Google-Renault trekt Taco een bak ellende open. Uiteindelijk blijkt het te gaan om slechts twee modellen van Renault daar waar de sectorvolgers al drie huidige/potentiële klanten (Renault, Nissan en Mitsubishi) hadden doorgestreept als klant.

    Het is altijd hetzelfde verhaal bij TomTom. Bij goed nieuws ontbreekt het aan concrete duiding voor impact. Bij negatief nieuws geeft TomTom alle ruimte aan media/analisten om de meest sombere scenario’s de wereld in te slingeren. En Taco doet er in het geval van Renault - Google zelfs nog een flinke schep bovenop.

    Downplayen voor gevorderden. En mocht TomTom door FFFvan de beurs worden gehaald zijn wij als “gewone belegger” bestolen als de premie vanaf dit koersniveau komt. Zo zie ik dat.
  3. [verwijderd] 4 januari 2019 10:40
    quote:

    No-nonsense schreef op 4 januari 2019 10:35:

    Er was een tijd dat een navigatiesysteem een 'TomTom' werd genoemd. Als je merknaam gebruikt wordt om een product aan te duiden, dan heb je het voor elkaar, aldus de wetten van de Marketing. Die voorkeurspositie is TomTom echter al lang kwijt.
    Ik stel voor om een nieuwe aan TomTom gelieerde uitdrukking te lanceren om op analoge wijze te gebruiken voor ongelooflijk domme koersondermijnende non-communicatie. Een zogenaamd 'Goddijntje'.
    “ leuk” gevonden, helaas inderdaad een feit!

  4. [verwijderd] 4 januari 2019 10:41
    quote:

    Limburgia schreef op 4 januari 2019 10:20:

    Hebben ze bij TT de zin 'de deals hebben geen impact op de omzet' soms per ongeluk aan hun electronische handtekening vastgeplakt of zo?
    Wat is dat toch, die ziekelijke dwang om werkelijk overal bij te vermelden dat het geen enkele financiële invloed heeft (tenzij negatief natuurlijk).
    Bij mij staat er toch echt "geen grote impact zullen hebben op de omzet dit jaar" wat echt totaal wat anders is dan wat jij ervan maakt.
  5. [verwijderd] 4 januari 2019 10:41
    Het nieuws van vandaag is goed... maar moet ik uit het koersverloop lezen dat aandeelhouders liever iets zien gebeuren op korte termijn? Zou ik tevens kunnen filteren dat verkoop van tt echt een fabel is?

    Of is het allemaal spel... shorters die ( onder toezicht van hetzelfde tt) de boel blijven drukken?

    Heeft Apple afgehaakt en zijn de biedingen voor ttt bedroevend? Of volgt de komende weken een sidderende ontknoping?

    Vragen vragen...

    ( heb overigens eind vorig jaar op diverse manieren gepoogd contact op te nemen met dit bedrijf... nou dat was een lastige klus!)

  6. [verwijderd] 4 januari 2019 10:43
    Meituan to Showcase Autonomous delivery

    BEIJING, Jan. 4, 2019 /PRNewswire/ -- Meituan Dianping (HKG: 3690) (the "Company"), China's leading e-commerce platform for services, will make its CES debut and showcase its innovative autonomous delivery technologies at CES 2019, which will be held in Las Vegas from January 8 to 11, 2019.

    www.streetinsider.com/Press+Releases/...

    En bedenk dat zij een overeenkomst met Baidu hebben en dus het platvorm van TT gebruiken

    kr-asia.com/baidu-ties-up-with-meitua...
  7. forum rang 6 pwijsneus 4 januari 2019 11:05
    quote:

    GLMF schreef op 4 januari 2019 10:54:

    opmerkelijk dat TomTom nu met deze persberichten komt en niet tijdens de CES?
    Betekent dit dat er nog meer in het vat zit zit of willen ze juist dit nu publiceren omdat het anders volgende week ondergesneeuwd zou raken ?

    wie het weet (denkt te weten) mag het zeggen
    Zou er niet teveel achter zoeken. Er komen zo'n 4500 bedrijven naar de CES, en tegelijkertijd worden persberichten als deze opgespaard om ze nu aan te kondigen. Net zoals deals met autobouwers vaak op een autobeurs worden aangekondigd.

    Wellicht is het vóór de beurs een beter moment. Press days zijn zondag en maandag (6 en 7 januari).
  8. forum rang 6 Trx7 4 januari 2019 11:05
    quote:

    GLMF schreef op 4 januari 2019 10:54:

    opmerkelijk dat TomTom nu met deze persberichten komt en niet tijdens de CES?
    Betekent dit dat er nog meer in het vat zit zit of willen ze juist dit nu publiceren omdat het anders volgende week ondergesneeuwd zou raken ?

    wie het weet (denkt te weten) mag het zeggen
    Announcements CES 2018
    • TomTom Accelerates the Future of Driving with New Technologies and Partnerships
      TomTom Launches AutoStream: A Revolutionary Map Delivery Service for Autonomous Driving
      TomTom Solves the Unspoken Design Challenge for Autonomous Vehicles
      TomTom HD Map & TomTom AutoStream to Power Baidu’s Open Autonomous Driving Platform, Apollo
      TomTom & Zenuity Join Forces on End-To-End Autonomous Driving System Software
      TomTom & Qualcomm Extend Collaboration with New Autonomous Driving Demonstration
      TomTom Wins Prestigious Software Award for Best-in-Class Automotive-Grade Navigation Software

    Ik kan me herinneren dat er ook business deals bekend werden gemaakt, maar echt invloed op de koers heeft dat toch niet. TT zit nu in een fase waarin ze een keer moeten cashen wil de koers stijgen.
  9. forum rang 7 Dutchy Ron 4 januari 2019 11:06
    In de samenwerking met Delphi gaat het vooral om het zuiniger maken van auto’s. Met de kaarten van Tomtom kan Delphi aandrijflijnen voorspellend maken. Kaartgegevens als snelheidslimieten en wegverloop worden gecombineerd om de snelheid van een voertuig te regelen, het energieverbruik te verminderen en de veiligheid te verbeteren.

    Denso is onder meer leverancier van sensoren aan boord van voertuigen, zoals camera’s en radars. Door de samenwerking met Tomtom moet een softwareplatform ontstaan voor autonoom rijdende voertuigen. Het eerste doel is niveau 2 automatisering voor snelwegen en grote stedelijke wegen. Dat is vergelijkbaar met Tesla’s Autopilot. Als onderdeel van deze overeenkomst zal Denso verwerkte sensorgegevens leveren aan Tomtom. Die worden vervolgens gebruikt voor het bijwerken van Tomtom’s gedetailleerde HD-kaarten
  10. forum rang 7 bezinteergebelegt 4 januari 2019 11:08
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 4 januari 2019 11:04:

    TT kiest vandaag geen richting zoals afgelopen 2dgn
    Kiest al maanden geen richting. Het is w88 op Telem. nieuws. Kan vandaag zijn maar ook 30 maart. Niemand die het weet.

    Tot die tijd gaat het nergens over qua koers.
  11. [verwijderd] 4 januari 2019 11:10
    Hou toch eens op met dat gezeur over dirty-exit !
    Geheel in tegenstelling met de woorden van Harold : wij doen wat goed is voor het bedrijf, personeel, aandeelhouders etc. etc.
    Juridisch is de ceo van TomTom aan te pakken indien hij overgaat tot een dirty-exit, maar de dirty-exit zal absoluut niet gebeuren.

    Het is overduidelijk dat Telematics dit jaar wordt verkocht en er geen totaal_overname of tweetraps_verkoop dit jaar volgt en vandaag nog eens af te leiden aan het bericht en overigens geheel in overstemming met de eerdere woorden van Harold Goddijn.
    De illusies mogen in de kast en wees verder eens realistisch.
4.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 239 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links