Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fortis gedupeerden.

926 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 24 december 2018 15:57
    Ok, dat maakt een hoop duidelijk. Alleen 4k per dag ? Dat maakt 1,5mln per jaar aan vermogensrendementsheffing en betekent dus dat er ca 100mln aan vermogen is. Als dat zo is Peter, dan zou je je absoluut niet meer druk moeten maken over belastingen ed maar je louter bezig moeten houden met de leuke dingen des levens en je prioriteiten beter moeten stellen. Dan ga je zelf toch geen teruggave formuliertjes zitten invullen ? Met zo een bedrag zou ik trouwens eerder voor Monaco oid kiezen dan Lux maar dat is persoonlijk.

    Fijne kerstdagen, Peter en BDB
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 25 december 2018 17:08
    quote:

    Brievenbus schreef op 22 december 2018 18:56:

    Ik eind september online de aanvraag ingediend, en per email een bevestiging en claim ID gekregen en zo.
    Sindsdien nog niets, terwijl ik toch in een ander draadje iemand sprak die al 70% uitgekeerd had gekregen deze week...
    Ik wacht ook nog steeds op een uitbetaling, begin september ingediend maar bij navraag via email konden ze nog geen uitsluitsel geven over het moment van uitbetalen, dus wacht ik maar af.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 28 december 2018 14:17
    quote:

    ffff schreef op 24 december 2018 13:18:

    ...
    BDB studeerde net als ik in Utrecht en had een leuk baantje door 1 jaar jongere studenten tijdens praktica wat bij te staan. Dus gewoon een studentenbaantje. Precies één jaar later had ik hetzelfde baantje en voor de allereerste keer van mijn leven, Ron, maakte ik kennis met de verpamperde verzorgingsmaatschappij: Ik kreeg namelijk een salaris uitbetaald door de Utrechtse Universiteit voor periodes dat ik helemaal geen les hoefde te geven, dus assistentie verlenen bij practica.

    Als gewone jongen, die al jaren altijd in het zwart werkte was ik gewend en vond ik het de normaalste zaak van de wereld dat als je werkt, je geld krijgt en als je niet werkt uiteraard niks. Maar…. als student in 1969 leerde ik voor het eerst de zegeningen van de welvaartsmaatschappij.

    Hier in de KK is gebleken dat wij twee totaal verschillende levens hebben geleid na onze opleiding aan de Alma Mater in Utrecht. BDB werkzaam bij de Overheid en Peter kreeg te maken met een Overheid die steeds meer als pure tegenstander openbaarde. Dat cumuleerde in miljoenen belasting afdracht en zoals je begrepen hebt: Peter vertrok.
    ...
    Over belastingmoraal is nu wel genoeg gezegd, maar even wat rechtzettinkjes.

    Ik denk niet dat ffff precies hetzelfde baantje heeft gehad, het zal op z'n minst in een andere faculteit zijn geweest. Het waren ook geen "1 jaar jongere studenten". Ik heb het werk meerdere jaren gedaan, ik was 2-4 jaar ouder.

    Van salaris zonder te werken was (bij mij) geen sprake. De aanstellingen waren telkens voor een studiejaar, dwz van september tot mei of juni, soms zelfs per semester of trimester (ik heb de in- en uittreeberichten van het ABP nog ergens liggen). Het kan zijn dat er in de kerstvakanties doorbetaald werd, maar in de zomerpauzes zeker niet.
    Het was een voor mij als student noodzakelijke bijverdienste, ik heb me nooit een ruifeter gevoeld. Ik heb daarna trouwens 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt.

  4. forum rang 7 ffff 31 december 2018 12:12
    Ooievaar,

    Volg de media" Twee weken geleden is er door Fortis een bericht uitgestuurd hoeveel claims ze afgehandeld hebben. Je moet zelf maar wat googlen. Zo uit het hoofd: Er was al een redelijk percentage, ik meen iets van 30, maar niet zeker, afgehandeld en de rest wordt aan gewerkt.

    In deze materie is geduld een schone deugd. Ik kreeg eergisteren pas mijn dividenden deels terug uit Frankrijk over... 2016 en gedeeltelijk 2017. In zijn geheel afwerken was blijkbaar ook te lastig, te omslachtig. Gewoon doorademen en het komt wel goed.

    Peter

  5. ooievaar49 2 januari 2019 11:22
    quote:

    ffff schreef op 31 december 2018 12:12:

    Ooievaar,

    Volg de media" Twee weken geleden is er door Fortis een bericht uitgestuurd hoeveel claims ze afgehandeld hebben. Je moet zelf maar wat googlen. Zo uit het hoofd: Er was al een redelijk percentage, ik meen iets van 30, maar niet zeker, afgehandeld en de rest wordt aan gewerkt.

    In deze materie is geduld een schone deugd. Ik kreeg eergisteren pas mijn dividenden deels terug uit Frankrijk over... 2016 en gedeeltelijk 2017. In zijn geheel afwerken was blijkbaar ook te lastig, te omslachtig. Gewoon doorademen en het komt wel goed.

    Peter

    Peter

    Heb al vele jaren geduld gehad en vele discussies en brieven aan de kwestie besteed. Nu het er op aankomt is het weer van geduld, geduld. Wel eens van werken of overwerken gehoord?
  6. forum rang 7 ffff 2 januari 2019 16:53
    Ooievaar,

    Zit hier wat te glimlachen. Zowel bij bedrijven ( Fortis, Royal Dutch, Ahold, Vivendi, Volkswagen, Lernout & Hauspie, Flanders Language Valley ETC. ETC ) als bij Europsese overheden moet je niet een vlootte afwerking van je terechte klachten of opmerkingen verwachten.

    Ik heb dat al jaren geleden afgeleerd. Ik schreef hierboven dat de Franse fiscus na bijna drie jaar dus 2016 en gedeeltelijk 2017 hebben afgewerkt.

    Voor de belgen is dat een onhaalbare zaak. Omdat ik een dik pak instuurde, jaaaren geleden, snap je dat zoiets niet in één keer kan, maar vorig jaar in april 2018 een plukje door hen afgewerkt, in augustus weer eens een plukje en eind december alweer een plukje. Die drie plukjes bij elkaar is nog lang niet ALLES wat je ingestuurd hebt. Dus heb je er ook een complete boekhouding voor nodig om te kijken wat ze uitbetalen en wat nog uitbetaald moet worden. En al de daarna komende jaren moet dus nog 100 procent afgewerkt worden.

    Uiteraard daar wel eens, HEEEEEL BELEEFD, een opmerking over gemaakt. Ze hebben te weinig personeel, wordt mij verteld. Dat zal ook wel, maar anderzijds..... Ik sterf vanaf 1 januari altijd van het werk om die administraties in orde te hebben en de ambtenaren in Brussel die zijn op dit moment heerlijk aan het feesten: Nieuwjaarsreceptie noemen ze dat en ieder jaar krijg je in het Belgische Journaal een inkijkje wat er zo bij de Overheid gedaan wordt op 2 januari.

    Kijk, ooievaar, je hebt mensen die hun zaken afwerken en je hebt werknemers die het een rotzorg zal zijn, zolang ze maar ambtenaar zijn en iedere maand toch hun salaris op hun rekening gestort zien.

    Als ze die ambtenaren nou eens een premie gaven, voor wie wat harder en vlotter werkt?

    Tenslotte: Als BURGERS ook maar één maand te laat zijn, of één jaar met belastingen dan krijgen ze overal in Europa een zware boete. Maar dat Europese overheden zomaar drie jaar kunnen "aanrommelen" dat moet de burger maar gewoon accepteren.....

    Tenslotte Ooievaar: de Fransen hebben een foutje gemaakt.... Nou, noem het maar gerust een flinke fout.. Dit keer nu eens in mijn voordeel.... Ik heb ZEVEN belastinginspecteurs in 5 jaar tijd aan de lijn en e-mail contact mee gehad. Steeds doffe ellende. Nu laat ik die fout van die Fransen heerlijk staan.

    15 jaar geleden, ik zweer het je, zou ik hen netjes op zo'n fout geattendeerd hebben. Maar NU niet meer.

    Veel geduld in 2019.

    Peter
  7. [verwijderd] 5 januari 2019 11:50
    Zo,ik heb zojuist de ontvangstbevestiging ontvangen van forsettlement per brief.

    Ik had eerder de claim via de post opgestuurd (eind september)maar geen reactie gehad. Toen heb ik ze gebeld en de claim via de mail verstuurd, eind december. Verder staat er geen verdere info in over hoe het nu verder gaat. Gr Daniel
  8. ballie2 6 januari 2019 00:56
    quote:

    dj 77 schreef op 5 januari 2019 11:50:

    Zo,ik heb zojuist de ontvangstbevestiging ontvangen van forsettlement per brief.

    Ik had eerder de claim via de post opgestuurd (eind september)maar geen reactie gehad. Toen heb ik ze gebeld en de claim via de mail verstuurd, eind december. Verder staat er geen verdere info in over hoe het nu verder gaat. Gr Daniel
    Vlak voor de kerst ook deze ontvangst bevestiging ontvangen.
    Weet iemand uit ervaring wat ongeveer het tijdsbestek is van ontvangst bevestiging tot betaling?
  9. [verwijderd] 6 januari 2019 16:27
    quote:

    A3aantje schreef op 6 januari 2019 16:17:

    In oktober de papieren op gestuurd, maar nog geen bevestiging ontvangen. Het lijkt erop dat ze echt niet er mee zitten als je niets krijgt vergoed. Mijn vertrouwen is weg in die gasten in Schiedam.
    Let op!
    Deze zéér omvangrijke schikking wordt afgewikkeld door een onafhankelijke claims administrator. Als u een claim op papier indient bij de claims administrator dan duurt het langer voordat u een ontvangstbevestiging ontvangt. Heeft u binnen één maand na indiening nog geen ontvangstbevestiging ontvangen dan dient u contact op te nemen met de claims administrator. Het kan voor alle digitale en papieren claims langer duren voordat u de compensatie krijgt waar u recht op heeft. De kans is groot dat het nog enkele maanden duurt alvorens u compensatie ontvangt. De oorzaak daarvan is de enorme drukte bij de claims administrator. Raadpleeg voor meer (actuele) informatie over de schikking en het indienen van een claim de volgende websites: www.veb.net en www.forsettlement.com.

    De enige reactie die ik tot nu toe mocht ontvangen:

    SUBJECT: Confirmation of receipt of your online Fortis Settlement Claim
    Thank you for filing your claim online on 25/08/2018 13:53:55.
  10. Fischer-R 29 januari 2019 15:34
    quote:

    Fischer-R schreef op 14 december 2018 21:53:

    [...]

    Ik vind het ook erg vreemd gaan, heb na insturen van mijn claim in september, in oktober een ontvangstbevestiging gehad met een idnummer. In november kreeg ik een enveloppe met aanvraagformulieren van hun met het verzoek deze ingevuld op te sturen, aldus gedaan. Vorige week een email met weer een ontvangstbevestiging en een geheel ander idnummer. En vanmorgen een brief van hun met weer een ontvangstbevestiging en weer een ander idnummer. Ik heb vanmorgen hierover gebeld en blijkt dat er niets in hun systeem te zitten. Ook ik kreeg het verzoek en moet nu digitaal inleveren. Volgens mij is het een chaos op dat kantoor.

    Gisteravond 20.12 uur een mail gekregen met de acceptatie en goedkeuring van mijn claim. Bij de eerstvolgende betaalronde wordt 70 % uitbetaald, de rest volgt in de tweede helft van dit jaar.
  11. forum rang 7 A3aan 29 januari 2019 16:51
    11 november de papieren met bijlagen van brokers opgestuurd, maar tot op heden geen bevestiging ontvangen. Daarom gisteren een e-mail gestuurd met vraag hoe het zit.
    Krijg ik vanmorgen een e-mail dat aanvraag ontvangen is met een correspondentie nummer erbij. Lijkt mij echter alleen maar te duiden op ontvangst van mijn e-mail. Het blijft een onduidelijke zaak. Volgens mij maakt men het extra moeilijk zodat je het maar laat zitten.
  12. forum rang 7 JdeFL 30 januari 2019 09:56
    Het duurt gewoonweg lang. Heb mijn nr. nu al 5 maanden, en verder niets van gehoord. 't Is een verzekeraar, nietwaar. Ooit 8 jaar geprocedeerd, meer uitstel dan verhandelingen, maar op het einde toch netjes uitbetaald. Hoop dat het nu wat sneller gaat, want binnen 8 jaar ben ik er waarschijnlijk niet meer bij....
  13. forum rang 7 ffff 30 januari 2019 15:07
    Adriaantje: Toch verkeerde conclusie van jouw kant. De administrator heeft dus gewoon je aanvraag ontvangen.

    Jde Fl en andere lezers:

    Dit afgelopen weekend stond er een heel uitgebreid interview met de CEO van Ageas, de opvolger van Fortis in De Tijd. In dat omvangrijke interview werd ook ingegaan op de afhandeling van de compensaties.

    DUIDELIJK werd gezegd dat die klus een gigantische klus is en dat op dit moment slechts een klein gedeelte van de indieners van een compensatie een soort van voorschot heeft gekregen.

    Aan al de rest van de aanvragen wordt gewoonweg gewerkt. Dus allemaal niet zo pessimistisch zijn, maar het zal ongetwijfeld een giga-klus zijn om al die aanvragen te controleren op juistheid en dan uit te betalen. In dat interview dit weekend vroeg de CEO dan ook om wat begrip voor die enorme klus. Mijns inziens terecht.

    Peter
926 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0639 -0,04%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.388,77 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links