Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint nieuwe jaar met verlies'

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:19 Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX
  2. 09:11 Herstel ASML leidt AEX licht hoger 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 2 januari 2019 08:56
    In het Verre Oosten begonnen de beurzen met verliezen aan 2019. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie in december voor het eerst sinds mei 2017 is gekrompen.

    China deelt nooit echte cijfers, dus je kunt je afvragen in hoeverre de cijfers volledig betrouwbaar zijn van de onderzoeksbureaus!
  2. forum rang 7 Kaviaar 2 januari 2019 09:05
    De Chinese verwerkende industrie is in december voor de eerste keer in 19 maanden gecontracteerd, wat duidt op een nieuwe verslechtering van de bedrijfsomstandigheden van de fabrikanten te midden van een verzwakkende marktvraag, bleek uit een onderzoek van Caixin.

    De Caixin China General Manufacturing Purchasing Managers 'Index (PMI), die een onafhankelijke momentopname geeft van de operationele omstandigheden in de productiesector, daalde in december van 49,2 in de maand ervoor naar 49,7. De meetwaarde is het laagste niveau sinds mei 2017, toen de index 49,6 bedroeg.

    De Caixin-index, een van de vroegst beschikbare maandelijkse indicatoren die China's meest recente economische omstandigheden laten zien, wordt nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers. Een waarde van 50 deelt de uitbreiding van de contractie. Hoe hoger boven de 50, hoe sneller de uitzetting, terwijl hoe verder onder de 50, hoe groter de samentrekking.

    "Het ziet er steeds waarschijnlijker naar uit dat de Chinese economie meer onder druk zal komen te staan", zegt Zhong Zhengsheng, directeur macro-economische analyse bij CEBM Group, een dochteronderneming van Caixin Insight Group.

    Het totale aantal nieuwe orders dat fabrikanten hebben ontvangen, is in december voor het eerst sinds juni 2016 gedaald, zo bleek uit het onderzoek. Een aantal respondenten zei in open antwoordvragen dat de relatief gematigde marktomstandigheden de verkoop hadden belemmerd.

    "Hoewel de graadmeter voor nieuwe exportorders in een contrairiegebied bleef, steeg de waarde in december marginaal. Dat liet zien dat de externe vraag gematigd was als gevolg van de handelsfricties tussen China en de VS, terwijl de binnenlandse vraag aanzienlijk zwakker werd, "zei Zhong.

    De subindex voor output steeg tot iets boven de 50, nog steeds in de buurt van het laagste niveau in drie jaar. Zhong voorspelde dat de weerstand van de zwakke vraag naar productie geleidelijk duidelijker zou worden.

    De subindex voor de levertijden van leveranciers steeg in december voor het eerst sinds augustus 2016 boven de 50, wat een verbetering van de cashflow van de fabrikanten suggereert, zei Zhong. "Dit was waarschijnlijk te wijten aan recent overheidsbeleid om de financieringsbehoeften van kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen."

    De werkgelegenheidsindex groeide, maar bleef op een contra-oorzakelijk gebied als gevolg van de inspanningen van bedrijven om de bedrijfskosten te verlagen en besluiten om de vrijwillige vertrekkers niet te vervangen, aldus de enquête. Beijing heeft zijn inspanningen geleverd door begin december een aantal preferentiële beleidsmaatregelen uit te vaardigen om de werkgelegenheid te stabiliseren, waaronder contante beloningen voor bedrijven die nul of weinig werknemers ontslaan.

    "Het ondernemersvertrouwen was relatief gematigd", aldus de enquête. De subindex voor vertrouwen ten aanzien van de 12-maandsvooruitzichten voor de productie verscherpte in december, maar bleef gematigd.

    China's officiële PMI voor de productie, maandag vrijgegeven door het Nationale Bureau voor de Statistiek, gedoopt tot 49,4 in december van 50 de maand ervoor. De aflezing markeert het laagste niveau in 34 maanden. De productie neemt ongeveer 30% van het bruto binnenlands product van China voor zijn rekening.

    De Caixin China General Services Business Activity Index voor december, die de groeiende dienstensector volgt, zal op 4 januari worden vrijgegeven.

    Vertaald via Google translate


    www.caixinglobal.com/2019-01-02/manuf...

    Gewoon het gevolg van de handelsoorlog! Niets bijzonders dus.


  3. forum rang 7 Kaviaar 2 januari 2019 09:09
    quote:

    Kaviaar schreef op 2 januari 2019 08:43:

    De Yankees zijn weer druk orders aan het inleggen, zo na middernacht????

    Geloof jij het? Of zou het computermanipulatie zijn?
    Tegen openingstijd van de beurs in de VS, worden de fake orders weer verwijderd en kan er weer gecasht worden overzee en binnen de Eu, omdat de AEX weer braaf lager staat/gebracht is.
  4. [verwijderd] 2 januari 2019 10:04
    Zijn de recessie"s van 2000 en 2008 ook niet begonnen na flinke koersdalingen.Natuurlijk waren er ook onderliggende factoren, maar die waren er de afgelopen 5 jaar ook. Ik heb het gevoel dat als de koersen eenmaal genoeg dalen, er een self fulfilling prophecy in werking treed. Gezien de koersen kan dan nu best weleens gaan gebeuren.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links