Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Pharming december 2018

10.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 450 451 452 453 454 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Natal 28 december 2018 05:39
    En moge Pharlijers! Wat is die k.koers toch gedaald zeg! Inmiddels heb ik begrepen dat de plaatselijke slijterijen zich mogen verheugen in toenemende klandizie van gedesillusioneerde Pharlijers.

    Hoog tijd voor wat positieve input! Aan de koers valt weinig te doen dus maken we maar het beste ervan. We beginnen met wat ochtendyoga, aumen een half uurtje en frissen de chakra,s op! Aldus gecentreerd gooien we er nog wat Reiki tegenaan, knuffelen een boom en tonen we dankbaarheid aan het universum. Als dat onze aura,s niet doet stralen!

    Uwer toegenegen B.
  2. Stengelchen 28 december 2018 06:16
    quote:

    Eric de Rus schreef op 27 december 2018 23:03:

    [...]

    Dank je Bassie, maar Supertrio is nog steeds bang om te antwoorden.

    Zie je overigens vaker hier, grote mond met one-liners, maar als het er op aankomt geven ze niet thuis.
    Op mij antwoord je anders ook niet. Begrijp ik als ik je bij je b....n heb. Koersondermijnende triomfantelijke treiterpraatjes sinds september en onlangs beweren dat je al een half jaar long zit. Oja, op papier, niet te vergeten.

    Druktemaker, wat d o e je hier?!?
  3. [verwijderd] 28 december 2018 06:58
    quote:

    four60 schreef op 28 december 2018 02:07:

    WOMPIE
    Ten eerste wens ik niet getutoyeerd te worden door u. Het feit dat u dit doet getuigt van uw komaf en uw verdere verstandelijke en maatschappelijke ontwikkeling in de samenleving. Daar heb ik geen hoge pet van op.
    Ik heb niet een 'paar aandeeltjes' in Pharming maar ik zit als particulier lange termijn belegger in Pharming voor een aanzienlijk groter bedrag dan, denk ik, de gemiddelde belegger.
    Daarnaast heb ik een verstand op WO-niveau en daar zit ik dan ook op. Ik heb op dat niveau functies uitgeoefend o.a. in de farmaceutische industrie.
    Om een stuk van mijn geld te beleggen heb ik gekozen voor Ruconest. Na een uitgebreide studie omtrent dit product heb ik die keuze gemaakt. Dit heb ik niet gedaan om de naam Pharming met de betreffende CEO. Zoals reeds eerder meegedeeld heeft hij prachtig werk verricht, echter er zijn zaken die deze man niet kan en daar ook geen ervaring in heeft. Kijk naar zijn CV op LinkedIn. Dit is zijn eerste job als CEO! Dat vraagt ervaring op een breed gebied en dat heeft hij niet en daarnaast wil hij alles alleen doen en weet niet bepaalde belangrijke taken te delegeren. Een tent leiden en er een wereldtent van maken vereist bepaalde capaciteiten die de heer De vries in dit stadium niet heeft. Ik denk dat ik,gezien de huidige situatie, wel mag stellen. Het zit namelijk niet in zijn bloed op commercieel in de brede zin (o.a. share marketing) op te treden in een voor hem, als CEO, giga markt en op de wijze zoals zijn Amerikaanse concurrenten het doen. Hij ziet bijvoorbeeld ook niet in dat hij om goed aan de weg te gaan timmeren, daar voorlopig moet gaan wonen en een goed netwerk in de Amerikaanse pers en farmaceutische industrie moet opbouwen, als hij alles zelf wil doen. Ook daar vraag ik mij af of hij het commerciele gevoel en ervaring heeft om dat te doen. Kempen high tea's is daar een voorbeeld van. Wat is mijn doel, hoe
    kan ik dat bereiken, wie kan mij daarbij helpen, wie moet ik daarvoor benaderen. Dat zijn de vragen die hij zichzelf moet stellen om grote Amerikaanse beleggers aan Pharming te binden.
    Openheid naar de beleggers is een item dat hij volledig vergeet. Mensen die hem in staat hebben gesteld 1,5 miljoen plus opties per jaar te verdienen. Dat vergeet hij totaal. Mogen wij het recht hebben om belangrijke bewegingen binnen het bedrijf te weten? Ik denk van wel. Het is een CEO die de grootste geheimschrijver is.
    Het belangrijkste is nu dat er een opvolger komt die de crisis eerst kan beheersen en dan verder gaat bouwen. De heer De vries moet wel aan boord blijven wegens zijn wetenschappelijke kennis en ervaring, maar niet bepalen wie zijn opvolger wordt, dat is levensgevaarlijk.
    Verder wil ik opmerken dat de rest van de board ook kasplantjesgedrag vertoont. Niemand reageert op de koers. De duim van de CEO?
    WOMPIE ik heb oprecht geprobeerd niet al te veel moeilijke woorden te gebruiken en ik hoop dat dit relaas voor U leesbaar is.

    Mooi verhaal, lekker kort ook. Het is elke nacht dezelfde klaagzang dus verwacht niet anders. Heb geen regel gelezen.
  4. [verwijderd] 28 december 2018 07:16
    quote:

    De Monitor schreef op 28 december 2018 06:58:

    [...]

    Mooi verhaal, lekker kort ook. Het is elke nacht dezelfde klaagzang dus verwacht niet anders. Heb geen regel gelezen.
    Zijn bijdragen zijn vaak niet oké, maar Four gebruikt alleen de nachtelijke uren. U 24-7 tot ergernis van velen.

    Tini
  5. forum rang 8 BassieNL 28 december 2018 07:39
    quote:

    Misschien schreef op 28 december 2018 07:16:

    [...]

    Zijn bijdragen zijn vaak niet oké, maar Four gebruikt alleen de nachtelijke uren. U 24-7 tot ergernis van velen.

    Tini
    Ben blij dat De Monitor een stempel op het forum drukt. Hij waarschuwt al maanden voor naief optimisme en tempert de koersverwachtingen.
  6. [verwijderd] 28 december 2018 07:49
    quote:

    BassieNL schreef op 28 december 2018 07:39:

    [...]Ben blij dat De Monitor een stempel op het forum drukt. Hij waarschuwt al maanden voor naief optimisme en tempert de koersverwachtingen.
    Prima, een onderbouwd tegengeluid!

    Maar het sarcasme, zoals bij voorbeeld gisteren dat we de 0.60 nog niet hadden bereikt om het morgen maar eens te proberen, daar kun je hier geen vrienden mee maken.

    Ik begrijp dat u uw kansen af wacht, maar voor mensen die ervoor kiezen een om een langere weg te gaan met dit aandeel en dat zijn er velen, is dat echt onkies!

    Niet iedereen had het inzicht en mentaliteit die shorters gebruiken.

    Tini
  7. forum rang 4 antop 28 december 2018 08:06

    Van schurk tot beursverrassing van het jaar
    Topman Sijmen de Vries redt biotechbedrijf Pharming na jaren ploeteren van de ondergang

    De boodschap aan het adres van Sijmen de Vries in 2010 was niet mis te verstaan. ‘Weg met Sijmen de Vries’ was de kop waaronder kleine aandeelhouders op internet discussieerden over de ceo van het Leidse biotechbedrijf Pharming. Enkele kwalificaties die de Pharming-topman toen ten deel vielen: boef, schurk en oplichter.
    Zeven jaar later zijn de bordjes verhangen. De Vries heeft nog steeds de leiding bij Pharming. Maar het aandeel is in zes maanden tijd in waarde verdubbeld, van €0,22 tot €0,45, en nu wordt de topman van het biotechbedrijf op dezelfde website van iex.nl geprezen voor ‘zijn inspanningen die meer dan de moeite waard zijn geweest’.
    Lange lijdensweg ging aan herrijzenis vooraf
    Sijmen de Vries,
    Sijmen de Vries,Foto: Peter Strelitski voor het FD
    De Vries presenteert donderdag de nieuwe halfjaarcijfers van Pharming. Dan moet blijken of de 58-jarige topman is geslaagd in zijn ambitie om de Amerikaanse verkoop van Pharmings enige medicijn Ruconest flink op te voeren. Het antwoord is bepalend voor de vraag of Pharming in de race blijft voor de titel van het best presterende aandeel van 2017.
    Aan de herrijzenis van Pharming is wel een lange lijdensweg vooraf gegaan. Bij het aantreden van De Vries in 2008 stond het bedrijf er al beroerd voor en de tegenvallers bleven zich nog jarenlang aandienen. De waarde van het aandeel daalde zelfs zo sterk dat De Vries in 2013 geen betere oplossing zag dan tien aandelen samen te voegen tot één. Alleen zo kon hij voorkomen dat het aandeel Pharming niet meer waard was dan een paar cent.
    Nooit grote beloften gedaan, dat is positief
    Toch is Errol Keyner van beleggersvereniging VEB opvallend positief over Sijmen de Vries. ‘Het is hem gelukt om Pharming te redden, wat ten tijde van zijn aantreden vrijwel onmogelijk leek. Het is gepaard gegaan veel pijn voor de zittende aandeelhouders, maar ik moet De Vries nageven dat hij altijd heeft gewaakt voor hele grote beloftes. Hem komt echt lof, eer en glorie toe.’‘Hij straalt altijd energie uit, terwijl hij veel tegenslag heeft gehad’• Fondsmanager Patrick Krol over Sijmen de Vries
    Bij zijn benoeming in 2008 was De Vries nog een grote onbekende. Pharming meldde dat de nieuwe ceo medicijnen had gestudeerd in Amsterdam en bij Novartis en SmithKline Beecham had gewerkt. Ook was hij er als ceo van een klein Zwitsers biotechbedrijf in geslaagd bij investeerders 27 mln Zwitserse frank op te halen. Geld ophalen was een vaardigheid die Pharming hard nodig had.
    Zijn salariëring is wel 'buitensporig'
    Ophef ontstond er over de riante beloning van De Vries en die ophef is gebleven. Keyner spreekt van een ‘buitensporige’ salariëring. De protesten hebben niet verhinderd dat de beloning van De Vries in 2015 opliep tot € 1,8 mln, op een moment dat Pharming een beurswaarde had van slechts € 116 mln.
    Inmiddels is de beurswaarde verdubbeld. En dus zegt Patrick Krol: ‘Ik neem mijn petje af voor die man.’ Krol is fondsmanager van Aescap 2.0, een beleggingsfonds in biotech en prijst De Vries voor diens doorzettingsvermogen. ‘Ik kom Sijmen vaak tegen, ook op conferenties in de Verenigde Staten, en dan valt me op dat hij altijd energie uitstraalt – terwijl hij veel tegenslag heeft gehad.’
    Rechten op Ruconest teruggekocht
    De tegenslag waaraan Krul refereert, betreft onder meer de moeizame introductie van Ruconest op de Amerikaanse markt. De Vries had er weinig grip op doordat zijn Amerikaanse partner die voor de marketing verantwoordelijk was, herhaaldelijk van eigenaar veranderde.‘Hij houdt zijn commissarissen zeer goed op de hoogte. Die staan nooit voor verrassingen en steunen hem door dik en dun.’• Rein Strijker, ex-Pharming, over Sijmen de Vries
    Dit noodlot wist De Vries vorig jaar in het voordeel van Pharming te keren. Hij kon de Amerikaanse rechten op Ruconest terugkopen. ‘Dat heeft hij knap gedaan’, stelt Krol. Voor de deal tuigde De Vries een uiterst complexe financieringsconstructie op, die in ieder geval bewees dat de Pharming-topman over financiële stuurmanskunst beschikt.
    Goede band met commissarissen
    Zelfs Rein Strijker, die als ceo van de geliquideerde Pharming-dochter DNage een aantal conflicten met De Vries uitvocht, heeft een complimentje in petto. ‘Sijmen is erg goed in het omgaan met zijn raad van commissarissen, daar heb ik echt van geleerd. Hij houdt zijn commissarissen zeer goed op de hoogte. Die staan nooit voor verrassingen en steunen hem door dik en dun.’

    Lees dit nog maar eens goed en kijk waar we nu staan

    AD BY STREAMADS

    FD 26-07-2017

    Thieu Vaessen
  8. forum rang 4 BioBio 28 december 2018 08:11

    In 2018H1 revenues of Ruconest continued to increase and almost doubled compared to 2017H1. The company also generated a net profit of EUR 6.4 million compared to a loss of EUR 30.2 million in 2017H1. A further increase of both revenues and profit in 2018H2 is expected. The company currently has enough cash to finance its programs with both Ruconest and also the new programs in Pompe and Fabry. We expect the cash position to improve in 2018H2 towards EUR 80 million.
    We have increased our valuation for Pharming based on a further increase of profits and revenues from Ruconest, from EUR 1.6 billion to EUR 2.0 billion. We have now also put a value on some other programs like contrast induced nephropathy (CIN) and Pompe’s Disease. This translates based on the fully diluted number of 657 million shares into EUR 3.11 per share.
  9. forum rang 4 BioBio 28 december 2018 08:13
    Omzetverwachtingen
    Markonderzoeksbureau EvaluatePharma verwachtte eerder al dat de omzet van Ruconest in de VS de komende jaren verder zal toenemen tot meer dan 600 miljoen dollar in 2024 en daarmee het tweede middel tegen HAE wordt, na het nog te lanceren nieuwe middel lanadelumab van Shire.

    De prijs van het laatstgenoemde middel, dat door sommigen een superieur product wordt genoemd, lijkt nog onderwerp te zijn van discussie. Overigens, bij die zogenoemde superioriteit kunnen nog wel wat vraagtekens gezet worden. Het middel is voornamelijk getest in patiënten met weinig aanvallen en heeft wel een paar zware bijwerkingen.

    Bovendien blijkt dat bij een kwart van alle patiënten er nog steeds sprake zal zijn van een acute aanval. En dan is het laatste redmiddel die een ander werkingsmechanisme heeft, het middel van Pharming.
  10. forum rang 4 antop 28 december 2018 08:19
    Weer megafusie in de maak in zorgsector VS'

    Gepubliceerd op 30 nov 2017 om 22:03 | Views: 78

    NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse apothekenconcern CVS Health is naar verluidt dicht bij een overname van zorgverzekeraar Aetna. Met de megadeal zou meer dan 65 miljard dollar zijn gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

    Door de krachten te bundelen met een grote zorgverzekeraar zou CVS Health zijn positie flink kunnen versterken. Bedrijven in de Amerikaanse zorgbranche voelen de hete adem van onder meer webwinkelgigant Amazon in de nek. Die zou ook geïnteresseerd zijn om op het gebied van zorg activiteiten te ontplooien.

    Of het daadwerkelijk tot een akkoord komt is evenwel nog niet zeker. Nog geen jaar geleden gingen twee andere megafusies in de Amerikaanse zorgwereld op het laatste moment toch niet door. Zorgverzekeraar Cigna trok in februari na weerstand van een federale rechter de stekker uit een voorgenomen samensmelting met branchegenoot Anthem. Dat ging om een deal ter waarde van 48 miljard dollar.
    Kort daarvoor was al een fusie van Aetna en verzekeraar Humana afgeblazen waarmee 37 miljard dollar gemoeid zou zijn geweest.

    Ik zie een stijging de bodem is echt wel gelegd....nogmaals we mogen trotst zijn deze deze CEO zoveel positieve bijdrage heeft geleverd..en bij CVS staat Ruconest op 1 laat je niet beiinvloeden door de huidige koers.., elke aandelen hebben klappen gehad...maar bij goed nieuws die er zeker aan gaat komen...staat de koers zozeer 50% hoger let maar UP
  11. forum rang 4 antop 28 december 2018 08:26
    Hallo Tini dat klopt,maar zoveel bagger en negatieviteit naar een CEO die al 10 jaar enorm vecht.
    Ik vind dat echt respectloos.De markt bepaald immers.Vraag en aanbod
    Het is niet zo moeilijk om te roepen dat hij niet deugt en weg noet...alle koersen van aandelen zijn fors gedaald immers.
    Bovendien is iedreeen zelf verantwoordelijk voor het wel of niet kopen van een aandeel.
    Mijn visie is dat dit aandeelzeer ondergewaardeerd is en dat weten ook de pessimisten hier.
    Als de FDA binnenkort met goedkeuring komt en er zijn andere toepassingen dan veranderen ze van Alias en zijn ze zeer positief...let maar UP...en zo maken sommige winst ten koste van emotionele beleggers...beter gezegd gokkers...Ik wens iedereen nog maals het beste toe ..
    vooral gezondheid toe.Sijmen en team ook voor jullie een heel goed en gezond 2019
  12. forum rang 4 antop 28 december 2018 08:36
    Wat betreft het artikel dan kan je lezen dat deze CEO wel vaker uitgekotst is en is blijven zitten...nu maakt hij WINST en de koers van €1,62 naar de huidige stand..0,675
    Als je Pharming volgt en dat doe ik al heel lang dan weet je dat deze huidige koers belachelijk is,maar dat de markt bepaald.Met een opmerking er zijn er gisteren nog geen 15 mil totaal verhandeld bij de koersdaling en er staan er meer dan 650 milj uit.
    De meeste houden ze Vast en zitten LT.Dit aandeel is €1 gedaald...
    Onderinvloed van shorters,Kempen en daarna FDA en het hele beurssentiment de afgelopen maanden.
  13. pfffff 28 december 2018 08:40
    quote:

    antop schreef op 28 december 2018 08:36:

    Wat betreft het artikel dan kan je lezen dat deze CEO wel vaker uitgekotst is en is blijven zitten...nu maakt hij WINST en de koers van €1,62 naar de huidige stand..0,675
    Als je Pharming volgt en dat doe ik al heel lang dan weet je dat deze huidige koers belachelijk is,maar dat de markt bepaald.Met een opmerking er zijn er gisteren nog geen 15 mil totaal verhandeld bij de koersdaling en er staan er meer dan 650 milj uit.
    De meeste houden ze Vast en zitten LT.Dit aandeel is €1 gedaald...
    Onderinvloed van shorters,Kempen en daarna FDA en het hele beurssentiment de afgelopen maanden.

    Antop weer.... Koers is inderdaad belachelijk maar om mensen aan te praten vast te houden koste wat kost? De werkelijkheid is dat we dagelijks zakken. Vandaag wordt de 65ct aangeraakt denk ik. Uiteindelijk toch richting 60 ct ?
10.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 450 451 452 453 454 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links