Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 28,140 15 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 28,100 - 28,640
  • 89.376 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos december 2018

4.894 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 245 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dany 1964 26 december 2018 12:23
    amai 70 en dan zie je ook de 150 en de 250 en de 300 allemaal getallen die o zo ver uit elkaar liggen
    ben benieuwd wie er het bij het rechte eind zal hebben
    wordt er al geen 2 jaar gesproken over een overname ? ik denk dat er nog een paar jaar bij kunnen tegen dat zoiets zal gebeuren
  2. BLOO7 26 december 2018 13:00
    Je vind er van wat je wil, maar ik vind dat de kans op een overname de laatste maanden gigantisch gestegen is.

    Omdat mensen vlug vergeten:
    www.evaluate.com/vantage/articles/new...
    Perhaps more importantly the results hint at a best-in-class safety profile

    En een koers die het aandeel enorm aantrekkelijk maakt voor Gilead.
    Al zou het vreselijk jammer zijn moest die overname nu gebeuren, want
    zo'n gigantische pipeline zag ik zelden in één onderzoeksplatform.
  3. Shortgala 26 december 2018 13:51
    Het gaat niet goed op de beurs, nog minder gaat het met Galapagos. Na een buitje te hebben gehad de afgelopen maanden, zal er binnenkort zwaar noodweer uitbreken. Dit betekent dat boten zullen kapseizen, bomen zullen breken en huizen meegespoeld zullen worden in het geweld dat de beurs heet. Met vele slachtoffers als gevolg. Een totale ineenstorting die in eerste instantie niet voorstelbaar leek zal volgen. Bedrijfsinvesteringen worden uitgesteld, particulieren houden de hand op de knip en banken zullen veel minder geld gaan uitlenen. Een implosie die zijn gelijke niet kent zal opdoemen. Een razendsnelle verslechtering van het financiele systeem waarbij de ene na de andere self-fulfilling prophecy in werking treedt zal zich openbaren.
    Een lawine aan faillissementen. Beurswaarderingen die nog nooit zijn gezien. Het wordt rampzalig!! Gala zal dit niet overleven.

    1929, 2008, 2019

  4. forum rang 4 Mippert 26 december 2018 13:52
    Futs steeds groener: omhoog met die zooi!

    En:

    In een volgende stap tot toenadering zijn Zuid- en Noord-Korea symbolisch begonnen met het herstel van hun spoor- en wegverbindingen in het grensgebied.

    Beide landen hielden woensdag een ceremonie in de Noord-Koreaanse grensplaats Kaesong om het begin van de modernisering van de lijnen in het geïsoleerde noorden aan te geven.

    De sancties van de Verenigde Naties tegen Noord-Korea voor zijn kernwapenprogramma staan de daadwerkelijke start van de werkzaamheden nog wel in de weg. De ceremonie werd bijgewoond door zo'n tweehonderd regeringsvertegenwoordigers en gasten uit Zuid- en Noord-Korea, berichtten Zuid-Koreaanse omroepen.

    Rusland, China en Mongolië en de Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan van de VN (UNESCAP) hebben ook vertegenwoordigers gestuurd om aan te tonen dat het belang van het project niet beperkt blijft tot het Koreaanse schiereiland.
  5. forum rang 7 4finance 26 december 2018 14:16
    quote:

    Beurskingpin schreef op 24 december 2018 15:23:

    [...]

    Aandacht aandacht! Als jouw vrouw je een beetje meer aandacht zou geven zou je hier niet deze zever dag in dag uit komen posten..snapje?
    Wordt het niet eens tijd om je gewoon bij de inhoudelijke info te houden dan iedereen maar af te zeiken?
  6. Opop 26 december 2018 14:39
    Voor Big Farma zijn zeperds als Dezima part of the deal
    'Amgen is er trots op dat ze het voortouw neemt bij een opwindende nieuwe vorm van behandelingen van hart- en vaatziektes, een aandoening die wereldwijd miljoenen mensen raakt.' Met die ronkende verklaring kondigde Amgen drie jaar geleden de overname aan van het kleine, onbekende Nederlandse biotechbedrijf Dezima.
    Het bedrijfje uit Naarden had positieve onderzoeksresultaten behaald met een nieuw soort cholesterolverlager. Amgen zag er wel toekomst in en telde $300 mln neer voor Dezima en zijn medicijn-in-ontwikkeling. De aandeelhouders van het biotechbedrijfje konden nog een nabetaling van $1,25 mrd tegemoet zien als de cholesterolverlager een commercieel succes zou opleveren.
    De totale dealwaarde van $1,55 mrd of €1,4 mrd maakte de verkoop van Dezima tot een van de grootste transacties uit de geschiedenis van de Nederlandse biotech. Het succes werd hier en daar gevierd met een vleugje Oranjegevoel. Nederland doet weer volop mee met de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe medicijnen, concludeerde Rudy Dekeyser, de geestelijk vader van de veelgeprezen Vlaamse biotechsector.
    Helaas. Het succesverhaal en het bijbehorende miljardenbedrag blijken vooralsnog een illusie. Amgen heeft het vertrouwen in de nieuwe cholesterolverlager verloren en investeert niet meer in de verdere ontwikkeling van het medicijn. Het Amerikaanse farmaconcern moet de overnamesom van $300 mln als verloren beschouwen. En de voormalige aandeelhouders van Dezima kunnen vooralsnog fluiten naar de resterende $1,2 mrd.
    De aankoop van Dezima is kortom geëindigd in een zeperd. Het is niet voor het eerst dat de overname van een Nederlands biotechbedrijf eindigt in een mislukking. Al snel na de overname van Prosensa uit Leiden kon het Amerikaanse concern Biomarin de aankoopsom van $680 mln afschrijven. Dat was onvermijdelijk, nadat Prosensa's medicijn tegen de Ziekte van Duchenne, een zeldzame spieraandoening, niet was goedgekeurd.
    Ook Johnson & Johnson beleefde financieel gezien weinig plezier aan de overname eind 2010 van Crucell, op dat moment het bekendste Nederlandse biotechbedrijf. De Amerikanen betaalden omgerekend €1,75 mrd voor 82% van de aandelen. Dat was achteraf gezien veel te veel, want de vaccin-technologie van Crucell bleek nog lang niet rijp voor toepassing in de praktijk.
    Grootste aankoop: Acerta voor $4 mrd
    Gelukkig mislukt niet alles. De grootste aankoop dateert van eind 2015 en komt op naam van AstraZeneca, dat tot nu toe $4 mrd betaalde voor het biotechbedrijf Acerta uit Oss. Het bedrag kan nog met $3 mrd oplopen, als het belangrijkste medicijn van Acerta een commercieel succes oplevert. Een eerste stap is in ieder geval gezet: het middel tegen bloedkankers is in 2017 voor een eerste indicatie goedgekeurd, sneller dan verwacht.
    Maar hebben de kopers van Dezima, Prosensa en Crucell zich dan in de luren laten leggen? Hadden Amgen, Biomarin en Johnson & Johnson deze zeperds kunnen voorzien?
    Met de kennis van nu ongetwijfeld wel, maar de praktijk is anders. In de farmaceutische industrie zijn zeperds onvermijdelijk. Farmabedrijven moeten bereid zijn om grote risico's te nemen, willen ze medicijnen kunnen introduceren die echt verschil maken. De rechten op zulke geneesmiddelen zijn altijd duur als gevolg van de lange ontwikkelingstrajecten die ermee zijn gemoeid en de grote kans op mislukking.
    Amgen nam in het geval van Dezima zeker een risico. Concurrenten als Roche en Pfizer waren al eerder vastgelopen bij hun pogingen om soortgelijke nieuwe cholesterolverlagers te introduceren. Dat beloofde niet veel goeds. Anderzijds, als Amgen kon aantonen dat een nieuwe cholesterolverlager patiënten wel degelijk kon helpen, lag een geweldige beloning in het verschiet - juist omdat anderen hadden gefaald.
    Amgen deed ook wat veel farmabedrijven tegenwoordig doen. Het Amerikaanse concern betaalde slechts een voorschot van de 'totale dealwaarde' en beperkte daarmee het risico. Het resterende bedrag van de overnamesom - de nabetaling van $1,2 mrd - bestond uit zogenoemde 'biotechdollars', een wat spottende term waarin de illusie zit ingebakken.

    Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos kan erover mee praten. Eerder dit jaar bleek dat het Amerikaanse AbbVie minder vaart wilde maken met de gezamenlijke ontwikkeling van een drievoudige combinatietherapie tegen taaislijmziekte. Beledigd staakte Galapagos de samenwerking. Het bedrijf moest vervolgens wel genoegen nemen met slechts een deel van 'totale dealwaarde' van $600 mln die AbbVie ooit in het vooruitzicht had gesteld.

    fd.nl/ondernemen/1283087/voor-big-far...

    Wacht maar tot de juiste waarde van Filgotinib wordt erkend.
  7. forum rang 4 Lang 26 december 2018 14:47
    quote:

    Mippert schreef op 26 december 2018 13:52:

    Futs steeds groener: omhoog met die zooi!

    En:

    In een volgende stap tot toenadering zijn Zuid- en Noord-Korea symbolisch begonnen met het herstel van hun spoor- en wegverbindingen in het grensgebied.

    Beide landen hielden woensdag een ceremonie in de Noord-Koreaanse grensplaats Kaesong om het begin van de modernisering van de lijnen in het geïsoleerde noorden aan te geven.

    De sancties van de Verenigde Naties tegen Noord-Korea voor zijn kernwapenprogramma staan de daadwerkelijke start van de werkzaamheden nog wel in de weg. De ceremonie werd bijgewoond door zo'n tweehonderd regeringsvertegenwoordigers en gasten uit Zuid- en Noord-Korea, berichtten Zuid-Koreaanse omroepen.

    Rusland, China en Mongolië en de Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan van de VN (UNESCAP) hebben ook vertegenwoordigers gestuurd om aan te tonen dat het belang van het project niet beperkt blijft tot het Koreaanse schiereiland.
    Ik vind ze niet groen genoeg, voor herstel....
  8. Galajurk 26 december 2018 15:22
    quote:

    Poeta schreef op 26 december 2018 13:51:

    Het gaat niet goed op de beurs, nog minder gaat het met Galapagos. Na een buitje te hebben gehad de afgelopen maanden, zal er binnenkort zwaar noodweer uitbreken. Dit betekent dat boten zullen kapseizen, bomen zullen breken en huizen meegespoeld zullen worden in het geweld dat de beurs heet. Met vele slachtoffers als gevolg. Een totale ineenstorting die in eerste instantie niet voorstelbaar leek zal volgen. Bedrijfsinvesteringen worden uitgesteld, particulieren houden de hand op de knip en banken zullen veel minder geld gaan uitlenen. Een implosie die zijn gelijke niet kent zal opdoemen. Een razendsnelle verslechtering van het financiele systeem waarbij de ene na de andere self-fulfilling prophecy in werking treedt zal zich openbaren.
    Een lawine aan faillissementen. Beurswaarderingen die nog nooit zijn gezien. Het wordt rampzalig!! Gala zal dit niet overleven.

    1929, 2008, 2019

    Kelewan opent elke maand hoe het gaat in ons mooie dorp.
    Ik heb hem of haar nog nooit over een dorpsgek zien schrijven.
    Naast onze horrorclown aan de andere kant van de oceaan hebben we nu ook een dorpsgek , die 1 woordje Spaans kent...
  9. Beurskingpin 26 december 2018 15:26
    quote:

    4finance schreef op 26 december 2018 14:16:

    [...]

    Wordt het niet eens tijd om je gewoon bij de inhoudelijke info te houden dan iedereen maar af te zeiken?

    Jij gaat het over inhoudelijk hebben? Ok kom dan op met die inhoudelijkheid van je, want veel heb ik er nog niet van gezien, gewoon wat windhaangedrag en naar positie praten noem ik niet inhoudelijk zijn hoor..schijnheilige mensen die hier rondlopen:D
4.894 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 245 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links