Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,381 16 apr 2024 10:23
  • -0,002 (-0,06%) Dagrange 3,371 - 3,386
  • 737.260 Gem. (3M) 13,9M

KPN 2018

7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 365 366 367 368 369 370 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Peett 21 december 2018 12:17
    De markt voor breedbandinternet in Nederland is in het derde kwartaal met 0,3 procent gegroeid. Volgens marktonderzoeksbureau Telecompaper werd de groei vooral gestuwd door uitbreiding bij T-Mobile en Ziggo. Daarmee werd een kleine terugval bij Tele2 en KPN tenietgedaan.

    Per eind september waren er 7,48 miljoen aansluitingen. Kabel blijft de meest gebruikte technologie voor breedband na een kwartaalgroei van 0,4 procent naar 3,46 miljoen aansluitingen. Glasvezel groeide echter harder, met 0,8 procent naar 1,21 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL (koper) met 0,1 procent naar 2,81 miljoen. De omzet uit breedbanddiensten groeide met 4,8 procent op jaarbasis naar 511 miljoen euro.

    Ziggo is met een marktaandeel van 43,9 procent de grootste partij in de breedbandwereld. KPN komt uit op een marktaandeel van 40,4 procent. Tele2 en T-Mobile, die bezig zijn met een fusie, hebben een aandeel van respectievelijk 3,8 en 3 procent.

    Voor de periode 2018-2022 voorspelt Telecompaper een gemiddelde groei per jaar van 1 procent in het aantal breedbandverbindingen en een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 1,5 procent.
  2. Peett 23 december 2018 15:02
    (ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een rustige week tegemoet, nadat de laatste volledige handelsweek een verlies van ruim vier procent opleverde. Vanwege Kerstmis sluiten op maandag de deuren op het Damrak na een halve sessie en is er ook geen handel op Eerste en Tweede Kerstdag.

    Overigens is Wall Street woensdag wel geopend.

    De bedrijfsagenda is voor komende week helemaal leeg. Macro-economisch is er wel het nodige geagendeerd.

    Zo zijn er maandagochtend groeicijfers in eigen land. Woensdag en donderdag zijn er cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Ook zijn er op donderdag de wekelijkse steunaanvragen en het consumentenvertrouwen uit de VS. Vrijdag zijn er onder meer inflatiecijfers uit landen als Spanje en Duitsland en de wekelijkse steunaanvragen uit Amerika.

    Beleggers zullen verder met interesse kijken naar de ontwikkeling van de Amerikaanse 'shutdown' en of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn in de handelsrelatie tussen Beijing en Washington.

    De Amerikaanse president Donald Trump eist meer geld voor zijn muur aan de grens met Mexico. Vooralsnog zijn de Democraten hier niet toe genegen, met als gevolg dat een deel van de Amerikaanse overheid dit jaar voor de derde keer op slot gaat.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  3. Peett 24 december 2018 23:52
    De in Amsterdam genoteerde telecomprovider VEON gaat in Rusland samenwerken met concurrenten aan de ontwikkeling van 5G. Dat heeft de Russische onderminister Oleg Ivanov van Communicatie gezegd, meldt persbureau RIA.

    De samenwerking kan leiden tot het oprichten van een gezamenlijk bedrijf dat de infrastructuur beheert.

    Als dat gebeurt moeten VEON, MegaFon, MTS en Tele2 een deel van hun frequenties onder de 6 Gigahertz opgeven, waaronder de frequenties tussen 4800 en 4990 Megahertz.

    De gewilde bandbreedte van 27,1 tot 27,5 Gigahertz wordt volgens Ivanov mogelijk geveild.
  4. Stephan010 25 december 2018 20:27
    Onderstaande artikel gelezen over autonoom rijden van elektrische auto’s .

    Ex-ceo Brian Krzanich rekende in 2016 voor dat een autonoom rijdende auto per dag gemiddeld 4000 GB aan data moet verwerken. Intel is wereldwijd de nummer 1 chipfabrikant om de rekenkracht voor deze datastroom aan te leveren.

    KPN en andere telco’s zullen dan 5G abbonementen leveren voor de toekomstige auto’s.

  5. Peett 26 december 2018 21:24
    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street was op Tweede Kerstdag zeer positief gestemd. De brede S&P 500 index noteerde ongeveer anderhalf uur voor de slotzoemer 2,5 procent hoger.

    De Amerikaanse beurzen herstelden zich daarmee van de forse verliezen op maandag, toen Wall Street nog fors in de min in de sloot. De gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zorgde toen onder meer voor een negatief sentiment. Dinsdag was Wall Street in verband met Eerste Kerstdag gesloten.

    De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin probeerde maandag de financiële markten enigszins te kalmeren met de verklaring dat er geen problemen zijn met de liquiditeit van de markt, na een telefonisch onderhoud met de CEO's van de zes grootste banken van het land, maar dit leek juist averechts te werken. Volgens CNN wankelt zelfs de positie van Mnuchin.

    Dinsdag zei de Amerikaanse president Donald Trump overigens nog vol vertrouwen te hebben in zijn minister. Maar CNN meldde eerder al dat Trump gefrustreerd is dat Mnuchin aandrong op de benoeming van Jerome Powell als voorzitter van de Federal Reserve. De aanhoudende renteverhogingen van de Fed drijven Trump tot woede.

    Dinsdag stelde Trump nog dat de Fed de rentes verhoogt, omdat "ze denken dat de economie er zo goed voor staat. Maar ik denk dat ze het vlot zullen begrijpen", aldus de president. Overigens zou Trump enkele dagen terug al hebben beseft dat hij Powell niet kan ontslaan.

    Daarnaast is nog altijd een deel van de Amerikaanse overheid op slot. Zolang Trump niet voldoende middelen krijgt toegezegd voor de muur die hij op de grens met Mexico wil bouwen, handhaaft hij hij de 'shutdown'.

    De gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering heeft tot gevolg dat sommige macro-economische data deze week niet worden gepubliceerd.

    De U.S. Census en het Bureau of Economic Analysis (BEA), beide onderdeel van het ministerie van Handel, zullen deze week geen cijfers verstrekken over bijvoorbeeld de nieuwe huizenverkopen over november of de Amerikaanse handelsbalans. Het eerste cijfer stond op donderdag op de agenda en het tweede op vrijdag. "Als BEA weer geld van de overheid binnenkrijgt, zal de publicatie van de cijfers hervat worden", zo zei het bureau in een verklaring.

    Het Amerikaanse ministerie van Arbeid gaat wel door met het publiceren van macro-economische cijfers. Dat betekent dat de wekelijkse eerste steunaanvragen, die donderdag op de agenda staan, wel worden prijsgegeven.

    De Amerikaanse huizenprijzen stegen in oktober op jaarbasis, maar maakten op maandbasis opnieuw een pas op de plaats. De index voor de twintig grootste stedelijke gebieden was ongewijzigd ten opzichte van september en 5,0 procent hoger dan een jaar eerder. In september was er op maandbasis ook al sprake van een pas op de plaats.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,1362. Bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag was dit nog 1,1405.

    De olieprijzen zaten flink in de lift en noteerden tot zo’n 8 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Tesla steeg 5,2 procent na een positieve aanbeveling van een vooraanstaande analist op het gebied van techaandelen. Analist Daniel Ives van GHB Insights, die al langer positief is over het aandeel van de fabrikant van elektrische auto's, meent dat de problemen rond de productie van Tesla zijn opgelost. Hij denkt dat het bedrijf volgend jaar van een sterke vraag kan profiteren. Bovendien staat Tesla volgens hem klaar om de winstgevendheid en de cash flow te verhogen.

    Het aandeel van farmabedrijf Teva klom met 5,8 procent, nadat het bedrijf een geschil over een patent had opgelost met Neos Therapeutics. Dit ging over een medicijn tegen ADHD. Het aandeel Neos verloor juist 5,7 procent.

    Roku ging 9, 3 procent omhoog. Volgens Needham is het aandeel van de fabrikant van streaming apparaten de top pick voor 2019.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  6. Peett 27 december 2018 13:23
    (ABM FN-Dow Jones) Beleggers van BinckBank voorzien in 2019 voor ASML, ING en Besi de grootste koerswinst, terwijl Air France-KLM, Altice en TomTom naar verwachting komend boekjaar het meest moeten inleveren. Dit bleek donderdag uit de Binck Beleggersbarometer.

    De buitenlandse fondsen die volgens de beleggers van BinkBank in 2019 iedereen in zijn portefeuille moet hebben zijn Microsoft, Amazon.com en Apple.

    TomTom, KPN en Galapagos komen in de Beleggersbarometer naar boven als de belangrijkste overnameprooien in 2019 aan het Damrak.

    Voor de AEX wordt eind 2019 een eindstand voorzien van 530,84 punten, in vergelijking met de huidige stand van 483,76 punten. Daarbij is 46 procent van de Binck-belegger van mening dat de beurs het sterkst beïnvloed zal worden door handelsconflicten, terwijl 22 procent van de beleggers denken dat de afwikkeling van de Brexit de belangrijkste richtinggever zal zijn. Voor 11 procent van de beleggers zal de ontwikkeling van bedrijfswinsten de richting van de beurs het sterkst bepalen.

    Voor het euro/dollar-paar wordt geen grote verschuiving voorzien in 2019. De consensus bedraagt 1,146. De olieprijs zal naar verwachting eind 2019 op 68,14 dollar per vat noteren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  7. lokeend 27 december 2018 17:22
    quote:

    Stephan010 schreef op 25 december 2018 20:27:

    Onderstaande artikel gelezen over autonoom rijden van elektrische auto’s .

    Ex-ceo Brian Krzanich rekende in 2016 voor dat een autonoom rijdende auto per dag gemiddeld 4000 GB aan data moet verwerken. Intel is wereldwijd de nummer 1 chipfabrikant om de rekenkracht voor deze datastroom aan te leveren.

    KPN en andere telco’s zullen dan 5G abbonementen leveren voor de toekomstige auto’s.

    www.tno.nl/nl/tno-insights/artikelen/...
7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 365 366 367 368 369 370 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links