Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,170 16 apr 2024 15:23
  • -0,105 (-1,44%) Dagrange 7,080 - 7,205
  • 98.695 Gem. (3M) 272,7K

TomTom december 2018

5.516 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 276 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 december 2018 10:37
    quote:

    Prop. schreef op 25 december 2018 10:20:

    Wat ik wel positief vind is dat er niet veel shorts zijn in dit aandeel.
    Alleen 1 speler die eigenlijk ook niet short zit om het short zitten, maar in opdracht van de overnemende partij short om de overname prijs zo laag mogelijk te krijgen.
    Gebeurt zeg maar in 100 van de 100 gevallen bij overname.

    Marshall Wace is hier de boosdoener, die al maanden (sinds verkoop al ter sprake was) met de legendarische 750 orders in het orderbook de koers alle kanten op schopt, maar als einddoel dus zo laag mogelijk, of om op die 7,50 te komen op het moment supreme.

    De hele koersvorming is dus fake, en we moeten dus wachten op de eindstreep.
    Verkopen nu om te wachten tot het weer stijgt is dus super link, want de klap omhoog komt in 1 moment, voorbeurs, dus je bent dan te laat met terugkopen.
    Dat moment kan donderdag al zijn of over max 3 weken (half januari is het finale bod binnen)
    Maar ik, en velen met mij, weten dat zoiets altijd uitlekt en we dus voor half januari het al te horen krijgen.
    Dat zijn maar enkele beursdagen, dus ik zou het niet durven om nu niet vol in tomtom te zitten.
    Anders hebben we al die jaren voor niks gewacht.
  2. forum rang 6 boem! 25 december 2018 10:41
    quote:

    VanillaSky schreef op 25 december 2018 09:57:

    Eigenlijk is het vage interview van Harold, waaruit ook een hoop onzekerheid spreekt, maar op 2 manieren uit te leggen:

    a) Hij verteld niet de hele waarheid, TT staat er in werkelijkheid beter voor. Het dient dus een hoger doel, bijv. delisting na verkoop Telematics of verkoop aan een 'bevriende' partij waarbij niet iedereen hetzelfde vangt.
    b) Het is daadwerkelijk helemaal niet zo'n hosanna verhaal, hij heeft ook nog geen enkel tipje van de sluier gelicht mbt het orderboek etc. In dat geval worden wij niet vrolijk in Februari.

    1 conclusie kan je trekken beide opties gaan geen hoofdprijs brengen zoveel is duidelijk.

    Je maakt mij niet wijs dat Harold geheel TT nu in de etalage heeft en wil verkopen aan de hoogste bieder, en dat het hem niks uitmaakt wie dat is als degene maar de grootste zak geld heeft. Daar hebben we vaker over gespeculeerd toen TTT in de etalage kwam, als het er Harold echt aan gelegen was om de Toko zonder enkele andere Agenda voor de hoogste prijs te verkopen dan was er een charme offensief gekomen waarbij hij juist de Toko op gaat hemelen. Niets van dat dus helaas zijn er mi geen andere opties als bovenstaande.

    Oké er is een minieme kans op optie c) Harold gaat nog jaren zelfstandig verder, en er is een hoop onzekerheid over het verdienmodel, welke kant ze op moeten etc. derhalve spreekt hij zich onzeker uit. Het is dus een gok van hem en de overige FFF om dat avontuur verder te vervolgen. Hij hoopt op betere tijden maar weet het zelf ook niet, ze zien wel waar het schip strand.

    Jij komt echt van een andere planeet.
    HG zegt nu driemaal op rij dat ieder bedrijf minimaal 1 keer per jaar de drie opties tw 1) verkoop, 2) toelaten partners en 3) zelfstandige voortzetting behoort te overwegen met in het achterhoofd de belangen van alle stakeholders.

    Men heeft besloten TTT te verkopen, omdat de indicatieve verkoopprijs voldoende aanknopingspunten bood.
    Het in de verkoop staande Consumer wacht nog op een koper die bereid is voldoende te betalen om deze melkkoe te laten gaan.
    Wat er met de rest gebeurt houdt hij in beraad en geeft aan alle opties open te houden.
    Welke info mis jij om te besluiten wat je met jouw belegging in TT wil doen.
    De keuze die jij moet maken is makkelijker want jij hebt slecht de keus tussen verkoop of doorgaan, of weet jij het allemaal niet meer en zie je wel waar het schip strandt.

  3. VanillaSky 25 december 2018 10:49
    quote:

    martinmartin schreef op 25 december 2018 10:41:

    [...]

    Jij komt echt van een andere planeet.
    HG zegt nu driemaal op rij dat ieder bedrijf minimaal 1 keer per jaar de drie opties tw 1) verkoop, 2) toelaten partners en 3) zelfstandige voortzetting behoort te overwegen met in het achterhoofd de belangen van alle stakeholders.

    Klopt hij zegt dat dit heel normaal is voor een bedrijf om ieder jaar te doen eigenlijk zegt hij dus niks

    Men heeft besloten TTT te verkopen, omdat de indicatieve verkoopprijs voldoende aanknopingspunten bood.

    Eens, in zoverre ze kunnen hier zeer waarschijnlijk een mooi bedrag voor krijgen. Of het enkel hier door ingegeven is betwijfel ik, denk dat onvrede onder de andere FFF er toch ook wel mee te maken heeft na het Apple en Google-debacle

    Het in de verkoop staande Consumer wacht nog op een koper die bereid is voldoende te betalen om deze melkkoe te laten gaan.

    Waar heb jij de informatie vandaan dat geheel consumer te koop staat? Ik heb dat zeker gemist

    Wat er met de rest gebeurt houdt hij in beraad en geeft aan alle opties open te houden.
    Welke info mis jij om te besluiten wat je met jouw belegging in TT wil doen.
    De keuze die jij moet maken is makkelijker want jij hebt slecht de keus tussen verkoop of doorgaan, of weet jij het allemaal niet meer en zie je wel waar het schip strandt.

    Met verkoop TTT heb ik in ieder geval de illusie laten varen dat TT een toekomst tegemoet gaat waar ze groter en sterker worden, lees meer omzet en winst. Voorlopig zakt de omzet volgend jaar naar ca. 680mio met een gehalveerd winstpotentieel. Derhalve is eigenlijk mijn enige acceptabele scenario in 1 of 2 stukken het bedrijf verkopen, dat het dan gezien de situatie mogelijk maximaal een 12 euro brengt accepteer ik. Zoals al zovaak gezegd je kunt het avontuur van Harold en zijn Vazallen toch onmogelijk succesvol noemen of het nu 12 of 20 brengt

  4. Eva1960 25 december 2018 11:08
    Ach allemaal, het was april van het Reuters bericht, nu 9 maanden geleden. Er zijn natuurlijk veel klanten die een belang hebben bij een verkoop aan een derde. Dus reken maar dat het overleg gestart is met de belangrijkste klanten voor een participatiemodel. Tsja en dan kun je niet formeel zeggen geheel TT staat te koop. Dan verkoop je eerst TTT, zodat partijen die een strategisch belang willen dit ook opbouwen op de echte strategische asset.

    Tsja een techreus kan zich dan ook aandienen om een klap uit te delen, of de prijs op te drijven.

    Maar niet iedere klant wordt blij van techreuzen, maar microsoft of intel zijn het minst bedreigend. Of toch nog BOSCH,lekker ff op Europa tour. Dus HG moet veel afstemmen. En dan komen spelletjes los van RNM en Volvo om de druk op TT op te voeren. En HG kan in het openbaar niets zeggen...En wordt wordt automatisch vaag en voor krachteloos uitgemaakt.

    Nog ff geduld.
  5. Koos99 25 december 2018 11:21
    TomTom gaat (waarschijnlijk) TTT verkopen. Daarna is er een gerede kans dat de rest ook wordt verkocht, maar daar zijn nog geen concrete uitspraken over gedaan.

    Wat ik zelf denk is dat in werkelijkheid de zaken zich precies andersom afspelen. Namelijk HG heeft op hoofdlijnen al rond wie Maps plus gaat kopen, enkel deze partij (of partijen) hebben aangegeven geen belang te hebben bij TTT, dus vandaar gaat TTT nu eerst in de verkoop.

    Waarschijnlijk heeft het dus niets te maken dat TTT nu zo'n mooi platform heeft en klaar is voor verkoop. Ook niet dat er ineens zulke mooie biedingen langskwamen

    Ik geloof ook dat het zakie al lang beklonken is, het plan ligt er. Ik blijf vrezen dat eerst de free float er uit wordt gezet voordat de nieuwe partners erin worden gelaten. Zie ook weer de berichtgeving rond de Alliance, op geen enkele manier weet HG de indruk te wekken de koers hoger te willen hebben.
  6. [verwijderd] 25 december 2018 11:23
    Hier een overzicht van het verloop koers TomTom laatste maanden.

    - Berichtgeving dat Apple eigen kaarten gaat maken nadat de CEO Apple een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam kort daarna Koers TomTom krijgt flinke dreun, terwijl HG het niet nodig vindt om de markt een reactie te geven.
    o.a MW versterkt de koersval.

    - Berichtgeving RNM deal Google, in korte tijd verlies TomTom zo'n 25 % beurswaarde. Shorters o.a MW versterkt deze daling en paniek. Analisten/media nemen HG kwalijk dat hij na zo'n enorme daling niet met een reactie komt en wenst vragen te beantwoorden. Uiteindelijk na aantal dagen komt er een reactie in de vorm van een algehele wake up voor tomtom en ook voor de gehele markt.
    In de media en door analisten wordt deze deal herhaaldelijk gezien als een doodsteek voor tomtom.
    Analisten gaan hierna massaal de koersdoelen voor het aandeel tomtom fors verlagen, de ING spant de kroon zij die jarenlang vertrouwen had met koersdoel van 14,50 verlaagd deze met maar liefst 5 euro naar 9,50.
    Afgelopen week is gebleken dat tomtom RNM helemaal niet kwijt is als klant HG zegt zelfs zeker niet ! Het betreft een test voor maar 2 modellen, tis weldegelijk een wake up call natuurlijk.
    Maar de zware imago schade en daarmee crash voor het aandeel is weer onnodig toegebracht.

    - Met de 3Q wederom uitlookverhoging en prachtige cijfers laat tomtom na jaren zien dat de transitie echt is voltooid, na alle opdonders die de koers heeft gehad kun je normaal gewoon een 10% plus op de borden zien maar nee HG brengt gelijk het nieuws dat Volvo als klant weg is.
    Het nieuws is wederom omgeven van vaagheid (blijven samen immers gewoon werken aan het ontwikkelen van autonoom rijden) uiteindelijk met behulp van o.a MW die erboven op zit verlies de koers weer 5-10%.

    - Bij een koers van in de 7 euro maakt TomTom bekend dat telematics in de verkoop gaat, beleggers zijn voorbeurs opgelucht enkele respecteerde posters zijn overtuigd dat de koers naar de 9,50 - 10 moet kunnen. forse hogere opening van koers.Maar we zijn o.a MW weer vergeten, die houden de druk er weer vol op.
    Een kleine stijging van 5% die in de dagen erna weer netjes te niet wordt gedaan.

    - TMT finance meldt vrijdags voor slot beurs, dat er veel belangstelling is voor telematics en zelfs enkele PE partijen die graag heel tomtom willen hebben.
    Koers schiet omhoog maar o.a MW klapt er blokken in van honderdduizenden aandelen in, net voor slot beurs en in de slotveiling. Helaas een paar % overgebleven.
    Maar we hebben maandag weer een dag en als het bij een breder publiek bekend is dan....... vergeet het maar na hogere opening gaat de druk er weer volop !

    - Wederom op vrijdag laat in de middag bericht TMT finance nu hebben Microsoft en audi/Daimler zich ook gemeld in de strijd. koers schiet omhoog maar helaas de druk gaat er ook nu weer volop !
    Grote blokken in de laat laten de particuliere beleggertjes zien dat een hogere koers niet de bedoeling is.

    - Hg doet interview met Bloomberg, de markt begrijp en waardeer tomtom niet dat moet anders. (vreemd hoor zo'n uitspraak als je keer op keer je Pinokkio neus opzet en het vertikt om wat meer openheid te geven) koers krijgt een opleving maar tuurlijk ook nu gaat de druk onderleding van o.a MW er weer volop. koers valt weer geheel terug.

    -De Telegraaf komt met bericht wie door zijn naar de 2e ronde en de boeken kunnen inzien. tomtom kan zich opmaken dat ze ruim een miljard euro kunnen gaan vangen voor Telematics. Verwachting is dat minstens 1 partij een KO bod zal doen voor eind van het jaar. Koers schiet omhoog maar gelijk gaat weer de druk er volop door o.a MW en na een paar dagen staat de koers weer lager dan voor het berichtgeving. Dit terwijl de eerdere schatting opbrengst telematics tussen de 700-1 miljard euro lag.

    - Inmiddels nog een week en dan is het kerst, beleggers tellen af.
    HG geeft nog even een interview in 2 verschillende kranten waar hij niet onderuit kan ivm RNM - Google verhaal nu heeft hij als nog gedaan wat hij veel eerder had moeten doen. Buiten deze info een hoop bla bla bla wat voor vele uitleg mogelijk is, zoals we gewend zijn van onze Pinokkio HG.
    Was wederom een ultiem moment geweest om eens een krachtig verhaal van vertrouwen naar de markt te geven, nee dat zou ook in strijd zijn met de acties van o.a MW.

    - CEO Overbeek van Here geeft een krachtig spierballen interview en geeft aan dat het overduidelijk gaat tussen Google en Here om de strijd wie komt er in het dashboard van de auto. Dat tomtom hier publiekelijk wordt weggevaagd deert hem waarschijnlijk niet een klein PB afgeven dat het toch wel wat genuanceerder ligt zou de acties van o.a MW alleen maar te niet doen.

    Het is overduidelijk dat CEO HG geen belang heeft bij een stabiele of hogere koers die recht doet aan de werkelijke waarde van tomtom, met dit argument kan hij na verkoop telematics het aandeel van de beurs halen.
    Zo sluw als hij is, zal hij dat als lid van de founders dit niet rechtstreeks doen. Mogelijk dat John de Mol na 3 jaar stilte dit gaat regelen voor elkaar.
    Zo niet dan een bevriende PE.

    Inmiddels zit het beurs sentiment ook fors tegen, koren op de molen van o.a MW ze hebben de wind extra in de rug.
    Koersverliezen dagelijks van 2 a 3 keer verlies AEX met tot gevolg.
    HG heeft geen kick want alles gaat prima zo volgens plan.(wij doe wat goed is voor de aandeelhouders)

    Waarom steeds o.a MW ? De gezusters Tammaton beide werkzaam bij MW en tomtom en we zien in de shortregisters telkens de schommelingen dagelijks met name van deze partij. Mogelijk dat er ook samen gewerkt wordt door meedere shorters onderling. Het kan allemaal in dit inmiddels kerst circus.

    Maar de ontknoping zal niet lang meer op zich laten wachten daarvan ben ik overtuigd.
    Dit is globaal een overzicht van de laatste gebeurtenissen/ontwikkelingen.(de periode daarvoor geeft hetzelfde beeld, HG zit daar voor de FFF en niet voor de overige eigenaren/aandeelhouders.

    Fijne kerstdagen !

  7. forum rang 6 boem! 25 december 2018 11:24
    Wat mij opvalt is dat 90% van de forumbezoekers enkel heil ziet in een (getrapte) verkoop van het geheel.

    Indien TTT op de volgende manier naar een nieuwe eigenaar gaat weet ik al op voorhand wat het afkeurende commentaar zal zijn.
    Verizon heeft zich gemeld met een bod van 1,3 miljard echter men wil een geschoond personeelsbestand en men wil niet op voorhand de licensingdiensten bij Tomtom afnemen.
    Omdat TTT al jaren volledig zelfstandig bestaat zal dit ook in de praktijk een zelfstandige unit zijn waardoor er aandelen ipv assets worden verkocht en zal eea geen fiscale gevolgen hebben.
    Anders ligt dat met de fee voor de begeleidende bank en de extra kosten voor juridische en financiele ondersteuning.
    Gezamenlijk met de reorganisatielast komen deze totale kosten ad 200 mio in mindering op de aankoopsom.
    Daarnaast houdt TT vast aan een verplichte licensingdeal ad 60 mio per jaar waardoor de verkooopprijs met nog eens 500 mio wordt verlaagd naar 800 mio.

    800 miljoen bij een boekwaarde van 100 mio levert een boekwinst op van 700 mio.
    Daarnaast verdwijnt wel de grootste winstbijdrager bij Tomtom(2018 EPS TTT 20 cent?) maar met 40* de winst is ook daar goed mee te leven.

    Het positieve voor mij bestaat er hoofdzakelijk uit dat er een boost wordt gegeven aan de omzet Enterprise.

    Ik zou een dergelijk scenario waarbij er 100 mio boven de koerswaarde wordt verwezenlijkt sterk toejuigen alhoewel ik weet, dat velen op dit forum deze mening absoluut niet delen.

  8. [verwijderd] 25 december 2018 11:54
    Mooie verhalen en waarschijnlijk soms met een kern van waarheid ook nog. Maar ik vrees dat TTT niet naar een hoogste bieder gaat maar dat het management meer waarde hecht aan een deal met garanties voor personeel. De founders zijn al puissant rijk en met de kleinere aandeelhouders hebben ze nooit veel op gehad. Ze zullen handelen in het belang van alle stakeholders, en dan staan de shareholders niet als eerste op de lijst. We kunnen met zijn allen gaan gissen hoe het gaat lopen maar pas als er een keiharde deal is weten we meer, en dan moeten we nog maar afwachten wat voor prijs er op het aandeel wordt geplakt door de markt. De aandelenmarkt is onvoorspelbaar en onbetrouwbaar en momenteel al helemaal. Pas op met te grote posities en blijf genoeg liquide voor zolang het kan duren.
  9. [verwijderd] 25 december 2018 11:59
    quote:

    martinmartin schreef op 25 december 2018 11:24:

    Wat mij opvalt is dat 90% van de forumbezoekers enkel heil ziet in een (getrapte) verkoop van het geheel.

    Dat is de korte termijn winst; de hele financiele wereld (dus ook beleggers) zijn daar naar toe gegroeid.

    Een korte termijn winst is vaak ook te prefereren boven een lange termijn kans. Ik hink op twee gedachten...

    Overigens ben ik van mening dat - indien delisting en deelname van FF bij een grote broeder het doel is - dat men mogelijk te lang gewacht heeft.

    Met het interview van Overbeek is er wat meer nadruk komen te liggen op het vergelijk tussen T2 en HERE. Ik sta niet raar te kijken als automotive van HERE in omzet daalt in 2019. Als de verhoudingen zicht werkelijk ontwikkelen zoals hier afgelopen dagen uitgerekend, dan is T2 goedkoop van de beurs halen niet mogelijk lijkt mij; wat de beurskoers ook doet.

    Wat is meer waard: een onderneming die groeit, of een onderneming die mogelijk hetzelfde kan, maar geen groei laat zien (all three cylinders)

    HG kan in dat geval veel weerstand verwachten en een aanval op zijn manier van 'promoten' van T2 de afgelopen jaren.
  10. forum rang 6 pwijsneus 25 december 2018 12:03
    quote:

    martinmartin schreef op 25 december 2018 11:24:

    Wat mij opvalt is dat 90% van de forumbezoekers enkel heil ziet in een (getrapte) verkoop van het geheel.

    Indien TTT op de volgende manier naar een nieuwe eigenaar gaat weet ik al op voorhand wat het afkeurende commentaar zal zijn.
    Verizon heeft zich gemeld met een bod van 1,3 miljard echter men wil een geschoond personeelsbestand en men wil niet op voorhand de licensingdiensten bij Tomtom afnemen.

    Omdat TTT al jaren volledig zelfstandig bestaat zal dit ook in de praktijk een zelfstandige unit zijn waardoor er aandelen ipv assets worden verkocht en zal eea geen fiscale gevolgen hebben.

    Anders ligt dat met de fee voor de begeleidende bank en de extra kosten voor juridische en financiele ondersteuning.

    Gezamenlijk met de reorganisatielast komen deze totale kosten ad 200 mio in mindering op de aankoopsom.

    Daarnaast houdt TT vast aan een verplichte licensingdeal ad 60 mio per jaar waardoor de verkooopprijs met nog eens 500 mio wordt verlaagd naar 800 mio.

    800 miljoen bij een boekwaarde van 100 mio levert een boekwinst op van 700 mio.
    Daarnaast verdwijnt wel de grootste winstbijdrager bij Tomtom(2018 EPS TTT 20 cent?) maar met 40* de winst is ook daar goed mee te leven.

    Het positieve voor mij bestaat er hoofdzakelijk uit dat er een boost wordt gegeven aan de omzet Enterprise.

    Ik zou een dergelijk scenario waarbij er 100 mio boven de koerswaarde wordt verwezenlijkt sterk toejuigen alhoewel ik weet, dat velen op dit forum deze mening absoluut niet delen.
    Telematics wordt volgens mij niet verkocht om een licensing deal met Verizon af te sluiten. Fijn dat je het fictief al helemaal hebt doorgerekend, alleen weet ik even niet wat ik hiermee moet. Staat namelijk bol van de aannames.

    Telematics zou onder een andere eigenaar meer potentie hebben om waarde te creëren. Dat lees ik in het interview van afgelopen zaterdag. En dat gaat voor mij ook op voor héél TomTom.

    Ben benieuwd wie de koper gaat worden, en voor welk bedrag de founders - al dan niet met PE - de free float willen uitkopen.

    Want in 2018 is wel gebleken dat de beurs in ieder geval niet de beste plek is voor TomTom om te zijn. De klappen die Apple en Google hebben uitgedeeld waren raak, en dat moet je volgens mij niet willen. Dit leid ook teveel af, in zo'n beetje elk interview is de vraag wanneer Goddijn er nu een keer mee stopt. Na een beursexit zijn ze daar ook vanaf, en kunnen ze rustig verder met de bedrijfsvoering.

    Ze kunnen ook nog even wachten hoe het jaar zich op de beurs ontwikkelt. Mocht het allemaal geen vlucht gaan nemen hebben ze iig het kapitaal achter de hand om afscheid te nemen van de beurs.
  11. forum rang 4 marathon 11 25 december 2018 12:28
    quote:

    Sunshine Band schreef op 25 december 2018 09:16:

    @Martin, Justin,
    Hoe groot is de kans dat de Journalist dit verkeerd opgetekend heeft?

    'In aansluiting op de door "was here" gemaakte opmerkingen blijf ik me afvragen hoe Overbeek de 70% heeft bedoelt.
    Indien hij zoals eerder door @Justin gehint marktaandeel en eigen omzetverdeling door elkaar gebruikt snap ik het.
    Dan waardeert hij de markt in 2017 op 1,2 miljard waarvan HERE 835 mio voor haar rekening neemt. Tomtom zou in dat geval goed zijn voor een marktaandeel van 16% waarna er voor de overige spelers 14% is 175 mio over blijft.
    '
    Voor een interview geplaatst wordt leest meestal IR of Overbeek zelf de tekst ter fiattering. Zo niet dan zou men allang aan de bel hebben getrokken dat het onjuist werd weergegeven.
  12. Meryntje 25 december 2018 12:28
    quote:

    VEB versus TomTom schreef op 25 december 2018 11:23:

    Hier een overzicht van het verloop koers TomTom laatste maanden.

    - Berichtgeving dat Apple eigen kaarten gaat maken nadat de CEO Apple een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam kort daarna Koers TomTom krijgt flinke dreun, terwijl HG het niet nodig vindt om de markt een reactie te geven.
    o.a MW versterkt de koersval.

    - Berichtgeving RNM deal Google, in korte tijd verlies TomTom zo'n 25 % beurswaarde. Shorters o.a MW versterkt deze daling en paniek. Analisten/media nemen HG kwalijk dat hij na zo'n enorme daling niet met een reactie komt en wenst vragen te beantwoorden. Uiteindelijk na aantal dagen komt er een reactie in de vorm van een algehele wake up voor tomtom en ook voor de gehele markt.
    In de media en door analisten wordt deze deal herhaaldelijk gezien als een doodsteek voor tomtom.
    Analisten gaan hierna massaal de koersdoelen voor het aandeel tomtom fors verlagen, de ING spant de kroon zij die jarenlang vertrouwen had met koersdoel van 14,50 verlaagd deze met maar liefst 5 euro naar 9,50.
    Afgelopen week is gebleken dat tomtom RNM helemaal niet kwijt is als klant HG zegt zelfs zeker niet ! Het betreft een test voor maar 2 modellen, tis weldegelijk een wake up call natuurlijk.
    Maar de zware imago schade en daarmee crash voor het aandeel is weer onnodig toegebracht.

    - Met de 3Q wederom uitlookverhoging en prachtige cijfers laat tomtom na jaren zien dat de transitie echt is voltooid, na alle opdonders die de koers heeft gehad kun je normaal gewoon een 10% plus op de borden zien maar nee HG brengt gelijk het nieuws dat Volvo als klant weg is.
    Het nieuws is wederom omgeven van vaagheid (blijven samen immers gewoon werken aan het ontwikkelen van autonoom rijden) uiteindelijk met behulp van o.a MW die erboven op zit verlies de koers weer 5-10%.

    - Bij een koers van in de 7 euro maakt TomTom bekend dat telematics in de verkoop gaat, beleggers zijn voorbeurs opgelucht enkele respecteerde posters zijn overtuigd dat de koers naar de 9,50 - 10 moet kunnen. forse hogere opening van koers.Maar we zijn o.a MW weer vergeten, die houden de druk er weer vol op.
    Een kleine stijging van 5% die in de dagen erna weer netjes te niet wordt gedaan.

    - TMT finance meldt vrijdags voor slot beurs, dat er veel belangstelling is voor telematics en zelfs enkele PE partijen die graag heel tomtom willen hebben.
    Koers schiet omhoog maar o.a MW klapt er blokken in van honderdduizenden aandelen in, net voor slot beurs en in de slotveiling. Helaas een paar % overgebleven.
    Maar we hebben maandag weer een dag en als het bij een breder publiek bekend is dan....... vergeet het maar na hogere opening gaat de druk er weer volop !

    - Wederom op vrijdag laat in de middag bericht TMT finance nu hebben Microsoft en audi/Daimler zich ook gemeld in de strijd. koers schiet omhoog maar helaas de druk gaat er ook nu weer volop !
    Grote blokken in de laat laten de particuliere beleggertjes zien dat een hogere koers niet de bedoeling is.

    - Hg doet interview met Bloomberg, de markt begrijp en waardeer tomtom niet dat moet anders. (vreemd hoor zo'n uitspraak als je keer op keer je Pinokkio neus opzet en het vertikt om wat meer openheid te geven) koers krijgt een opleving maar tuurlijk ook nu gaat de druk onderleding van o.a MW er weer volop. koers valt weer geheel terug.

    -De Telegraaf komt met bericht wie door zijn naar de 2e ronde en de boeken kunnen inzien. tomtom kan zich opmaken dat ze ruim een miljard euro kunnen gaan vangen voor Telematics. Verwachting is dat minstens 1 partij een KO bod zal doen voor eind van het jaar. Koers schiet omhoog maar gelijk gaat weer de druk er volop door o.a MW en na een paar dagen staat de koers weer lager dan voor het berichtgeving. Dit terwijl de eerdere schatting opbrengst telematics tussen de 700-1 miljard euro lag.

    - Inmiddels nog een week en dan is het kerst, beleggers tellen af.
    HG geeft nog even een interview in 2 verschillende kranten waar hij niet onderuit kan ivm RNM - Google verhaal nu heeft hij als nog gedaan wat hij veel eerder had moeten doen. Buiten deze info een hoop bla bla bla wat voor vele uitleg mogelijk is, zoals we gewend zijn van onze Pinokkio HG.
    Was wederom een ultiem moment geweest om eens een krachtig verhaal van vertrouwen naar de markt te geven, nee dat zou ook in strijd zijn met de acties van o.a MW.

    - CEO Overbeek van Here geeft een krachtig spierballen interview en geeft aan dat het overduidelijk gaat tussen Google en Here om de strijd wie komt er in het dashboard van de auto. Dat tomtom hier publiekelijk wordt weggevaagd deert hem waarschijnlijk niet een klein PB afgeven dat het toch wel wat genuanceerder ligt zou de acties van o.a MW alleen maar te niet doen.

    Het is overduidelijk dat CEO HG geen belang heeft bij een stabiele of hogere koers die recht doet aan de werkelijke waarde van tomtom, met dit argument kan hij na verkoop telematics het aandeel van de beurs halen.
    Zo sluw als hij is, zal hij dat als lid van de founders dit niet rechtstreeks doen. Mogelijk dat John de Mol na 3 jaar stilte dit gaat regelen voor elkaar.
    Zo niet dan een bevriende PE.

    Inmiddels zit het beurs sentiment ook fors tegen, koren op de molen van o.a MW ze hebben de wind extra in de rug.
    Koersverliezen dagelijks van 2 a 3 keer verlies AEX met tot gevolg.
    HG heeft geen kick want alles gaat prima zo volgens plan.(wij doe wat goed is voor de aandeelhouders)

    Waarom steeds o.a MW ? De gezusters Tammaton beide werkzaam bij MW en tomtom en we zien in de shortregisters telkens de schommelingen dagelijks met name van deze partij. Mogelijk dat er ook samen gewerkt wordt door meedere shorters onderling. Het kan allemaal in dit inmiddels kerst circus.

    Maar de ontknoping zal niet lang meer op zich laten wachten daarvan ben ik overtuigd.
    Dit is globaal een overzicht van de laatste gebeurtenissen/ontwikkelingen.(de periode daarvoor geeft hetzelfde beeld, HG zit daar voor de FFF en niet voor de overige eigenaren/aandeelhouders.

    Fijne kerstdagen !

    Voer voor advocaten? FTM?? Of ehhh gaat uhhhh Goddijn dit ehhh dit ontkrachten??

    Groeten uit Schildwolde.
  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 december 2018 12:33
    quote:

    mjmj schreef op 25 december 2018 12:11:

    martinmartin: AB voor je rekenexcercities!!

    Ik zou willen zeggen: verplaats de relevante onderdelen ajb naar de rekendraad dan kunnen we ze later terugvinden.
    Van harte mee eens. Toevallig staan er hierboven, tijdens de feestdagen, wat meer serieuze posts, maar verder wordt de maanddraad al tijden volledig verziekt door trollen en inhoudsloze figuren waar de moderatie te weinig aan doet.
    Ik lees al die rotzooi eigenlijk niet meer, al mis ik dan misschien af en toe een nuttige post.

    Het is zelfs zo erg geworden dat ik maar wat ben ga posten op het AND-forum, of all places. Dus, voor wie geïnteresseerd is:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1348956/Last/2...

  14. forum rang 6 tatje 25 december 2018 12:42
    VEB versus Tom Tom.

    Denk hetzelfde.

    Apple zelf maps maken, duurt 5 jaar en dan nog eens HD en hebben geen road dna.

    Saucier zei het al, het wordt car to cloud to car en daar is TT koploper in.

    OP het Apple nieuws reageerde Harold bijna niet.

    Het google nieuws RNM liet de goede man ook gebeuren, niets ontzenuwen.

    Het Volvo nieuws zelf door TT gebracht want de Q3 cijfers waren te goed.

    3 keer werd met Harolds goedvinden de koers in elkaar getrapt.

    Founders 44%
    Toekomstige eigenaar van TT 15% incl het flevodeel.
    JDMol 9,99% dus 10%
    friends 10%
    Alle medewerkers 10%
    Banken ed 9%
    Wij 2% en dat is al veel.

    Denk na !

    John de Mol 5,1% staat bij de AFM.

    Heeft John 5,1% dan betaalt ie 25% aanmerkelijk belang heffing.Box 2
    Kan John toch beter 4,99% hebben geen 25% AB heffing Box 3 stijging bij vervreemding belasting vrij

    Stel hij is op 5,1% gebleven.

    12 miljoen maal 5 is 60 miljoen.
    12 miljoen a 10 is 120 miljoen 25% is 80 miljoen inkoop 60 winst 20.
    Bij 4,99% zou de winst dan 58,75 zijn geweest.

    TJA !


  15. [verwijderd] 25 december 2018 13:02
    quote:

    marathon 11 schreef op 25 december 2018 12:28:

    [...]

    Voor een interview geplaatst wordt leest meestal IR of Overbeek zelf de tekst ter fiattering. Zo niet dan zou men allang aan de bel hebben getrokken dat het onjuist werd weergegeven.
    Ik weet uit eigen ervaring dat er altijd - ook na controle - er veranderingen worden gemaakt in een artikel, ofwel door de schrijver, ofwel door een redacteur die het beter leesbaar wil maken en te weinig op de inhoud let.

    Wie is bijv verantwoordelijk voor het laten staan van de volgende frase: 'Daarmee is de onderneming een rivaal als TomTom in marktaandeel voorbijgestreefd.' Duidelijk fout/onwaarheid, maar niet weggepoetst.

    Een foutje is dus zo gemaakt; bewust of onbewust...
5.516 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 276 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links