Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,814 23 apr 2024 10:33
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,790 - 3,834
  • 59.035 Gem. (3M) 1,4M

BAM December 2018. Feestmaand Super Strong Buy

3.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 24 december 2018 08:41
    Beursweek rond kerst in teken van shutdown VS
    Door ANP PRODUCTIES

    AMSTERDAM - De kortere beursweek rond kerst is dit jaar naar verwachting iets minder rustig dan in andere jaren. In de Verenigde Staten is dit weekend een 'shutdown' van de overheid ingegaan. Die uiterst onzekere situatie duurt in ieder geval tot 27 december, omdat de Senaat in Washington dan pas weer bij elkaar komt.

    Beleggers op Wall Street waren vrijdag al erg nerveus toen de stop op de overheidsuitgaven onvermijdelijk leek te worden. President Donald Trump wil miljarden dollars vrijmaken voor de bouw van een grensmuur met Mexico, maar de Democraten weigeren daarmee in te stemmen. Omdat het niet is gelukt om overeenstemming te bereiken over een nieuwe staatsbegroting, zijn honderdduizenden ambtenaren naar huis gestuurd en krijgen ze geen salaris.

    Trump heeft zijn plannen voor de feestdagen geschrapt vanwege de shutdown, zo heeft het Witte Huis laten weten. De president zou kerst en oud en nieuw met zijn familie doorbrengen in zijn resort in Florida, maar blijft voorlopig in Washington.

    Handelsperikelen
    Andere dossiers die spelen zijn het rentebeleid van de Federal Reserve, de handelsperikelen met China en de hard dalende olieprijzen. Een nieuwe renteprognose van de Fed zorgde afgelopen week wereldwijd voor dalende beurskoersen. Er gaan ook geruchten dat Trump zou overwegen Fed-baas Jerome Powell te ontslaan, maar dat is inmiddels tegengesproken door minister van Financiën Steven Mnuchin.

    De financiële markten kunnen zich komende dagen tevens verheugen op diverse macro-economische cijfers. Er komen bijvoorbeeld nieuwe gegevens naar buiten over de Amerikaanse woningmarkt en de Duitse inflatie.
  2. forum rang 8 HenkdeV 24 december 2018 09:30
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 24 december 2018 09:12:

    Trump komt steeds meer onder druk te staan om snel een deal met China te maken.Op dit moment lijkt het op een zooitje ongeregeld in Washington.

    En wat staat er nog meer onder druk?.Zijn we gewend onderhand...
    Eerst maar eens orde scheppen in eigen huis.
  3. Utreg1960 24 december 2018 09:34
    Trump is een ongeleid projectiel en machtsgeil dus levensgevaarlijk.
    Hij vindt zelf dat hij de machtigste man in de wereld is dus iedereen moet doen wat hij zegt.
    Gebeurd dat niet dan volgen sancties op andere landen of worden mensen in het witte huis ontslagen.
    Hij is een keiharde en harteloos zakenman die over lijken gaat om zijn zin te krijgen.
    Gelukkig kan hij niet zomaar op de rode knop drukken maar anders........
  4. forum rang 6 OnoMatopee 24 december 2018 09:49
    quote:

    Utreg1960 schreef op 24 december 2018 09:34:

    Trump is een ongeleid projectiel en machtsgeil dus levensgevaarlijk.
    Hij vindt zelf dat hij de machtigste man in de wereld is dus iedereen moet doen wat hij zegt.
    Gebeurd dat niet dan volgen sancties op andere landen of worden mensen in het witte huis ontslagen.
    Hij is een keiharde en harteloos zakenman die over lijken gaat om zijn zin te krijgen.
    Gelukkig kan hij niet zomaar op de rode knop drukken maar anders........
    nee, daar zorgen de MM's wel even voor.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 24 december 2018 10:01

    2018 was rampjaar voor particuliere belegger
    Aandelenkoersen leveren 10 tot 15 procent in
    Particulieren betraden dit jaar massaal de aandelenmarkten, gelokt door de hoge rendementen van de afgelopen jaren. Maar na een hoopvol begin gingen de aandelenkoersen wereldwijd onderuit.
    Peet Vogels Uit de krant van vandaag
    De tickertape van de AEX op de gevel van de beurs. ©ANP

    Spaarders werden jarenlang voor gek versleten. Wie zette zijn geld nou op een spaarrekening met minder dan 0,1 procent rente, terwijl er op de beurs meer dan 10 procent rendement per jaar was te halen. De Amsterdamse AEX-index steeg in 2017 met 13 procent, in de VS gingen de koersen zelfs met 25 procent omhoog.

    Maar dit jaar lachen de spaarders het hardst. Zij halen een minimaal rendement, terwijl de aandelen wereldwijd 10 tot 15 procent inleveren. De daling zet de laatste dagen nog eens extra hard door en dan moet er straks in veel gevallen ook nog vermogensrendementsheffing worden betaald, een dubbel verlies voor beleggers.

    Een schrale troost is dat beleggers in cryptomunten het nog veel slechter hebben gedaan. De koersen van die exotische beleggingen zijn dit jaar gedecimeerd. Veel beleggers in cryptomunten hebben hun verlies genomen en zijn er inmiddels weer uitgestapt. Uit een onderzoek van Binck Bank blijkt dat velen de bitcoin inruilden voor aandelen in wietproducenten.

    Er is maar één beleggingscategorie die het droog hield het afgelopen jaar: de obligaties. Beleggers in Nederlandse staatsleningen kunnen een rendement van 3 procent bijschrijven. Geen toprendement, maar het maakt in elk geval de inflatie meer dan goed.

    ,,Dit had niemand van tevoren zien aankomen'', zegt Corné van Zeijl, fondsmanager bij vermogensbeheerder Actiam. ,,2018 zou het jaar van aandelen worden, vooral van Europese aandelen.'' Zo was het ook in het begin. De aandelenkoersen gingen als een speer de eerste weken. De totale waarde van aandelen wereldwijd bereikte in januari de piek van 87.289.962.917.450 dollar, oftewel ruim 87 biljoen dollar, berekende de Rabobank vorige week. Inmiddels mag daar een dikke 15 biljoen dollar van worden afgetrokken en de terugloop lijkt nog niet ten einde. De eindejaarsrally, die op Europese beurzen acht keer in de tien jaar plaatsvindt, is in geen velden of wegen te bekennen. Sterker, de aandelenmarkten leveren procenten per dag in.

    ,,Eigenlijk ging het tot september best goed'', memoreert Bob Homan, hoofd Investment Office van ING. ,,Er heerste optimisme onder beleggers. Zaken als een mogelijke handelsoorlog tussen China en de VS, brexit en Italië werden grotendeels genegeerd.''

    De aandelenbeurzen waren wereldwijd een toonbeeld van stabiliteit. Maar dat beeld kantelde compleet vanaf september. Angst voor een recessie is volgens Homan de verklaring voor het gedraaide sentiment. ,,Vanaf september kwamen er steeds meer tegenvallende cijfers over de economische groei wereldwijd.'' Dat tastte het vertrouwen van beleggers aan. ,,En daarmee kwam de angst voor een handelsoorlog en de brexit weer op'', ziet Van Zeijl.

    Economen gaan ervan uit dat de groei wel vertraagt, maar dat er geen economische recessie komt. Maar Van Zeijl wijst wel op een verontrustende parallel. ,,Het was een mooi jaar voor de bedrijfswinsten. Toch daalden de koersen. Dat zorgde voor een extreme daling van de koers-winstverhouding van aandelen. De laatste keren dat dat gebeurde waren in 1987, met de beurskrach; 1994, het jaar waarin de VS met een extreme renteverhoging kwam; 2002, toen de internetbubbel barstte en 2008, toen de kredietcrisis uitbrak.''
    Goede beursjaren

    Dat lijstje voorspelt niet veel goeds, want zowel in 2002 als in 2008 zakte de economie in. ,,Het positieve is dat de jaren daarna wel goede beursjaren waren'', probeert Van Zeijl er nog een optimistische draai aan te geven.

    Bob Homan van ING wil vooralsnog niet te veel somberen over de dalende aandelenkoersen. ,,De correctie op de beurzen is fors geweest, maar we hebben ook een aantal fantastische beursjaren gehad. De daling biedt juist weer kansen. Wij kijken met kopersogen naar de aandelenmarkt.''
  6. Centenkwestie 24 december 2018 10:06
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 24 december 2018 09:52:

    [...]

    Hij maakt er een zooitje van, Henk.Met opzet?.Om het Rusland onderzoek te bedekken? ...
    Als er al een strategie achter zit, dan lijkt het doel het systematisch vernietigen van de economische en politieke macht van de VS in de wereld.
    Het zou me niet eens verbazen als hij op de een of andere manier wordt gechanteerd door Poetin. Het is steeds Rusland dat profiteert van Trumps strapatsen.

    Ondertussen daalt de koers van BAM keurig mee met de indexen.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 24 december 2018 10:13
    White House advisers say President Donald Trump doesn’t have the authority to remove Federal Reserve Chairman Jerome Powell for raising interest rates, aiming to quell speculation that Trump’s anger over monetary policy might lead to a confrontation that could jar volatile financial markets.

    Mick Mulvaney, the president’s incoming chief of staff, said Sunday on ABC’s “This Week” that Trump “now realizes” he cannot sack the Fed chairman. That follows Treasury Secretary Steven Mnuchin’s statement Saturday that the president hadn’t suggested firing Powell and didn’t believe he could do so.

    Trump had called on the Fed not to raise interest rates in the days leading up to a two-day meeting last week at which the central bank unanimously approved a quarter-percentage point increase in its benchmark rate. The president was furious about the Fed’s action, say people familiar with the matter, and is also unhappy over the central bank’s effort to shrink its holdings of bonds acquired after the 2008 financial crisis.

    Trump has blamed the central bank for market jitters. He fumed to advisers in recent days about Powell, who goes by Jay, and wondered aloud if he could fire the Fed leader, though advisers weren’t sure if he was serious, according to a person familiar with the matter.


    De enige die zorgt voor market jitters is Trump zelf.
    De man spoort niet en dat moet met het uur duidelijker worden voor zijn aanhangers. Helaas sporen die ook niet. Hij raakt 800.000 stemmende ambtenaren kwijt, tenzij die de democraten als schuldigen aanwijzen.
  8. forum rang 8 HenkdeV 24 december 2018 10:38
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 24 december 2018 09:52:

    [...]

    Hij maakt er een zooitje van, Henk.Met opzet?.Om het Rusland onderzoek te bedekken?

    Je zult toch zeggen dat BAM op 2,45 een lekker hapje zou moeten zijn?
    Normaal gesproken is BAM ook een lekker hapje op deze koers. K.W. van niks. Maar er blijft ook altijd die onzekerheid. Eerst maar eens de jaarcijfers afwachten. Duurt nog wel even trouwens.
  9. forum rang 6 OnoMatopee 24 december 2018 10:56
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 24 december 2018 10:50:

    Het lekkere hapje moet maar met de Kerst vanaf het bord komen.De laatste maand-uit mijn hoofd gezegd:tussen de 2,37 en 2,60.Ik heb maar geduld.Al gaat het niet van harte.

    Allemaal fijne Kerstdagen!
    Ook zo. Ik zal er een extra lekker besmeerd bammetje op eten.
3.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links