Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mnuchin wil financiële markten kalmeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stock Exchange Monkey 24 december 2018 08:27
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 24 december 2018 08:07:

    Minister van financiën VS wakkert onrust financiële markten aan

    De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin heeft de financiële wereld zondag verrast met een poging een zorg weg te nemen die er helemaal niet was, over de liquiditeit van de markt en de kans op een nieuwe financiële crisis.
    In een tweet op de late zondagmiddag zegt Mnuchin dat hij de topbestuurders van de zes grote banken in de VS heeft gebeld. Zij hebben hem verzekerd dat ze 'meer dan genoeg liquiditeit' beschikbaar hebben om consumenten, bedrijven en markten te financieren.
    Ook zou de minister maandag een telefonische conferentie beleggen met de zogenoemde presidentiële werkgroep voor de financiële markten. De berichten volgen op geruchten, door Mnuchin en het Witte Huis tegengesproken, dat president Donald Trump de voorzitter van de Federal Reserve Board Jerome Powell wil ontslaan.
    Volledig oneens met Powell
    Mnuchin zegt daarover met Trump te hebben gesproken. 'En hij zei ik ben het volledig oneens met het Fed-beleid', twitterde hij gisteren over de renteverhoging door de centrale bank. 'Maar ik heb nooit gesuggereerd om voorzitter Powell te ontslaan, noch geloof ik dat ik het recht heb om dat te doen'.
    Terwijl de markten al weken onzeker zijn en de koersen in de afgelopen drie handelsdagen nog 2% daalden, werpt dat de vraag op of Mnuchin iets weet dat voor de financiële markten tot nu toe verborgen bleef. Persbureau Bloomberg laat analisten aan het woord die daar niet gerust op zijn.
    Mijn eerste reactie is dat dit niet noodzakelijk positief is want het laat zien dat er bezorgdheid is over een groter vraagstuk is dan herpositionering van de beurzen voor het einde van het jaar', aldus Nathan Hooft van Manulife Asset Management.
    Krugman: onnodige paniek
    Professor Paul Krugman, een bekend criticaster van de president en zijn economische team, vindt dat Mnuchin paniek probeert te zaaien. 'Of hij kan ook een idioot zijn', aldus de Nobelprijswinnaar, die vindt dat niemand die serieus over de economische risico's nadenkt een herhaling van 2008 voorziet.
    Volgens Krugman zijn de huidige problemen veel minder geconcentreerd bij de banken en de financiële sector en veel meer bij de handel en het ontbreken van monetaire manoeuvreerrruimte. 'Maar misschien weet Mnuchin dat niet. En misschien weet niemand in de regering dat'.

    Bron FD deze ochtend
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 24 december 2018 08:53
    Nou dat is een geruststelling, is het al zo erg dat hij moet bellen. Laten we hopen dat het een instructie was van zijn baas, want was het een eigen initiatief dan is het gewoon verloren energie; want het is sowieso een 50/50 aktie, en morgen heeft ie misschien toch geen baan. Van welke kant ik het ook positief probeer te zien, Tump is nog steeds president van de VS, dus helaas geen bonuspunten voor Mnuchin deze keer.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links