Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: In de wurggreep van de bears

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 18 apr Logische herfinanciering Pharming
  2. 18 apr CM.com zet weer stap in de goede richting
  3. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 23 december 2018 22:35
    quote:

    aquarius57 schreef op 23 december 2018 16:07:

    De analyse vind ik goed. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat de steeds toenemende dalingen mede veroorzaakt worden door vermogensbeheerders die grafiekjes trekken, concluderen dat we in een bearmarket zitten en vervolgens verkopen. Dit lijkt me een betere verklaring voor de dalingen dan dat de fed het gedaan zou hebben.
    Helaas weten we dat pas van die bearmarket nadat grote verliezen zijn geleden. Niemand weet waar de bodem ligt. Het sentiment kan ieder moment omdraaien of niet natuurlijk.
    Dit klopt inderdaad, het zijn vermogensbeheerders (met name shortende hedgefunds) die druk aan het spelen zijn met hun algoritmes.

    Zoals ik al veel vaker heb aangegeven op IEX maar ook op fora in de VS zouden shortende hedgefunds verboden moeten worden. Op die manier krijg je een veel stabielere beurs, zonder dit soort bear achtige trends. Ook zonder shorters gaan aandelen naar beneden als het minder gaat met bedrijven of als aandelen minder interessant worden.

    Maar het gaat in de short wereld om heel veel geld, dus politieke invloed, dus helaas ben ik bang dat wij er mee moeten leven.
  2. Tradingmate 24 december 2018 12:37
    Bizar.

    Al die tijd worden er op deze site en in Beurs Inside door deze persoon en zijn collega's allerlei aankopen geadviseerd (AMG, ASML, BAYN, PHARM, etc.) en zelden zie ik verkoop adviezen staan, ivm naderende bearmarkt.
    En nu in dit stuk net doen alsof wij de lezer het allemaal aan hadden moeten zien komen.

    BIZAR. Hoe durf je zo'n verhaal hier op de site te zetten?!
  3. Senior 1936 24 december 2018 13:33
    quote:

    Helvan'18 schreef op 23 december 2018 21:42:

    Valt ook aan te verdienen hoor, bearmarkt!
    Simpel short gaan waar short gewenst is...
    een groot probleem is toch de timing van al dan niet short gaan, maar ook omgekeerd, long gaan dus, lijkt zo gemakkelijk maar is het niet. En vooral ook wanneer sluit je de posities ?
    Ik heb als experiment AEX-turbo's short 599 en AEX turbo's long 399 gekocht, van beide een bescheiden aantal. Zodra ik het idee heb dat de AEX-koers gaat dalen of stijgen koop ik bij. Voorlopig verkoop ik geen van beide nog.

    Gelezen de columns van diverse goeroes denk ik toch dat een forse dip naar 436 het meest voor de hand ligt. Ik heb in elk geval weer AEX-turbo's short bij gekocht
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links