Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gele hesjes beweging, de geest is uit de fles.

179 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 december 2018 19:51
    Opnieuw tientallen arrestaties bij protest 'Gele Hesjes' Parijs
    22 december 2018 16:20
    www.nu.nl/algemeen/5646542/opnieuw-ti...
    --------------------------------------------

    Wat je op nu.nl en andere media websites leest, zijn de gele hesjes in Parijs. Wat je NIET leest, is dat dit kennelijk een beweging door heel Frankrijk heen is.
    Een land, dat boven de EU norm staatsschuld/BBP heen zit en ook nog eens boven de 3% norm begrotingstekort dreigt te komen. Een land met de hoogste belastingen in de EU en een land ......... dat graag ziet dat er één EU begroting komt.

    Ja, ja .... zoals wel eens vele jaren eerder geschreven:'Frankrijk wordt de ondergang van de EU EN de euro' ......;-)
  2. [verwijderd] 22 december 2018 20:52
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 22 december 2018 19:51:

    Opnieuw tientallen arrestaties bij protest 'Gele Hesjes' Parijs
    22 december 2018 16:20
    www.nu.nl/algemeen/5646542/opnieuw-ti...
    --------------------------------------------

    Wat je op nu.nl en andere media websites leest, zijn de gele hesjes in Parijs. Wat je NIET leest, is dat dit kennelijk een beweging door heel Frankrijk heen is.
    Een land, dat boven de EU norm staatsschuld/BBP heen zit en ook nog eens boven de 3% norm begrotingstekort dreigt te komen. Een land met de hoogste belastingen in de EU en een land ......... dat graag ziet dat er één EU begroting komt.

    Ja, ja .... zoals wel eens vele jaren eerder geschreven:'Frankrijk wordt de ondergang van de EU EN de euro' ......;-)
    Niet alleen de Gele Hesjes protesteren. Vorige wekk waren het de studenten.
    Ook praktisch niks in de Nederlandse media. De Nederlandse Journalisten met een H en de betaalde activisten behoren tot de slechtste van heel Europa.
    www.youtube.com/watch?v=VR_3JehB33Y
    Geen een Nederlandse live stream tijdens al die protesten. Moet steeds van het Russische RT komen. De Russen lichtten hun volk in ieder geval transparanter voor dan de Europese media. De doofpotten zijn hier oneindig diep.
    Het protest is door heel Frankrijk, waar de boeren de snelwegen en B wegen blokkeren, maar videos daarover verdwijnen sneller van Youtube dan sneeuw voor de zon.
  3. [verwijderd] 23 december 2018 16:19
    quote:

    De Troon Jan schreef op 22 december 2018 23:51:

    40.000 mensen in Parijs de grote man achter de actie s is opgepakt, in totaal 70 man opgepakt ivm wapens ect......aanpakken en straffen die zooi....!
    Je kunt je alleen maar tegen criminele regeringen verzetten met wapens. En een hele hoop wapens, zoals de bevolking in Amerika heeft.

    Als de hele homogene bevolking van een land wapens heeft, dan kan zelfs het zgn beste leger ter wereld niet van dat land winnen. Ook al gooit het meer bommen op dat land dan in de hele 2de wereldoorlog bij elkaar. De geschiedenis heeft dat allang in Vietnam bewezen.

    Maar terug naar deze tijd. De Venezolanen hadden genoeg te vreten toen ze wapens hadden. Toen ze die vrijwillig hadden ingeleverd, zie situatie nu. De elite dmv van de gewapende overheid doet met ze wat ze willen. www.foxnews.com/world/venezuelans-reg...
  4. [verwijderd] 23 december 2018 16:51
    quote:

    josti5 schreef op 22 december 2018 21:15:

    Ik heb j.l. maandag vlak bij Beaune een wegdemonstratie meegemaakt.
    Heel gemoedelijk allemaal, overigens.
    Politie deed ook niet moeilijk.
    Sympatiseerde stilletjes mee, is mijn indruk...
    Omdat je er verder niks over leest moet ik het met de info van Alex doen.
    Het EU leger is in Frankrijk aan het werk om het Gele Vestjes protest mond dood te maken. www.youtube.com/watch?v=n-aVLTXnwXw&a...
  5. [verwijderd] 6 januari 2019 07:44
    quote:

    rationeel schreef op 23 december 2018 20:15:

    Allemaal uit de EU dat is voor iedereen het beste.
    Ben je mal, laat gewoon gebeuren wat er in het boek staat. In dit geval dan.

    Het worden er trouwens steeds minder in Parijs. Gisteren maar 3.500

    Maar die overblijven worden wel steeds fanatieker. De rest druipt af, kiest eieren voor hun geld. En das helemaal niet onverstandig, puur rationeel gezien. Op een andere manier kunnen ze het natuurlijk ook niet bekijken, al zouden ze dat misschien wel willen.
  6. [verwijderd] 19 januari 2019 21:40
    De geest is (conform de titel van deze thread) inderdaad echt uit de fles.
    De media berichten alleen maar over Parijs (ruim 7.000 mensen vandaag alleen al), maar overal in Frankrijk gaat dit protest door- en door.
    Macron probeert (met geweld) de geest weer in de fles te krijgen, maar 't gaat hem niet lukken ... de gele hesjes zijn een uiting van datgene wat bij vele Fransen leeft ... en niet alleen in Frankrijk, compleet wantrouwen in incompetente overheden van diverse E.U. landen en al helemaal in de E.U. zelve.!

    Ongeregeldheden in Parijs bij tiende zaterdag van protest 'Gele Hesjes'
    19 januari 2019 18:40
    www.nu.nl/buitenland/5693864/ongerege...

    ==========================

    Nu is het wachten op investeerders. Immers, hoe lang blijven die vertrouwen houden in staatsobligaties van veel E.U. landen waarin de burgers zelf het vertrouwen niet meer hebben. De ECB is gestopt met opkopen (wie koopt er uit de private markt tegen lage yields nu nog op?) ... maar gaat nog wél door met herfinancieren van reeds opgekochte staatsobli's .... stoppen ze dat, dan dondert de boel in elkaar en gaan de yields noordwaards, hetgeen tot grote problemen voor verzekeraars- en pensioenfondsen gaat leiden, want de waarde dendert dan onder de dekkingsvereisten ;-)
  7. nobahamas 19 januari 2019 22:24
    En wat leeft er dan bij die Fransen, die gele hesjes , vraag je je dan af.
    Niet vertegenwoordigd door echt sprekende leiders.
    Luckas Vander Taelen heeft het in mijn ogen wel goed verwoord:

    Want de kruik van de onvrede bij ‘la France d’en bas’ loopt al een tijdje over. In de Franse pers zijn schrijnende verhalen te lezen over het leven van die gewone burgers, die ver van de grote steden proberen rond te komen en daar ondanks hun harde werk niet in slagen. Ze vallen tussen de mazen van het net; niemand luistert naar hun klachten. Staken kunnen ze niet; geen syndicaat vertegenwoordigt hen. Pas nu heeft ook de nationale pers aandacht voor hun lot.
    Het gaat vaak over jonge gezinnen die in kleinere steden, in verkavelingen zijn gaan wonen omdat ze de huurprijzen in de metropole gebieden niet meer kunnen betalen. Maar daardoor werd de afstand tot hun werkplaats groot en moeten ze elke dag tientallen kilometers rijden. Met de auto, want het openbaar vervoer in de afgelegen gebieden is quasi onbestaand of onbruikbaar voor wie op tijd op zijn werk wil zijn. Een journalist zocht uit hoe hij vanuit Parijs bij één van de deelnemers aan het protest kon komen zonder zijn auto te gebruiken. Hij kwam tot de conclusie dat dit enkel mogelijk was als hij er twee dagen, met een overnachting ter plaatse over deed omdat de uurregelingen zo onaangepast waren.
    Het is de stijgende prijs van de diesel die de onvrede deed exploderen. Want de meeste van die gezinnen die moeilijk rondkomen, kochten zich jaren geleden uit budgettaire overwegingen een auto die reed op de traditioneel goedkoopste brandstof. Nu kost een passage aan de pomp hen een dusdanige hap uit hun inkomen dat ze zich vertwijfeld afvragen hoe ze hun kinderen een hele maand eten zullen geven. En dus was een oproep op sociale media genoeg om hen tot actie aan te zetten. Met de moed van de wanhoop, omdat die mensen het gevoel hebben tegen de muur te staan en geen keuze te hebben. Ze zijn verworden tot het vergeten proletariaat van het Frankrijk van 2018 / 2019

    doorbraak.be/jacques-met-het-gele-hes...
  8. nobahamas 19 januari 2019 22:56
    Jiri hartog 2011; quote

    Dat burgers vertrouwen kunnen hebben in hun ambtenaren, politici, rechters en andere autoriteiten is belangrijk. De mate van vertrouwen zou je als een indicatie van de kwaliteit van de rechtstaat kunnen zien. Althans zoals burgers die ervaren. Gebrek aan vertrouwen in ambtenaren en politici bij een deel van de bevolking was een voedingsbodem voor de opkomst van Pim Fortuyn en de politieke groeperingen die daaruit voortvloeiden, inclusief de PVV van Wilders. Het valt me op dat ook burgers, ondernemers en bestuurders van private instellingen en organisaties die zich niet aangesproken voelden door Fortuyn en Wilders, steeds ontevredener worden over de deskundigheid van ambtenaren en politici. Ik merk dat niet alleen als individuele burger, die zelf ook met ambtenaren te maken heeft en zich soms groen en geel ergert, maar ook als medebestuurder van diverse organisaties.



    Bijvoorbeeld: ambtenaren en politici op landelijk niveau willen zoveel veranderen in de zorg -politiek bestuurd door het kolossale departement van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – dat ze daarbij veel onaanvaardbare fouten maken en dikwijls van verkeerde veronderstellingen uitgaan. Veelal is de oorzaak ondeskundigheid. Je schrikt soms van opmerkingen van ambtenaren waarmee ze laten blijken hoe weinig ze weten van het onderwerp waarmee ze bezig zijn. Dezelfde ambtenaren moeten de politici adviseren en die moeten blind kunnen varen op de feitelijke juistheid daarvan. Slechte adviezen leiden tot slechte besluiten in de politiek waar talloze burgers als onderdeel van een groep of individueel slachtoffer van zijn. Deze mensen hebben dan evenzovele redenen om heel boos te zijn en hun vertrouwen te verliezen in de manier waarop we door de politiek worden bestuurd.

    Voorbeelden hoorde ik ook op een bijeenkomst die de Kamer van Koophandel in Rotterdam had georganiseerd voor ondernemers en politici uit de Rotterdamse gemeenteraad. De bedoeling was om gezamenlijk te onderzoeken op welke creatieve wijze, ondanks alle bezuinigingen, toch geïnvesteerd kan worden in activiteiten waar de stad beter van zou worden. Vooraf was bij de Kamer van Koophandel bedacht dat dit een gezamenlijk belang is van ondernemers en politiek. Het was zeker een nuttige bijeenkomst, al was het alleen al omdat er voldoende gelegenheid was om weer eens lekker te netwerken en nieuwe contacten op te doen. Suggesties om de economie te stimuleren waren zeker interessant, maar de rode draad door alle discussies heen was toch wel de kritiek van ondernemers op de deskundigheid van ambtenaren. En op hun betrouwbaarheid waar het gaat om het nakomen van afspraken. Bijvoorbeeld als toch plotseling wegwerkzaamheden worden uitgevoerd, inclusief afsluitingen van wegen, zonder tijdig overleg over voorzieningen om de winkels bereikbaar te houden. Ondernemers voelen zich dan beduveld. Vanuit de bouwwereld kwamen voorbeelden van een slecht en vooral onduidelijk aanbestedingsbeleid van de gemeente als gevolg van ondeskundigheid. Dergelijke slechte procedures leiden tot extra kosten, die de burgers uiteindelijk moeten betalen. Eén van de ondernemers liet weten de relatie tussen ondernemers en ambtenaren als een strijd te ervaren in plaats van samenwerking.

    Een heel ander voorbeeld waarbij de betrouwbaarheid van provinciale ambtenaren en politici aan de orde is, gaat over de toch vrij plotselinge bezuiniging op de financiering van de regionale omroepen, waartoe in verschillende provincies besloten is. Het rijk financiert de regionale omroepen en stuurt dat geld via de provincie naar die omroepen toe. Sommige provincies willen daar nu een deel van niet doorgeven. Waarschijnlijk omdat ambtenaren over onvoldoende deskundigheid op het gebied van mediawetgeving beschikken.



    Ondeskundigheid en daaruit voortvloeiende fouten van ambtenaren slaan uiteindelijk terug op politici, die terecht of onterecht door velen toch al niet als de meest betrouwbare bestuurders worden gezien. In een aantal landen is het imago van politici en ambtenaren vanwege hun onbetrouwbaarheid en vermeende corruptie zo slecht, dat de burgers het als een eer zien om de belastingdienst (‘die kliek van onbetrouwbare ambtenaren en politici´in hun ogen) zoveel mogelijk te tillen. In die landen word je niet serieus meer genomen als je eerlijk je belasting betaalt volgens de regels van onbetrouwbare ambtenaren en politici. Integendeel, als je de belastingdienst in de maling neemt, hoor je er pas echt bij. Nederland behoort niet bij die landen, maar elk hellend vlak begint al voor je echt bergafwaarts gaat. Ambtenaren en politici zelf moeten zorgen dat we die richting niet opgaan door geen aanleiding te geven om aan hun deskundigheid en betrouwbaarheid te gaan twijfelen.
  9. nobahamas 19 januari 2019 23:13
    Vandaag weer hééél veel geleerd van specialisten uit de markt van netbeheer (het elektriciteitsnetwerk).
    Technisch specialisten die waken over ons nationale netwerk; de belasting, de capaciteit, kwaliteit en het onderhoud.
    je wilt de waarheid niet weten!!
    Ons netwerk is gemiddeld met 10 % overbelast, en als het zo doorgaat volgend jaar met 20% overbelast.
    dat zegt u niet zoveel, maar de specialisten des te meer.
    Een overbelasting van 10% reduceert de levensduur van het netwerk met 30%, een overbelasting van 20% beperkt de levensduur met 40%.
    Hun definitie van de energietransitie gaat niet over; gas naar elektrisch.
    De definitie van de energietransitie van de specialisten is deze:
    Het instorten van het Nederlands electriciteitsnetwerk ten gevolge van een opeenvolging van overbelasting van alle systemen.
    De transitie zal op korte termijn gaan over hout- kolen- en oliestook om het leven te behouden in een koude winter.
  10. forum rang 6 jonas 19 januari 2019 23:21

    Noba het is een zooitje, maar dit acht ik toch hoogste verantwoordelijkheid voor politici en ja in Rotterdam hebben we nu eenmaal een groot aantal van politici die van toeten en nog blazen inhoudelijk. Het is meer aftellen tot de dag dat ze hun wethouders salaris kunnen houden.

    " Suggesties om de economie te stimuleren waren zeker interessant, maar de rode draad door alle discussies heen was toch wel de kritiek van ondernemers op de deskundigheid van ambtenaren. En op hun betrouwbaarheid waar het gaat om het nakomen van afspraken. Bijvoorbeeld als toch plotseling wegwerkzaamheden worden uitgevoerd, inclusief afsluitingen van wegen, zonder tijdig overleg over voorzieningen om de winkels bereikbaar te houden. Ondernemers voelen zich dan beduveld"

    In het huidige Rotterdam politici als volksvertegenwoordiger en die weten wat er leeft onder de mensen die zich vertegenwoordigen? Ja bij DENK, maar zeker niet bij de Rotterdamse VVD en De CDA, PvdA. In ieder geval zijn ze er al in geslaagd de eerste bedrijven de stad uit te jagen door belemmeringen tot komen zonder met echte andere bedrijven voor het werk te komen.

    Het nieuwe ideaal is blijkbaar. Rotterdam mooi Groen en heerlijk multiculti en zonder werk, maar voor al die Rotterdamse werkzoekenden en uitkeringstrekkers (die met fitness al aan tegenprestatie voldoen nu) gaan we wel in Den Haag weer om geld smeken

    Ach en al dat soort bijeenkomsten wat helpt dat eigenlijk voor de stad? Liever gewoon plannen neerzetten en dan dealen met ondernemers.

    Groet, Jonas
  11. [verwijderd] 20 januari 2019 13:40
    De brandstofprijzen zijn zelfs veel te laag. Benzine moet naar 3 € per liter en diesel naar 4,50 tot 6 € voor einde 2019. Zo pak je het fileprobleem en de vervuiling tevens gelijktijdig aan. Helaas moet dit op Europees niveau worden aangepakt en gezien er op dit vlak geen politieke eenheid bestaat, is het bijzonder moeilijk te realiseren. Maar Nederland kan hier wel het voortouw nemen. De "gele hesjes" idioten moet men veel harder aanpakken. Niemand gaat deze fysiek afzichtelijke wezens missen. Het overgrote deel leeft trouwens van een uitkering en heeft niet eens een auto nodig.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 februari 2019 18:23
    Het einde van de Gele Hesjes is in zicht:
    --------------------------------------------------------------------------

    Leidster Gele Hesjes aangevallen door... Gele Hesjes

    In Parijs is één van de leidsters van de Gele Hesjes aangevallen door haar eigen Gele Hesjes.
    Frank Renout 17-02-19, 17:11 Laatste update: 17:42

    Ingrid Levavasseur liep mee in een demonstratie maar werd daar hardhandig belaagd door mede-demonstranten. Betogers trokken en duwden aan haar en ze kregen verwensingen naar haar hoofd geslingerd als ‘vuile hoer’ en ‘slet’. ,,Doe je gele hesje uit!’’ schreeuwde iemand naar haar.

    Levavasseur doet al sinds het begin mee met de acties van de Gele Hesjes en leidde enkele lokale acties. Enkele weken geleden kondigde ze aan mee te willen doen met de Europese verkiezingen. Dat leverde haar veel kritiek op van andere Gele Hesjes, die geen vertrouwen hebben in de politiek. Afgelopen week kondigde Levavasseur aan dat ze toch niet meedoet aan de verkiezingen.

    Antisemitisme

    Het was niet het enige incident dit weekend bij betogingen van Gele Hesjes. Op zaterdag werd de beroemde filosoof Alain Finkielkraut ook al belaagd op straat in Parijs. Demonstranten met en zonder Gele Hesjes riepen volgens omstanders leuzen als ‘Rot op, smerige zionist’, ‘Vuile jood!’, en ‘Frankrijk is van ons!’

    Ook zorgde een filmpje van politieagenten in Lyon voor veel ophef. Op de beelden is te zien hoe zij bij een demonstratie van Gele Hesjes rijden in hun politiewagen. Ze worden vervolgens bekogeld met stenen en projectielen. Eén demonstrant met een geel hesje en een bivakmuts stormt met een stok of staaf op de politieauto af. Een andere betoger springt op de motorkap. Staatssecretaris Laurent Nunez (Binnenlandse Zaken) prees ‘de enorme rust’ van de twee agenten tegenover het geweld van ‘een stelletje wilden’.
  13. forum rang 10 voda 7 mei 2019 18:52
    Vastned heeft last van gele hesjes

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Vastned Retail
    31,25 0,05 0,16 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft nog geen huurder gevonden voor een pand in Parijs, mede door de protesten die daar nog steeds plaatsvinden, maar het bedrijf rekent nog steeds op een direct resultaat van 2,00 euro tot 2,10 euro per aandeel dit jaar. Dat maakte het vastgoedfonds dinsdagavond bekend.

    De bezettingsgraad van Vastned daalde van 98,6 procent eind vorig jaar naar 94,2 procent, vooral doordat het pand aan de Rue de Rivoli in Parijs leeg kwam te staan. Volgens Vastned is de straat in een transitiefase door bouwwerkzaamheden en huurderswisselingen. Bovendien zijn winkeliers terughoudend met het openen van nieuwe winkels in Parijs door de protesten die daar plaatsvinden door de zogeheten 'gele hesjes'.

    Vastned verwacht dat deze situatie tijdelijk zal zijn en rekent erop een goede huurder te vinden voor het pand in Parijs.

    Verder meldde Vastned dat het in het eerste kwartaal voor 1,4 miljoen euro aan nieuwe huurcontracten afsloot.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
179 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.778,10 -1,38%
Gold spot 2.393,50 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links