Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,920 17 apr 2024 14:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0 Gem. (3M) 7,1K

Stern 2018

313 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Biobert 13 december 2018 10:50
    Het aftreden van de CFO van Stern de heer A. Swijetr in september met onmiddellijke ingang roept vragen op. Vooral dat onmiddellijke.
    Ik denk dat hij ruzie heeft gekregen met CEO van der Kwast omdat die de lease portefeuille wil verkopen om vervolgens de rest van Stern te slijten aan een andere onderneming (D Ieteren?). Van der Kwast is de absolute baas bij Stern en bijna 65 jaar en wil nu vast en zeker gaan cashen met als gevolg dat Stern van de beurs gaat.
    Een mooie vertrekpremie ligt volgens mijn visie in het verschiet voor de aandeelhouders, waaronder van de Kwast.
  2. bambricks 13 december 2018 13:18
    Ik zou daar niet van opkijken. Onroerend goed is ook goed voor vele Miljoenen(20-30 M euro). Ik zou dat ook apart uitponden en dan verhuur contracten naar de garages etc. Dan verkopen aan D ieteren.
    Van der Kwast heeft deze zomer enkele procenten verkocht voor 23,50Euro/stuk.
    Ik hoop dat hij kans ziet om zijn resterende 11% rond 25 euro te slijten
  3. Geert07 20 december 2018 12:23
    quote:

    Biobert schreef op 20 december 2018 08:56:

    Geen nieuws voor opening van de beurs. Dat betekent dat het nieuws in Duivendrecht wordt verteld. Om twaalf uur wordt de presentatie op internet gezet volgens Stern. Bij belangrijk nieuws zal de beurshandel in Stern worden stopgezet.
    Ik zie nog niets verschijnen op hun site.
  4. Paulon 20 december 2018 14:56
    Een deel van de opbrengsten uit de verkoop van de leaseportefeuille is Stern voornemens aan te wenden voor een versnelling van de beoogde digitalisering van de onderneming, het optimaliseren van zijn dealernetwerk en het uitbreiden van het eigen netwerk van SternPoint tot een vestigingennetwerk van nationale relevantie. Na het ook opnieuw inrichten van de financiering van de groep zal Stern conform het huidige dividendbeleid, dat gerelateerd is aan de oversolvabiliteit, dividend uitkeren en/of eigen aandelen inkopen.
  5. forum rang 10 voda 20 december 2018 16:16
    Stern in gesprek over verkoop leasetak

    (ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft positieve verkennende gesprekken gevoerd met potentiële kopers van zijn leasetak, die langdurig willen samenwerken met het dealerbedrijf na de overname. Dat maakte het beursgenoteerde automotivebedrijf donderdag bekend.

    "De komende maanden zullen scherpe keuzes worden gemaakt", aldus Stern. ING is hiertoe ingehuurd als financieel adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur.

    Zodra de voorwaarden van de deal en de vervolgstappen helder zijn, zal Stern dit onverwijld bekendmaken, meldde het bedrijf.

    De geplande verkoop is een belangrijk onderdeel van het nieuwe strategische plan dat Stern donderdag aan beleggers presenteert. In de trading update van 14 november kondigde Stern al aan strategische opties voor het leasebedrijf in kaart te zullen brengen.

    Stern gelooft niet op eigen kracht voldoende te kunnen groeien met zijn leasebedrijf, in relatie tot de andere activiteiten. Daarbij is er een versnelling gaan de in de consolidatie van de leasemarkt, mede door de groeiende populariteit van private lease. Om grip te houden op het relevante deel van het wagenpark, wil Stern de leaseportefeuille verkopen aan een partij die Stern wil blijven gebruiken om de leasecontracten aan te brengen via zijn dealervestigingen, auto's te leveren en het onderhoud, reparatie en vervangend vervoer te blijven regelen.

    Stern wil een deel van de opbrengsten gebruiken om sneller te digitaliseren en het dealernetwerk te verbeteren. Ook zal het bedrijf extra dividend uitkeren en aandelen inkopen, na het opnieuw inrichten van de financiering van de groep.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 20 december 2018 17:27
    Beursblik: Stern haalt verborgen waarde tevoorschijn

    (ABM FN-Dow Jones) Dat Stern Groep zijn leasebedrijf wil verkopen is geen grote verrassing, maar het plan is wel een stuk steviger geworden en het bedrijf lijkt zelfs al dicht bij een deal. Dat stelde analist Edwin de Jong van NIBC Bank tegen ABM Financial News.

    De Jong vindt de desinvestering al langer een uitstekend plan, omdat Stern op deze manier de verborgen waarde zichtbaar maakt van zijn mobility-divisie. Volgens de analist is dat onderdeel, dat behalve uit de leaseportefeuille ook uit een deel wagenparkbeheer en autoverhuur bestaat, in totaal 20 euro per aandeel waard.

    Het aandeel Stern wordt momenteel voor iets meer dan 15 euro per aandeel verhandeld.

    Welk bedrag de leaseportefeuille kan opbrengen, is een ingewikkelde puzzel waar de analist nu mee aan de slag moet. Veel hangt daarbij af van de afspraken die het bedrijf maakt met de koper, over het kopen en onderhouden van de lease-auto's bij Stern, en het serviceniveau dat daarbij wordt overeengekomen. De Jong noemt het een goed idee om die samenwerking als eis te stellen, omdat dit voor belangrijke inkomsten zorgt voor het overblijvende dealerbedrijf.

    NIBC denkt dat het inderdaad een goed moment is om de portefeuille te verkopen, zoals Stern zegt. Er is veel consolidatie gaande in de markt en de prijzen voor dit soort deals zijn gestegen.

    De mogelijke koper moet volgens De Jong gezocht worden bij partijen die aansluiten op de multibrand-portefeuille van Stern en die niet verbonden zijn aan andere dealerbedrijven. Voorbeelden van dat soort partijen zijn Arval, Alphabet en ALD.

    NIBC heeft een koopadvies op Stern met een koersdoel van 27,00 euro.

    Het aandeel Stern steeg aanvankelijk 9 procent op het nieuws en stond tegen het einde van de handelsdag nog 2,5 procent hoger op 14,25 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. Biobert 20 december 2018 23:05
    quote:

    bambricks schreef op 20 december 2018 19:01:

    [quote alias=Biobert id=11312017 date=201812201534]
    Kijk, de koers stijgt al lekker en dat terwijl het beurssentiment negatief is. Dat belooft wat voor volgend jaar.
    [/quot

    Ben je geweest vandaag?
    Jazeker, ik was erbij en keek ernaar. Pas op de laatste sheet van Van de Kwast kwam de aap uit de mouw: de lease portefeuille wordt verkocht. Er is al een koper, afronding transactie in eerste halfjaar 2019 verwacht. Wat denk je dat de verkoop gaat opleveren?
  8. bambricks 21 december 2018
    quote:

    Biobert schreef op 20 december 2018 23:05:

    [...]

    Jazeker, ik was erbij en keek ernaar. Pas op de laatste sheet van Van de Kwast kwam de aap uit de mouw: de lease portefeuille wordt verkocht. Er is al een koper, afronding transactie in eerste halfjaar 2019 verwacht. Wat denk je dat de verkoop gaat opleveren?
    Ik stelde de vraag mbt tot het tijdschema. Heb jij nog een vraag gesteld dan weet ik de volgende keer wie je bent.

    Trouwens de E -scooter gaat volgens mij ook op de schop en wordt volgens mij ook afgestoten. Hij versprak zich en kapte het af met komen we later op terug.
  9. Barend B 21 december 2018 09:29
    De vorige digitalisering bij Stern mondde uit in een miljoenen verlies (aankoop ai pixel van van der Kwast) dus ik krijg daar geen kriebels van. Met dit soort "op het laatst" nieuws probeert van der Kwast met een soort cardioversie het Stern hart weer in beweging te krijgen. De opleving van de koers is maar even. Dat toont dat de aandeelhouders er niet meer intrappen.
  10. Biobert 21 december 2018 09:34
    quote:

    bambricks schreef op 21 december 2018:

    [...]

    Ik stelde de vraag mbt tot het tijdschema. Heb jij nog een vraag gesteld dan weet ik de volgende keer wie je bent.

    Trouwens de E -scooter gaat volgens mij ook op de schop en wordt volgens mij ook afgestoten. Hij versprak zich en kapte het af met komen we later op terug.
    Ik heb geen vraag gesteld maar zat links achter de man die Ad werd genoemd door Van de Kwast en de meeste vragen stelde. Inderdaad, dat van E-mobiel is hij niet op teruggekomen.
    Naar mijn berekening is de netto waarde van de lease activiteit 8 euro per aandeel.
313 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links