Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos december 2018

4.894 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 245 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mippert 19 december 2018 11:29
    quote:

    MrBerth schreef op 19 december 2018 11:15:

    Wow, wat een mazzel! Precies 2 minuten voor die spike-up volledig ingestapt!! Meestal gaat het andersom! Was een gut-feeling, nasdaq futures gaan gestaag op, galapagos danst op de bodem, AEX nog groen....
    Maar toch, meestal andersom, wat een mazzel!
    Die spike naar 86,62 die alweer teniet is gedaan?
  2. glasinlood 19 december 2018 11:39
    quote:

    MrBerth schreef op 19 december 2018 10:31:

    Ja mensen, we kunnen nu wel boos zijn op Thorgall omdat hij aangeeft dat uit onderzoek blijkt dat mensen die in complottheorieen geloven een bepaalde mate van emotionele onvolwassenheid hebben, maar waarom niet gewoon even reflecteren daarop?

    Je kunt zo'n onderzoek natuurlijk niet 1 op 1 kopieren op iedereen die hier in manipulatie gelooft, laat ik dat voorop zetten. (Niet in de laatste plaats omdat bij velen hier denk ik niet zozeer de emotionele onvolwassenheid speelt, maar gewoon de hoop op een teken dat er een overname aankomt, en de negatieve interpretatie van manipulatie dus eigenlijk een positieve 'er komt een bod' visie is).

    Maar ik schreef het ook al eerder. Juist mensen die geen grip op hun leven hebben geloven in complottheorieen. Daarmee worden ze namelijk niet zelf de eigenaar van hun problemen, maar kunnen ze die verantwoordelijkheid leggen bij de 'grote instanties' die 'achter de schermen' hun leven slopen. Volwassenheid is de oorzaak van het eigen falen bij de eigen keuzes leggen. Bovendien geeft dat ook echt mogelijkheden, want wie zichzelf heeft laten falen, kan ook zelf lessen leren, en op zoek gaan naar manieren om het falen om te buigen in succes. Zolang je blijft hangen in de complotten zul je ook de oplossingen altijd buiten jezelf blijven zoeken. En dat gaat gewoon nooit werken.

    wil dat zeggen dat er geen manipulatie is? Natuurlijk niet.
    Natuurlijk is er manipulatie. Ik manipuleer al, mijn verkopen zorgen voor een lagere koers, en dan hoop ik dat ik ze later daardoor nog lager terug kan kopen. Maar ik ben peanuts. Grote fondsen kunnen dat spelletje doen met 10-tallen miljoenen, en zullen dat natuurlijk ook doen. Maar dat is dus manipulatie voor een eigen agenda. Daar worden ze zelf beter van.

    Hier worden complottheorien gespuid waarbij de partijen er zelf ook slechter van worden. Een koers die jaren gedrukt wordt, gedachten dat 'de kleine belegger' eruit gegooid moet worden. Van Herk die de koers zou drukken om lager in te kunnen stappen? Kortom, de manipulatie wordt uitgerekt tot complottheorieen waar gemene mannetjes achter computers eigenlijk bezig zijn om jouw en mijn vermogen uit pure kwaadaardigheid kapot te maken.

    De realiteit is eenvoudiger, zoals ik zojuist al schreef. Men vreest een economische neergang, en positioneert zich daarom wat meer op veiligere fondsen, en verplaatst daarom het geld dat eerst in risicovolle aandelen (Zoals Galapagos) zat naar obligaties of vastgoed. En die grote jongens kijken helemaal niet naar individuele aandelen, die pakken gewoon 'biotech' en wisselen dat in voor 'winkelvastgoed'.

    Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee, stop met zeuren over manipulatie en bedrog, en kijk zelf waar je kansen liggen. En als iemand je eens tegengas geeft, en wijst op 'emotionele onvolwassenheid', wordt dan niet meteen boos, maar denk daar eens over na. Want echte volwassenheid wordt aangetoond door mensen die nadat ze aangesproken worden op hun eventuele onvolwassenheid nadenken over de vraag of ze echt onvolwassen zijn.
    Een blijk van kinderachtigheid is juist elke beschuldiging zonder zelfreflectie direct afschieten, en de boodschapper aan te vallen. Just sayin'

    Een heel goed verhaal! Chapeau!
  3. forum rang 4 Mippert 19 december 2018 12:24
    quote:

    tsete schreef op 19 december 2018 11:44:

    na lang aarzelen, veel te lang naar mijn goesting, ben ik er uitgestapt om mijn (beetje) winst nog te kunnen verzilveren. Het ga jullie goed
    Joh, wat naar voor je! Weetje dat nou wel zeker? Maar goed, JIJ hebt nog winst. Ik zal mijn verhaal maar niet in getallen doen. Toch houd ik hoop.

    Ik vul aan boven de 90 en zodra al mijn stoplosses eventueel zijn gegaan, wat ... verhoede.
  4. nmgn 19 december 2018 12:37
    quote:

    tsete schreef op 19 december 2018 11:44:

    na lang aarzelen, veel te lang naar mijn goesting, ben ik er uitgestapt om mijn (beetje) winst nog te kunnen verzilveren. Het ga jullie goed
    Ik had hier in mijn begin jaren als belegger ook last van. Angst en hebzucht. Resultaat: ik verkocht op bodems uit angst en kocht op stijgingen om de boot niet te missen. Ik denk dat de algoritmes hierop ingesteld zijn. Nu doe ik het dus andersom. Kopen in de dalingen en verkopen in de stijgingen. Plus een ijzeren voorraad.
4.894 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 245 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links