Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,450 25 apr 2024 09:00
  • +0,020 (+1,40%) Dagrange 1,450 - 1,450
  • 1.011 Gem. (3M) 2,9K

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 14 december 2018 17:44
    Op zich vind ik het boeiend in het boekje vast te stellen, dat er keer op keer verwoede pogingen worden gedaan het aandeel onder de conversiewaarde van de warrants te drukken.
    De dan immer klaar liggende biedt a 1500 stukjes duikt met enige regelmaat op, doch de animo blijft beperkt aan deze grapjas te verkopen :).
    Tracker

  2. forum rang 5 ramptoerist 14 december 2018 18:14
    Zo, nu even he le maal los gaan met de winsten van de daghandel in TIE. Dat gaat een broodje Kroket Met mosterd worden!
    En even kijken of er nog penny's zijn met een stijging, kan ik ook daar even melden dat ik nu feest ga vieren van de behaalde winst!

    Inderdaad, met 199 stukjes spreek je hier al over verwoede pogingen. heel benieuwd wie toch steeds de partij is die het met minimale middelen weer up tickt..
  3. forum rang 8 aextracker 16 december 2018 11:58
    Moet vanwege dat "broodje kroket", ineens denken aan de voormalige cateraar van TIE KINETIX :) !
    Begin 2000 was de cateraar van TIE in eigendom van het broodbehoevende broertje van TIE's oprichter Dick Ramann. Op forumwandelgangen indertijd tot "Tricky Dicke" gebombardeerd. De familiaire cateraar die voor een paar honderd duizend euri's per jaar de kantine op de "Sunshine Boulevard" bij Schiphol mocht verzorgen (TIE ook toen al ca. 100 medewerkers).
    Dat waren nog eens gouden tijden !
    Volop goudgerande sandwiches in de kantine om je aan te vergapen en te versnaperen. The golden days of the internet bubble! Een tijd die TIE 100% zeker niet had overleeft onder de toenmalige leiding. Dat is een zekerheid!

    Het allerbeste wat TIE sindsdien overkwam, was dat de oudere bro R, gewipt werd door een nieuwe grootaandeelhouder en daarmee tevens het besluit dat de cateraar "geen core business"was.
    Opzegging lullig catering contractje indertijd helaas juridisch onvoldoende goed doordacht (service contractje met clausules die voorzag in de oudedagsvoorziening van little bro).
    Dat de familitie's, TIE toen bijna de kop kostte, leverde de bro's weinig meer op, dan financiele genoegdoening. Het bleek daarentegen geen lifeline.
    Sinds de chicane uitspraak van de amsterdmanse en haarlemse rechterlijke macht, strijdt TIE zijn strijd om uit te groeien tot een "wereldwijd" begrepen software based asset met groei potentieel.

    Dat trejekt duurt inmiddels 12 jaar! In 12 jaar groeide TIE door tot 22 miljoen geacquireerde omzet, die inmiddels weer daalt tot een kleine 17 Miljoen zonder winst. Grote investeringen en kleine overnames rendeerden in 12 jaar niet. E-invoicing, Google i.c.m. platform FLOW should now do the trick!

    Time will tell of het nog immer zittende management gaat slagen om hun langdurig zittende grootaandeelhouders van rendement gaat voorzien.

    Sommige groot aandeelhouders stapten met vertrouwen in en bleven immer vertrouwen houden. Anderen waren niet lang happy, getuige de in- & uittreding van grootaandeelhouder Lindenberg als RvC lid. Ook nu nog aandeelhouder!
    Clashes of powers vonden plaats op RvC & aandeelhouder niveau, doch het MT overleefde alles. De clash of powers op aandeelhouder\RvC niveau kende in elke geval een resultaat.
    Resultaat wat het TIE management na 12 jaar zo node nodig heeft o.b.v. de actuele , nieuwe, zelf bedachte en gepresenteerde 3 jaars "groeistrategie".
    De strategie, waar de vorige RvC op strandde !
    Jaar 1 van deze nieuwe strategie is achter de rug. Jaar 2 is met Q-1 in volle gang. Helaas komt er weinig naar buiten over hoe het gaat! Komen er grote klanten binnen, gaat "het digitale eco-syteem" qua gedachte en functionaliteit werken en leiden tot de winstgevende groeiversnelling? Zijn er "killer-apps"die slchtoffers maken, of is het een "new fancy buzz word"?

    Kan niets anders dan een "goed getimede en betaalde beursexit" de waardering van aandelenbezit redden?
    Actueel kennen alle groot aandeelhouders 1 zekerheid en feit; bij de actuele koersnotering is er geen 1 manager en aandeelhouder die er baat bij heeft dat het fonds blijft presteren zoals het vandaag presteert.

    Een nieuwe RvC die zich goed verstaat met grootaandeelhouders en MT, zal moeten duiden of de visie is gewijzigd en hoe die investering van toen alsnog tot een interessant rendement op belegd vermogen wordt gebracht.

    Vanaf 1 donkere wolk kijkt 1 persoon alweer enkele jaren neer op TIE met de wetenschap dat hij het bedrijf indertijd niet kon redden, noch leiden.
    Net als de wetenschap dat de gesmeerde broodjes onwaarschijnlijk duur werden betaald.

    Wat dat betreft is TIE qua governance significant verbeterd en transparanter geworden en weet het bedrijf in een dynamische omgeving te overleven.

    Daar moeten voorlopig alle betrokkenen mee leven en hopelijk hun wijze lessen uit leren.

    Tracker
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2018 12:06
    quote:

    aextracker schreef op 16 december 2018 11:58:

    Moet vanwege dat "broodje kroket", ineens denken aan de voormalige cateraar van TIE KINETIX :) !
    Begin 2000 was de cateraar van TIE in eigendom van het broodbehoevende broertje van TIE's oprichter Dick Ramann. Op forumwandelgangen indertijd tot "Tricky Dicke" gebombardeerd. De familiaire cateraar die voor een paar honderd duizend euri's per jaar de kantine op de "Sunshine Boulevard" bij Schiphol mocht verzorgen (TIE ook toen al ca. 100 medewerkers).
    Dat waren nog eens gouden tijden !
    Volop goudgerande sandwiches in de kantine om je aan te vergapen en te versnaperen. The golden days of the internet bubble! Een tijd die TIE 100% zeker niet had overleeft onder de toenmalige leiding. Dat is een zekerheid!
    Tracker
    Gezien het bovenstaande verhaal zou de lezer misschien denken dat Tracker destijds geen aandeelhouder was, maar nee, ook toen al was Tracker al een grote fan van Tie en kind aan huis in de 'goudgerande' kantine.
    Kun je nagaan hoeveel geld hij kwijtgeraakt is met z'n 'precious', want Tracker verkoopt nooit.....!!
  5. forum rang 5 ramptoerist 16 december 2018 12:51
    quote:

    aextracker schreef op 16 december 2018 11:58:

    Moet vanwege dat "broodje kroket", ineens denken aan de voormalige cateraar van TIE KINETIX :) !

    Grappig, ik moest namelijk denken aan een iex bezoeker die penny fora afstruint, en bij wat groene cijfers achteraf komt melden dat het weer lekker winst heeft gemaakt. Nooit positie meld. En vooral in t weekend enorme lappen tekst post, en alleen maar binnenloopt. Op een forum.
    en als er 199 stukjes heen en weer gaan, er bijna al paniek uitbreekt.

    Nogal geforceerd z'n best doet zo welvarend mogelijk over te komen, denkt interessant te doen door met een jurist te gaan dreigen, het continue over smaad en laster heeft, heel IEX aan gaat pakken, maar opmerkelijk genoeg nooit kan melden of het positie heeft.
    En al jaren moeite heeft met het concept bronvermelding.

    naja, ieder z'n hobby.

  6. forum rang 4 marcello106 16 december 2018 13:06
    quote:

    ramptoerist schreef op 16 december 2018 12:48:

    maar aangezien dit over t bied en laat boekje gaat, en trekkertje ook hier geen positie heeft, er met de daghandel hier niets te verdienen valt, is het dus heel veel tekst en geen wol.
    Dit gaat niet over het bied en laat boekje Deo.

    Dit gaat over het stalken en treiteren van een ander forumlid onder het toeziend oog van de moderator die weigert dit wanstaltige gedrag te beëindigen.
  7. forum rang 5 ramptoerist 16 december 2018 13:07
    quote:

    marcello106 schreef op 16 december 2018 13:06:

    [...]

    Dit gaat niet over het bied en laat boekje Deo.

    Nou, scroll maar even terug. Keurig on topic. Met getallen en de hele hups.
    Dat je trekkertje nooit aan wilt spreken hier prima, maar dit opzetje lijkt me wel iets te doorzichtig.
    Want blijkbaar is het erg lastig voor jullie 3tjes om het hier sec over het bied en laat boekje te hebben. Of uberhaupt te melden of je positie hebt.

    En dat is ook wel te begrijpen. Omdat als je dit bied en laat boekje even goed volgt, namelijk wel blijkt dat de interesse in dit aandeel bijna tegen 0 aanzit.
    En als ik de verhalen hier moet geloven, het bijna lijkt alsof er 2 TIE notering zijn. 1 die alleen maar kan knallen, en morgen gaat het gebeuren, en een andere, waar amper tot geen handel is, en de boel dit jaar op -29 % staat.
    Bron www.iex.nl/Koersen/Europa_Lokale_Beur...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2018 13:15
    erg leuk om terug te lezen wat Tracker in het verleden te zeggen had over Tie:
    -----------------------------------------------------------------------
    aextracker 10 mrt 2010 om 20:14:
    1
    Is het dat ik vorige week besloten heb , geen verdere detailpublicaties meer te verstrekken omtrent de AvA's van TIE , te beginnen met die van vandaag.

    De niet aflatende stroom aan contentloze input op dit forum en de mijns insziens steeds vaker persoonlijk gerichte sarcastische en inhoudsloze reacties , op de man gespeeld door Deo en Dot 100, hebben me doen besluiten het forum niet langer te voeden met mijn informatie en visie, mening en kennis omtrent TIE.
    Mijn besluit kunt U a titre personell, volledig toewijzen aan Deo en Dot100. U kunt en mag het daarmee oneens zijn, maar mijn mening heb ik zorgvuldig afgewogen voor het besluit.

    Mijn mening die tot het besluit leidde is opgebouwd uit een afnemend enthousiasme op dit forum te publiceren dankzij de aflatende reeks aan "onder de gordel communicatie" en verkapte verwijten naar "belangenverstrengeling" mijnerzijds.
    Het is toch met enige teleurstelling dat ik vaststel op basis van ervaring afgelopen jaar met beide aliassen, dat ik deze conclusie trek.
    TIE is een steeds interessanter bedrijf aan het worden met een bestendige groep managers , die visie vertaald naar groeistrategie.

    Ik concludeer dat mijn oprechte intentie om enig inhoudelijk gesprek op dit forum op gang te brengen rondom TIE , niet wordt gegund en het me (in)direkt verweten wordt dit te doen uit "speculatief oogpunt ten koste van anderen". dat was de bekende druppel ! Om met de woorden van een amerikaanse collega samen te vatten ; Let them suck it up !

    Ik houd het derhalve bij de volgende "strategisch onbeduidende input m.b.t. de AvA van TIE vandaag.

    Met 17.7 Mln aangemelde aandelen (excl. RvB\GA's & Management) , van 16 aandeelhouders , was het vandaag een prettig bestede vrije dag in het auditorium.

    Goed om te zien dat ;
    a.) er nieuwe aandeelhouders en gezichten te zien waren.
    b.) de VEB aanwezig was middels Dhr. van Elburg. Door wie ik als VEB lid blij werd verrast dat de sarcastische teneur van zijn voorganger , vervangen is door oblektief kritische vraagstellingen , waar de aandeelhouder en TIE wat aan hadden.
    c.) De vragen inhoudelijk werden beantwoord.

    Welke conclusies U aan de AvA kunt verbinden laat ik verder over aan Uw eigen meningsvorming en informatie verzameling. Dhr. v Elburg zal zeker de komende maand zijn verslag op de VEB website plaatsen. Laat dat de basis zijn voor Uw verdere discussies op dit forum.

    Ik wens U allen een goede discussie toe en zal dit besluit en de reacties zeker volgen op het forum.
    De reacties zullen mijn besluit voorlopig niet wijzigen. Ofschoon ik niet pretendeer te verwachten dat hieroor mensen teleurgesteld raken (dat zou teveel eer zijn), hoop ik dat er toch inhoudelijke discussies blijven komen op het TIE forum.

    Hoop doet leven !

    Faites vos jeux.

    Tracker.
  9. forum rang 4 marcello106 16 december 2018 13:26
    quote:

    ramptoerist schreef op 16 december 2018 13:07:

    [...]

    Want blijkbaar is het erg lastig voor jullie 3tjes om het hier sec over het bied en laat boekje te hebben. Of uberhaupt te melden of je positie hebt.
    Dat is inderdaad heel erg lastig. Iedere vorm van discussie wordt hier namelijk onmogelijk gemaakt.

    En dat is, in mijn wereld, vooral heel erg zielig.

    Zoals je al aangeeft, ieder zijn hobby....... wat ik me afvraag, vertel je trots op de heerensoos over je aanwezigheid hier op het forum? Ik zou me eerlijk gezegd doodschamen.........
  10. forum rang 8 aextracker 16 december 2018 15:03
    quote:

    marcello106 schreef op 16 december 2018 13:06:

    [...]

    Dit gaat niet over het bied en laat boekje Deo.

    Dit gaat over het stalken en treiteren van een ander forumlid onder het toeziend oog van de moderator die weigert dit wanstaltige gedrag te beëindigen.
    Ach ja, het zij zo Marcello; "I got used to it" ! (de Moderator vind het immers ook prima, dus het is geoorloofd) :) !
    De onafgebroken reeks aan stalking achtige posts van DZR & ramptoerits aan mijn adres op welke penny forum ik ook bezoek is gedoogd.
    Digitale pesters van de bovenste plank.
    De IEX tolereert het en vind het prima.

    De 2 zuinige zeikertjes genieten daarbij van dezelfde soort azijn.
    Het typeert de karakters, die gelijk zijn, enkel het alias verschilt !
    Zure bekkies trekkend en schuimend aanzien, dat ze niet weten wat Tracker nou wel of niet in bezit heeft. Speculerend en aannames makend om me uit de tent te lokken. En alleen Tracker die het weet :) !

    Tracker heeft overigens geen aandelen in bezit die schaamteloos door DZR op penny fora werden aanbevolen bij hoge koersen o.a. op het Esperite forum. Zo verketterde DZR jarenlang Pharming. Zijn afwezigheid aldaar wordt niet gemist. Dus zoekt hij nieuwe oorden om zijn gal te spuwen.

    Immers; Wie niet kan of wil spelen, kan niet scoren, maar blijft vanaf de tribune roepen om aandacht :).

    Tracker

    PS. Ik verwacht dat deze reactie goed is voor minimaal 199 posts aan mijn adres van de zwarte toerist met rampzalig gevolg.
    Echter wel goed voor de waarde van het IEX-aandeel. Ik zet 't aandeel IEX toch op "Verkopen". Er zit onvoldoende substanTIE en kwaliTIE't in het product.
  11. Argus 16 december 2018 15:38
    quote:

    marcello106 schreef op 16 december 2018 13:26:

    [...]

    Dat is inderdaad heel erg lastig. Iedere vorm van discussie wordt hier namelijk onmogelijk gemaakt.

    En dat is, in mijn wereld, vooral heel erg zielig.

    Zoals je al aangeeft, ieder zijn hobby....... wat ik me afvraag, vertel je trots op de heerensoos over je aanwezigheid hier op het forum? Ik zou me eerlijk gezegd doodschamen.........
    Beste Marcello,

    Sommige individuen (mensen kun je het niet noemen) hebben geen schaamte !
    Zij hebben een andere drijfveer. Vraag mij niet wat hun drijft, het blijft duister.
    Blijf vooral jezelf en laat je niet gek maken door deze gedrochten die menen dat zij
    de waarheid in pacht hebben. Het zijn manipulators van het ergste soort.
    Het Tie nieuws wordt verspreid door mailing vanuit Tie Kinetix. Je hoeft daarom dit forum
    niet te gebruiken voor info. Het had leuk geweest dat er een discussie forum over Tie
    voor handen zou zijn maar we worden achterhaald door de werkelijkheid.
    Gebleken is dat de moderator een andere houding heeft dan een inhoudelijke discussie.
    Jouw reacties waardeer ik ten volle !

    met vriendelijke,
    Olie B Bommel.

  12. forum rang 5 ramptoerist 16 december 2018 15:58
    Zeg, jullie zijn zo bezig met de moderatie, maar het vermelden van een positie lukt blijkbaar niet. Lees anders een keer de reglementen door voordat je weer eens wat post?

    Enfin.. nou marcello, stel, je bezit stukken TIE. Dat meld je niet, dus ik stel het maar even.
    Hoe kom je er dan vanaf. Het in de laat parkeren en wachten ?
  13. forum rang 4 marcello106 16 december 2018 16:48
    quote:

    Olie B Bommel schreef op 16 december 2018 15:38:

    [...]

    Het Tie nieuws wordt verspreid door mailing vanuit Tie Kinetix. Je hoeft daarom dit forum
    niet te gebruiken voor info. Het had leuk geweest dat er een discussie forum over Tie
    voor handen zou zijn maar we worden achterhaald door de werkelijkheid.
    Gebleken is dat de moderator een andere houding heeft dan een inhoudelijke discussie.
    Jouw reacties waardeer ik ten volle !

    met vriendelijke,
    Olie B Bommel.
    Het had inderdaad leuk geweest als het hier mogelijk zou zijn om over TIE te discussiëren, daar is dit forum immers voor bedoeld. Falende moderatie maakt het helaas onmogelijk.

    TIE heeft inmiddels bijna twee weken geleden de jaarrekening gepresenteerd.
    In Duitsland is een partner gevonden om de overheid aan e-Facturatie te helpen.
    In november zijn weer de nodige (kleine) gemeentes toegevoegd aan Simplerinvoicing.

    Tsja, de realiteit is dat ik het hier niet meer plaats. Ik heb geen behoefte aan het gezeik met figuren die geen enkel belang in TIE hebben en hier alleen zijn om de boel te verzieken.

    Een alternatief forum zou een optie kunnen zijn. (Ik ben er al mee gestart, het ontbrak me tot heden echter aan tijd om het in te richten) Aangezien ik dan zelf de moderator ben zou ik stalkende en treiterende figuren als een ware Noord-Koreaanse dictator kunnen verwijderen...;-)

    Als er bij meer mensen behoefte is op een alternatief forum wel een inhoudelijke discussie te voeren dan verneem ik dat graag, Dan zal ik eerdaags tijd vrijmaken om het op te starten.
  14. forum rang 5 ramptoerist 16 december 2018 17:24
    quote:

    marcello106 schreef op 16 december 2018 16:48:

    [...]
    Tsja, de realiteit is dat ik het hier niet meer plaats. Ik heb geen behoefte aan het gezeik met figuren die geen enkel belang in TIE hebben en hier alleen zijn om de boel te verzieken.
    Een belang hebben, is positie hebben lijkt me. Op de vraag OF je dat hebt, komt gewoon niet eens een antwoord.
    Idem met trekker. En maar miepen over de moderatie, maar zelf standaard 1 regel consequent ''overtreden'.
    verder zijn jullie 3 namelijk niet vies van het gooien met rotte vis als het allemaal hier ( en elders ) even niet loopt zoals gewenst.

    Op een simpel on topic vraagje komt ook geen antwoord. Want transparantie is niet geheel jullie dingetje hè?

    Verder wens ik je veel succes met elk initiatief. Alwaar de eerste vraag zal zijn, heb je positie, sta je in de bied/laat als je wat post.
    Immers, je kan namelijk ook even de boel domweg willen flessen. Niet geheel ongebruikelijk.
    Want ik bespeur hier vooral irritatie, omdat het bied/laat boekje weinig tot geen ruimte geeft om stukken te lossen.
    En dan kun je zelf wel leuke berichten om oude of recente PB's gaan knutselen, de interesse of reactie in t bied/laat boekje is nihil.

    Als je denkt dat een ander forum zoiets oplost, meteen doen. Buyer beware.
  15. forum rang 5 ramptoerist 16 december 2018 17:37
    quote:

    ramptoerist schreef op 16 december 2018 15:58:

    Enfin.. nou marcello, stel, je bezit stukken TIE. Dat meld je niet, dus ik stel het maar even.
    Hoe kom je er dan vanaf. Het in de laat parkeren en wachten ?
    Nou..probeer het eens? Of is na t het concept het melden van positie on topic blijven ook een brug te ver?
1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links