Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Tegenvallende macro's

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 14 december 2018 11:38
    ASMI (-38,0%) en Besi (-50,0%) worden keihard afgestraft.

    Dat beide bedrijven zo zijn afgestraft heeft ook te maken met shortende hedgefunds die vrij spel in Nederland hebben. Beide bedrijven zijn kant en klare behapbare brokjes voor shorters. Door met 5 tot 15 hedgefunds erop te springen zijn de risico's minimaal en de verdiensten leuk. Het gaat tijd worden dat shorten door hedgefunds verboden wordt in Nederland, dat is beter voor de bedrijven en dus voor stabiliteit van de Nederlandse economie.

    Veel meer midkap bedrijven worden gemanipuleerd door shorters. Helaas blijft de AFM de andere kant op kijken. Ik had hier gisteravond nog een gesprek over in de wandelgangen met een beurs jongen. Die vertelde dat de AFM gewoon niet beschikt over voldoende deskundigheid en het ontbreekt ze gewoon aan capaciteit en middelen. De computersystemen (en programmatuur) die de AFM gebruikt om transacties te controleren was volgens hem niet opgewassen tegen de slimme algoritmes van de hedgefunds. Hij had het idee dat ze bij de AFM minimaal 10 jaar achter te lopen. Als ik kijk wat voor een puinhoop het is bij de belastingdienst met de automatisering sta ik hier nog niet eens van te kijken.

    Om die reden zou het toch niet anders als fatsoenlijk zijn indien de AFM eens gaat nadenken of het geen tijd wordt om een advies te maken richting politiek met als strekking het verbieden van shortende hedgefunds in Nederland. Als de activiteiten niet meer op adequate wijze gecontroleerd kunnen worden dan is het dus flink mis.

    Er zou eigenlijk vreemd genoeg nog een onafhankelijk nieuwe toezichthouder moeten komen, die toezicht zou moeten gaan houden op het functioneren van de AFM. Uiteraard is dat waanzin want de AFM hoort gewoon haar werk te doen. Bij de politiek en het ministerie ontbreekt deze kennis en of prioriteit helaas ook.
  2. forum rang 4 Erny 14 december 2018 12:11
    quote:

    rene66 schreef op 14 december 2018 11:38:

    ASMI (-38,0%) en Besi (-50,0%) worden keihard afgestraft.

    Dat beide bedrijven zo zijn afgestraft heeft ook te maken met shortende hedgefunds die vrij spel in Nederland hebben.
    Waarom beleg je je geld dan niet in een hedgefund ? Deelname kan al vanaf
    € 25.000,- Fondsen met een gemengde strategie zijn minder risicovol en je had veel kunnen verdienen aan deze koersdalingen.
  3. Snuggerst 14 december 2018 13:03
    Ach wat een geklaag, en heel gek enkel hier in Nederland.. Stap je ook naar de AFM bij stijging met hetzelfde percentage? Waar shorters zijn zijn dan immers toch ook longers…. Leest het nauwelijks tot niet, geklaag bij stijging, maar vanuit jullie redenatie gezien zouden er ook longers moeten zijn…
    Kortom jullie zeuren maar wat. Gebrek aan inzicht over hoe een aandeel, of aandelen index, verloopt is het hele eiereten!.. En zo stap je de beurs op?.. Triest.
  4. Snuggerst 14 december 2018 13:29
    quote:

    Brievenbus schreef op 14 december 2018 13:07:

    Ach, ik weet niet, al die pubers op IEX die ergens dit jaar lid geworden zijn, een paar honderd euro short zitten en vervolgens hier beweren (en denken) te snappen hoe het werkt, da's pas triest... :-)
    Nou lek uit, hoe zit het dan, denk je.. In ieder geval krijgt niemand de AFM mee, zijn daar dus achterlijk?..
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links