Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,7M

Sector draad

1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 88 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:56
    Telecomconcern VEON zeker van omzetgroei

    Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 07:33 | Views: 567

    VEON ORD 10 sep
    2,52 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern VEON verwacht dit jaar toch zeker af te zullen sluiten met een hogere omzet, waar eerder werd gerekend op stabiele tot licht hogere opbrengsten. Het bedrijf, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, verhoogde bij zijn handelsupdate over het derde kwartaal ook de vooruitzichten voor het bedrijfsresultaat. Hier wordt nu ook met zekerheid op lichte groei gerekend.

    VEON presteerde de voorbije maanden naar eigen zeggen vooral in Pakistan, Oekraïne en Rusland naar behoren. Het derde kwartaal werd afgesloten met een omzet van 2,3 miljard dollar, hetgeen een stijging betekende op jaarbasis met 2,9 procent. Vooral de omzet uit data zat in de lift. Deze opbrengsten vielen ruim een kwart hoger uit. Volgens VEON betalen investeringen in netwerken in landen als Algerije, Oekraïne en Pakistan zich uit.

    Verder wist VEON de bedrijfskosten te drukken. Dit vertaalde zich ook in autonome groei van het bedrijfsresultaat met 4,6 procent. Mede door wisselkoerseffecten en overnamekosten viel het gerapporteerde bedrag fors lager uit.
  2. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:31
    Telecom Italia ontslaat CEO

    (ABM FN-Dow Jones) De bestuursraad van Telecom Italia heeft dinsdag per direct zijn CEO Amosh Genish ontslagen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

    Op 18 november zal het bestuur opnieuw vergaderen over de keuze voor een nieuwe CEO. De topman van Telecom Italia verwierp in april de voorstellen van de activistische aandeelhouder Elliott Advisors, die in een felle strijd verwikkeld is met de andere grootaandeelhouder, het Franse Vivendi. Het hedgefund Elliott wilde onder andere de vaste lijnen afstoten en de Braziliaanse activiteiten fuseren met een lokale speler. Genish kreeg veertien maanden de tijd om de reorganisatie bij het verlieslatende telecombedrijf tot een goed einde te brengen. Hij trad aan in september 2017, nadat de vorige CEO Flavio Cattaneo was opgestapt. Een jaar eerder gooide diens voorganger Marco Patuano het bijltje erbij neer, na onenigheid met grootaandeelhouder Vivendi.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 13 november 2018 17:00
    Vodafone sluit halfjaar af met verlies

    Gepubliceerd op 13 nov 2018 om 09:12 | Views: 1.252

    KPN 16:43
    2,40 +0,03 (+1,05%)

    Vodafone 16:44
    155,96 +11,60 (+8,04%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vodafone heeft het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar afgesloten met verlies. Het negatieve resultaat komt voornamelijk door een boekverlies op de verkoop van activiteiten in India, meldt de Britse telecomreus. Ook de omzet liep terug.

    Over de zes maanden tot en met september zette Vodafone een operationeel verlies van bijna 2,1 miljard euro in de boeken. Onder de streep resteerde een min van 7,8 miljard euro, tegenover een winst van 1,2 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Naast het boekverlies op Vodafone India, kampte het telecombedrijf ook met afwaarderingen in onder meer Spanje en Roemenië.

    De omzet van Vodafone daalde met 5,5 procent tot 21,8 miljard euro. Die daling is volgens Vodafone het gevolg van ongunstige wisselkoersen. Op autonome basis, waar wisselkoersen uit zijn gefilterd, steeg de omzet met 0,8 procent.

    Vodafone kondigde verder aan het interim-dividend niet te verhogen. Eerder stelde het concern aandeelhouders nog hogere beloningen in het vooruitzicht, maar de onlangs aangetreden topman Nick Read wil nu eerst de schulden terugdringen.
  4. forum rang 10 voda 14 november 2018 16:26
    Maximaal 23 cent per minuut voor bellen in EU

    Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 13:41 | Views: 1.063

    KPN 16:06
    2,44 +0,03 (+1,12%)

    STRAATSBURG (AFN) - Het Europees Parlement heeft met grote meerderheid ingestemd met maximumtarieven voor alle buitenlandse gesprekken en sms'jes binnen de EU-lidstaten. Vanuit Nederland naar een ander EU-land bellen mag vanaf 15 mei 2019 niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten, een sms niet meer dan 6 cent.

    De stap volgt op het afschaffen van de roamingkosten op Europees niveau in juni vorig jaar. Daardoor ging bellen, sms'en en internetten in het buitenland voortaan evenveel kosten als binnen de eigen landsgrenzen. Maar het verlagen van de extra kosten voor internationaal bellen of sms'en binnen de EU bleef buiten schot.

    Nederlanders betalen nu nog 25 tot 75 cent per minuut voor een gesprek naar een ander EU-land. Dat moet nu dalen tot maximaal 23 cent met de btw meegerekend.

    Burgerwaarschuwingssysteem

    Ook wordt er Europa-breed een 'omgekeerd 112'-systeem, een burgerwaarschuwingssysteem zoals NL-Alert, ingevoerd. ,,Nederland is hier gidsland'', zegt Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA). Hij is opgetogen over het prijsplafond voor internationaal bellen. ,,Geen dure telefoontjes en sms'jes meer naar je zoon of dochter die in een ander EU-land studeert of een vriend die woont in het buitenland.''

    Marietje Schaake (D66) is blij dat er ,,een einde komt aan een absurde situatie''. ,,In Europa mag een landcode geen reden zijn voor verschillen in prijs.”

    De Europese consumentenorganisatie BEUC is verheugd over betere bescherming in de nieuwe wetgeving. Zo mogen telecombedrijven geen extra kosten berekenen als een klant voortijdig zijn contract wil beëindigen. Ook moeten consumenten delen van hun bundel ongestraft kunnen schrappen.
  5. forum rang 10 voda 16 november 2018 14:27
    Baas Vivendi boos op activist Elliott

    Gepubliceerd op 16 nov 2018 om 13:50 | Views: 260

    BARCELONA (AFN) - De huidige chaos bij Telecom Italia is puur en alleen de schuld van de activistische investeerder Elliott Management. Dat zei Vivendi-baas Arnaud de Puyfontaine vrijdag tijdens een bijeenkomst in Barcelona. Vivendi is de grootste aandeelhouder van het Italiaanse bedrijf.

    Onlangs werd topman Amos Genish van Telecom Italia de laan uitgestuurd, na een strijd over de strategie van het telecombedrijf met Elliott. De investeerder dringt aan op een afsplitsing van een meerderheidsbelang in het vaste telefoonnetwerk van Telecom Italia, terwijl Genish juist de controle over dat onderdeel wilde behouden. Directieleden die op de hand zijn van Elliott keerden zich tegen Genish.

    De Puyfontiane noemde het gedwongen vertrek van Genish, die door Vivendi een jaar geleden naar voren was geschoven, volstrekt belachelijk. Ook het idee van de afsplitsing noemde hij achterlijk. Verder bestempelde hij de situatie zoals die nu is als zorgelijk, maar zei ook dat Italië deel blijft uitmaken van de Vivendi-strategie.
  6. forum rang 10 voda 19 november 2018 16:26
    Telecom Italia benoemt Luigi Gubitosi tot CEO

    (ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van Telecom Italia heeft Luigi Gubitosi benoemd tot CEO van het Italiaanse telecombedrijf. Dit meldde Telecom Italia zondag.

    Gubitosi vervangt Amos Genish, die op 13 november werd ontslagen na een maandenlange strijd tussen de aandeelhouders van Elliott Management en Vivendi.

    Genish werd aangesteld als CEO toen Vivendi, dat een belang van bijna 24 procent houdt in Telecom Italia, het Italiaanse bedrijf domineerde.

    Dit jaar nam de Britse tak van Elliott Management een minderheidsbelang in Telecom Italia en riep op tot een verandering van strategie en het topmanagement van het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 21 november 2018 21:30
    Utrecht krijgt als eerste stad gigabit-internet

    VodafoneZiggo gaat vanaf 2020 de internetsnelheden opvoeren naar glasvezelsnelheid. Utrecht krijgt de primeur, daarna volgt de rest van Nederland.

    David Bremmer 21-11-18, 20:58

    Met het nieuwe Gigabit-netwerk verloopt streamen, downloaden en uploaden straks gemiddeld vijf keer sneller dan nu, vertelde ceo Jeroen Hoencamp woensdag bij de opening van VodafoneZiggo’s nieuwe hoofdkantoor op Hoog Catharijne. ,,Momenteel zijn we bezig om ons gehele netwerk te digitaliseren. Niet voor niets zijn we afgelopen jaar gestopt met analoge televisie.”

    In 2020 krijgt Utrecht als eerste VodafoneZiggo's nieuwe Gigabit-netwerk met, zoals de naam aangeeft, downloadsnelheden van 1 Gigabit per seconde. De jaren erna volgen de vier miljoen klanten in de rest van Nederland. Een operatie die honderden miljoenen euro's kost.

    Hoencamp beklemtoont dat de techniek - Docsis 3,1 genoemd - getest en op orde is. ,,Dat is de nieuwe standaard voor de kabel.” Desalniettemin vindt momenteel een pilot plaats in de Utrechtse wijk Oog in Al. Enkele tientallen huishoudens testen daar of alles inderdaad goed werkt.

    21-10-2018 UTRECHT :
    Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen in gesprek met de CEO van VodafoneZiggo Jeroen Hoendercamp.
    21-10-2018 UTRECHT : Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen in gesprek met de CEO van VodafoneZiggo Jeroen Hoendercamp. © German Villafane
    Ongelooflijk belangrijk
    Burgemeester Jan van Zanen, aanwezig tijdens de opening, is verguld. ,,Voor de vele startups in deze stad is dat ongelooflijk belangrijk.” Dat is hij ook met het nieuwe hoofdkantoor, waar 1.600 van de 8.000 medewerkers van het telecombedrijf komen te werken. De domstad troefde daarmee Amsterdam af.

    ,,Utrecht is de jongste en snelst groeiende van de vier grote steden,” stelt Van Zanen. ,,We hebben de universiteit, goede hogescholen, veel jonge startups. Daar past een werkgever als VodafoneZiggo bij.”

    Bij de opening was Utrechtse DJ Fedde le Grand de speciale gast. Ook was er hoog bezoek: Vodafone-topman Nick Freed was aanwezig, net als Mike Fries, ceo van Liberty Global, de eigenaar van Ziggo. Zowel Liberty als Vodafone hebben een vijftig procents belang in joint venture VodafoneZiggo.

    Concurrent
    Beide telecombedrijven fuseerden in 2016. Daarmee kreeg KPN een formidabele concurrent, met net als het voormalige staatsbedrijf een vast en mobiel netwerk. Zo kan het klanten binden met aantrekkelijke combinatie-abonnementen van internet, televisie, vast en mobiele telefonie.

    www.ad.nl/economie/utrecht-krijgt-als...
  8. forum rang 10 voda 26 november 2018 17:13
    Beursblik: besluit Brussel zet telecom in het groen

    (ABM FN) Goedkeuring uit Brussel voor de overname van Tele2 Nederland door Deutsche Telekom is goed nieuws voor de telecomsector. Dit stelden analisten van Bernstein maandag.

    Volgens Reuters zal de Europese Commissie de overname deze week goedkeuren zonder voorwaarden te stellen.

    "Als Reuters gelijk heeft, dan is dit een keerpunt voor de Europese telecomsector", aldus analisten van Bernstein. Zij vinden dat vanwege de enorme investeringen die 5G vereisen, fusies noodzakelijk zijn.

    Vooral het aandeel KPN profiteert momenteel van de berichtgeving, en dat is volgens Bernstein ook terecht. "Het mag geen verrassing zijn dat de aandelen hard stijgen", aldus de analisten.

    Verder merkte Bernstein op dat een goedkeuring ook laat zien dat de keuze van de Belgische toezichthouder om een vierde speler toe te staan "tamelijk dwaas" is. De Belgische telecomaandelen zullen daarom ook herstellen.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  9. forum rang 10 voda 27 november 2018 19:05
    Brussel akkoord met deal Tele2 en T-Mobile

    Gepubliceerd op 27 nov 2018 om 18:24 | Views: 240

    KPN 17:35
    2,50 -0,02 (-0,63%)

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is akkoord met de fusie van de Nederlandse onderdelen van telecombedrijven T-Mobile en Tele2. Brussel stelt bovendien geen extra voorwaarden voor de afronding van de deal, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

    Volgens de commissie zal er na de fusie geen sprake zijn van marktverstoringen. Consumenten zullen niet duurder uit zijn en ook de kwaliteit van de dienstverlening komt, naar het oordeel van de commissie, niet in het geding.

    Eerder dit jaar werd een diepgaand onderzoek gestart door Brussel naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Dat had kunnen leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, zo was de gedachte.

    Afronden

    De fusie, die bijna een jaar geleden werd aangekondigd, wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. T-Mobile Nederland betaalt eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

    Met de overname ontstaat volgens de bedrijven een nieuwe sterke speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op de consumentenmarkt en de zakelijke markt. Het gecombineerde bedrijf hoopt vooral te profiteren van schaalvoordelen en meer financiële slagkracht.

    Dominante spelers

    Huidige ,,dominante spelers" KPN en VodafoneZiggo zullen uitgedaagd blijven worden, zegt het nieuwe fusiebedrijf. Tot het officiële moment van samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 naar eigen zeggen ook concurrenten van elkaar en verandert er niets.
  10. forum rang 10 voda 28 november 2018 16:33
    Beursblik: goedkeuring overname Tele2 beste nieuws in twee jaar

    (ABM FN-Dow Jones) De goedkeuring van de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile NL is het beste nieuws voor een onbeminde sector in twee jaar en KPN kan van dit besluit direct profiteren. Dit stelden analisten van Berenberg woensdag.

    De laatste ontwikkelingen kunnen de fusie- en overname-activiteiten, of op zijn minst de speculaties hierover, in de sector aanjagen. Berenberg verwacht dat de hernieuwde hoop op consolidatie kan leiden tot een instroom aan kapitaal in de Europese telecomsector in de komende weken en maanden. Hiervan kan KPN direct profiteren, zo verwacht Berenberg.

    Berenberg heeft een koopadvies op KPN met een koersdoel van 3,45 euro. Het aandeel koerste woensdagochtend 1,9 procent hoger op 2,55 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  11. forum rang 10 voda 28 november 2018 16:36
    KPN vindt samengaan Tele2 NL en T-Mobile positief - media

    (ABM FN-Dow Jones) KPN vindt de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile NL positief op de lange termijn. Dit zei het Nederlandse telecombedrijf volgens persbureau Reuters woensdag tijdens een beleggersdag.

    "We geloven niet het concurrentielandschap substantieel zal veranderen", aldus KPN.

    Dinsdagavond keurde de Europese Commissie de overname van Tele Nederland door T-Mobile NL, onderdeel van Deutsche Telekom, goed.

    "De Commissie is tot de bevinding gekomen dat deze concentratie geen mededingingsbezwaren oplevert."

    De goedkeuring van de overname van Tele2 Nederland is volgens analisten van Berenberg het beste nieuws in de afgelopen twee jaar voor een weinig geliefde sector.

    De laatste ontwikkelingen kunnen de fusie- en overname-activiteiten, of op zijn minst de speculaties hierover, in de sector aanjagen. Berenberg verwacht dat de hernieuwde hoop op consolidatie kan leiden tot een instroom aan kapitaal in de Europese telecomsector in de komende weken en maanden.

    Het aandeel KPN won woensdag een procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 11 december 2018 17:16
    Brussel onderzoekt telecomovernames 4 landen

    Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 17:10 | Views: 0

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een diepgravend onderzoek in naar de beoogde overname in vier Europese landen van activiteiten van kabelbedrijf Liberty Global door telecomgigant Vodafone. Het gaat om Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Roemenië. Met name in die eerste twee landen vreest Brussel dat de overname de concurrentie vermindert.

    Vodafone biedt in Tsjechië, Hongarije en Roemenië vooral mobiele telefonie aan, terwijl Liberty daar diensten voor vaste telefonie via de kabel levert. In Duitsland zijn beide ondernemingen zowel met telefonie als televisie actief op het kabelnet, maar in verschillende regio’s.

    ,,Het is belangrijk dat alle consumenten in de EU toegang hebben tot betaalbare en kwalitatieve telefoon- en televisiediensten’’, zegt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Het onderzoek moet zeker stellen dat de overnames niet leiden tot hogere prijzen en minder keuze voor consumenten, aldus de Deense. Zij heeft tot 2 mei om een besluit te nemen.

    In Nederland zijn kabeltelevisiebedrijf Ziggo en Liberty Globals dochterbedrijf UPC al samengesmolten.
  13. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:32
    Europese Commissie onderzoekt kostenmodel mobiele telefonie

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie onderzoekt in de mobiele telefoniesector de groothandelsprijzen voor roaming en voor mobiele afgifte. Dit maakte de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt woensdag bekend.

    Bij mobiele afgifte gaat het om de tarieven die telefonieaanbieders elkaar in rekening mogen brengen voor het doorverbinden naar elkaars gebruikers.

    Het doel van het onderzoek is meer inzicht te krijgen in de kosten van mobiele diensten in EU/EER-landen.

    De resultaten van het onderzoek worden gebruikt bij het bepalen van een maximum voor groothandelsprijzen voor roaming en voor het vaststellen van een Europees maximumtarief voor mobiele afgifte.

    De Commissie heeft AXON opdracht gegeven om het onderzoek uit te voeren en een kostenmodel te bouwen. Op basis van data die in mei 2018 zijn uitgevraagd bij stakeholders is een concept kostenmodel gebouwd. Mobiele netwerkaanbieders hebben al hun eerste reactie kunnen geven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:54
    Moody's: omzetgroei vraagstuk voor telecom

    Gepubliceerd op 12 dec 2018 om 14:09 | Views: 626

    KPN 16:32
    2,63 +0,05 (+1,78%)

    LONDEN (AFN) - Europese telecombedrijven zullen de nodige moeite krijgen met het opvoeren van hun omzetten volgend jaar. Onder meer de hevige concurrentie en de tragere economische groei zitten de bedrijven dwars, zo meldde kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de sector.

    Volgens de firma hebben telecombedrijven de afgelopen tijd werk gemaakt van het verbeteren van de winstmarges. Dat is ook nodig gelet op de uitdagingen die de sector te wachten staan.

    Moody's wijst onder meer op de kosten die zijn gemoeid met de uitrol van 5G- en glasvezelnetwerken, op handen zijnde fusies en overnames en kosten gemoeid met strengere regels. Al met al zal de ,,sectorschuld" stijgen, zo beredeneert het ratingbureau. Moody's houdt voor volgend jaar vast aan een stabiele outlook.
  15. Mr_Baldy 13 december 2018 11:42
    die 5G licenties moet de staat eigenlijk na genoeg weg geven, slaat nergens op dat bedrijven daar miljoenen voor moeten betalen, terwijl ze ook nog eens het hele netwerkt moeten bouwen. Als ik de telecom sector was zou ik lekker zeggen overheid geef ons maar geld om een landelijk netwerk te bouwen waar iedereen van kan profiteren.
  16. forum rang 10 voda 20 december 2018 20:22
    'VEON gaat banen schrappen in Amsterdam'

    Gepubliceerd op 20 dec 2018 om 20:12 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON staat naar verluidt op het punt om zo'n 100 banen te schrappen in Amsterdam en Londen. In de Britse hoofdstad betekent dat zelfs dat het kantoor van VEON daar gaat sluiten, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. VEON wil zelf nog geen details van de mogelijke ingreep prijsgeven omdat het bedrijf hierover nog in overleg is met zijn personeelsvertegenwoordiging.

    Een woordvoerder verklaart dat VEON erover nadenkt om te stoppen met het investeren in zijn digitale platform. Die stap zou neerkomen op een ommekeer van de strategie van voormalig topman Jean-Yves Charlier, die veel geld uittrok om met een soort socialenetwerk- en betaalapp de concurrentie aan te gaan met techreuzen als Facebook en Google. Bij VEON werken wereldwijd ongeveer 40.000 mensen.
  17. forum rang 10 voda 21 december 2018 14:23
    'T-Mobile en Ziggo stuwen breedbandmarkt'

    Gepubliceerd op 21 dec 2018 om 11:25 | Views: 872

    KPN 14:06
    2,56 +0,01 (+0,39%)

    HOUTEN (AFN) - De markt voor breedbandinternet in Nederland is in het derde kwartaal met 0,3 procent gegroeid. Volgens marktonderzoeksbureau Telecompaper werd de groei vooral gestuwd door uitbreiding bij T-Mobile en Ziggo. Daarmee werd een kleine terugval bij Tele2 en KPN tenietgedaan.

    Per eind september waren er 7,48 miljoen aansluitingen. Kabel blijft de meest gebruikte technologie voor breedband na een kwartaalgroei van 0,4 procent naar 3,46 miljoen aansluitingen. Glasvezel groeide echter harder, met 0,8 procent naar 1,21 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL (koper) met 0,1 procent naar 2,81 miljoen. De omzet uit breedbanddiensten groeide met 4,8 procent op jaarbasis naar 511 miljoen euro.

    Ziggo is met een marktaandeel van 43,9 procent de grootste partij in de breedbandwereld. KPN komt uit op een marktaandeel van 40,4 procent. Tele2 en T-Mobile, die bezig zijn met een fusie, hebben een aandeel van respectievelijk 3,8 en 3 procent.

    Voor de periode 2018-2022 voorspelt Telecompaper een gemiddelde groei per jaar van 1 procent in het aantal breedbandverbindingen en een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 1,5 procent.
  18. forum rang 10 voda 31 december 2018 10:53
    'Multiplay-markt groeide in derde kwartaal'

    Gepubliceerd op 31 dec 2018 om 10:07 | Views: 373

    KPN 10:34
    2,54 +0,02 (+0,75%)

    HOUTEN (AFN) - De omzet op de markt voor multiplay-diensten is in het derde kwartaal van dit jaar met 3,6 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt marktonderzoeker Telecompaper. Er werd in die periode een kleine 1,2 miljard euro verdiend met abonnementen op breedbandinternet en minimaal één andere dienst zoals tv, vaste of mobiele telefonie.

    In totaal zijn er ruim 6,7 miljoen multiplay-abonnementen in Nederland, een stijging van 1,2 procent. Van die klanten neemt het overgrote deel, 75 procent, alle vier die diensten af bij dezelfde provider, de zogeheten quadplay-abonnementen.

    Vodafone-Ziggo is marktleider op het gebied van multiplay met een marktaandeel van 48 procent. KPN volgt met 39,1 procent. Gekeken naar omzet haalt VodafoneZiggo 48,3 procent van het geld in de markt binnen tegen 42,3 procent voor KPN.
  19. forum rang 10 voda 2 januari 2019 16:45
    Fusie Tele2 en T-Mobile is rond

    Gepubliceerd op 2 jan 2019 om 12:24 | Views: 1.060

    DT.TELEKOM AG NA 28 dec
    14,80 +0,23 (+1,58%)

    KPN 16:29
    2,55 -0,01 (-0,35%)

    STOCKHOLM (AFN) - De fusie van de Nederlandse onderdelen van telecombedrijven T-Mobile en Tele2 is afgerond. Daarmee ontstaat een grote speler op de Nederlandse markt. Samen denken de partijen beter de concurrentie te kunnen aangaan met rivalen als KPN en VodafoneZiggo.

    De deal werd eind 2017 al aangekondigd. T-Mobile Nederland betaalde eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 heeft een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

    De Europese Commissie ging in november al akkoord met de samensmelting. Brussel stelde na onderzoek geen extra voorwaarden omdat de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt niet zou leiden tot marktverstoringen. Consumenten zullen niet duurder uit zijn en ook de kwaliteit van de dienstverlening komt, naar het oordeel van Brussel, niet in het geding.
  20. forum rang 10 voda 2 januari 2019 16:52
    Duitse telecompartijen naar rechter om 5G

    Gepubliceerd op 2 jan 2019 om 10:57 | Views: 1.682

    KPN 16:34
    2,55 -0,01 (-0,39%)

    BONN (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Telekom klaagt de telecomautoriteit van Duitsland aan wegens de voorwaarden die aan de veiling van 5G-frequenties zijn verbonden. Die verplichtingen zouden zo zwaar op de resultaten drukken dat het amper mogelijk is winst te draaien met de snellere internetverbindingen. Eerder stapten branchegenoten Vodafone Duitsland en Telefónica Deutschland al naar de rechter.

    De Duitse toezichthouder Bundesnetzagentur verkoopt de rechten op bepaalde 5G-frequenties dit voorjaar per opbod. Ze eist onder meer dat de uiteindelijke kopers voor het einde van 2022 alle snelwegen en rijkswegen en 98 procent van alle huishoudens in Duitsland van internetverbindingen van minimaal 100 megabits per seconde voorzien. Volgens Deutsche Telekom gaan die eisen ,,veel verder dan wat redelijk is'', waardoor het moeilijk wordt 5G-investeringen terug te verdienen.

    5G-netwerken bieden veel sneller mobiel internet dan 4G, de huidige snelste beschikbare standaard voor mobiel internet. Voor telecombedrijven is er daarom veel aan gelegen de rechten op de frequenties voor de internetverbindingen te krijgen.
1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 88 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links