Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gele hesjes beweging, de geest is uit de fles.

179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 december 2018 18:59
    quote:

    knullig schreef op 9 december 2018 18:10:

    Macron begint toe te geven, de rest van de west-europese landen zal weldra volgen met protesten om de gekozen politici te dwingen te stoppen met het uitmelken van haar burgers.
    Met uiteraard alle gevolgen van dien voor de aandelenmarkten.

    mvg

    Knul
    Aaah en Weeeh over de Arabische Lente, hier in Europa.
    Maar ... te beginnen met Frankrijk, wordt het EU klootjesvolk wakker ... en na de kou, begint ook hier binnenkort een bloedige lente ..... de Europese lente.

    Anders gezegd ... bevrijding zoeken van de EU dictatuur en deelnemende incompetente, zwaar over het paard getilde, zakkenvullende- en elkaar mooie baantjes toeschuivende regeringen van EU landen, die zich naar deze dictatuur voegen ;-)
  2. [verwijderd] 9 december 2018 19:44
    quote:

    Kaiser schreef op 9 december 2018 19:27:

    Vtm nieuws. De gele hesjes plegen geweld door de russen.... whoehahahaha
    Alles komt door Trump & door Putin .... lijkt het.
    Ik vind dat je ze daarmee veel teveel eer aan doet, om de simpele reden dat ik denk dat 99% gewoon onvrede van het volk zelf is, met daaromheen een randje nationaal extremisme .... waarmee Trump e/o Putin helemaal niks te maken hebben.

    Maar tsjah ... de politiek wil zelf de schuld niet krijgen, dus zoekt in alle hoeken of ze iets kunnen vinden waardoor dit dan wél komt ... en vinden daar extremisme, Putin, Trump, boze boemannen, nare klagende witmannen, etc.etc.
  3. [verwijderd] 9 december 2018 20:02
    Franse minister: 'Protesten 'Gele Hesjes' zijn ramp voor onze economie'
    09 december 2018 19:42
    www.nu.nl/buitenland/5620175/franse-m...
    De 'Gele Hesjes'-protesten die Frankrijk nu al vier weken in de greep houden, zijn "een ramp voor het bedrijfsleven en een ramp voor onze economie". Dit zegt de Franse Financiën-minister Bruno Le Maire zondag tijdens een bezoek aan enkele grote winkels in Parijs.

    =================================

    Bruno vergeet iets erbij te zeggen.
    De Franse regering(en) is/zijn de oorzaak van de huidige opstand en de opstand is een ramp voor de economie.

    Vereenvoudig deze formule en je komt op:'De Franse regering(en) is/zijn de oorzaak van de ramp voor Franse economie'

    ;-)
  4. nobahamas 9 december 2018 22:38
    Ik denk dat je hier gelijk in hebt.
    Het muntje is bij de meesten nog steeds niet gevallen. Maar in januari is de realiteit ineens voelbaar.
    Een verhoging van 3% op het dagelijks voedsel,en een verhoging van de energiekosten van 130 Euro per huishouden per jaar.
    Komt voor de minima neer op een lastenverhoging van zo’n 250 Euro per jaar.
    20 Euro per maand klinkt niet veel, maar wanneer je het nu niet maandelijks over houdt...

    De huur indexering is nog niet vastgesteld, maar binnen het jaar 2018 was dit 3,9%, voor 2019 zal dit niet veel anders zijn.
    Bij een huur van 700 Euro per maand komt deze verhoging op 327 Euro op jaarbasis.

    Kortom voor het jaar 2019 extra lasten voor de minima van meer dan 550 Euro voor het lopende jaar.

  5. forum rang 7 rene l 9 december 2018 22:50
    Ik kreeg vanmiddag een mailtje van Cindy Kroon, directeur klanten bij Nuon.

    De detais zal ik niet noemen, in het kort werd gewoon even medegedeeld dat het maandelijks automatisch af te schrijven bedrag voor gas en electra per januari met ruim 12% verhoogd wordt.

    En Rutte maar lachen, hij zal wel denken, ik krijg ze wel, alles voor Europa, daar ligt toch mijn toekomst.

    Het moment dat Rutte moet rennen voor zijn nadert nadert met rasse schreden.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 december 2018 22:50
    Frankrijk start onderzoek naar Russische invloed Gele Hesjes
    3 uur geleden in BUITENLAND

    PARIJS - Frankrijk is een onderzoek begonnen naar mogelijke Russische bemoeienis met de Gele Hesjes protesten die het land nu al een paar weken in zijn greep houden. Franse veiligheidsdiensten bekijken of de Russen zich inderdaad met de betogingen bemoeien, zei minister Le Drian van Buitenlandse Zaken.

    Zo zouden zeshonderd Twitter-accounts die doorgaans het Kremlin promoten zich inmiddels vooral en veelvuldig richten op Frankrijk, met het gebruik van de hashtag #giletsjaunes, de Franse benaming van de Gele Hesjes. Social media-experts stellen dat het erop lijkt dat die accounts daarmee het conflict willen uitvergroten.

    Rusland is er al eerder van beschuldigd via social media onder meer de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. De Franse bewindsman wil verder niets zeggen totdat er iets uit het onderzoek komt.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 december 2018 22:53
    Franse minister: 'Protesten 'Gele Hesjes' zijn ramp voor onze economie'
    09 december 2018 19:42 Laatste update: een uur geleden

    De 'Gele Hesjes'-protesten die Frankrijk nu al vier weken in de greep houden, zijn "een ramp voor het bedrijfsleven en een ramp voor onze economie". Dit zegt de Franse Financiën-minister Bruno Le Maire zondag tijdens een bezoek aan enkele grote winkels in Parijs.

    Zo'n 136.000 demonstranten verzamelden zich zaterdag door heel Frankrijk, waarbij meer dan 1.700 arrestaties werden verricht en honderden gewonden vielen. De protesten tegen de regering leidden ook tot massale diefstal, vernieling en plunderingen.

    Veel winkeliers in Parijs hadden uit voorzorg hun panden dichtgetimmerd en ook grote ketens zoals Galeries Lafayette en Printemps bleven dicht terwijl ze eigenlijk hadden gerekend op een flinke decemberomzet.

    Al met al hebben de protesten de winkeliers in totaal minstens een miljard euro gekost, becijfert de branchevereniging. Veel musea hielden ook de deuren dicht.

    Ook de toeristen bleven veelal weg, melden reisbureaus. Er waren 40 tot 50 procent minder reserveringen vergeleken met vorig jaar, laat de hotelbranche weten. Dat kwam door alle foto's en nieuwsberichten van de rellen die de wereld overgaan.
    President overlegt met vakbonden en werkgevers

    President Emmanuel Macron heeft vertegenwoordigers van onder meer vakbonden en werkgevers uitgenodigd voor overleg maandag in het Élysée in Parijs. Om 20.00 uur komt hij met een verklaring aan het Franse volk.

    Volgens minister Muriel Pénicaud (Werkgelegenheid) zal Macron "concrete en onmiddellijke" maatregelen aankondigen. Hij sluit een stijging van het minimumloon uit. "Veel kleine bedrijven kunnen een stijging van het minimumloon niet aan", legt Pénicaud uit. "Zij kunnen failliet gaan."

    De 'Gele Hesjes' betogen tegen het beleid van de Franse regering dat hun koopkracht zou ondermijnen. De directe aanleiding was een belastingverhoging op benzine en diesel. Die maatregel moest leiden tot een schoner milieu. De regering van Macron is inmiddels teruggekrabbeld, maar de protesten houden aan.
    .
    Zie ook: 'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren'
  8. forum rang 9 josti5 9 december 2018 23:14
    De strategie van Brussel/Macron/Merkel/Rutte is duidelijk: zuig de burger leeg, en geef Rusland/Trump/Brexit de schuld.
    Gewoon: de klassieke aanpak.

    Al eerder voorgesteld: laten we eind januari een draad starten met het nieuwe vrij besteedbare inkomen, in vergelijking met 2018.

    De gele hesjes hebben in deze groot gelijk, of het Frankrijk, Duitsland, Nederland of Belgie, en waarschijnlijk ook Spanje, Portugal en Italie betreft, zo niet alle bij Brussel aangesloten landen: overheden en aanverwanten zuigen de portemonnee gezamenlijk leeg.
    Het lijstje van nobahamas kan nog fors uitgebreid wordn.
    Want het netbeheer komt wel weer met een forse verhoging, de ZKV ook, OZB stijgt gemiddeld met 2%, en ook het waterschap komt er nog aan, en niet te vergeten de (auto)verzekeringen.
    En aannemers, klusjemannen en wat dies meer zij kunnen momenteel vragen, wat zij willen.
  9. forum rang 9 objectief 10 december 2018 21:36
    quote:

    josti5 schreef op 9 december 2018 23:14:

    De strategie van Brussel/Macron/Merkel/Rutte is duidelijk: zuig de burger leeg, en geef Rusland/Trump/Brexit de schuld.
    Gewoon: de klassieke aanpak.

    Ja, dat ligt aan profiteurs die weinig werken en van de overheid leven:
    kijk in de spiegel.
  10. forum rang 7 ffff 11 december 2018 12:09
    En Fredje…… Wat was nu zo de reden om zo schlemielig, zo achterbaks zonder ons even te waarschuwen van alias te veranderen?

    Ik kan je zo een goede reden opgeven waarom posters hier in de KK regelmatig van alias veranderen en ik vermoed dat die reden voor jou ook geldt, maar gezien het modereerbeleid hier in de KK zal ik maar zwijgen en het gewoon aan onze communistische bankier, belastingambtenaar, accountant vragen.

    Peter
  11. forum rang 9 objectief 11 december 2018 12:27
    quote:

    ffff schreef op 11 december 2018 12:09:

    En Fredje…… Wat was nu zo de reden om zo schlemielig, zo achterbaks zonder ons even te waarschuwen van alias te veranderen?

    Ik had afscheid genomen van de politieke discussie, maar voor jou maak ik nog een uitzondering als fanatieke aanhanger van Macron...die Parijse winkeliers zullen ook wel een Macronnetje te vieren hebben.
  12. forum rang 7 ffff 11 december 2018 12:35
    Flauw antwoord! In de eerste plaats moet je na zoveel jaren jezelf toch kennen. Je weet donders goed genoeg dat jij beslist geen afscheid kan nemen van politieke discussies.

    En zelfs al zou je zo'n stap overwegen, dan hoef je toch niet stilletjes van alias te veranderen. IK vind dat altijd zo minnetjes.

    Die Parijse winkeliers zullen als ze ook maar een gram gezond verstand hebben beseffen dat ze hun schade aan het canaille, aan het geteisem, aan het schorem, aan de frequent veroordeelden, aan het typische Franse gepeupel te danken hebben en niet aan Macron.

    Maar ja, zoiets snapt een overtuigd communist nooit.

    En de komende weken nu eens goed bestuderen waar de Franse regering de kalmeringsmaatregelen van gaat betalen.....

    Gokje? Het zal wel weer toenemende staatsschuld zijn... Dus.... voor onze kinderen, maar dat interesseert die vernielers niks, noch de politici.
    Peter

179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0627 +0,01%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.788,10 -1,32%
Gold spot 2.396,18 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links