Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Houd vol

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 9 december 2018 15:38
    En het is vaak juist in slechte tijden dat u de basis legt voor een mooie belegging of rit. Dat gebeurt zelden op een top...…

    Deze zin valt hierboven te lezen...…

    Arend-Jan,

    Ik weet dat jullie bij IEX nauwelijks de KK lezen, maar daar hebben wij het als beleggers onder elkaar al over dit soort opmerkingen gehad:

    DIT keer heb je verdomd weinig aan dit soort opmerkingen als je al eenmaal het afgelopen jaar aan het beleggen bent geweest. Dan is het gewoon kiezen of delen: Dus je verlies nemen en de aandelen verkopen dan wel gewoon stil blijven zitten zolang je geschoren wordt.

    Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die nog liquide zijn, maar juist die mensen durven vrijwel nooit hun geld in aandelen te steken.

    Tenslotte|: Ook hier bar stil. Blijkbaar is iedereen de kerstboom aan het optuigen. Gistereen was ik op een Christkind'l Weihnachtsmarkt in Saarbrücken. Je kon er over de koppen lopen en iedereen liep met Weinachtsgeschenke. Ik postte al in de KK van IEX hoe ontzettend hoog de kerstgratificaties in Duitsland zijn: Van 800 tot...… 5000 Euro ( Vijfduizend !! ) per werknemer . Extra erbij voor de kerst.
    Nou gisteren heb ik ervaren dat er onder de Duitsers genoeg te spenderen valt.

    Peter
  2. forum rang 7 wiegveld 9 december 2018 15:51
    Dit lijkt inderdaad een moment om even op je handen te blijven zitten. Risico is dat je kansje mist, bonus is dat je nu niet bezig bent een vallend mes te vangen.

    Alle koersen dalen, Trump begint zelfs te twijfelen over zijn handelsoorlog, May zit in de ellende, Macron moet miljarden in de Fransozen kieperen om te overleven, Canada en China rommelen en de olie nog.
    O ja en Rutte krijgt komende vrijdag Macron ook nog over zich heen om meer geld in de EU te steken.
    Kortom: veel gedoe.
    Geloof in alle analisten is zinloos en dom. Ze lullen maar wat en elke glazen bol werkt anders!

  3. forum rang 7 wiegveld 9 december 2018 15:54
    Interessant trouwens dat de gele hesjes beweging in ons land nog niet opkomt.

    1) Wij staan met onze belastingdruk op plaats 4 vlak achter Frankrijk. Maar het komt niet in de krant. Gek.
    2)Overheid zet klimaatplannen in om de lagere- en middenklasse met meer belastingen verder uit te kleden voor leuke elektrische auto subsidie voor de rijken,
    3) Overheid doet werkelijk niets aan inkrimpen alle ministeries nu het makkelijk kan. Banen zat nu voor 1000 den anbetenaren die weinig produceren en alleen zaken uit de publiciteit houden.
  4. forum rang 6 rene66 9 december 2018 16:26
    Het belangrijkste punt is wat (de regering) Trump nu wil met China, als de VS daadwerkelijk een goede handelsdeal wil hebben, dan zal dat geen probleem zijn. Wat wel een probleem zal worden is om volledig gelijk te krijgen mbt de andere punten.

    Trump is wel president, maar hij wordt zelf ook aangestuurd. De vraag is dan ook welke adviseurs (stroming) gaan winnen, zijn dat de redelijke of zullen de "harde" hardliners het voor het zeggen krijgen.

    Ik ben inmiddels bang dat de hardliners het voor het zeggen hebben/krijgen, dat blijkt ook wel uit de recente arrestatie van Meng Wanzhou van Huawei. Ik las dat deze dame al jaren een paar keer in Canada op bezoek komt. De VS had dus al jaren aan Canada kunnen vragen om de dame te arresteren en uit te leveren.

    Dat dit dus een paar dagen na het overleg tussen de VS en China gedaan is toont aan dat de hardliners het voor het zeggen hebben. Als de VS er niet snel er voor zorgt dat de dame vrij komt en gewoon naar China kan gaan dan zal de boel flink gaan escaleren. Arend Jan geeft dus terecht aan dat dit een heel belangrijk punt is.

    De economie in de VS is gelukkig sterk, bedrijven blijven winst maken. Als de FED goed het werk doet dan zullen ze slim omgaan met de verhoging van de rente. Ik zie dus nog steeds geen recessie in de VS de komende anderhalf jaar of de handelsoorlog moet echt gaan escaleren. Er schijnt verder nog steeds heel veel geld aan de zijlijn te staan in de VS en dat kan niet allemaal benut worden in geldfondsen en obligaties. Een belangrijk deel zal dus terugvloeien naar de aandelenmarkt.

    Als de SEC, onder druk van de regering Trump, rust op de beurs wil krijgen moeten ze er toch voor zorgen dat de algoritme handel aan veel meer eisen gaat voldoen, het zijn met name shortende hedgefunds die zorgen voor de enorme fluctuaties op de beurs in 2018.

    Ik maak mij ook flinke zorgen over de EU, de economie loopt minder. Het begint toch langzamerhand erop te lijken dat de EU en de Euro minder goede experimenten zijn geweest en dan druk ik het netjes uit. De ECB is een geld pomp machine die eigenlijk wel wil stoppen maar niet kan stoppen. De rente op het spaargeld is nihil, de pensioenpotten zijn door de lage rente ook aangetast. Alles wordt duurder, hogere belastingen etc. De EU is een samenwerking waarbij ze toch vergeten lijken te zijn dat de meerderheid van de mensen er niet op zit te wachten. Terug gaan naar een EEG vorm zou een goede optie zijn en belastingbetalers minder geld kosten. De politieke onrust neemt inderdaad steeds meer toe zoals Arend Jan ook aangeeft. Vandaar zullen buitenlandse beleggers in toenemende mate zich terug trekken uit de EU. Het lijkt inmiddels langzamerhand een 'verloren continent' te worden.

    Ook Nederlandse beleggers die verstandig zijn, zouden, voor zover ze dat al niet gedaan hebben, deels in de VS moeten beleggen volgens mij. In de VS liggen nog steeds de beste kansen de komende anderhalf jaar en wie weet nog langer. Verder heeft het verleden aangetoond dat de beurs in de VS veel sneller terugkomt na een enorme koersval. Al met al zijn de rustige tijden over, maar dat laatste is inmiddels wel bij elke belegger bekend.

  5. forum rang 6 rene66 9 december 2018 16:50
    quote:

    wiegveld schreef op 9 december 2018 15:54:

    Interessant trouwens dat de gele hesjes beweging in ons land nog niet opkomt.

    1) Wij staan met onze belastingdruk op plaats 4 vlak achter Frankrijk. Maar het komt niet in de krant. Gek.
    2)Overheid zet klimaatplannen in om de lagere- en middenklasse met meer belastingen verder uit te kleden voor leuke elektrische auto subsidie voor de rijken,
    3) Overheid doet werkelijk niets aan inkrimpen alle ministeries nu het makkelijk kan. Banen zat nu voor 1000 den anbetenaren die weinig produceren en alleen zaken uit de publiciteit houden.
    Het zit niet in de Nederlandse volksaard. Als je ook kijk hoe de Nederlandse beleggers bij een flink aantal beursfondsen wordt gepiepeld door shortende hedgefunds uit met name de VS dan zou je vroeg of laat ook verwachten dat de AFM/politiek actie zou ondernemen om de beleggers en de geshorte bedrijven te beschermen tegen de koersmanipulaties. Een eenvoudig advies van de AFM is voldoende om de politiek wakker te maken. Ook de politiek kan zelf actie ondernemem. De AFM krijgt voldoende signalen maar doet helemaal niets. Ze zijn druk met zichzelf bezig en niet met de buitenwereld en kunnen zich eenvoudig niet verplaatsen in beleggers en de beursgenoteerde ondernemingen. Ook die laatste zitten niet op shorters te wachten.

    Helaas lijkt de AFM net zoals de Nederlandse Bank onderdeel uit te maken van een netwerk dat er niet is om op te komen voor de belangen van de beleggers. Ik las zaterdag nog het artikel in het FD over de Nederlandse Bank en hoe ze zijn om gegaan met de topman van de ING en dan weet je voldoende.
  6. Snuggerst 9 december 2018 17:16
    quote:

    rene66 schreef op 9 december 2018 16:50:

    [...]Het zit niet in de Nederlandse volksaard. Als je ook kijk hoe de Nederlandse beleggers bij een flink aantal beursfondsen wordt gepiepeld door shortende hedgefunds uit met name de VS dan zou je vroeg of laat ook verwachten dat de AFM/politiek actie zou ondernemen om de beleggers en de geshorte bedrijven te beschermen tegen de koersmanipulaties. Een eenvoudig advies van de AFM is voldoende om de politiek wakker te maken. Ook de politiek kan zelf actie ondernemem. De AFM krijgt voldoende signalen maar doet helemaal niets. Ze zijn druk met zichzelf bezig en niet met de buitenwereld en kunnen zich eenvoudig niet verplaatsen in beleggers en de beursgenoteerde ondernemingen. Ook die laatste zitten niet op shorters te wachten.

    Helaas lijkt de AFM net zoals de Nederlandse Bank onderdeel uit te maken van een netwerk dat er niet is om op te komen voor de belangen van de beleggers. Ik las zaterdag nog het artikel in het FD over de Nederlandse Bank en hoe ze zijn om gegaan met de topman van de ING en dan weet je voldoende.
    Ach schei toch uit, manipulatie is nergens aan de orde, of aan de orde geweest. Dat zit tussen de oren, de psyche maakt dat er van, moet immers zo makkelijk als mogelijk je brein in, en er weer uit..
  7. forum rang 6 jonas 9 december 2018 20:03

    Nee, Arend Jan zeker zou ik me dat met die een bal en die gigantische ECB-balans niet laten wijsmaken. Staat dat bij Pharming geen probleem, want dan Pharming failliet en jammer voor de Pharmingbeleggers.

    Bij overheidsobligaties, opgekochte zaken van banken en verzekeraars en pensioenfondsen etc voorzie ik echter wel problemen waar de politiek in geval van nood niet gaat uitkomen.

    Nu duidelijkheid over de EU als samenwerking tussen landen zonder schulddeling of EU als Superunie met bevolkingen die dat niet willen, kan maar beter snel gebeuren, want anders wordt het nog grotere chaos.

    Je stelt vaak: ach politiek doet er LT niet zo toe voor de belegger. Dat neemt echter niet weg dat bij grote zaken zoals oorlogen, uit een spatting van unies het op middellange termijn zeg 10 jaar er wel toe doet en de gemiddelde belegger zeg op zijn 40ste begint en op zijn 80ste er wel geweest is.

    "Je zou zich er bijna een hoedje van schrikken. Zelf maak ik me maar wijs dat het geen bal uitmaakt of die hele handel nou bij de ECB, of onze banken, verzekeraars, pensioenfondsen of voor mijn part het Pharming forum op de balans staan, maar ik ben niet zeker"

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 10 december 2018 00:53
    JA, er komt een hele grote crisis aan, NEE Euro's zijn niet veilig, veel onveiliger als aandelen, wat moet je met die door en door verrotte Euro ?!?.

    Belangrijkste punten om in de gaten te houden:
    1. Gaat het met de gele hesjes nog verder uit de hand lopen?
    2. Gaat de Europese rente straks omhoog wat paniek veroorzaakt op de Nederlandse huizenmarkt?
    3. Gaat de steeds hardere roep naar elektrische auto's de oliefondsen zeer zwaar afstraffen?
    4. Houd Rutte als zijn leugens nog vol, zal hij overleven?
    5. Europese verkiezingen, het anti-EU kamp is overal winnaar of zelfs de grootste.
    6. Gaat Deutsche Bank omvallen? = Einde Euro !

    De gifbeker is nog lang niet leeg, alle seinen staan op rood

    Houd fysiek zilver en goud in de gaten, alle verliezen op de beurs stromen die kant op.

    Bitcoin en andere nepgeldmunten zullen waarschijnlijk verder richting de 0 gaan als cash weer king is, de crypto gekkies zijn lamgebeukt, de hype is over, onder de millenials (zaten voor 90% achter de Bitcoin) zit geen geld meer.

    Het beste voor 2019 jongens, het belangrijkste om nu te verkopen is waarschijnlijk je huis als er een grote hypotheek op zit, de huizenmarkt gekte zal in 2019 aan harde landing maken naar alle waarschijnlijkheid.
  9. Senior 1936 10 december 2018 13:54
    de grote vraag: hoe komt de belastingdienst aan het idiote idee dat er aan beleggen in de AEX-fondsen en onroerend goed nauwelijks risico's zijn verbonden. Mijns inziens een slechte raadgever voor mensen die nog moeten beginnen met beleggen of er kort geleden nog zijn ingestapt (ingetrapt !).
    Wie tikt die belastingdienst op de vingers ?
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links