Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel GE Aerospace NYS:GE.N, US3696043013

  • 155,670 17 apr 2024 22:00
  • -1,090 (-0,70%) Dagrange 153,630 - 158,680
  • 6.519.865 Gem. (3M) 7,1M

Forum General Electric geopend

260 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 11 november 2018 21:50

    Het lijkt wel alsof veel kapitaalkrachtige groepen in de USA als aasgieren op GE duiken. Hier ook weer zo een meneer seekingalpha.com/article/4220790-gene...

    Maakt Culp die er pas 3 maanden als CEO zit verwijten dat hij niet morgen direct alles zo een beetje uitverkoopt. Heel dom natuurlijk. Culp moet rustig te tijd krijgen om momenten van verkoop af te wachten en zich beslist niet laten opjagen om de zaken aan aasgieren te verkopen ver beneden de waarde.

    Zoiets heeft niets te maken met een enigszins financieel economisch onderbouwd advies, maar met andere eigen belangen of van vriendjes.

    Groet, Jonas

  2. forum rang 10 voda 12 november 2018 16:56
    GE waarschuwt voor tegenvallende omzet

    Gepubliceerd op 12 nov 2018 om 16:39 | Views: 260

    BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE) haalt zijn eigen omzetdoelen voor dit jaar waarschijnlijk niet. Dat zei topman Larry Culp in een zeldzaam interview, dat slecht werd ontvangen op de beurs.

    ,,We hebben achteraf bezien waarschijnlijk te lang vastgehouden aan te stevige omzetdoelen voor het jaar", zei Culp. ,,Die gaan we niet halen."

    Vorige maand reageerden beleggers ook al nerveus op de derdekwartaalcijfers van het bedrijf. GE heeft te maken met zeer zwakke vraag naar zijn gasturbines en torst bovendien een flinke schuldenlast met zich mee. De onderneming heeft meerdere bedrijfsonderdelen in de verkoop gezet.
  3. forum rang 10 voda 12 november 2018 17:18
    Topman geeft koers GE nog een tik

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel General Electric staat maandag flink onder druk, nadat nieuwbakken CEO Larry Culp in een interview op zakenzender CNBC inging op de recente waarschuwing die GE gaf.

    GE maakte eind oktober al bekend een kwartaalverlies van bijna 23 miljard dollar te hebben geleden, door een afschrijving ter waarde van 22 miljard dollar bij de elektriciteitstak, die eerder die maand al werd gecommuniceerd.

    Het dividend, dat vorig jaar al sterk was verlaagd, ging nog verder omlaag, van 0,12 naar 0,01 dollar per aandeel.

    Financieel directeur Jamie Miller zei eind vorige maand in een telefonische toelichting voor analisten dat de problemen bij de Power-divisie ervoor zullen zorgen dat General Electric zijn doelstelling voor de kasstroom dit jaar "aanzienlijk gaat mislopen". Dit zorgde toen ook al voor een flinke koersdaling.

    Maandag zei topman Culp dat hij "geen grotere prioriteit" ziet dan de schuldenlast van GE terug te brengen en dat de waarschuwing van vorige maand op weinig enthousiasme kon rekenen, maar wel nodig was. En daarvoor heeft de onderneming volgens de CEO voldoende mogelijkheden, onder meer door onderdelen af te splitsen via de beurs of ze te verkopen.

    De luchtvaarttak bestempelde Culp als "kroonjuweel".

    Het aandeel GE daalde maandag 5,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  4. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:19
    GE verkoopt 20 procent belang in Baker Hughes

    (ABM FN-Dow Jones) General Electric is van plan om 20 procent van zijn meerderheidsbelang te verkopen in oliedienstverlener Baker Hughes. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdag.

    GE verkoopt maximaal 101 miljoen aandelen, waarvan Baker Hughes circa 65 miljoen aandelen terugkoopt.

    Op basis van de slotkoers van 23,64 dollar van afgelopen maandag, zou de verkoop circa 4 miljard dollar opleveren voor GE.

    GE mag zijn belang in Baker Hughes niet verkopen tot juli 2019 als onderdeel van de overeenkomst die het bedrijf sloot, toen GE zijn olie- en gasactiviteiten combineerde met Baker Hughes.

    GE zei van plan te zijn om een belang van meer dan 50 procent in Baker Hughes na de transactie te behouden.

    Het aandeel General Electric noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger, terwijl het aandeel Baker Hughes vlak noteerde.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 16 november 2018 15:09
    General Electric stoot weer divisie af

    Gepubliceerd op 16 nov 2018 om 14:57 | Views: 19

    BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE) heeft weer de broodnodige dollars binnengehaald. Dit keer met de verkoop van een portfolio van lease-overeenkomsten voor apparatuur die wordt gebruikt in de gezondheidszorg.

    Deze werd voor 1,5 miljard dollar overgedaan aan investeerder TIAA Bank uit Florida. De verkochte portefeuille, die wordt beheerd door GE Capital, omvat lease-overeenkomsten voor apparatuur met ongeveer 1100 ziekenhuizen en 3600 artsenpraktijken.

    GE heeft meerdere bedrijfsonderdelen in de verkoop gezet, onder meer om schulden terug te brengen. Het concern wil zich uitsluitend richten op industriële activiteiten. Onlangs waarschuwde het bedrijf voor tegenvallende omzetten. De beurswaarde van het ooit machtige bedrijf is de laatste tijd flink verdampt.
  6. forum rang 6 jonas 1 december 2018 22:37

    Robo over de week bekeken valt het wel mee. Het is gewoon een lastig aandeel/bedrijf. Elke dag wel weer analyse en commentaar op CNBC. Nu komen de problemen bij de finance tak even weer meer naar buiten. Die waren allang bekend en er lopen procedures.

    Verkopen ze morgen wat dan is het weer plus 8% ofzo. Het is niet een aandeel dat je voor je rust moet hebben of als kern van je porti. Toch allemaal heel interessant en ik houd mijn vasthouden lijn vast. De som der delen benadering.

    Op zich ook wel goed dat alle shit naar buiten komt. Kan het goede ook aan de orde komen. En aan een omslag werken ze wel erg hard.

    Groet, Jonas
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2018 16:06
    De lessen voor beleggers uit het debacle General Electric
    Datum
    26 november 2018

    Het aandeel van het Amerikaanse industrieconcern General Electric is een van de meest rampzalige beleggingen van 2018 gebleken. En het ging in de jaren daarvoor ook al een tijdje de verkeerde kant op. In Effect 12 worden de belangrijkste lessen die beleggers hieruit kunnen trekken op een rij gezet.

    Eind 2000 was General Electric (GE) met een marktkapitalisatie van 477 miljard dollar het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Met een omzet van 130 miljard dollar en 223.000 werknemers behoorde het ook als onderneming tot de allergrootsten.

    GE stond toen sinds 1981 onder leiding van Jack Welch, die in 1960 bij het concern in dienst trad als junior met een salaris van 10.500 dollar. Toen Welch de leiding kreeg was GE nog maar 12 miljard dollar waard, toen hij afzwaaide in 2001 was die beurswaarde mede dankzij 600 overnames veertig keer zo groot geworden. Welch voegde de enorme divisies GE Capital en de televisiebedrijven aan het concern toe en werd in 1999 door zakenblad Fortune uitgeroepen tot ‘Manager van de Eeuw’.

    Welch had in twintig jaar een conglomeraat opgebouwd dat zeer complex was geworden en voor ongeveer 40 procent van zijn inkomsten leunde op een financiële tak die groter was dan menig wereldwijd opererende bank. Ook het mediabedrijf NBC Universal stond ver weg van de oude kern van GE, dat in 1879 opgericht was door Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp en de fonograaf.

    Welch’ opvolger Jeff Immelt was niet op de werkvloer begonnen, maar had na zijn studie aan Harvard sinds 1982 verschillende managementfuncties bij GE bekleed. Immelt werd vier dagen na zijn aantreden als hoogste baas geconfronteerd met de aanslagen van 11 september 2001, die de verzekeringstak van het bedrijf 600 miljoen dollar kostten en ook slecht nieuws betekenden voor de divisie vliegtuigmotoren. In 2008 kreeg hij de grootste financiële crisis sinds de jaren 30 voor zijn kiezen, die vooral via de vastgoedmarkt grote gaten sloeg in de balans van GE Capital.

    Immelt is steeds bezig geweest het GE van Jack Welch meer te stroomlijnen, hij stootte de divisies Plastics, Verlichting, Huishoudelijke apparaten en GE Capital af en voegde het eigen televisienetwerk NBC samen met het aangekochte belang van 80 procent in Vivendi Universal. Dit geheel werd in twee stappen, in 2009 en 2013, overgedaan aan Comcast. Immelt richtte zich voor groei met name op China, dat hij GE’s tweede thuismarkt noemde. Net als Philips in Nederland wilde hij wel groeien in medische apparatuur, dus daar werden wel overnames gedaan. In juni van dit jaar werd echter aangekondigd dat de divisie GE Healthcare zal worden afgestoten via een ‘spin off’, waarbij de huidige aandeelhouders aandelen in het nieuwe bedrijf ontvangen.

    Ondanks de inspanningen van Immelt kan worden gesteld dat GE sinds 2008 in een permanente crisissituatie zit. Van veel onderdelen die zijn afgestoten viel de opbrengst tegen omdat er lijken in de kast lagen of grote reorganisatiekosten noodzakelijk waren. Gevallen van fraude moesten voor grote bedragen worden geschikt met toezichthouders en gedupeerden. En ondertussen streek Immelt recordbedragen aan salarissen en bonussen op, wat GE op kritiek kwam te staan van beleggers. Hij stapte in oktober 2017 op om te worden opgevolgd door John Flannery.

    Immelt beweerde dat GE op dat moment klaar was voor 21e eeuw, maar het tegendeel bleek waar. Hij liet een kaartenhuis na. Er zullen nog hele bibliotheken aan managementboeken worden geschreven over wat er bij General Electric allemaal misging. In Effect 12 wordt een aantal lessen voor beleggers uit de teloorgang van GE alvast op een rij gezet.

    Effect, het magazine van de VEB, staat elke maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan maand gratis.
  8. Geschorst en weet niet waarom 15 december 2018 16:07
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 december 2018 17:02:

    General Electric (GE) maakte een koerssprong van ruim 10 procent. JPMorgan Chase verhoogde het beleggingsadvies voor het industrieconglomeraat, dat een groot deel van zijn beurswaarde heeft verloren.
    JPM verlaagde pas naar $6 en nu weer aanpassen.
    Er zit nog geen maand tussen. Generic Electric is dit jaar ook al gehalveerd.
    Is wel een groot bedrijf, maar schijnbaar zijn de schulden erg hoog.
    Als GE het op de rit krijgt, dan lijkt me het wel een mooi aandeel voor de weg terug.
    Philips zou onderdelen van GE kunnen overnemen.
  9. forum rang 6 jonas 18 december 2018 16:21

    Tussen alle misere eindelijk wat positief nieuws over GE bij seeking alpha

    "HiddenValueInvestor

    Long only, value


    (1,996 followers)
    Summary

    GE has ample assets and liquidity to cover all of its liabilities. There are no signs this company is heading towards serious financial problems.

    GE Aviation is worth a lot more than the entire market cap of General Electric.
    GE Healthcare is worth more than the entire market cap of General Electric.

    The stock price of General Electric (GE) continues to crater as if the company is heading towards obsolescence or serious financial troubles. Nothing could be further from the truth.

    The company has more than ample assets and liquidity to cover its debts and other obligations such as pensions and insurance liabilities. The share price has fallen so low that GE Aviation is worth a lot more than General Electric is trading for. GE Healthcare is also worth more than General Electric is trading for.

    The reason it has been so easy to create a climate of fear and panic around the stock price of General Electric is because of the bumbling missteps of management. The key to staying in the good graces of Wall Street analysts is to under-promise and over-deliver. GE management has done the opposite. They have continued to minimize the challenges some parts of the company face. With each new revelation, they allowed the perception to take hold that GE has many hidden problems and management is not up to the task of fixing those problems.

    The bearish case is eventually those hidden problems may sink the company.
    That perception has become the reality for shareholders. I recognized this problem last year and wrote this Seeking Alpha article on June 12, 2017:

    General Electric Should Use Immelts Departure To Break Up Company. On the date of that publication, the share price of General Electric closed at $28.94. My argument was that GE was too big and had too many parts that had no synergies. Investors would be better off with a big break-up. The same argument holds true today. The big difference is now the perception surrounding General Electric has to be fixed before it can maximize shareholder value by breaking up the company. The negative perception can be changed".

    Nu de koers nog.

    Groet, Jonas

  10. Geschorst en weet niet waarom 2 januari 2019 20:48
    Generel Electric stijgt vandaag. Vorig jaar flink afgestraft. Gaat dit fonds van flopper naar topper. General Electric heeft flinke assets en een aantal worden dit jaar afgesplitst. Dit fonds zou wel eens flink kunnen herstellen. Ik zie dit fonds ook bij veel analisten in de portefeuille staan, ook van IEX. In ieder geval een goed begin in 2019.
260 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links