Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Pharming december 2018

10.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Metaphor 9 december 2018 12:09
    quote:

    De Monitor schreef op 9 december 2018 10:11:

    [...]

    Koersdoel Kempen ligt het dichtst bij de werkelijke koers.
    Enkele maanden geleden was er vast een ander rapport dat het dichts bij de werkelijke koers lag...
    En over enkele maanden is er een nieuw rapport dat dan dichterbij de koers ligt...

    En wat heb je nu eigenlijk aan je gelijk gehad? Heb je daadwerkelijk exact op tijd precies correct gehandeld?

    De informatie is useless tenzij het een rapport is met een "garantiebewijs" en je de informatie 24 uur eerder dan de rest in handen hebt...

    Wat overblijft is eenvoudig. Namelijk dat de waarheid altijd in de realtime koers zit.... Realtime is natuurkundig lastig te vatten want het was zojuist alweer voorbij en we zitten in de nieuwe realtime.

    Je eigen balans gebaseerd op relevante informatie en vertrouwen op een betere koers of een zekerheid op een lagere koers maakt dat je geld kan verdienen aan dit aandeel. Al het overige is niet relevant....

    De enige reden dat zo'n "useless" rapport van Kempen een heel klein beetje interesse heeft is omdat hele (stupide) volksstammen daar hun vertrouwen aan verbinden en welk effect dat prul dan weer op "mijn" realtime koers heeft. En dan voel ik me soms gedwongen om te handelen door of bij te kopen of te verkopen.

    Ik blijf voorlopig zitten omdat mijn persoonlijke balans mij dit verteld.

    Groeten en allemaal winst en wijsheid,
    Peter

  2. forum rang 6 De amateur 9 december 2018 12:09
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 9 december 2018 11:40:

    [...]

    Ik vind Pharming helemaal niet voorzichtig met uitspraken.

    Bijvoorbeeld de uitspraak aan het eind van Q2: “currently running at about 10% of a $ 1,8 billion market”

    ...... was absoluut niet voorzichtig. En bleek ook niet waar.

    Onvoorzichtig was currently running at. Maar in plaats daarvan currently running at about oftewel een schatting. Zitten ze er wat naast ja maar dat heb je wel vaker als je het schat. Zal waarschijnlijk zo rond de 8.5% uitkomen.
  3. DeHardeWerker 9 december 2018 12:16
    quote:

    @Swing schreef op 9 december 2018 11:48:

    [...]

    Monitor doet niets liever dan alles in het negatieve te beoordelen en heel veel herhalen, zoveel mogelijk. Spijtig dat sommige beïnvloedbaar zijn..
    Het feit dat je hem gelijk heeft wil zeggen dat je meegaat in zijn opportunisme.
    Het is dan ook het enige koersdoel wat hij kan gebruiken in negatieve zin dus zo heb je altijd gelijk. Heb al meerderen malen aangegeven dat Kempen een afrekening is, koersdoel Kempen hebben we trouwens niet gehaald. Als je nog andere aandelen bezit of beurs beetje opvolgt weet je dat daling algemeen is en momenteel een andere oorzaak heeft.
    Toekomst zal het uitwijzen maar ik slaap op beide oren.

    Beste Swing,

    Ik reageerde dat De Monitor wat mij betreft gelijk heeft in zijn constatering, niet meer en niet minder. Wat je vervolgens ziet gebeuren is dat er allerlei zaken bijgehaald worden die m.i. de onderlinge communicatie vertroebelen. Als voorbeeld: in bovenstaande zeg je dat ik meega in iemands opportunisme. Een boute uitspraak en een totaal misplaatste reactie op iemand die alleen een constatering van een ander beaamt dat de Kempen koers momenteel het dichtste bij de beurskoers ligt. Het zegt dus niets over wat ik van het Kempen rapport vind, of van andere rapporten.

    PS: ik beleg in aandelen Pharming, heb belang bij een hoge koers, doe niet aan opties of short gaan en heb dus absoluut geen belang bij lage(re) koers.
  4. De koers is van ons 9 december 2018 12:17
    quote:

    gerardom schreef op 9 december 2018 08:18:

    [...]
    Ik reken erop dat de jaaromzet de 140 miljoen overschrijdt.
    Dat zou al heel mooi zijn. Want dat betekent wel recordomzet in Q4.

    Een omzet die boven de 150 uitkomt (waar sommigen naar verwijzen) zou volgens mij sensationeel zijn !

  5. [verwijderd] 9 december 2018 12:20
    quote:

    De amateur schreef op 9 december 2018 12:02:

    [...]

    Die uitspraak is niet multi-interpretabel. Was heel duidelijk als je Q3 omzet doortrekt naar een jaar dat je dan op dat bedrag uit zou komen. Dat mensen niet luisteren en hun eigen draai eraan geven is een ander verhaal.

    Hetzelfde met in 2017 toen die aangaf een significante stijging. Men ging hier uit van een verveelvoudiging van de omzet ondanks dat een aantal attente posters meerdere malen hadden aangeven dat je het in het licht van de schaal van Mock moest zien.

    Ik ben op de vorige AVA en investor tour geweest en merendeel wat er hier over verteld werd klopte simpelweg niet. Neem tijdens de AVA dat er een vraag kwam over een listing aan de Nasdaq. Was niet aan de orde voorlopig maar werd hier vertaald naar Pharming wil naar de Nasdaq. Zo zijn er nog talloze voorbeelden van of doelbewuste misinformatie naar het forum toe of mensen die gewoon echt niet kunnen luisteren.
    Dat mensen vaak niet goed luisteren moge duidelijk zijn maar alleen al het gegeven DAT er zoveel verschillende uitleg aan diverse uitspraken wordt gegeven, weerspiegelt al de noodzaak aan de (extra) zorgvuldigheid waar Pharming c.q. De Vries bij dit volksaandeel rekening mee dient te houden.
    Wanneer je uitspraken doet over "significant", over "momenteel ongeveer 10% marktaandeel", over "38 miljoen omzet maal 4" etc., geef dan daarbij meteen je referentiekader aan. De context aan waarin je die uitspraak doet.
    Bijvoorbeeld bij gebruik van het woordje "significant dat je inderdaad de schaal van Mock hanteert (i.t.t. tot jouw "attente posters" ben ik daar echt niet zo zeker van!). Dat je bij 4 x 38 miljoen bijvoorbeeld de komende 4 kwartalen op het oog hebt etc..
  6. RobertD 9 december 2018 12:23
    quote:

    Beur schreef op 9 december 2018 11:26:

    [...]De oorzaak van de wildgroei aan interpretaties van uitspraken van De Vries ligt m.i. niet helemaal alleen bij forumleden die met zijn uitlatingen aan de haal gaan. Ook Sijmen is daar wel een beetje schuldig aan.
    Bij De Vries vraag ik me altijd af of dit bewust dan wel onbewust gecreëerde onduidelijkheden zijn. Dus is het een kwestie van gewone onhandigheid, mogelijk geïnstigeerd door een ietsjes teveel aan enthousiasme, dan wel bewust gespeelde onhandigheid. (dus eigenlijk: handigheid)
    Spreekt hier de worstenkoopman of de man die gewoon vertrouwt op de toekomst van zijn bedrijf? Ik hou het bij Sijmen al jaren op beide.

    Wat betreft die uitspraak bij RTL-Z: "38 miljoen in Q3, dus maal 4 is 155 miljoen", dit vat ikzelf nog steeds op als een hint naar de komende kwartalen.
    Als dit een worst gaat blijken te zijn, zou ik me toch wel belazerd voelen.
    Het is voor mij onbegrijpelijk dat hier een misverstand over kan bestaan. Hoe duidelijk kan het zijn.
    Q4 in lijn met Q3. Dus jaaromzet is duidelijk. Weinig discussie nodig verder.
    Verder pakt hij omzet Q3 maal 4. Dit om aan te geven dat de jaaromzet vanaf Q3 gerekend minimaal 155 is.

    Hoe enkele posters kunnen denken dat het 155 is voor heel 2018, is mij een raadsel. Men kan toch ook zelf nadenken.

    Edit: Dit soort “misverstanden” zie je alleen hier op het forum. Een prof die pharming volgt, zal hier geen enkele last van hebben.
  7. forum rang 4 zeurpietje 9 december 2018 12:35
    quote:

    Forum Addict schreef op 9 december 2018 11:52:

    Tot nu toe heb ik nog steeds geen openbaar en onderbouwd rapport van Kempen gezien.
    Kortom het is gebakken lucht en stemmingmakerij tot het tegendeel is bewezen.
    er is ook helemaal geen openbaar rapport. iedereen doet hier maar alsof hij het heeft gelezen, ik ook niet. Dhr. de Vries heeft het ook niet volledig verworpen. Is ook zijn taak als CEO niet denk ik. had alleen zijdelings een paar opmerkingen. Heb alleen begrepen dat dit rapport op verzoek van mogelijke investeerders is geschreven die daar dan voor betalen. Dat de markt de naam Kempen wel heel serieus neemt bewijst het koersverloop, in tegenstelling tot het rapport van Leeuwenhoeck. Maar we gaan het op de wat langere termijn zien. Ik doe geen voorspellingen, kan ik ook niet. Laat ik aan diverse anderen hier over.
  8. [verwijderd] 9 december 2018 12:36
    quote:

    Bosso schreef op 9 december 2018 12:27:

    A.D. : Ik weet niet of ik goed reken maar 10% van $1,8 billion is $180.000.000.
    Als ik dan na Q2 naar Euro/Dollar kijk is dat ca. 1,17 dollar voor 1 Euro.
    180.000.000/1,17 is ca. 154.000.000 Euro. Dat is toch waarschijnlijk niet ver van de waarheid.
    In Q2 was de omzet 29,7 miljoen. Currently running was dus € 120 miljoen.

    Ik vond het geen voorzichtige uitspraak.
  9. @Swing 9 december 2018 12:57
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 9 december 2018 12:16:

    [...]

    Beste Swing,

    Ik reageerde dat De Monitor wat mij betreft gelijk heeft in zijn constatering, niet meer en niet minder. Wat je vervolgens ziet gebeuren is dat er allerlei zaken bijgehaald worden die m.i. de onderlinge communicatie vertroebelen. Als voorbeeld: in bovenstaande zeg je dat ik meega in iemands opportunisme. Een boute uitspraak en een totaal misplaatste reactie op iemand die alleen een constatering van een ander beaamt dat de Kempen koers momenteel het dichtste bij de beurskoers ligt. Het zegt dus niets over wat ik van het Kempen rapport vind, of van andere rapporten.

    PS: ik beleg in aandelen Pharming, heb belang bij een hoge koers, doe niet aan opties of short gaan en heb dus absoluut geen belang bij lage(re) koers.
    @Dehardewerker: constateringen blijven herhalen en de manier waarop soms lijkt op leedvermaak. In mijn inziens lijk je mee te gaan daarin waardoor de uitspraak daarover in mijn ogen niet gewaagd was. Mijn excuses daarvoor..
    Maar ik hoop dat iedereen winst pakt, op naar de nieuwe beursweek..
10.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links