Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nobahamas 7 december 2018 23:02
    En schiphol werkt volop aan de uitbreiding van het aantal vliegbewegingen.
    Nu beperkt tot 500 000 starts en landingen per jaar tot 2020.
    Het eerste nieuwe doel is 540 000 vliegbewegingen, en de overheid stelt geen harde grenzen.
    www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/uit...
    www.nrc.nl/nieuws/2018/01/08/schiphol...
  2. forum rang 6 jonas 7 december 2018 23:03

    Sterker nog Noba. Die maatregel hadden ze eerder ingevoerd en vervolgens na 1 jaar weer afgeschaft. Relatie veel rijden en veel betalen is er al wel namelijk via de benzine accijns. Autoverkeer schijnt trouwens niet eens de grote boosdoener te zijn. Of enige regeling aangaande al die thuisbezorgingsdiensten die maar op en aan langs elkaar heen werken nodig is, vraag ik me ook af.

    Vliegtuigtax zal volgens mij alleen maar enigszins werken op minimaal EU schaal. Zou er ook graag meer verschil in zien naar maatschappijen die schoner willen vliegen.

    Deze van Money vond ik trouwens ook wel een goede "Misschien ook eens naar de productieprocessen/maakprocessen kijken van alle producten om ‘schone energie’ op te wekken/te kunnen gebruiken. En het blijft ook nog steeds interessant om aan de andere kant van het land te werken en dat twee richtingen op".

    Groet, Jonas

  3. nobahamas 7 december 2018 23:23
    De subsidie op de pelletkachel, de waanzin in het extreme:
    Een pelletkachel is een kachel die hout verbrandt in de vorm van geperste brokjes van houtstof (snijzel / zaagzel)
    Elektrisch gestuurde houtkachels met ventilatoren voor luchtinvoer- afvoer en warmte afvoer tot de ruimte.
    De kachels ontsteken dmv een gloeispiraal.

    Op een kachel van zo rond de duizend Euro bij de Praxis ontvang je 500 Euro subsidie van de Nederlandse overheid. (bewijs ligt bij mijn vriend op tafel)

    Het verhaal is dat de verwarming CO2 neutraal is, en dat de uitstoot van fijnstof minimaal is.

    Mijn vriend verstookt op deze manier drie volwassen bomen per jaar.
    Hij plant geen enkele boom, en onze gemeente heeft dit jaar 400 bomen meer geruimd dan dat ze geplant hebben.
    De pellets (brandstof) wordt gekocht bij Hornbach, omdat het daar het minst kost.

    Hornbach betrekt de hout delen uit Polen, alwaar het beschermde oerbos gekapt wordt.

    Moet ik nog meer vertellen?
  4. forum rang 6 jonas 7 december 2018 23:59

    Ach Noba er zijn zoveel rare milieumaatregelen en zaken die ze vergeten. Neem dat subsidiëren van auto's op electra en benzine. Mijn dochter had er 1 in de lease van de baas, maar elektrisch heeft ze bijna nooit gereden. Kostte de staat meer dan 1 mld vanwege toegeven aan dom GroenLinks denken.

    Tegenover die hesjes sta ik wat gemengd. Denk dan toch ook aan mijn autoverzekering en of dat gedekt is. Gelukkig is mijn autootje weinig waard, maar toch.

    Onvrede in de maatschappij begrijp ik en ik ben voor laat het de elite maar eens merken dat die er is. Toch altijd het gevaar dat gewoon halve criminelen eens de kans pakken en eigenlijk ben ik tegen niet noodzakelijk geweld. Komt bij die hesjes is het qua ergernis wel erg gemengd.

    Bovendien het is gemakkelijker overal tegen te zijn dan te protesteren met enig alternatief. Denk dat Macron na zijn verkiezing meteen bepaalde maatregelingen had moeten doordrukken en zaken op scherp had moeten zetten in het parlement.

    Ik ben dus tegen klimaattafel gedoe en dat pensioentafelgedoe en ander tafelgedoe en leugens en bedrog door deze regering ets etc, maar verafschuw straatgeweld.

    En ik ben voor lekker onder de dekens gaan nu.

    Groet, Jonas
  5. ubu 8 december 2018 00:25
    nos.nl/artikel/2262507-de-stille-klim...

    "'90 graden is genoeg'
    Inglis verwacht niet dat alle conservatieven een draai van 180 graden maken. "Een draai van 90 graden is al genoeg." Hij zegt dat hij met één argument zelfs de grootste twijfelaars overtuigt: banen en geld. "De komst van zonneparken zorgt voor meer werkgelegenheid en economische groei. Klimaatsceptici geloven dan misschien niet in het probleem, maar wel in de oplossing."

    Randy Wheeless van Duke Energy heeft dezelfde ervaring. "Door het bouwen van zonneparken werden niet alleen banen gecreëerd, maar leerden mensen ook een nieuw vak", zegt Wheeless. Zijn bedrijf had dan ook geen moeite om inwoners van North Carolina te overtuigen. "In het begin bouwden we zonneparken in arme plattelandsgebieden. Zij konden deze banen goed gebruiken.""
  6. forum rang 6 !@#$!@! 8 december 2018 00:41
    mooi verhaal:
    Bob Inglis is voormalig Congreslid uit South Carolina. Als parlementslid was hij een overtuigd klimaatscepticus. Zijn zoon bracht hem op andere gedachten.

    "Toen hij voor het eerst mocht stemmen, wilde hij met mij praten. Hij zei mij dat hij alleen op mij zou stemmen als ik mijn standpunt over het klimaat zou veranderen." Het Congreslid ging zich in het onderwerp verdiepen en maakte een draai van 180 graden.

    Daar verbaas ik mij ook over. Hebben al die complotgekkies geen enkel verantwoordelijkheids gevoel naar hun eigen kinderen en kleinkinderen ?
  7. Stock Exchange Monkey 8 december 2018 02:03
    quote:

    !@#$!@! schreef op 7 december 2018 22:58:

    [...]

    Ze heten niet voor niks broeikaseffect ontkenners. Ze ontkennen nml gewoon je argumenten. Het enige wat Ronald Engels doet is constant zijn verhaal herhalen. Hij denk dat als hij de ander gewoon negeert en zijn eigen verhaal maar blijft herhalen dat het dan vanzelf waar zal worden en mensen hem serieus gaan nemen. Net als reclame zeg maar ;-)

    Complotgekkies zijn makkelijk te herkennen. Complotten gaan altijd over mensen, belangen en dingen die gezegd zouden mogen worden etc etc. Ondersteun met complete leugen of halve waarheden die er niet toe doen, maar relevant lijken.

    Jonas bv ook, het enige wat hij weer van een site haalt is een mooi emotioneel verhaal wat iets zou moeten zeggen. Alsof emoties waarde hebben in de wetenschap ofzo ? Inhoudelijk reageren doet ie nog steeds niet :-)

    De discussie is inhoudelijk snel af te sluiten. Vraag ze gewoon om een peer-reviewd gepubliceerd wetenschappelijk artikel dat het broeikaseffect ontkent of weerlegd. Ik heb er letterlijk nog nooit een gezien en deze vraag al tientallen keren gesteld in dit soort discussies door de jaren heen.

    Ze komen allemaal met wetenschappers die zouden twijfelen. Dan komen ze bv met een Cees Smit , een econoom bv. Ook heel veel geologen toevallig merk ik. Geen van die wetenschappers heeft daadwerkelijk klimaatonderzoek gedaan. Maar dat maakt ze niet uit. Het enige wat telt is dat ze kunnen zeggen dat een wetenschapper twijfelt aan het broeikaseffect. Dan heeft hun emotie opeens meer waarde ofzo.

    Het blijft een vreemde wereld waarin we leven :-)

    En praten over meningen en emoties die meer waarde hebben dan wetenschappelijke feiten in .....1.....2.....3.......
    Ik begrijp dat we veel vervuilen, maar er zijn veel mogelijkheden/opties dit te beperken die niet benut zijn/worden. Daarbij zijn er ook, voor mij, geen duidelijke bewijzen dat er een cyclus is die zich herhaald(heb wel eens iets gehoord hoe beregen/bergkloven zijn ontstaan). Wat was er voor de ijstijd ?
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 8 december 2018 07:41
    quote:

    !@#$!@! schreef op 7 december 2018 22:58:

    [...]

    Ze heten niet voor niks broeikaseffect ontkenners. Ze ontkennen nml gewoon je argumenten. Het enige wat Ronald Engels doet is constant zijn verhaal herhalen. Hij denk dat als hij de ander gewoon negeert en zijn eigen verhaal maar blijft herhalen dat het dan vanzelf waar zal worden en mensen hem serieus gaan nemen. Net als reclame zeg maar ;-)

    .....
    Heb nog wat verder gezocht naar die kosmische-straling effecten zoals genoemd door @Ronald Engels en die Denen. Vond binnen een uur drie artikelen die er de vloer mee aanvegen, of ze althans onbewezen dan wel kwantitatief verwaarloosbaar achten.

    klimaatverandering.wordpress.com/2016...
    "Er is zijn weinig aanwijzingen dat dit effect daadwerkelijk invloed van betekenis heeft op het klimaat en er is geen enkele reden om aan te nemen dat het heeft bijgedragen aan de opwarming sinds het begin van de industriële revolutie. De drie nieuwe onderzoeken bevestigen wat al uit eerdere studies naar voren kwam: kosmische straling is maar één van de vele factoren die een rol kunnen spelen bij beïnvloeding van het klimaat door wolken; die ene factor als allesbepalend beschouwen is een enorme versimpeling van de realiteit.
    Ook zonder ingewikkelde wetenschap is het inmiddels duidelijk dat kosmische straling weinig invloed heeft op de temperatuur. ... "

    www.realclimate.org/index.php/archive...
    "However, it is clear that substantially more work needs to be done before we adequately understand these physical connections, and that no broad conclusions regarding the effect of cosmic rays on clouds and climate can (or should) be drawn from the first round of CLOUD results. Finally, there has been no significant trend in the cosmic ray flux over the 50 years, so while we cannot rule out cosmic-ray/cloud mechanisms being relevant for historical climate changes, they certainly have not been an important factor in recent climate change."

    www.climatehq.com/2011/09/cosmic-rays...
    "While research from CERN indicates that cosmic rays have the potential to be a climate forcer (similar to the sun's luminosity and sunspots), the data do not support the theory that cosmic rays are the primary cause of climate warming and cooling": (met grafiekje erbij)

    Zelf afschatten kan natuurlijk ook, als fysicus doe je niets anders.
    Gemiddeld is de kosmische flux ongeveer 150 geladen deeltjes per vierkante meter en per seconde (voor een groot deel muonen met een energie van ongeveer 2 GeV). Zie:
    www.nikhef.nl/~jo/quantum/qm/gw/tmp/g...
    Dat is qua energie 0,00000005 W/m2 (eerder schreef ik uit de losse pols 3 ipv 5 voor het laatste cijfer). Hiermee kan je adhv de bekende ionisatie-energieën uitrekenen hoeveel N en O atomen er maximaal geïoniseerd kunnen worden in een atmosferische kolom met een doorsnee van 1 m2 en een hoogte van 30-80 km (zeg maar hoe hoog je het wil).

    Dat zijn er enkele miljarden per seconde, en veel langer zullen die niet voortbestaan tot ze weer recombineren. Zelfs als die allemaal zouden doen wat de Denen zeggen (wat natuurlijk niet zo is) blijft het aantal verwaarloosbaar tov de andere condensatiekernen die in die kolom aanwezig zijn, zoals stofdeeltjes van vulkanische, biologische of industriële oorsprong, of door gewoon (UV) zonlicht veroorzaakte ionen. Die laatste alleen al zijn er namelijk enkele miljarden per kubieke meter (op grote hoogte minder), terwijl 'onze kolom' kilometers hoog is...
    www.cleanair-online.nl/information/5/...

    Significante wolkenvorming door kosmische straling? Je moet van goede huize komen om deze oerfysicus met formules tot onder zijn nagels te overtuigen.

  9. [verwijderd] 8 december 2018 10:55
    Vanmorgen in mijn mailbox, berichtje van m'n energieleverancier:
    =========================
    Beste #####,

    Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de energiebelasting wordt in 2019 fors hoger. Gemiddeld meer dan €150 per huishouden. We doen ons best om u scherpe energietarieven te bieden, maar invloed op belastingtarieven hebben we helaas niet. Wat we wel kunnen, is met u meedenken.

    We verhogen uw termijnbedrag
    Deze belastingverhoging heeft helaas invloed op uw jaarkosten. Om bijbetaling op uw jaarnota te voorkomen zullen we uw termijnbedrag daarom verhogen. Op basis van uw gemiddelde verbruik en de verwachte verhoging van de belastingen, gaat uw termijnbedrag vanaf januari met 8% per maand omhoog.

    ================

    Tijd om m'n gele hesje op te zoeken!
  10. forum rang 10 rationeel 8 december 2018 12:38
    Tijd om m'n gele hesje op te zoeken?

    Nee ...Hoog tijd om in te zien, dat Nederlanders onderhouden al genoeg kost. En dat je niet ook nog immigranten en inwoners van NIET NEDERLAND kunt onderhouden.

    Kijk naar de oorzaken! Kijk waar het geld blijft dat door de hardwerkenden bijeen wordt gebracht en door de regering met gulle hand wordt weggegeven.
  11. [verwijderd] 8 december 2018 12:44
    quote:

    rationeel schreef op 8 december 2018 12:38:

    Tijd om m'n gele hesje op te zoeken?

    Nee ...Hoog tijd om in te zien, dat Nederlanders onderhouden al genoeg kost. En dat je niet ook nog immigranten en inwoners van NIET NEDERLAND kunt onderhouden.

    Kijk naar de oorzaken! Kijk waar het geld blijft dat door de hardwerkenden bijeen wordt gebracht en door de regering met gulle hand wordt weggegeven.
    Het is simpel hoe meer inwoners in het land hoe meer uitstoot.
  12. forum rang 9 josti5 8 december 2018 12:47
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 8 december 2018 10:55:

    Vanmorgen in mijn mailbox, berichtje van m'n energieleverancier:
    =========================
    Beste #####,

    Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de energiebelasting wordt in 2019 fors hoger. Gemiddeld meer dan €150 per huishouden. We doen ons best om u scherpe energietarieven te bieden, maar invloed op belastingtarieven hebben we helaas niet. Wat we wel kunnen, is met u meedenken.

    We verhogen uw termijnbedrag
    Deze belastingverhoging heeft helaas invloed op uw jaarkosten. Om bijbetaling op uw jaarnota te voorkomen zullen we uw termijnbedrag daarom verhogen. Op basis van uw gemiddelde verbruik en de verwachte verhoging van de belastingen, gaat uw termijnbedrag vanaf januari met 8% per maand omhoog.

    ================

    Tijd om m'n gele hesje op te zoeken!
    En maar als lemmingen VVD, D666, CDA of gristelijk blijven stemmen...

    Wij weten wat goed voor u is, dus halen wij uw portemonnee leeg.
    Wij weten veel beter dan u, hoe uw geld uitgegeven moet worden.
  13. forum rang 6 !@#$!@! 8 december 2018 13:58
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 8 december 2018 02:03:

    [...]

    Ik begrijp dat we veel vervuilen, maar er zijn veel mogelijkheden/opties dit te beperken die niet benut zijn/worden. Daarbij zijn er ook, voor mij, geen duidelijke bewijzen dat er een cyclus is die zich herhaald(heb wel eens iets gehoord hoe beregen/bergkloven zijn ontstaan). Wat was er voor de ijstijd ?
    Er is ooit een tijd geweest dat de aarde zo warm was dat er zelfs een regenwoud op de polen was en het water rond de evenaar zo warm dat er nauwelijks leven was.

    Ook is er een tijd geweest dat het wereldwijd zowat jaren achter elkaar geregend heeft. Dit zorgde voor de opkomst van de dinosaurus.

    Vind ik zelf erg leuk om te weten en over te horen. Maar is gewoon openbare informatie en veel entertainende youtube filmpjes over (toch de bijbel van de ontkenners ;-) .

    Dus het is een simpele vraag, met een simpel antwoord.
  14. forum rang 6 !@#$!@! 8 december 2018 14:03
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 8 december 2018 07:41:

    [...]
    Significante wolkenvorming door kosmische straling? Je moet van goede huize komen om deze oerfysicus met formules tot onder zijn nagels te overtuigen.

    Begrijp ik. Maar je staat er iig wel voor open. Je neemt zijn argumenten serieus en overweegt ze en schat ze op waarde en weerlegd ze eventueel met duidelijke feiten. Zoals dat normaal gaat in een wetenschappelijk debat.

    Ronald Engels zal jou argumenten niet serieus nemen, niet eens lezen en zeker niet overwegen en/of op waarde schatten. Hij zal het allemaal weer negeren en nogmaals zichzelf herhalen en klagen dat de universiteiten en bedrijven hem maar niet serieus nemen. Dit uiteraard verklarend met het feit dat er "allemaal belangen" zijn in de wereld.

    Grappige is dat de andere complotgekkies het duidelijke complotgekkie syndroom wel misschien wel bij Ronald Engels kunnen herkennen, maar nooit bij zichzelf :-) Zo mooi vind ik dat haha.
  15. forum rang 10 rationeel 8 december 2018 14:07
    On the Road Fishing and Adventuring
    1 dag geleden
    The French stopped the Islamic invasion of Europe in 732. Looks like they’ll be the ones to do it again.?

    Interpretatie van de eigenlijke beweegredenen van de GELE VESTJES...revolutie?

    Chasing Dream
    1 dag geleden
    The imported ILLEGAL invaders are votes for the progressive left in every country.?

    Arne Jørgensen
    1 dag geleden (bewerkt)
    Im telling you America. Be proud of Trump. Vote for Trump. or you will be like Europe! Message from Europe!!?

    Marcel Blazej
    1 dag geleden (bewerkt)
    Canadian communist government, BEWARE!!!! Our leader is a musliman and the immigration minister is promoting female genital mutilation to the Canadian women. Canada, lets wear yellow vests!!!?

    Johan
    23 uur geleden
    I'm a black french and i'm supporting this revolution. We have enough of globalism who destroy our culture and indentity. Even if i'm not a french by blood, my culture is french and my country is france. And i'm not the only one !?
38.980 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links