Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,400 19 apr 2024 16:19
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 10,200 - 10,450
  • 2.268 Gem. (3M) 2,1K

AJAX 2018

374 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Biobert 27 november 2018 21:11
    quote:

    mr.Franz schreef op 27 november 2018 17:04:

    Door een eventuele overwinning vanavond zouden we 12 miljoen kunnen bijschrijven. Wedstrijdpremie plus premie bereiken volgende ronde.
    En dat behoort allemaal tot het operationeel resultaat. Dit betekent dat Ajax volgend jaar niet om het toekennen van dividend aan de aandeelhouders heen kan.
  2. forum rang 8 Wilbar 27 november 2018 21:21
    Het staat mij bij dat “vroeger” (voor 2006) de winstpremies van de wedstrijden in de CL volledig aan de selectie werd toegekend en gedeeld werd door de selectie. Ik weet niet wat tegenwoordig de afspraken zijn. Ik neem aan dat er best wel afspraken met de spelersgroep is of anders via de individuele spelerscontracten. Het staat voor mij dus zeker niet vast dat de winstpremies (voor overwinning en gelijkspel) als eindbestemming de clubkas heeft.
  3. [verwijderd] 28 november 2018 09:32
    quote:

    Wilbar schreef op 27 november 2018 21:21:

    Het staat mij bij dat “vroeger” (voor 2006) de winstpremies van de wedstrijden in de CL volledig aan de selectie werd toegekend en gedeeld werd door de selectie. Ik weet niet wat tegenwoordig de afspraken zijn. Ik neem aan dat er best wel afspraken met de spelersgroep is of anders via de individuele spelerscontracten. Het staat voor mij dus zeker niet vast dat de winstpremies (voor overwinning en gelijkspel) als eindbestemming de clubkas heeft.
    Er zullen heus wel prestatie bonussen zijn, die zijn er altijd geweest, maar het is zeker niet zo dat de hele wedstrijdpremie uitgekeerd wordt aan de spelers.
    Zeker niet met de bedragen die er nu omgaan.
    Waar moet je anders al die hogere salarissen van gaan betalen en spelers van kopen als je alles blijft uitdelen aan spelers met mogelijk zelfs aflopende contracten.
    Dat zou een heel scheve situatie zijn.

    Wees gerust, net als de getallen over het jaar dat Ajax de EL finale haalde staan de wedstrijdpremies in eerste instantie volledig zo genoemd in de cijfers onder de kop 'Premies Europese competities'
    Vervolgens zijn in dat jaar ook de spelers premies toegenomen in de post 'Lonen, salarissen en sociale lasten'

    Zeker over dat jaar met veel wedstrijden en relatief lage wedstrijdpremies en kwalificatie premies zal de uitkering relatief hoog zijn geweest.
    Ik denk ook dat de uitkering vooral zit over de wedstrijdpremies die in de CL te verdienen zijn, bij winst is die 2.7 mio en bij gelijkspel 0.9 mio.
    Ook op kwalificeren en overwinteren zal een extra bonus staan maar vooral daar zal veruit het meeste blijven hangen bij Ajax.

    Volle stadions, extra merchandise etc etc zijn natuurlijk ook allemaal extra voor Ajax.
  4. forum rang 10 voda 28 november 2018 16:58
    Aandeel Ajax hoger door overwintering in CL

    Gepubliceerd op 28 nov 2018 om 09:47 | Views: 1.934

    Ajax 16:21
    14,45 -0,05 (-0,34%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ajax steeg woensdag op Beursplein 5. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland wist zich dinsdagavond, voor het eerst in dertien jaar, weer te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.

    Het elftal van trainer Erik ten Hag won de uitwedstrijd bij AEK Athene met 2-0 en speelt op 12 december in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen Bayern München nog om de groepswinst. Met dank aan de twee doelpunten van Dusan Tadic passeerden de inkomsten van Ajax in de Champions League de 60 miljoen euro.

    Er werd beduidend meer in het aandeel gehandeld dan normaal. Omstreeks 09.55 uur stond het aandeel Ajax 0,7 procent hoger op 14,60 euro. Eerder werd met een tussentijdse prijs van 14,75 euro een nieuw record op de borden gezet.

    Ajax heeft een marktwaarde van 268,6 miljoen euro, aldus gegevens van persbureau Bloomberg. Er zijn in totaal 18,3 miljoen aandelen Ajax, waarvan 3,3 miljoen vrij verhandelbaar. Ter vergelijking: het eveneens beursgenoteerde Manchester United heeft een beurswaarde van 3,2 miljard dollar en het totale aantal aandelen is 40,5 miljoen stuks. Daarvan zijn er 34,4 miljoen vrij verhandelbaar op de beurs. Het Duitse Borussia Dortmund is 793,5 miljoen euro waard met 92 miljoen aandelen. Daarvan zijn er 55,2 miljoen vrij verhandelbaar.
  5. [verwijderd] 28 november 2018 23:53
    3.3 miljoen vrij verhandelbaar?

    Of je telt alle aandelen die niet in handen zijn van de vereniging en dat zijn er 4.95 mio.
    Of je telt ook niet mee in de free float de aandelen met zekerheid in handen van afm gemelde posities.
    Strating 3x 3%, invesco minimaal 3% en NN minimaal 5%, zit je incl vereniging a 73% op minimaal 90% en dus maximaal 1.83 mio overig verhandelbare aandelen.
  6. [verwijderd] 29 november 2018 00:03
    De stijging van het aandeel valt ook eindelijk anderen op maar wat er niet bij staat is dat de koers lang ondergewaardeerd stond door de verkoop van DL tot op 9 euro omlaag en dat ondertussen de fundamenten nog veel meer zijn gestegen dan de koers.

    Maar ik neem aan dat een echte investeerder die een significante (3%+) positie wil nemen in Ajax dit ook wel ziet.

    Na de uitschakeling van PSV vanavond als Ajaxied maar hopen dat dit nog even nawerkt en er zondag bij feyenoord punten verspeeld worden al was het spel zeker niet slecht maar Barca hoefde dan ook helemaal niet en dat was te merken.

    Morgen hopen dat rapid wien verliest dan liggen die uit de EL ivm de uefa coefficientenlijst.
    Salzburg is zo goed als door en dan maar hopen dat die in de eerste knockout er uit vliegen.

    En verder op naar zondag.
  7. NadalAFCA 29 november 2018 14:55
    De Telegraaf meldt vandaag in een artikel in de Financiële Telegraaf dat door de operationele inkomsten, aandeelhouders een dividend tussen de 0,80 en 1,20 euro per aandeel kunnen verwachten. Waar Ajax voorheen slechts 0,25 en 0,08 euro per aandeel heeft uitgekeerd, is dit nu niet meer het geval. Er zijn tijdens de vergadering destijds afspraken gemaakt dat operationele inkomsten meer bij de aandeelhouders terecht zouden komen. Goed nieuws dus.
  8. [verwijderd] 29 november 2018 16:57
    quote:

    NadalAFCA schreef op 29 november 2018 14:55:

    De Telegraaf meldt vandaag in een artikel in de Financiële Telegraaf dat door de operationele inkomsten, aandeelhouders een dividend tussen de 0,80 en 1,20 euro per aandeel kunnen verwachten. Waar Ajax voorheen slechts 0,25 en 0,08 euro per aandeel heeft uitgekeerd, is dit nu niet meer het geval. Er zijn tijdens de vergadering destijds afspraken gemaakt dat operationele inkomsten meer bij de aandeelhouders terecht zouden komen. Goed nieuws dus.
    Die 80ct moet gaan lukken... maar aangezien het dividend alleen op het operationele resultaat is moeten we denk ik niet te veel daarboven gaan denken tenzij Ajax natuurlijk nog een paar rondes verder komt maar daar zal de berekening van de Telegraaf ook geen rekening mee hebben gehouden.

    De afspraken van destijds over het dividend waren zeker geen vooruitgang.

    Er zou alleen dividend zijn bij een positief operationeel resultaat terwijl dit juist door het wel of niet europees voetballen de afgelopen jaren een heel wisselvallig en zelfs per saldo negatief resultaat is geweest.

    De grote inkomsten zaten juist in de verkoop van spelers en daarover gaat Ajax alleen af en toe mits de financiele ruimte er is een dividend uitkeren maar Ajax bepaald zelf of die ruimte er is.

    Hoe je het ook bekijkt die aanpassing van het dividend beleid was zeker geen vooruitgang, maar met 73% van de aandelen bij de vereniging bepalen die toch alles en dat is juist de reden waarom Ajax met zo een grote korting genoteerd staat.
    Alleen al het EV per 30 juni 2018 + huidige waarde De Ligt + Frenkie de Jong zijn al meer dan de beurswaarde....., gaat natuurlijk nergens over.
  9. [verwijderd] 7 december 2018 01:25
    www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/voetbal...

    Ik zie het nu pas.

    Het percentage naar W2 was volgens mij 10% waarvan 6 bij W2 zou blijven en 4 door zou moeten naar RKC. Maar de Telegraaf zal het wel weten.

    Wat een bedrag zeg dat 15% weg valt en dan nog een klein deel van de 350k aanschaf prijs op de balans en nog wat makelaars kosten hou je 60 miljoen over, zeg 3.25 euro per aandeel.

    Nu natuurlijk nog even afwachten want het zou nog niet 100% rond zijn want Marc zegt dat er meer clubs interesse hebben, maar wie gaat hier nog overheen.... ppffff.

    En natuurlijk hebben we niet nog iemand als de jong rondlopen die hem even kan vervangen maar hij is wel op te vangen en ik neem aan dat dit al een deal is dat hij komende zomer pas gaat, misschien een tijdelijke huur oplossing ofzo.

    En dan nu matthijs de ligt nog, geen doorverkoop percentage en tegen 0 op de balans gewaardeerd....

    Haal Ajax maar van de beurs Marc, je bent gek als je het niet probeert, dan koop je in 1 keer de toekomstige dividenden af, kijk maar of de andere grootaandeelhouders er voor te porren zijn tegen 18 euro en dan onderhandel je het en maak je het af op 20.

    Heb je nog geld genoeg voor alle andere zaken en bespaar je tijd, geld en dividend wat je anders jaarlijks aan de notering kwijt bent en hoef je ook niet zoveel openheid van zaken te geven.

    Eens zien wat de koers morgen doet op dit nieuws.
  10. [verwijderd] 7 december 2018 09:50
    quote:

    Peter2meter schreef op 7 december 2018 09:15:

    als die pipo even dat blok van 2500 weghaalt...
    Koper wil die 15 nog zo lang mogelijk gebruiken om te kijken of er nog wat offers onder komen te liggen want zodra je echt door die 15 heen gaat dan kan het weer even snel gaan.
    Verkoper wil wel wat kwijt op elk niveau en op 15 is nog niet zoveel gegaan.

    Het is een dans die al een tijdje bezig is, langzaam omhoog, dit nieuws versneld het even wat.
  11. [verwijderd] 7 december 2018 15:30
    quote:

    luckydiet schreef op 7 december 2018 09:11:

    75 mio echt veel te weinig voor dit toptalent.
    ik snap daar ook niks meer van , DE vervanger bij Barca voor "Andrés Iniesta" met een prijskaartje v 125 Milj.
    want dat gaat hem worden, hetzelfde type speler , slim, links en rechts ogen, balvast, behendig, vooruitziende blik, gewoon alles een TOTAAL voetballer !!! UNIEK v Nederland !!!!
  12. forum rang 10 voda 7 december 2018 16:38
    Ajax nog niet akkoord met PSG over De Jong

    Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 07:14 | Views: 4.716

    Ajax 16:16
    14,75 +0,10 (+0,68%)

    AMSTERDAM (AFN) - Paris Saint-Germain lijkt op dit moment de belangrijkste kandidaat om Frenkie de Jong in te lijven. Een delegatie van de Franse kampioen heeft donderdag in Amsterdam gesproken met Marc Overmars, de directeur spelerszaken van Ajax. Tot een akkoord is het echter nog niet gekomen.

    Volgens De Telegraaf is een deal van 75 miljoen euro in de maak. Overmars bevestigt de interesse maar laat weten dat er meerdere clubs interesse hebben in de 21-jarige middenvelder. Die werd eerder al in verband gebracht met Manchester City en FC Barcelona. Een vertrek in de winterstop is voor hem onbespreekbaar.

    Paris Saint-Germain beschikt over grote financiële slagkracht, met dank aan de steenrijke eigenaar Nasser Al-Khelaifi. De club trok de afgelopen seizoenen al zo'n 400 miljoen euro uit voor de komst van Neymar en Kylian Mbappé. De Jong zou beide scherpschutters vanaf het komend seizoen van de juiste munitie moeten voorzien. Manchester City beschikt over vergelijkbare financiële middelen als PSG. De club staat echter onder toezicht van de UEFA, vanwege het mogelijk overtreden van financiële regels.

    Niveauverschil

    Trainer Erik ten Hag reageerde nuchter op de berichtgeving over De Jong, die na Virgil van Dijk (80 miljoen euro) de op één na duurste Nederlandse voetballer ooit kan worden. ,,Hij sprak net al Frans tegen mij", lachte hij. ,,We weten dat de beste zes clubs van Europa een paar spelers van ons op het oog hebben. We moeten ons niet laten afleiden en vooral onze wedstrijden blijven winnen. Het tijdstip van deze berichten maakt me ook niet uit. Zulke berichten zullen blijven komen."

    Ten Hag was het niet helemaal eens met de stelling dat De Jong in de Engelse en Spaanse competitie meer weerstand krijgt dan in Frankrijk, waar koploper PSG alweer veertien punten meer heeft dan nummer twee Lille. ,,Paris Saint-Germain heeft de laatste duels ook weer punten verloren. Het is een compliment voor Ajax dat onze spelers in de belangstelling staan van zulke grote clubs", aldus de trainer waarschijnlijk binnenkort dergelijke vragen over de gewilde Matthijs de Ligt moet beantwoorden.
  13. [verwijderd] 7 december 2018 16:46
    quote:

    beeldscherm schreef op 7 december 2018 15:30:

    [...]

    ik snap daar ook niks meer van , DE vervanger bij Barca voor "Andrés Iniesta" met een prijskaartje v 125 Milj.
    want dat gaat hem worden, hetzelfde type speler , slim, links en rechts ogen, balvast, behendig, vooruitziende blik, gewoon alles een TOTAAL voetballer !!! UNIEK v Nederland !!!!
    Ow Frenkie de Jong gaat inderdaad in de toekomst nog veel meer kosten bij de volgende transfer maar hij moet zich eerst bewijzen om een heel seizoen week in week uit op een hoger niveau te presteren, dan gaat hij zelf ook weer een stap verder naar een nog sterkere competitie en dat zouden dan de PL en PD zijn.

    Dus een doorverkoop percentage zou heel welkom zijn.
374 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links