Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VN-migratiepact / Marrakesh pact

290 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 5 december 2018 23:10
    'Ruzie' Bolkestein en Rutte
    De oud-VVD-leider heeft zijn zorgen ook geuit aan Mark Rutte. Bronnen melden aan EenVandaag dat dit is uitgemond in een ruzie. Bolkestein bevestigt de ruzie en vertelt ook dat dat 'niet leuk' was, maar zegt er verder niet op in te willen gaan. Premier Rutte ontkent dat er sprake was van een ruzie. Zijn woordvoerder geeft aan dat de heren het onderwerp wel hebben besproken, maar dat dat 'in uitstekende sfeer' was, 'met begrip van beide zijden'.

    Bolkestein is niet de enige VVD'er die zich zorgen maakt over de gevolgen van het migratiepact. Volgens bronnen zou een meerderheid in de Tweede Kamerfractie van de VVD ook nog steeds geen goed gevoel hebben bij het steunen van het migratiepact. "Je moet nooit iets ondertekenen waar je niet achter staat", zo laat een fractielid weten, die graag anoniem wil blijven.

    Na Migratiepact ook het Vluchtelingenpact
    Ook zijn er zorgen in de fractie over een ander verdrag: het Vluchtelingenpact. Het Marrakeshpact staat namelijk niet op zichzelf. Na de ondertekening van dit VN-document op 10 en 11 december wordt half december in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York nog een tweede pact aangenomen: het Global Compact on Refugees (CRR), ofwel het Vluchtelingenpact. Dat is een vergelijkbaar akkoord als het Marrakeshpact, maar dan over de behandeling van vluchtelingen. Volgens een anonieme VVD'er is dat verdrag 'ook al zo'n drama': "Ik ben benieuwd hoe de coalitie zich hier weer uit gaat draaien."

    eenvandaag.avrotros.nl/item/bolkestei...
  2. forum rang 6 Chiddix 5 december 2018 23:18
    Filip DeWinter was vanmiddag goed in vorm bij zijn toespraak over het Marrakesh debat op de Belgische tv. Hij had o.a over globalisering en verlies van soevereiniteit doordat de VN landen een pact wil laten tekenen over migratie.
    Helaas, de premiers van Nederland en Belgie laten zich meeslepen door de VN met alle gevolgen die daaruit voortkomen. Die men niet kan overzien.
    DeWinter gelooft niet, dat Afrikaanse landen zich gaan houden aan het pact bv
    het terugnemen van illegale vluchtelingen. West-Europese landen tuinen erin met Rutte voorop. Hij zou graag als eerste willen tekenen.
  3. forum rang 6 Chiddix 6 december 2018 08:59
    Na WO2 zijn verschillende organisaties ontstaan zoals de VN en de EU. Doel is een centrale regering die landen oplegt wat ze moeten doen. Op sommige terreinen heeft het zijn voordelen maar niet op alle.
    Migratie is een zaak van de landen zelf en niet van de VN en de EU die bepaald hoeveel en wie je moet toelaten. En daar gaat het mis. Men dacht in de EU dat wel even te kunnen regelen. Grootste probleem blijft de illegale immigratie. Onder goedkeurend oog van Brussel zijn 400000 illegalen neergestreken in Italie die stapsgewijs Nederland,Belgie en Duitsland binnenkomen en een verblijfsvergunning krijgen(?) omdat Afrikaanse landen weigeren ze terug te nemen.
    Het volk heeft geen goed beeld waar het kabinet Rutte illegalen laat uitgezonderd een paar Armeniers of Albanezen. Van Marokkanen is bekend , dat de regering hen geen verblijfsvergunning verstrekt die illegaal het land binnenkomen. We hebben met de koning van Marokko geen terugkeerregeling. Zeg, met heel Afrika. Het bestaat niet en zal er nooit komen?
  4. forum rang 6 Chiddix 6 december 2018 10:47
    Marrakesh Pact is een overeenkomst van vreemdelingenrechten die zich onttrekken aan de staatsmacht. Het pact zal de immigratie van Afrika naar Europa dramatisch bevorderen. Het draagt de rechten van de migranten over aan een wereldregering(VN). Dit betekent dat ons land haar rijkdom zal gaan delen met Afrika op een manier zoals die wordt beoogd door de machthebbers achter de schermen en uitgevoerd door een wereldregering(bron: Niburu).
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2018 11:11
    quote:

    Chiddix schreef op 6 december 2018 10:47:

    Marrakesh Pact is een overeenkomst van vreemdelingenrechten die zich onttrekken aan de staatsmacht. Het pact zal de immigratie van Afrika naar Europa dramatisch bevorderen. Het draagt de rechten van de migranten over aan een wereldregering(VN). Dit betekent dat ons land haar rijkdom zal gaan delen met Afrika op een manier zoals die wordt beoogd door de machthebbers achter de schermen en uitgevoerd door een wereldregering(bron: Niburu).
    Totale nonsens.....!!!

    Het Marrakesh Pact maakt in de praktijk geen enkel verschil uit, maar ik zou wel willen dat Rutte wat slimmer zou zijn en de wind uit de zeilen van Wilders en Bodet zou weghalen.
    Als Rutte in de volgende regering wil terugkomen dan moet hij veel slinkser worden en geen domme dingen meer doen.
  6. forum rang 6 Chiddix 6 december 2018 11:52
    In het artikel van Niburu staat, het pact is een overeenkomst en het is bindend wat ook onze premier en zijn knechten moge beweren. Nu roept de VN dat het niet bindend is. Een overeenkomst die dan niet bindend is. Waarom ga je die dan tekenen? Daar moet iets achter zitten. Een addertje onder het gras. Of de aap komt straks uit de mouw.
    Tegenstanders zeggen, Afrika tekent maar lapt het vervolgens aan hun laars en Europa(West) neemt het document en voert het uit als brave volgzame politici. En daar hebben we geen gebrek aan in Nederland.
  7. forum rang 10 rationeel 6 december 2018 15:37
    quote:

    objectief schreef op 6 december 2018 11:00:

    Het bovenstaand eis enkel toe te juichen....delen die overmatige rijkdom.
    Het geld klotst hier tegen de dijken; vooral de bedrijven zijn extreem bevoordeeld waardoor er geen werknemer meer te vinden is.
    Immigratie is de enige oplossing!!
    Heb je je naam veranderd 12345? Een soort inlegvelletje ?
  8. forum rang 6 Chiddix 6 december 2018 16:21
    Het pact lost illegale immigratie niet op. Stel er staan volgend jaar 50000 illegale immigranten uit Afrika voor de loketten van Ter Apel. Daar sta je dan met je Marrakesh pact in je hand.
    De zuidgrens Europa is een grote gatenkaas waar iedereen door naarbinnen kan komen. En dat probleem is niet opgelost. Een GL politicus zei in Buitenhof, grensbeveiliging Europa. Dat neemt toch niemand serieus. Grensbeveiliging, frontex etc
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2018 16:26
    quote:

    Chiddix schreef op 6 december 2018 16:21:

    Het pact lost illegale immigratie niet op. Stel er staan volgend jaar 50000 illegale immigranten uit Afrika voor de loketten van Ter Apel. Daar sta je dan met je Marrakesh pact in je hand.
    De zuidgrens Europa is een grote gatenkaas waar iedereen door naarbinnen kan komen. En dat probleem is niet opgelost. Een GL politicus zei in Buitenhof, grensbeveiliging Europa. Dat neemt toch niemand serieus. Grensbeveiliging, frontex etc
    Man hou eens op met dat geklets...!!!

    Vertel eens wat er moet gebeuren om de mensensmokkel over de Middellandse Zee stop te zetten.
    Als jij een uitvoerbare oplossing weet, dan wordt jij de volgende premier van Nederland.
  10. forum rang 6 Chiddix 6 december 2018 17:18
    Europa heeft open grenzen onderling maar in de praktijk strekt zich dit uit tot Afrika. De open grens reikt tot aan Zuid-Afrika en via Afrika komt het M.O/Azie binnen. Europa heeft een groot probleem. We zullen zien of dit via het Marrakesh pact opgelost wordt. Tijdens het debat in het Belgisch parlement zei iemand, wie geen recht op asiel heeft, het land uit. Het land uit? Dat heeft meer uitleg nodig.
  11. [verwijderd] 6 december 2018 18:04
    quote:

    objectief schreef op 6 december 2018 17:22:

    Europa heeft geen probleem...de wereld is van iedereen...en kan gaan en staan waar ie wil. Dat doen Nederlanders al jaren, ze zitten overal en omgekeerd moet ook kunnen.
    Ik denk niet dat die Nederlanders daar een uitkering krijgen dat ligt met degenen die hier heen komen wel anders.
  12. forum rang 9 josti5 6 december 2018 18:14
    Hier op het resort aan de Algarve weer geluk gehad: Beambte van de Duitse immigratiedienst gesproken.
    Twee voorbeelden: man met drie vrouwen, een rits kinderen en nog wat familie, ondergebracht in drie huizen.
    Totale uitkering 20.000 euro netto per maand.
    Voorbeeld 2: Illegale Ghanees molesteert jong stel. Verwondt de man, en verkracht de vrouw. Blijkt in Ghana een moord op zijn geweten te hebben.
    Wordt niet uitgewezen naar Ghana, omdat hem daar de doodstraf wacht.
    De Duitser is hier, om stoom af te blazen.
    Wellicht meer...
  13. forum rang 9 josti5 6 december 2018 18:39
    Oud-consul van Kenya is hier ook.
    Jurist.
    Schat, op basis van zijn connecties in Duitsland, het aantal illegalen aldaar op 800.000.
    De Gutmenschen doen er niets aan.
    De verhalen over Kenya zelf, en meer in het algemeen Afrika, tarten iedere beschrijving. Corruptie, vriendjespolitiek: ongebreideld.
    Inmiddels hebben de Chinezen zich van dit werelddeel meester gemaakt.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2018 19:39
    Mega-grenswacht EU ver weg: het is geen broodje ei
    20 min geleden in BUITENLAND

    BRUSSEL - Het plan om de Europese grens- en kustwacht in 2020 uit te bouwen van de huidige 1300 tot 10.000 medewerkers is nauwelijks haalbaar. „Je kan ze niet uit de supermarkt halen”, zei de Oostenrijkse minister Herbert Kickl na overleg in Brussel met zijn EU-collega’s. „We staan niet op de rem, maar het moet wel gekwalificeerd personeel zijn.”

    Hij opperde dat op termijn misschien ook wel met 5000 kan. De Duitse minister Horst Seehofer schoof 2025 naar voren als een meer realistische datum.

    De Europese Commissie stelde in september voor de Europese grenswacht snel en fors uit te breiden. Volgens EU-commissaris Dimitris Avramopoulos is het aantal van 10.000 zorgvuldig gekozen en is dat ook haalbaar.

    De kosten zouden 1,3 miljard euro tot 2020 bedragen en 11,3 miljard in de periode 2021-2027. Premier Mark Rutte zei eerder dat „heel veel geld” te vinden. Hij noemde de plannen „wel een beetje wild.”

    De ministers gingen wel akkoord met de uitbreiding van de bevoegdheden van het in Warschau gevestigde agentschap. Zo krijgt het een grotere rol bij het laten terugkeren van uitgeprocedeerde asielzoekers naar hun land van herkomst. Ook mag de dienst samen gaan werken met landen waar migranten vandaan komen.
  15. [verwijderd] 6 december 2018 19:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 december 2018 19:39:

    Mega-grenswacht EU ver weg: het is geen broodje ei
    20 min geleden in BUITENLAND

    BRUSSEL - Het plan om de Europese grens- en kustwacht in 2020 uit te bouwen van de huidige 1300 tot 10.000 medewerkers is nauwelijks haalbaar. „Je kan ze niet uit de supermarkt halen”, zei de Oostenrijkse minister Herbert Kickl na overleg in Brussel met zijn EU-collega’s. „We staan niet op de rem, maar het moet wel gekwalificeerd personeel zijn.”

    Hij opperde dat op termijn misschien ook wel met 5000 kan. De Duitse minister Horst Seehofer schoof 2025 naar voren als een meer realistische datum.

    De Europese Commissie stelde in september voor de Europese grenswacht snel en fors uit te breiden. Volgens EU-commissaris Dimitris Avramopoulos is het aantal van 10.000 zorgvuldig gekozen en is dat ook haalbaar.

    De kosten zouden 1,3 miljard euro tot 2020 bedragen en 11,3 miljard in de periode 2021-2027. Premier Mark Rutte zei eerder dat „heel veel geld” te vinden. Hij noemde de plannen „wel een beetje wild.”

    Hoezo moeilijk daar hebben we het leger toch voor.

    De ministers gingen wel akkoord met de uitbreiding van de bevoegdheden van het in Warschau gevestigde agentschap. Zo krijgt het een grotere rol bij het laten terugkeren van uitgeprocedeerde asielzoekers naar hun land van herkomst. Ook mag de dienst samen gaan werken met landen waar migranten vandaan komen.

290 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.707,10 -0,73%
Gold spot 2.393,63 +0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links