Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vastned AEX:VASTN.NL, NL0000288918

  • 22,400 24 apr 2024 09:39
  • -0,150 (-0,67%) Dagrange 22,400 - 22,550
  • 1.728 Gem. (3M) 9,6K

Forum Vastned geopend

2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 6 december 2018 13:56
    quote:

    Marco19 schreef op 6 december 2018 12:08:

    www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...
    Dan zit Vastned met zijn mooie locaties in de binnensteden wel goed. Binnensteden worden alsmaar duurder (ook de bovengelegen woningen) en al die luxe winkels hebben goede internetsites. Koers vandaag weer zomaar € 1 naar beneden. Jammer dat ik geen gelden meer vrij heb om bij te kopen. Op hoeveel dividendrendement zitten we al? Procentje of 7? Vastned is voor mij LT, dus ik slaap er goed op:).
  2. forum rang 5 stockholder 6 december 2018 14:52
    quote:

    Marco19 schreef op 6 december 2018 12:08:

    www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...
    dank voor het linkje.
    Ik heb wel het idee dat de strategie van Vastned de juiste is. Even doemdenken: indien het online winkelen Vastned echt gaat raken dan kunnen ze de onderliggende winkels nog verbouwen tot woningverhuur. Dit in tegenstelling tot de eigenaren van winkelcentra zoals ECP en Wereldhave. Verbouw brengt natuurlijk kosten met zich mee en lagere huuropbrengsten maar toch.. Vastned blijft wel bestaan.
    Of snijdt deze gedachtengang geen hout?
  3. [verwijderd] 6 december 2018 15:01
    quote:

    junkyard schreef op 3 december 2018 23:06:

    Dit jaar hebben de grootste huurders in NL (Forever 21), Spanje (Salvatore Ferragamo) en Frankrijk (H&M) de huur opgezegd. Doorverhuring in Spanje gaat extreem moeizaam, en er wordt geen huurgroei meer getoond op de door Vastned geliefde core city assets, geen positieve signalen voor de Vastned strategie. Hopelijk dat Rue de Rivoli makkelijker verhuurd, ondanks de onrust in Frankrijk.

    Klinkt toch een beetje als een "perfect storm".

    Als je genoemde objecten 1 voor 1 door loopt word ik daar niet zo vrolijk van:

    - Forever 21 pand: dit pand is niet zo heel lang geleden aangekocht van een projectontwikkelaar. Volgens mij is daar richting de 30x de jaarhuur voor betaald. Als ik de ietwat cryptische bewoordingen uit het halfjaarbericht goed interpreteer (nl. ontvangen afkoopsom uitgesmeerd over looptijd contract nieuwe huurder leidt per saldo tot nagenoeg dezelfde opbrengst) betekent dat volgens mij dat de nieuwe huurder effectief een stuk minder betaald. Al met al zeer teleurstellend voor zo'n relatief recente (peperdure) aankoop. Bovendien is dit pand volgens mij het meest waardevolle "single object" uit de portefeuille (qua boekwaarde).

    - Calle Serrano: dit pand staat voor 50K per vierkante meter in de boeken. Aangezien het kennelijk niet tegen enigszins acceptabele voorwaarden te verhuren is, kan een afwaardering nooit ver weg zijn.

    - Rue de Rivoli: lijkt me te vroeg om conclusies over te trekken. Volgens mij behoort die straat tot het "allerheiligste" der high street shops, dus als dat niet te verhuren is, moet je je echt zorgen gaan maken!

    Dan is er nog een quasi eindeloze lijst met overig "puin" die je achterin het jaarverslag kunt vinden, waarvan heel wat panden volgens mij niet meer in de aangescherpte strategie passen.

    Verder zijn de relatief hoge financieringslasten (H1: 2.5%) en de vrij matige dekking van het dividend (direct resultaat prognose management 2,15-2,20 p/a vs 2,05 dividend) nog vermeldenswaardig.

    Al met al nog steeds niet mijn favoriete keus in de retail vastgoedhoek. Schrale troost is dat de beurskoers van al die andere fondsen momenteel hetzelfde patroon volgen, namelijk dalen als een baksteen. Helaas.
  4. forum rang 6 am1993 6 december 2018 15:38
    Op dit moment staan op de 3 Ned.beurzen (AEX -> 20 punten) alleen Flow Traders, Lucas Bols en Vastned in de plus:). Neerlands Hoop in bange dagen:). Lekker vasthouden of bijkopen indien nog gelden beschikbaar:). PS: Ik niet, Ik zit weer vol in Vastned. Er kan geen aandeeltje meer bij.
  5. Marco19 6 december 2018 21:42
    Zeer bijzondere koersbewegingen. Net na 15.00 opeens een euro hoger. Of short covering of het inkoopprogramma op hol geslagen of van Herk die in 1 x een grote hap neemt.

    Het zou mij niet verbazen als een blackstone of soortgelijke partij positie gaat opbouwen rond deze niveaus om de portefeuille over te nemen. De groot heeft het wel gezien na 8 jaar. Geografisch is het makkelijk te verdelen tussen diverse partijen. Ze kunnen voor onder NAV delisten.
  6. Marco19 6 december 2018 21:48
    WPA gaat er ook anders uitzien in 2019 vanwege de aandeleninkoop.

    De beste locaties in de grote steden zijn nog heel gewild. Er wordt weet ik uit naaste bronnen tot ca 38x huur betaald door veel vastgoedpartijen in Amsterdam. 30x jaarhuur is gemeengoed op die locaties.

    Op 30,50 vanochtend nog een keer toegeslagen. Behoorlijk aantal stuks nu.
  7. forum rang 4 junkyard 7 december 2018 20:26
    Het lijkt erop alsof de aandelen inkoop een paar dagen stopt wanneer de beurskoers de 35 aantikt, en per dag maximaal 10.885 aandelen worden ingekocht, zodat de inkoop de koers niet teveel beïnvloedt. Doel van de inkoop is namelijk niet om de koers op de korte termijn de lucht in te knallen, maar om lange termijn waarde voor aandeelhouders (die hun stukken niet aanbieden) te genereren.

    Vastned kan het inkoopprogramma niet tussentijds beïnvloeden, er zullen vooraf handelsregels zijn afgesproken met de broker die de inkoop uitvoert.
  8. forum rang 4 junkyard 11 december 2018 17:51
    Vreemd dat nu zoveel wordt aangekocht, terwijl de beurskoers zoveel beneden boekwaarde noteert. Er zitten weer wat peperdure pandjes tussen (laag huurrendement), vooral de panden in Parijs vind ik in de huidige markt niet te verantwoorden. Madrid kan ik nog een beetje begrijpen, aangezien het naastgelegen pand al in bezit is en dit op termijn mogelijk samengevoegd kan worden. Amsterdam is nog spotgoedkoop vergeleken met Parijs en Madrid, dit lijkt een aardige koop.

    Overigens grappig te lezen dat de verkoper van het pand in Amsterdam de Jumbo supermarkt in Walburg heeft gekocht:

    propertynl.com/Nieuws/Heeneman--Partn...

    Tres Invest heeft Walburg eerder dit jaar tegen gekocht van Vastned. Vastned heeft van 2011 (40,5 miljoen aankoop) tot 2018) 14 miljoen verkoop) ongeveer 2/3e afgeboekt op Walburg.

    Mooi dat Calle Serrano 36 na een halfjaar leegstand (ruim 0,5 miljoen gemiste huur) nu verhuurd lijkt.
  9. forum rang 4 junkyard 12 december 2018 10:55
    Crisisbestendig, daar heb ik grote bedenkingen bij. Dit jaar toont Vastned dat het grote moeite heeft om huurders te trekken voor de mooie core city assets, en is er geen huurgroei meer waargenomen bij de best gelegen winkelpanden. In geval van crisis zullen deze panden nog veel moeilijker verhuren (weinig animo voor exclusieve retail, of dure food & beverage in crisis) en kunnen de opgeblazen prijzen een flinke waarde correctie krijgen. Deze waarde correctie heeft het mindere vastgoed al genomen, dit lijkt nu een ondergrens te hebben bereikt, waarbij het vastgoed rijp is voor herbestemming (multi functioneel) wat de waarde bodem verder aanstampt.

    Wel denk ik dat de Vastned focus steeds beter zichtbaar wordt in portefeuille, wat de portefeuille beter beheersbaar maakt en meer aantrekkelijk voor investeerders (overname?). Volgende stap is verder snoeien in de interne organisatie (ivm kleinere porteuille, eenvoudig te beheren), en de kosten van financiering verlagen, de 2,5% financieringslast is veel te hoog voor de lage LTV en hoge kwaliteit in portefeuille.
  10. Lk-33 12 december 2018 23:08
    Wat voor crisis?

    Is Vastned bestand tegen de erosie van de trends van online, of is Vastned bestand tegen een economische crisis? In welk formaat? Die van tien jaar geleden of een milde recessie? De markt prijst nu een zware wissel op de business van online in én een stevige recessie. Beiden lijken me overdreven en in combinatie helemaal.

    Mooi Yunkyard dat jij nog steeds ruimte ziet om de performance van de portefeuille voor ons aandeelhouders te verbeteren. Dit in combinatie met een steeds verdere focus. Je benoemd ook de kwaliteit die recht geeft o[ betere financieringsvoorwaarden en eventueel ook rijp voor een overname. Dat zegt genoeg lijkt me, dat er nog muziek in zit.
2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links