Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Over dip, curve en risico

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. JohnG 5 december 2018 11:29
    Beste AJK,

    Premium leden dit meedoen aan een van de modelportefeuilles zijn dus ook aan het handelen?

    "Te vroeg, te laat, instappen, uitstappen, kopen, verkopen, van dit in dat en van zus naar zo en timen: prima, maar besef dat u aan het #handelen bent en niet aan het #beleggen (en dat spelletje gaat u niet winnen)"
  2. forum rang 5 theo1 5 december 2018 11:44
    Er zijn net iets te veel (bijna) faillissementen en affaires waarbij AEX aandelen blijvend op een veel lager niveau kwamen geweest om te roepen dat beleggen in AEX aandelen laag risico is. Dat geldt eigenlijk alleen voor Shell en Unilever. Met alleen die twee heb wel je meteen een aardige proxy van de index, dus langs die weg hebben ze toch wel een klein beetje gelijk.

    En nav de latere post: het is natuurlijk heel stoer om te roepen dat de koers er niet toe doet, maar dat is natuurlijk nooit helemaal waar. Het is wel erg prettig dat je bezit ook in waarde stijgt. En een flink bankroet kan er behoorlijk inhakken. Je kan wel denken dat je daar immuun voor bent als je in een brede tracker belegt, maar als Apple ineens failliet gaat, dan hakt dat er ook in heel veel trackers wel stevig in. En met die trackers weet je zeker dat je de klos bent, want daarmee kan je dat soort bedrijven niet vermijden. Die zitten namelijk zwaar in zowat alle indices die er toe doen.
  3. JohanG 5 december 2018 11:50
    AJK helemaal consequent ben je niet. Je betoogt vandaag dat "Beleggen is eigenlijk hetzelfde als sparen en net zo saai. Het gaat er onderweg alleen wat wilder aan toe, maar levert wel veel meer op.", maar als de staatssecretaris het zegt dan noem je het toeval (omdat toevallig de prijzen een paar jaar op rij hard stegen).
    Wat is het nu?
  4. forum rang 5 theo1 5 december 2018 14:32
    quote:

    JohanG schreef op 5 december 2018 11:50:

    AJK helemaal consequent ben je niet. Je betoogt vandaag dat "Beleggen is eigenlijk hetzelfde als sparen en net zo saai. Het gaat er onderweg alleen wat wilder aan toe, maar levert wel veel meer op.", maar als de staatssecretaris het zegt dan noem je het toeval (omdat toevallig de prijzen een paar jaar op rij hard stegen).
    Wat is het nu?
    Het verschil is natuurlijk dat het onderweg wat wilder aan toe gaat. Je spaargeld is op ieder willekeurig moment intact bereikbaar. Dat is met beleggingen anders. Als jij midden in een flinke depressie je kapitaal nodig hebt (en die kans is midden in een flinke depressie natuurlijk groter dan in tijden dat de poen over de plinten klotst), dan zal je erachter komen dat op dat moment de waarde van je beleggingen tijdelijk wat lager is.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links