Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2018

3.891 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 195 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 5 december 2018 08:59
    quote:

    NLvalue schreef op 5 december 2018 07:11:

    Vond dat Antaurus verhaal vrij ongeloofwaardig - hij had ook kunnen zeggen dat hij bitcoin geshort had op 20000 en terug gekocht op 4000.

    Overal performance van ze lag rond de 7%, niks beter dan S&P 500 als je daar je Euro’s in had gestopt. ( en een stuk slechter na expenses)
    Antaurus is WAARDELOOS net als alle andere zwendelaars die bij Harry Mens zendtijd kopen.

    www.telegraaf.nl/financieel/2057107/v...
  2. [verwijderd] 5 december 2018 11:10
    quote:

    Belegger85 schreef op 4 december 2018 09:13:

    [...]

    Het is geen luxe vrees ik. Veel aandeelhouders voelen zich genaaid. Welk toezicht heeft de RvC de afgelopen jaren uitgevoerd? Zij hebben wel lekker geslapen. Hoe kun je je aandeelhouders verkopen dat je nu met het grootste gemak 25 mio per jaar kunt besparen. Smeet dhr. Koops met geld?

    De echte verandering moet nog komen en blijft tot nu toe uit. Het business model moet anders en daar wordt in mijn optiek lang mee gewacht. Ik begrijp dat men eerst intern wil reorganiseren, maar hoe gaat men nu meer klanten in de winkels krijge? Ook voor Beter bed is het zinvol om de koers weer tot normale hoogtes te krijgen mocht het een emissie voor verdere groei overwegen.
    Onder de €25 miljoen vallen ook de niet uit te keren dividenden.
  3. forum rang 5 NLvalue 5 december 2018 12:14
    volgens de CMD presentatie was dividend geen onderdeel van de 25miljoen besparing (slide 66).

    Cost of Goods sold 5-7
    Operating exp 10-12
    Productivity 4-6
    Org structure 3-4
    Total 22-29

    de 64 mensen die er dit jaar in Duitsland gaan moeten al direct 6-7 opleveren vanaf januari, vrij conservatief lijkt me
  4. TW82 6 december 2018 17:21
    Rare koersbewegingen vandaag bij Beter Bed. Grotere schommelingen dan normaal. Nu ook weer van plus 1% naar -4% en eerder precies andersom. Ook de hele dag door veel transacties van 1 stuk per keer, of zo staat het i.i.g. in de transactielijst. Of het aandeel nu wel of niet gestuurd wordt door shorters weet ik niet (al krijg je die indruk inderdaad wel, ook veelal kijkend naar de opbouw van het orderboek), maar kan bij BB toch maar moeilijk duiding krijgen of het aandeel wel echt richting een positieve ommekeer gaat.

    In principe zou je denken dat we het slechtste gehad hebben, maar dat is vaak ook het moment dat het dan toch weer onverwacht tegen valt. Daarnaast, kijkend naar de economische indicatoren, vertraagt de economische groei toch wel en het aantal huizenverkopen zal ook wel afnemen, dus alles bij elkaar ben ik nog niet overtuigd dat de gehoopte inhaalslag voor BB er echt gaat komen in 2019 en 2020, zeker niet als we toch richting een recessie gaan.

    De 19.50 Euro waarop ik de eerste aankoop deed (alhoewel die pluk op zich wel tussendoor eens verkocht is eigenlijk) zal wellicht nooit meer komen, maar ook bijgekochte plukjes van 14 tot 10 Euro zie ik ook niet meer zo snel in waarde herstellen. Helaas altijd vastgehouden aan geen overwicht van 1 aandeel in de portefeuille (maximaal 10%, vaak minder), totdat BB toch echt een koopje leek richting de 10 Euro en het ineens 35% van de portefeuille uitmaakte. Ook al was het uiteindelijk goed afgelopen, nooit verstandig te veel in 1 aandeel te gaan zitten, maar nu is het met -70% op mijn inleg wel erg dramatisch. Hopelijk komt het herstel toch nog, maar ik heb er niet meer heel veel vertrouwen in.
  5. [verwijderd] 6 december 2018 17:54
    Het is vooral zaak dat de Q4 cijfers goed zijn. Ze hebben het weer mee, hebben een leegverkoop van 167 winkels, hebben inhaalverkoop tgv de warme zomer etc. Vraag me wel af hoeveel omzet we verliezen in 2018. Ik verwacht dat de ratio winst/omzet weleens heel positief kan gaan uitvallen. Ik verwacht dat BB ik 2019 even winstgevend zal zijn als in 2016. Denk niet dat we dan de €17,- weer zien, maar €14,- moet lukken.

    Ik verwacht wel dat BB het vanaf 2020 weer moeilijker gaat krijgen (economische neergang e.d.). Voor wat betreft de koers is het ook belangrijk dat BB weer snel een stabiel dividendaandeel wordt. In tijden dat andere beleggingen meer risico gaan dragen, zou BB tzt een goed alternatief moeten zijn hetgeen de koers zal stuwen.
  6. forum rang 5 NLvalue 6 december 2018 21:13
    maar nu is het met -70% op mijn inleg wel erg dramatisch. Hopelijk komt het herstel toch nog, maar ik heb er niet meer heel veel vertrouwen in.
    [/quote]

    Vrij dramatisch idd. Echter niet uniek- Besi is van 45 naar 14,5 intraday gezakt in minder een jaar, zonder de problemen van zwak management, maar ook met shorters.

    Mocht het kwaliteit van het nieuwe management, aanbeveling van de analisten en het plan u nu nog niet overtuigd hebben, dan is verlies nemen een valide optie.
  7. TW82 6 december 2018 21:44
    "Mocht het kwaliteit van het nieuwe management, aanbeveling van de analisten en het plan u nu nog niet overtuigd hebben, dan is verlies nemen een valide optie."

    Verlies nemen vind ik inmiddels te laat. Als het naar de 2 euro gaat of lager, kan je achteraf zeggen dat nu verlies nemen toch nog een goede optie was, maar op dit moment heb ik (nog net) genoeg vertrouwen om te blijven zitten omdat in principe het opwaarts potentieel groter lijkt dan het neerwaarts risico.

    Wat betreft overtuigd zijn door de genoemde zaken, dat ben ik enigszins wel, echter vaak genoeg gezien dat de logica of positieve aspecten het toch niet winnen van emotiehandelaars, shorters of gewoon onlogische bewegingen in de markt. Zoals gezegd zijn er voldoende aspecten om te verwachten dat BB inderdaad, onder leiding van nieuw management team, de juiste aanpassingen aan het maken is en ook nog een inhaalslag 'tegoed' heeft, maar er zijn ook nog wel tekenen van tegenwind. Ook heb ik toch nog steeds wel twijfels of bij BB nou alles een 'natuurlijk' koersverloop is het afgelopen jaar of niet en hoe lang dat eventueel het aandeel nog parten blijft spelen.

    Enfin, ik laat ze dus toch maar 'op de plank liggen' i.v.m. afwachten effecten nieuwe strategie en management en aangezien, in theorie dan, het opwaarts potentieel inmiddels toch wel iets zwaarder zou moeten wegen.
  8. forum rang 5 NLvalue 7 december 2018 14:26
    zelf een eerste aankoop gedaan op 5,75 - toen de koers (zonder nieuws) weg bleef glijden was mijn conclusie hetzelfde; Niks natuurlijks aan dat koersverloop.

    Heb wel een aantal what-if scenarios's losgelaten op de balans en V&W rekening. Zelfs in t scenario dat de omzet zou halveren, mgt de winkels zou sluiten wanneer huurcontracten aflopen, liquideren van voorraad tegen 50%, waarde onroerend goed etc kwam ik op een E3 per aandeel als bodemwaarde. Downside risk vrij beperkt vanaf de huidige koers vind ik.

    Zal wel een aantal kwartalen van overtuigende mgt performance vragen om structureel weer richting 7-10++ te zien oplopen - 18 januari eerste van hopelijk veel goede berichten
3.891 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 195 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links